Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 17:01   #2426
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Aaale się zdrzemnęłam, dawno tego nie robiłam!!! [emoji2] tylko teraz będę pewnie koczować do 5 rano..
A ta woda Uriage, to w jakiej cenie i gdzie?
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja jakoś miałam schiza ze to za wcześnie

Aakkzzii łączę się z Tobą z marzeniem żeby być chudą haha a przynajmniej na tyle szczupłą żeby się zmieścić w moje stare ciuchy. I już nigdy nie będę narzekać ze jestem gruba, przysiegam!

Jeśli chodzi o uda to od paru dni używam nowego kremu z Tołpy na brzuch, uda i pośladki i muszę wam powiedzieć ze DZIAŁA jak cholera. W końcu wczoraj wyszłam z odsłoniętymi udami, tak to chodziłam w rybaczkach bo nie mogłam na nie patrzeć. Także polecam serdecznie.
Ale działa na co?
Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
jak czytalam w necie to od 34-36 tyg ale ja uwazam, ze to moze być za pozno moja polozna mowila, że delikatne masaze mozna robic juz przez III trym. Ja dzis mam 30t5d i zaczynam.
To może i ja zacznę, chociaż nie wiem, jak moja szyjka... Żebym sobie porodu nie przyspieszyła...
Cytat:
Jak komentarz w odwecie to allegro na pewno będzie po waszej stronie. Co za chamy zresztą...

Nooo tak się szykuje może klątwa imienia haha

Ja bym zapytała wprost. Żebyś potem 10 lat później nie usłyszała czegoś miłego na swój temat...

Oooo uwielbiam tą wodę ale nie pomyślałam żeby się tam psiknąć a to w sumie ma sens. Na poród na pewno tą wodę wezmę.
Oby.. Zobaczymy, jak to się wyjaśni...

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja pierwszy masaż mam za sobą. Nie jest to przyjemne [emoji14] bede robić 2 x dziennie. Raz w ciągu dnia a potem po kąpieli wieczorem. Boże liczę na cud... cud, że nie będę nacięta
Dziewczyny czy macie rozstępy? A jeśli tak to gdzie najwięcej?
Ja nie mam ciążowych wcale. Za to mam cellulit.
Cytat:
Rozstępów u mnie też na razie brak, ale tak jak aakkzzii cellulit mnie prześladuje. Ale nie jest to dziwne bo jak tylam to zawsze szło w nogi i ręce. Brzuch, twarz zawsze miałam szczupłe. No a brzuch teraz hmm....
Mi nigdy ręce nie chcą przytyć a zawsze tego chcę, bo mam takie dziecięce łapki...
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Z tej ciazy jeszcze nie mam. Z poprzedniej wokol pepka kilka.
Masaz na pewno pomoze, ale bedziesz musiala tez bardzo uwazac przy parciu, bo to jest tak naprawde gwozdz do trumny.
Jak to uważać? Przecież się prze i...już, nie da się tego robić uważnie[emoji780]
Cytat:
Ja staram się nie kupować rzeczy, które trzeba prasować ale te niezbędne do prasowania zniosę nie boli mnie wyprasowanie paru koszul ale całego kubła prania bym nie zniosła.

A mojemu tż nie daje żelazka do ręki bo to by się skończyło źle na wszystkiego i wszystkich wokół. Raz go widziałam z żelazkiem, próbował spodnie swoje wypracować w kant, wyglądał jak kot z paraliżem tak dziabał po tych spodniach haha
Moja mama tylko skarpet nie prasuje. Ja ostatnio też odpuszczam, bo potem muszę prasować i tak przed wyjściem, szkoda mi wody i prądu żeby robić coś 2x.
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz w życiu zobaczyłam poród w którym było wszystko widać. I jestem trochę zniesmaczona. To tak strasznie wygląda?
A nie widziałaś wcześniej porodu?

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie. Mały ma prawie 1800 g, jest już ułożony główką do dołu - z tego się akurat nie cieszę bo dopada mnie jakaś paranoja jeśli chodzi o naturalny poród.
Martwiłam się nadmiernym tyciem, a tu miła niespodzianka w miesiąc tylko 0,7kg na plus.
Pytanie do dziewczyn, które będą miały pierwsze dziecko - wszystkie chodzicie/chodziłyście na zajęcia do szkoły rodzenia? Bo ja najpierw stwierdziłam, że sobie odpuszczę i pójdę na żywioł a teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam...
Fajny brzdąc, prawie 2kg [emoji2]
Ja nie chodziłam i nie będę.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Paulina nic nie bierze Uwielbiam tą dziewczynę i jej kanał na yt. A poród miała za☠☠☠isty. Są takie laski które mają to szczescie i rodzą łatwo,prawie bez bólu. Moja koleżanka w zeszłym roku poszła sobie na ktg na 7 rano (chodziłą co dwa dni na kilkanaście dni przed spodziewanym tp) i na ktg dowiedziałą się,że ma 3 cm rozwarcia! byłą zdziwiona bo brzuch ją pobolewał jak na okres od kilku dni. jak wstała z ktg odeszły jej wody. nie wypuscili jej już ze szpitala. rodzinka przywiozła jej torbę z rzeczami. trafiła na porodówkę,mówiłą że się jej okropnie nudziło,przysypiała między skurczami,które odczuwała jako bóle miesiączkowe i nagle zachciało się jej kupę jak to mówiła.poszła do wc,siedzi,siedzi...kupy ni widu nie słychu.myślałą,że ma zaparcie. przyszłą podejrzeć jak położna i widzac że jej nie ma na sali krzyczy GDZIE PANI JEST,a Miśka krzyczy:"jestem w kiblu bardzo chce mi się kuuuuuuuuuupęęęęęęęęęęęęe ale nie mogę" i nagle na sale wleciałą druga poożna,wzieły ją na łożko porodowe a to już były parte! za którymś partym mała się z jej wyslizneła dosownie! rodziła niecałe 5 h (pierwszy poród).

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

no cio? zawsze musi być ktos w roli błazna
zamierzam również być sobą na PORODÓWCE

ps. wiem,wiem mam nieco specyficzne poczucie humoru polane abstrakcją (nie mylić z obstrukcją czy instrukcją)

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

a co to jest deszcz?

jeszcze niech mi któraś napisze,że burza u niej była to tasaczkiem zatłukę również

moje miasto burze OMIJAJĄ. zbliża sie taki front burzowy,dochodzi,dochodzi iiiiiiiii i na jakieś 10,15 km przed Włocławkiem się rozchodzi by znowu się złączyć 10-15km za miastem i pójsć se dalej napitalać po nieboskłonie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

eeeeee luzik. ja od kilku dni jestem przerażona bo DOSZŁO DO MNIE dopiero teraz,że mam tylko dwie możliwości wydania pacholęcia swego na świat:

a) przez pipkę
b) przez brzucha cc

a byłam pewna,że do rozwiązania jakiś mądraliński naukowiec wymyśli sposób trzeci INNĄ DROGĄ

a tu kicha
Ja poproszę taki poród...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora