|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
To u nas zależy. Np. Jak się zbierany gdzieś do wyjscia to prasuje ten co ma więcej czasu, a zazwyczaj TŻ ma go więcej, bo ja "znikam" na dłuższa chwilę w łazience. I zanim się zdecyduje np. na jakąś sukienkę to TŻ m do wyprasowania z 3-4.
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram się nie kupować rzeczy, które trzeba prasować ale te niezbędne do prasowania zniosę
nie boli mnie wyprasowanie paru koszul ale całego kubła prania bym nie zniosła. A mojemu tż nie daje żelazka do ręki bo to by się skończyło źle na wszystkiego i wszystkich wokół. Raz go widziałam z żelazkiem, próbował spodnie swoje wypracować w kant, wyglądał jak kot z paraliżem tak dziabał po tych spodniach haha
|
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak patrze się teraz z perspektywy czasu to mogę śmiało stwierdzić, że u mnie w rodzinie osoby są nie normalne. (Czyt.pedantyczne) dobrze, że ja taka nie jestem. Lubię porządek, ale bez przesady. |
|
|
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
kiedy wy macie czas tyle stron napisać, ciężko czasem nadążyć Cytat:
Cytat:
a ja byłam na gimnastyce obok szkoły rodzenia kobieta prowadzi zajęcia dla ciężarówek. na basen idę w czwartek od 4 miesięcy mam palkę i poszłam zobaczyć też ma opcję dziecięcych ubranek, ale nie wiem jak długo pierze, no i temp. mogę ustawić. z opisu instrukcji wygląda, że ma podwójne płukanie |
||
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę jakie to jest okropne jak przychodzą goście a moja mama jedyne o czym myśli to kto jak buty zostawił albo rzucił sweter na kanapę zamiast cieszyć się towarzystwem... To nie jest normalne z pewnością. O matko... Ja z rowerem się lubimy średnio, ale łydki biegacza dają mi w kość... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale mnie wzielo na sprzątanie.
Poodkurzalam. Wymylam podlogi. Poscieralam kurze. Znow naszykowalam 2wory smieci dla tz do wywalenia. Wstawilam pranie. Zaraz zabieram sie za mycie wanny i kibla, no i na końcu kuchnia ale to przy okazji obiadu no i hit odrazu tu jakos lepiej. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
U nas TŻ prasuje ale nie umie poskładać sobie koszulek. Tzn składa je w kulkę
. Ja prasuje swoje rzeczy a on swoje. Chyba ze trzeba koszule na wyjście to wtedy mnie prosi . Owieczka- hahaha kot z paraliżem wyobrazilam sobie to ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
U nas mąż prasuje lepiej niż ja :-P
Ale on prasuje sobie codziennie koszule do pracy wiec ma wprawę, ja zresztą też prasuje to co akurat zakładam, jeśli wymaga wyprasowania :-P a nie na "zaś" :-D
|
|
#2412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę rozstępów zrobiło mi się na biodrach, Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz w życiu zobaczyłam poród w którym było wszystko widać. I jestem trochę zniesmaczona. To tak strasznie wygląda?
|
|
|
|
#2415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
bo teraz ma schize i sie boi przytulanek by nam sie nic nie stało.ja też TAM ciasna. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To zazdroszczę.
![]() Mojemu nawet pomietolone ciuchy nie przeszkadzają. Cytat:
Trzeba umiejętnie powiesić pranie na suszarkę i nie są takie wygniecione Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie to widziałaś?
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem czy strasznie? Tak... fizjologicznie wygląda dla mnie. Jakbyś zobaczyła zbliżenie na seks albo robienie kupy to tez nie wygląda to zbyt pięknie.
|
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu seks to coś co znasz, a poród widzisz pierwszy raz i stad takie wrażenie może.
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I niechaj mi teraz któraś z obrończyń tych co mają siury między nogami nie wylatuje z tekstem,że to wszystko przez ...naszą fizjologię. BO ZATŁUKĘ TASACZKIEM! ![]() A FEMINISTKĄ NIGDY NIE BYŁĄM I NIE JESTEM. Mam z resztą pośród znajomych kolegów,którzy rodzili ze swoimi kobietami ( i nie ważne czy byli w kulminacyjnym momencie czy wyszli,czy po prostu ich nie było bo...nie mogli być z różnych przyczyn w szpitalu np.praca,wyjazd za granicą,nie zdążenie na czas) i wszyscy oni są w udanych związkach,kilku ma już 2 dziecko i wszystko jest ok. Tworzą fajne,kochające się rodziny. A fizjologia kobieca to nie tylko samo wyjscie dziecka przez pochwę na swiat ale wszystko inne jeszcze PRZED. |
|
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po wizycie.
