![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 46- nasz sezon!
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj mam jakiś kiepski dzień, spałam od 17-19 ![]() I w ogóle jestem taka ni w d*pe ni w oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Dotuniek, byle do przodu
![]() Cytat:
![]() mam tyyyle rzeczy do zrobienie przed przyjazdem TŻ, a gniję w łóżku po pracy. masakra... muszę naskrobać maila do babki od agroturystyki, dopytać się parę szczegółów, a mi się nie chce. jutro muszę większe zakupy zrobić, jakąś wędlinkę, kiełbasę dla TŻ (kolega wraca z urlopu samochodem w niedzielę, to mu zabierze, niech nie dźwiga do samolotu). zrobić ciasto, posprzątać, naszykować jakieś drobiazgi na ten wyjazd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
hej, ale was ciezko doscignac.. :/
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
Witam się w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() piona, ja tez ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Na powitaniu mam zamiar wykorzystać tekst, który tutaj chyba kiedyś wstawiała Żonka.
- Co wybierasz: chleb, sól czy pana młodego? - Pana młodego. A chleba i soli dorobimy się powoli. ![]() Ciekawe czy wszyscy padną, że nie jest tradycyjnie. ![]() ![]() W ogóle jak macie jakieś przesądy związane z teściowymi, to dawajcie. ![]() ![]()
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam na allegro rzeczy do hybryd - za nie małą cenę ponad 170zł, gościu dostał kasę już 3.06 i nadal nie wysłał
![]() ten 4 i 5.06 to długi weekend, ale od wczoraj jest normalny tydzień :/ Mam nadzieję, że nie żaden naciągacz bo tylko tego mi jeszcze brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka ze szkoły za rok bierze ślub. AAaaaaale super, cieszę się bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() na pytanie co wybieram odpowiadałam standardowo ![]() Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#161 |
nibyżona
|
Justus wiem, ale w Norwegii i tak wyplata o wiele wyzsza niz w Niemczech, a tu ciagle maja jakies przestoje, nerwy i wgl...
![]() co do kampanii to podobno powstala bo byly badania i srednia pierwszego dziecka u kobiet jest teraz 27 lat, a kiedys 23. w sumie co dziwnego? za nim skonczy sie studia z rok popracowac... no nie wiem. Justus zobacz dokladnie ile dni ma wpisane na wysylke. ja zamawialam 31.05 i jeszcze nawet paczka nie jest wyslana ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- mnie chleb i sol zaskoczyla bo nie mialo byc ![]() ![]() ![]()
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem czy będziemy mieć chleb na powitanie, to już chyba nie od nas zależy
![]() Ale biorąc pod uwagę, że mama Tż taka tradycyjna to chyba tak ![]() Muszę sobie zapamiętać ten tekst i też tak powiem. Ciekawe jaka będzie reakcja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak na prawde sedno sprawy nie jest w tym, ze kobiety odkladaja macierzynstwo bo wola na nowa torebke LV wydac? kto z was zna takie kobiety? ile jest osob ktore stac co roku na wycieczki do Tokio czy NY? Ja nie znam takich osob. Natomiast tu na tym forum, reka do gory ktora z Was nie chciala by miec dziecka? Moze i jak najszybciej? A co wiele osob powstrzymuje? Nie nowa torebunia i wyjazd z psiapsiolkami do Paryza, ale strach, ze do pracy nie wrocisz. Ze Twoja sytuacja materialna pogorszy sie nie na tyle, ze do Wloch nie polecisz, ale ze nie bedziesz do pierwszego mogla dociagnac. I nie daj boze ze ktores z Was straci prace. Ze nie ma zlobkow w mojej gminie. Ze do przedszkola sa kolejki a Mama mieszka 500 km dalej i nie pomoze. Ze mieszkasz w tesciami w M3 i na wlasne lokum sie nie zapowiada bo nie macie zdolnosci kredytowej. Ze porod w Polsce w publicznym szpitalu gdzie Twoja intymnosc sie nie liczy a to czy usmierza Ci bol zalezy od tego czy masz karte kredytowa ze soba, a chyba to gotowke musisz miec odliczona, to wciaz trauma dla wielu kobiet. Takie sa realia, a nie babka w palacyku ktora chce do Tokio leciec. Nech se lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ej... pamiętacie kuzyna M o którego były dymy, że w końcu dostał zaproszenie z os. towarzyszącą, a ma 16 czy 17 lat? