![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, choć już "po 30" mamy...
Dziewczyny, dla pewności zrobiłam jeszcze dzisiaj rano test, w ogóle z innej firmy niby 99,9% zgodności z testem laboratoryjnym.
Poniżej foto....
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
No_doubt gratuluję, będziesz mamusią
![]() ![]()
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() No_doubt strasznie Ci gratuluję i cieszę się razem z Tobą ![]() ![]() ![]() ![]() Awgusta jak samopoczucie po weekendzie? Nie zamęczyłaś Tż? ![]() Karola zaczęłam też robić wykres i mam nadzieję, ze go ogarnę dziś rano zmierzyłam temp i pierwszy pomiar wpisałam. W sumie może powinnam mierzyć już od soboty, ale jakoś nie mogłam się przekonać do mierzenia temp podczas @ a dopiero potem mi się przypomniało, że mierzyć można dowcipnie lub doustnie ![]() ![]() Trochę się w sobotę zawiodłam nie powiem, ze nie bo bym skłamała. I niby wiem, ze to był pierwszy cykl po prawie 8 latach brania tabsów i że mogę mieć zrosty a więc też sprawa może być utrudniona, ale jakoś tak mi organizm dawał dziwne sygnały, że w sumie byłam pewna innego obrotu sprawy. No ale coż jakoś się pozbierałam i podeszłam do sprawy na chłodno, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
No doubt, gratuluję! Jesteś w ciąży
![]() Ja też pamiętam to niedowierzanie a dzisiaj mój synek ma juz 11 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Та еще штучка ^^
|
Czesc wszystkim
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Misia, następnym razem uda wam się ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Misia czyli robisz z temperatura? Codziennie i w weekendy tez bedziesz robic tak jak zwykle? Moze ja tez powinnam ![]() A z tym nastawianiem sie to ja jakos sie jeszcze ńie zdarzylam z ta myślą oswoić wiec chyba biore to tak, jak bedzie to bedzie super a jak nie No to trudno. Staram sie nie nastawiać za mocno. Przynajmniej ten czas pomaga mi troche wgłębić sie w kwestie poznawania swojego ciała. A staranie tez jest fajne bo to taka prawdziwa bliskość z Tz ![]() ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2015-09-14 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzięki!!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Awgasta jak zdążyliście na dobre dni podziałać i jeszcze godząc się działać w tej kwestii to nie jest źle
![]() Mnie też w tym cyklu kłuł bardzo jajnik i nawet raz miałam bardzo silny ból całego podbrzusza w sumie właśnie po nim myślałam, ze jednak coś tam się zakotwiczyło, ale to wyszło na to, ze były tylko bóle owulacyjne. Karola postanowiłam mierzyć temp bo doszłam do wniosku, że to mi będzie najłatwiej zrealizować, bo nie wiem czy aż tak umiem obserwować ten śluz czy szyjkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- No-doubt kurcze teraz doczytałam i nie wiem czy nie za szybko jednak idziesz na te wizytę? Ale w sumie iść zawsze moim zdaniem warto najwyżej za jakieś 3 tygodnie będziesz szła znów ![]()
![]() |
#130 |
Та еще штучка ^^
|
Hej
![]() *misia* mam nadzieję, że to własnie przez owu tak mi bolały. Dziś juz prawie nie czuje nic. Pod koniec miesiaca zobaczymy z Tz co udało nam sie zrobić. ![]()
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz się przywitam ![]() Mam nadzieję, że nikt mnie stąd nie wyrzuci, bo "po 30" będę juz na dniach. A że ze staraniem o bobasa u mnie troche pod górę, to zapewne wy juz wszystkie będziecie na porodówce, a ja ciągle " w trakcie" ![]() no_doubt, ja bym jeszcze poczekala z ta wizytą. Przy tak wczesnej ciązy lekarz nic jeszcze nie jest w stanie zobaczyć. Proponowałabym sobie wcześniej zrobić betaHCG (to badanie z krwi, kosz jakies 20 zł). Dopiero przy poziomie bety 1500 lekarz jest w stanie dojrzeć zarodek na USG. Powtarzając bete kilkakrotnie w odstępie 2-3 dni będziesz mogła sama "zaobserwować", jak twoja ciąża się rozwija. Póxniej, przy poziomy bety 9500 bije juz serduszko ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() Nie mozna nigdy niczego zakładać, bo zazwyczaj wszystko na odwrót wychodzi. Wiec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszesz cos o sobie? Jak długo sie staracie? To co kto teraz niedługo testuje??? Mamy kogos? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Та еще штучка ^^
|
Jeżeli mi sie @ spóżni to w październiku będę testować
![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oficjalnie (w sensie dl anas) staramy się o bobasa od kwietnia 2014. Jakiś rok temu poszlam do gina po raz pierwszy ponarzekać, od 6 miesięcy staramy się juz mocniej przyciskac lekarzy. Pod koniec września mamy wizytę w klinice niepłodności. Od kiedy wiemy, że mamy problemy cisniemy na ciąże jeszcze bardziej oczywiście. No, ale nie wszystko można mieć od razu ![]() Za tydzień kolejne próby, czyli najmilsza częśc starań. Trzymma za was tutaj wszystkie kciuki, zebyście nie zdążyły do 3 policzyć i ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Czyli jeszcze chwila. U mnie tez. Musze jeszcze poczekać...
