2007-09-01, 18:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini
|
U mnie taki lekki.Znowu stara sprawa dała o sobie z deczka znać.Chyba nigdy to całkowicie nie da mi spokoju.Zawsze powtarzam,że dopóki świat będzie istniał,to zawsze tak będzie...
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini
wiem chyba o czym mówisz
sama siebie uważam za nienormalną 
dopiero moja pani psycholog stara się przekonać mnie, że indywidualność powinna być dla mnie podstawą wysokiej samooceny a nie poczucia bycia gorszą 
jak na razie średnio to do mnie dociera (tzn. wiem że ma rację, ale z dnia na dzień kompleksów się nie pozbędę  )
|
Ja to kiedyś nie zwracałam uwagi na swoją (nie)normalność,a teraz jakby tak dobrze się zastanowić,to rzadko kto jest taki jak ja.Ze świeczką szukać.
I widzę,że następna zakompleksiona.Jeszcze niedawno moje kompleksy odeszły prawie w niepamięć,a dzisiaj znowu wróciły.Ech...
Cytat:
Napisane przez larva
Ja czasem sie zastanawiam, czy umiem wyrazić dokładnie to, co czuje i myślę, czy to ludzie nie zawsze mnie rozumieją... Może to głupie, ale chciałabym pogadać z kimś, kto nie zrobi głupiej miny i nie powie "No co Ty, chyba głupia jesteś". Nawet, gdyby miał to być psychiatra...
|
To ludzie nie rozumieją.Dla niektórych coś jest niepojęte,bo sami tego nie doświadczyli.I w sumie to nawet nie ich wina,nie każdy jest tak bardzo empatyczny.
Raz byłam u lekarki,która jakiś tam mój problem podsumowała :"bez sensu" Więcej do niej nie poszłam.