Wątek
:
O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Podgląd pojedynczej wiadomości
2015-09-16, 16:11
#
146
KarolinaK
Zakorzenienie
Dot.: O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Cytat:
Napisane przez
Słodkaaa
Cześć dziewczyny,
Tez chętnie dołącze. Co prawda 30 skończe za 3 miesiące, ale juz wiem, że dziecka do tego czasu mieć nie będę więc sie załapuję na Wasz wątek
Teraz pracuje, więc poczytam Was później. Na szczęście tylko kilka stron
Witamy!
Super ze dołączyłas
.bardzo mi przykro z powodu poronień. To musi byc faktycznie przykre/traumatyczne doświadczenie!
Szukacie powodu? Lekarze cos mowia? Rozumiem ze musisz poczekać po ostatnim poronieniu? Ile musi czasu upłynąć aby mozna znowu sie zacząc starać?
W nowy rok wejdziesz z nowa motywacja
. Możliwe ze niejedna z nas rowniez
. W sumie jestesmy tutaj po to zeby sobie na wzajem kibicować i sie wspierać
Cytat:
Napisane przez
midusia86
I zwracam uwagę na takie rzeczy. Szczególnie, jeśli chodzi o jakiekolwiek leki czy suplementy. Alko bez przesady, przed owu nie ma ciąży.. [emoji12] ale ja to raczej preferuje kieliszek dobrego czerwonego winka. A to podobno nawet czasem zalecają [emoji12]
No i regularne biorę kwas foliowy.
Ja tez staram sie nie popadać w paranoje
.
Czyli jesli chodzi o jakies specjalne leki, gdybym je przyjmowała to pewnie wspomnialabym lekarzowi ze sie staram o dziecko a kieliszek wina raz na jakis czas nie powinien zaszkodzić. Gdzies czytałam ze do momentu zagnieżdżenia zarodek jest karmiony przez ciałko żółte to dlatego tez bardzo wiele kobiet nie wiedząc nawet ze jest w ciąży pije lampkę wina do obiadu i dziecko i tak rozwija sie normalnie.
Ale oczywsicie uwazam ze to kwestia raczej indywidualna.
Kawy nie ograniczam
. Zreszta pije dwie małe kawy dziennie wiec mysle ze gdybym była w ciąży ograniczyłbym ja pewnie do jednej rozcieczonej z mlekiem
. Poza tym wyczytałam ze zielona herbata jest dobra na produkcje śluzu w czasie owulacji co pomaga zmienic środowisko w pochwie na mniej kwaśne, tym samym bardziej przyjazne dla plemników do przetrwania. No i należy pic duzo wody to rowniez pomaga w produkcji sluzu
Troche poczytałam i w ten sposób odrobilam swoje zadanie domowe
.
KarolinaK
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do KarolinaK
Znajdź więcej postów KarolinaK