Cytat:
![]() ![]() Moj kuzynka tez miała in vitro i teraz ma piękna roczna córeczkę ![]() Witaj w wątku! I wiecie co, juz odkryłam co oznacza ta przerywana linia w ovufriend ![]() ![]() Jak sie czujesz no_dubt? Jakies dolegliwości? ![]() Misia tak samo jak piszesz ovufriend nie jest w stanie wykryć owulacji tylko na podstawie śluzu czy pozycji szyjki dlatego dobrze robisz! Ja chciałabym sie do tego przekonać. Ale wykrywa na podstawie testu owulacyjnego. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- A poza tym moj testowy abonament premium wlasnie sie skończył. Był dodany jedynie przez pierwszy miesiąc gratis. I teraz widze wszystko na czarno. Detektora płodności wcale nie pokazuje ![]() Nie bede tego wykupowała ![]() ![]() Czyli pozostaje mi samodzielne obliczanie w kalendarzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
No-doubt to jasne jak masz umowioną i tak wizytę to warto pocekać. Daj znać jak beta po badaniu ![]() Awgusta czyli pozostaje nam czekać razem z Tobą, zeby zobaczyć coście tam z TŻ zmajstrowali ![]() Karola a w którym Ty dniu cyklu jesteś? Wiesz ja temp mierzę ale to jak napisałam głownie dlatego, że reszta jest dla mnie czarną magią, ale już sobie obiecałam, że jak będę miała chwilę to się obczytam w temacie co i jak i też spróbuję to monitorować ![]() Midiusia witaj w naszym gronie ![]() ![]() Ale cudna pogoda dziś słonko świeci, ptaszki ćwierkają, a ja mam tyle pracy, że nie wiem od czego zacząć ![]()
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za tak miłe przyjęcie
![]() My mamy juz porobione dosyć dużo badań. Wszystko, na co udało nam sie wymusić skierowania, bo wtedy w pakiecie w luxmedzie mieliśmy za darmo. Klinika to następny krok, bo tak juz wszystko odpłatnie ![]() ![]() Ja z jednej strony juz wariuje, ale z drugiej na innych wątkach znak dziewczyny, którym nawet po 4 -6 latach udało sie naturalnie zajść. Także nigdy nie warto ze poddawać ![]() Ja korzystam w ovufriend i wykupiłam tam kiedyś roczny abonament a jakies 70zl chyba. Bardzo g lubię, muszę tempke i robię testy ovu. Tak, ta przerywana kreska t wyliczona przez program prawdopodobna sata owulacji. Monitoruje śluz, szyjki badać nie umie. Aha, i po pozytywnym teście ciążowym pozostały abonament ykorzyetujesz w ich kalendarzu dla przyszłych mam, także nic nie przepada ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- No_doubt dawaj znać, jaka beta ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Tez chętnie dołącze. Co prawda 30 skończe za 3 miesiące, ale juz wiem, że dziecka do tego czasu mieć nie będę więc sie załapuję na Wasz wątek ![]() Teraz pracuje, więc poczytam Was później. Na szczęście tylko kilka stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Midusia fajnie, że macie porobione badania i wiecie w jakim kierunku zmierzać (albo się dowiecie
![]() Słodka witaj ![]() ![]() A tak teraz mi się nasunęło pytanie, jak Midusia napisała o wariowaniu ![]() ![]()
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez *misia* Czas edycji: 2015-09-16 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
I zwracam uwagę na takie rzeczy. Szczególnie, jeśli chodzi o jakiekolwiek leki czy suplementy. Alko bez przesady, przed owu nie ma ciąży..
![]() ![]() No i regularne biorę kwas foliowy.
![]() |
#144 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 | ||||
Та еще штучка ^^
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jest nas coraz więcej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze dołączyłas ![]() Szukacie powodu? Lekarze cos mowia? Rozumiem ze musisz poczekać po ostatnim poronieniu? Ile musi czasu upłynąć aby mozna znowu sie zacząc starać? W nowy rok wejdziesz z nowa motywacja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli jesli chodzi o jakies specjalne leki, gdybym je przyjmowała to pewnie wspomnialabym lekarzowi ze sie staram o dziecko a kieliszek wina raz na jakis czas nie powinien zaszkodzić. Gdzies czytałam ze do momentu zagnieżdżenia zarodek jest karmiony przez ciałko żółte to dlatego tez bardzo wiele kobiet nie wiedząc nawet ze jest w ciąży pije lampkę wina do obiadu i dziecko i tak rozwija sie normalnie. Ale oczywsicie uwazam ze to kwestia raczej indywidualna. Kawy nie ograniczam ![]() ![]() ![]() Troche poczytałam i w ten sposób odrobilam swoje zadanie domowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Та еще штучка ^^
|
KarolinaK o zielonej herbacie nie wiedziałam takich właściwości. Teraz piję czystek, tylko,
![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Та еще штучка ^^
|
Dzięki za info. Też będę piła zieloną. Lubię ją w sumie
![]()
![]() |
#150 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie czekamy na wizytę u nowego lekarza. Zresztą jestem po laparoskopii, wiec sądzę, że będziemy musieli się wstrzymać jakiś czas. Dlatego wiem, że do urodzin nie ma szans na ciążę. Teraz nie biorę żadnych suplementów.. W okresie starań biorę Symnatal Pro Baby. Co do starań raczej zachowuje się normalnie, jem to na co mam ochotę, nie czytam ulotek, a alkoholu praktycznie nie piję. Cytat:
Gratuluję dwóch kreseczek. Po prostu zdrowo się odżywiaj. Nie przemęczaj. Ten inofolic ile ma kwasu foliowego? Cytat:
Staramy się od półtora roku. W okresie roku trzy ciąże. Pierwsza straciliśmy w listopadzie 2014 w 11 tc , drugą na przełomie marca i kwietnia 2015 w 6 tc. Ostatnia okazała się pozamaciczna i w zeszły czwartek miałam jej laparoskopowe usunięcie, to był 7 tc. Końcem września jedziemy do nowego lekarza i będziemy zastanawiać się co dalej. Cytat:
Generalnie odpowiedzi na Twoje pytania są powyżej. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.