Mały ma prawie 1800 g, jest już ułożony główką do dołu - z tego się akurat nie cieszę bo dopada mnie jakaś paranoja jeśli chodzi o naturalny poród. Martwiłam się nadmiernym tyciem, a tu miła niespodzianka w miesiąc tylko 0,7kg na plus. Pytanie do dziewczyn, które będą miały pierwsze dziecko - wszystkie chodzicie/chodziłyście na zajęcia do szkoły rodzenia? Bo ja najpierw stwierdziłam, że sobie odpuszczę i pójdę na żywioł a teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam...
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam tą dziewczynę i jej kanał na yt. A poród miała za☠☠☠isty. Są takie laski które mają to szczescie i rodzą łatwo,prawie bez bólu. Moja koleżanka w zeszłym roku poszła sobie na ktg na 7 rano (chodziłą co dwa dni na kilkanaście dni przed spodziewanym tp) i na ktg dowiedziałą się,że ma 3 cm rozwarcia! byłą zdziwiona bo brzuch ją pobolewał jak na okres od kilku dni. jak wstała z ktg odeszły jej wody. nie wypuscili jej już ze szpitala. rodzinka przywiozła jej torbę z rzeczami. trafiła na porodówkę,mówiłą że się jej okropnie nudziło,przysypiała między skurczami,które odczuwała jako bóle miesiączkowe i nagle zachciało się jej kupę jak to mówiła.poszła do wc,siedzi,siedzi...kupy ni widu nie słychu.myślałą,że ma zaparcie. przyszłą podejrzeć jak położna i widzac że jej nie ma na sali krzyczy GDZIE PANI JEST,a Miśka krzyczy:"jestem w kiblu bardzo chce mi się kuuuuuuuuuupęęęęęęęęęęęęe ale nie mogę" i nagle na sale wleciałą druga poożna,wzieły ją na łożko porodowe a to już były parte! za którymś partym mała się z jej wyslizneła dosownie! rodziła niecałe 5 h (pierwszy poród).---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- no cio? zawsze musi być ktos w roli błazna zamierzam również być sobą na PORODÓWCE ![]() ps. wiem,wiem mam nieco specyficzne poczucie humoru polane abstrakcją (nie mylić z obstrukcją czy instrukcją) ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- a co to jest deszcz? ![]() ![]() jeszcze niech mi któraś napisze,że burza u niej była to tasaczkiem zatłukę również ![]() moje miasto burze OMIJAJĄ. zbliża sie taki front burzowy,dochodzi,dochodzi iiiiiiiii i na jakieś 10,15 km przed Włocławkiem się rozchodzi by znowu się złączyć 10-15km za miastem i pójsć se dalej napitalać po nieboskłonie ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
a) przez pipkę b) przez brzucha cc a byłam pewna,że do rozwiązania jakiś mądraliński naukowiec wymyśli sposób trzeci INNĄ DROGĄ a tu kicha
|
||
|
|
|
#2426 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aaale się zdrzemnęłam, dawno tego nie robiłam!!!
tylko teraz będę pewnie koczować do 5 rano.. A ta woda Uriage, to w jakiej cenie i gdzie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie chodziłam i nie będę. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. |
|
|
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie dzis hormony ☠☠☠nęły!! TZ wrocil z pracy. Caly dzien mialam dobry humor. Pisalam sobie tu z wami i haha hihi. Zrobilam obiad...zjedlismy... i przy zmywaniu bylo mi tak goraco... zaczelam plakac sobie przy garach. Jak skonczylam i wlazlam do pokoju to TZ podlecial i przytulil bo widzial ze jestem rozmazana i zasmarkana. Jak sie wtulilam to wyyyylaaam jak pies. Az sie zanosilam. Ja nie wiem co to bylo dziewczyny. Sama jestem soba przerazona. TZ nic nie mowil tylko tulil i glaskal to sie zaczelam zalic w tym wyciu, ze nie mam sil, ze te glupie naczynia musialam zmywac??? ze mam wielkie dupsko i brzuch i bola stopy. Ze jest upał i mi goraco i jestem ciagle spocona i nie moge oddychac. Psychopatka normalnie. To zaprowadzil mnie pod prysznic, przyniosl czyste rzeczy. Pomogla chlodna woda na ta moja histerie i na ten gorąc. Jak wyszlam to zeby mi poprawic humor lazil za mna z wielkim wiatrakiem krok w krok 'zebym juz tylko nie plakala przez to ze jest goraco'. No cyrk. Zaraz 8 m-c ale takiego napadu jeszcze nie mialam.
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierzecie swoje wózki?
|
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, podczytuję, ale się nie odzywam wybaczcie jakoś humoru nie mam. Dzieciak mnie tak mocno leje, że momentami czuję wszystkie organy :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

a jak mam koszule to mężowi podrzucam albo nie noszę...
nie boli mnie wyprasowanie paru koszul ale całego kubła prania bym nie zniosła. 

. 

tylko teraz będę pewnie koczować do 5 rano..
bede robić 2 x dziennie. Raz w ciągu dnia a potem po kąpieli wieczorem. Boże liczę na cud... cud, że nie będę nacięta