2015-08-03, 13:52
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Obżarstwo i otyłość powodem depresji. Pomóżcie!
Cytat:
Napisane przez vjola
W zasadzie na moją depresję składa się nie tylko samoocena, ale również inne przykre rzeczy, które wydarzyły się w ostatnich miesiącach. Zwolnili mnie z pracy, nie mogę znaleźć niczego innego, kończą się pieniądze, mój chłopak korzysta z czata i pisze tam z innymi kobietami, często kłócę się z mamą, nienawidzę siebie, swojego ciała, nie umiem wytrzymać w diecie, bo kocham jeść, jedzeniem zabijam stres, smutne myśli... Moja lekarz rodzinna powiedziała, że mam taką budowę ciała, że nigdy nie będę szczuplutka i drobniutka, ale powinnam schudnąć. Przy wzroście 160cm waże 110kg. Najmniejsza waga to było 70 kg, jakieś 5 lat temu. Nie mieszcze się już w żadne ubrania, jestem załamana, nie potrafię wziąć się za siebie, nie mam kasy na dietetyka, nie umiem gotować a podczas każdej diety jadłam i płakałam te obrzydliwe rzeczy, które sobie przyżądzałam, tracę sens życia, nie umiem sama sobie poradzić.
POMOCY !
|
Pierwszym i najważniejszym krokiem dla Ciebie będzie wyjście z domu, udanie się do poradni i zapisanie do psychologa/psychiatry Piszę Ci to z własnego doświadczenia, ponieważ kilka lat temu cierpiałam na depresję i mimo, że z niej wyszłam to ona co jakiś czas wraca... Nie możesz się jej poddać, ale znajdź siły w sobie żeby wykonać ten pierwszy krok
|
|
|