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z rodzicami? - no chyba, że mają tak lajtowych jak ja :P sama lubię z nimi się bawić nie raz i napić się można i pożartować ![]() Wyobraźcie sobie, że mój własny tata sprzedał następujący kawał mojemu TŻ: -Wiesz dlaczego Pan Młody wnosi Panią Młodą przez próg? -.... - A widziałeś kiedyś aby sprzęt AGD wchodził sam do domu? ![]() Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, ale tatuś ma humor niezły - ja się nie obraziłam, ale śmialiśmy się jak nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No po prostu.... chcą siedzieć z Rodzicami przy stole. Nie, żebym akurat stolik z ich Rodzicami i z nimi już miała mocno "gotowy".... miało być 1 stolik- wujkowie M i dziadkowie, łącznie 8 osób i 2 stolik- Siostra M, i 4 osoby kuzynostwa M, wszystkie z osobami towarzyszącymi, łącznie 10 osób. 2 idealne stoliki..... a teraz? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas nie pytali (stały i trzymały chleb mamuśki). Zjedliśmy po kawałku a tesciowa:" całujcie chleb! No! CAŁUJCIE!" My myślimy wtf?! Patrzymy na siebie... Ale brzmiała groźnie tośmy pocałowali... Myślałam że tam padnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51690738]U nas nie pytali (stały i trzymały chleb mamuśki). Zjedliśmy po kawałku a tesciowa:" całujcie chleb! No! CAŁUJCIE!"
My myślimy wtf?! Patrzymy na siebie... Ale brzmiała groźnie tośmy pocałowali... Myślałam że tam padnę ![]() ![]() ![]()
#173 |
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() ja z kolei chciałabym dzieci jak najszybciej, bo w moim przypadku już teraz jest ciężko ze zdrowiem a potem może być gorzej. Co do vege, ja mam jedną taką kuzynkę i radzi sobie z tym na imprezach rodzinnych. Zawsze je dużo klusek i surówek, ciasta także. A na weselu to myslę, że spokojnie coś dla siebie znajdzie, bo menu jest urozmaicone. Ja z kolei jestem tak jak viv na diecie o niskim indeksie glikemicznym (choć ostatnio sobie trochę odpuściłam) i jak idę w gości to po prostu niektórych rzeczy nie jem lub nakładam symbolicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Magda
moze wydaje Ci sie dziwne, ale ja ich rozumiem.. Skoro idą bez os tow. to moze lubią bawić się i siedzieć w towarzystwie rodziców? Dla m,nie nic dziwnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja! Ja ręka do góry! Trochę sie z Tobą zgodzę -bo sama póki nie będę miała mieszkania to o dziecku nawet nie pomyślę. A z drugiej strony -jest mi wygodnie bez dziecka. Nie chce iść na macierzyński i "wypaść" z obiegu. Nie chcę jechać na wakacje z dzieckiem tylko ja z mężem... Póki co mam stabilnie finansowo ale nie wyobrażam sobie musieć sie zastanawiać czy posłać dziecko na zieloną szkołę czy jechac na wczasy z nim? Bo ja np nigdy nie bylam z rodzicami na wczasach. Nie miałam dodatkowych zajęć. Żyję z tym da się. Ale raz ze chciałabym żeby moje dziecko miało lepiej, ale z drugiej strony chcę korzystać z tego wszystkiego z czego nie mogłam jako dzieciak, nastolatka czy wczesna studentka. Jestem w tym egoistyczna bo teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie żebym miała dziecko... Ale jest mi tak wygodnie. I bardziej boję sie o przyszłość finansową swoją niż mnie jako matki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Yyy... mimo, że wiedzą, że będzie trochę młodych ludzi, ich bliska kuzynka (siostra M)? no dla mnie dziwne, że młode (ale nie jakieś dzieciaki, a już dorosłe jednak) osoby zamiast siedzieć z rówieśnikami wolą siedzieć przy stole z wujkami i dziadkami....
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ostatnim weselu słyszałam ten dowcip od trzech róznych osób w tym jednej kobiety :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51690738]U nas nie pytali (stały i trzymały chleb mamuśki). Zjedliśmy po kawałku a tesciowa:" całujcie chleb! No! CAŁUJCIE!"
My myślimy wtf?! Patrzymy na siebie... Ale brzmiała groźnie tośmy pocałowali... Myślałam że tam padnę ![]() ![]() ![]() ja też widziałam takie akcje z całowaniem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech M ich zapyta,bo może boją się, że posadzicie z kimś obcym przy stole i wolą już z rodzicami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.