Zadomowienie
Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
|
Sierpień - kolorówka&pielęgnacja - Missha, Innisfree, Skin79, Avene, RBR, Inglot, MAC
WĄTEK NIEAKTUALNY, zapraszam do nowego wątku wymiankowego
Witajcie Po raz kolejny wymienię kilka rzeczy.
dokładka 20.09[/CENTER]
Jeśli chodzi o mnie to szukam przede wszystkim koreańskiego kremu BB w żółtej tonacji i nieco ciemniejszego od Skin79 Orange, czegoś w tonacji macowego NC15 - na już
Szukam kremu Make me bio różany.
Ponadto interesuje mnie odżywka do rzęs z bimatoprostem, lotion Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Skin Lotion i wszelkie sera/kremy mocno nawilżające -wiele już próbowałam dlatego trochę powybrzydzam. Chętnie przyjmę puste opakowania Mac Z niekosmetycznych rzeczy - szukam pokrowca na Macbooka13''. Reszta musi wpaść mi w oko. Chętnie oddam kilka rzeczy za jedną mi przydatną, tych kosmetyków nie używam i pewnie tak zostanie, po prostu nie chcę żeby się zmarnowały.
Wymienię:
-podkład Innisfree Mineral Moisture Foundation w kolorze W2 - jest 80-90% - podkład o dość dobrym kryciu, naturalnie wygląda na twarzy. Pielęgnujący - zawiera ekstrakty, m.in z zielonej herbaty, adenozynę i niacyniamid, więc będzie działał rozjaśniająco.
-Missha Perfect Cover w kolorze 21 - 1 tubka z pompką z 50 ml jest jeszcze ok. 15 ml, a krem jest b. wydajny
2 tubka - miniatura 20 ml - jest jeszcze trochę na potestowanie
-Skin79 Orange - kupiłam pakiet próbek i przelałam do opakowania airless, ok. 10 ml
-AC Clinic Daily gel lotion Etude House, żel-krem do cer tłustych, szybko redukuje zmiany trądzikowe. Ze 150ml butelki zostało mi ok. 50 ml.
-podkład Rouge Bunny Rouge Sanktuarium dla skóry, kolor 51 lniany szal, jest . ok 70-80%, chciałabym wymienić za jakiś konkretny kosmetyk, np. Meteoryty
-podkład Vichy Ideal Teint 15, wersja dla skóry normalnej i mieszanej, ok. połowa opakowania
-puder Inglot Illuminizing Loose Powder, kolor 43, użyty kilka razy - ubytek minimalny, tutaj mogę ponarzekać 
- MAC Pro Longwear Concealer NC20 - nie umiem powiedzieć ile dokładnie zostało, bo nie spłynął jeszcze ze ścianek buteleczki i nic nie widać, ale wg mnie więcej niż połowa. Chętnie wymienię go na jakiś inny, kryjący korektor
-baza pod cienie Paese ta - użyta kilka razy, ubytek minimalny, dorzucę
-pokład mineralny BareFaced, kolor Gracious, więcej niż połowa z 1.5 g, dorzucę
-puder Synergen 01, nie jestem pewna co do daty ważności, ale niedawno użyłam z ciekawości i nic się nie zadziało, zapach/kolor również się nie zmienił, dorzucę
- La Roche Posay - podkład Toleriane Teint w kolorze 10 - dorzucę do przetestowania, zostało się kilka ml, dorzucę
-kredka Essence Longlasting Eye Pencil czarna, 2x użyta
-trymer do brwi z Rossmanna taki oczywiście nowy
-cień Inglot trio 107, mało używany
- pigmenty Essence 02 i 15
-jedwab w płynie Green Pharmacy - trochę mniej niż połowa
-perfumy Adidas Fruity Rhythm - dopiero co dotarły do mnie z wymianki, ale jednak nie mój zapach - wole waniliowe, orientalne, kokosowe wody - ubytek ok. 20-25%
-puder do brwi Golden Rose 104, kilka razy użyty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ow-powder.html
-Bielenda Aktywne Serum Korygujące, mały ubytek
-żel do twarzy Avene Cleanance, ok. 140 ml z 300ml opakowania
-Pedipur S - puder do stóp i dłoni, jest to płynny puder, działa b. dobrze, ok. pół opakowania więc dorzucę
-szampon La Roche Posay Kerium ekstremalnie delikatny, ok. 190 ml z 400 ml opakowania
-wypiekany puder Sephora MicroSmooth, kolor clair light (najbardziej uniwersalny z dostępnych), podobno zamiennik Skinfinish z Maca, taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-2-w-1.html Zużycie jest zauważalne, ale puder nadal jest wypukły
-ArtDeco Fixing Powder, solniczka - jest ok. 60%, mam z wymiany, ale mi nie podpasował
-Golden Rose, wypiekany róż, kolor 04, trochę porysowane opakowanie, ale nie uszkodzone, z wkładem wszystko w jak najlepszym porządku, taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-blush-on.html
- Sally Hansen No Chip Top Coat, użyty kilka razy, świeży
-półprodukty: kwas salicylowy (ok. 15/20 g) i migdałowy (nie umiem powiedzieć ile zostało z 5g - zrobię zdj)
-Ziaja Liście Manuka - reduktor zmian potrądzikowych, użyty raz
-pędzel, odpowiednik Real Techniques (chińska odpowiedź, nie ukrywam) ale jest dość dobry jakościowo, używałam kilka razy i wyprałam - nie wypadły żadne włoski. Jest dość zbity, dorzucę gdyby ktoś chciał, coś takiego
poza wątkiem mam jeszcze maski do włosów, trochę oleju Amla na wypróbowanie. Mogę rozważyć oddanie lokówki stożkowej - nowa, na razie nieużywana[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
Edytowane przez martuunia
Czas edycji: 2015-10-01 o 12:04
|