Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
Napisane przez mujer
Mój gin mówił, że pomoże i dał mi końską dawkę magnezu.
A właśnie dopiero teraz doświadczyłam pierwszy raz w życiu takiego skurczu łydki, ze się w nocy obudziłam w szoku. Kurcze, to boli  Teraz już grzecznie łykam magnez i się nie powtarza.
|
Cytat:
Napisane przez rudaska
Jak czuję że zaczyna mnie coś ćmić i może się to zmienić w mocniejszy ból to biorę magnez, popijam szklanką wody i staram się co jakiś czas popijać parę łyków, co 20 min np. żeby się nawodnić dobrze.
Czasem mam tak że się budzę z lekkim bólem głowy - na to też magnez.
Ale czasem mam taki ból głowy, że nawet apap nie pomaga  . Nieraz mam takie migreny że kończą się wymiotami (w ovu tak miałam i z taką migreną syna poczęliśmy, ale to była masakra, nie wiem jak ja to przeżyłam, teraz się z tego śmiejemy)
Mujer no to ja się jakiś czas temu obudziłam jak mnie skurcze w obu łydkach na raz złapały. łzy mi aż popłynęły
|
DZięki Dziewczyny, idę dzisiaj do apteki po magnez, bo ten co mam, datę ważności ma do września tego roku i już wole go nie brać.
A z głową to bardzo ciekawe co napisałaś i przetestuje u siebie. Nie wiedziałam, ze też cierpisz na migreny, bo u mnie podobnie, jeśli w porę nie wezmę tabletki, to tez są wymioty ;/
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a
Sylwuska u mnie to była metoda prób. Brałam asmag forte (nie pamiętam jaka była dawka w jednej tabletce ale to pewnie po nazwie można w necie sprawdzić, mi teraz z komórki ciężko). Zaczynałam od 2x1 a skończyło się 2 albo 3 razy dziennie po 3 tabletki. Musialabym sprawdzić dokladnie ile razy dziennie. Ale skurcze miałam tak silne ze jak raz sie obudziłam z krzykiem w nocy to TŻ myślał ze rodzę. Jeszcze biedny taki zaspany pyta co się dzieje a ja na to ze skurcz  Rozbudził się w momencie dopiero dodałam że łydki
Jutro poszukam mojej rozpiski leków z ciąży to napisze dokladnie to dawkowanie.
|
Roaumiem, dziękuję Ci bardzo. Z tego co widzę, raczej wieksza dawkę trzeba brać jak napisana na opakowaniu, sprawdzę u siebie 
Cytat:
Napisane przez kalwinka
chcę spać  Nienawidzę tej kanapy szczerze, wstałam i mierzyłam, czy zmieści mi się tutaj chociaż pojedynczy dmuchany materac, ale nie ma szans  Jaku w tym malutkim pokoiku jak śpią 2 osoby robi się straszny zaduch, w dodatku tż urozmaica atmosferę wonnymi bąkami    więc otwieram okno a temu zimno, więc zdziera ze mnie kołdrę. Więc do mega bólu pleców doszedł mi nad ranem kaszel przy którym boleśnie napina mi się brzuch.
Chcę do siebie
Licząc wczorajsze zakupy jakieś 700 zł na rzeczy dla mnie i małej. Liczę że laktator, niania, komoda, ciuszki i pierdoły pochłoną jeszcze jakieś 1500. Ale wózek, łóżeczko i sporo ciuszków przyszło do nas w darach
Nobilesem nam się świetnie malowało, dulux niezłe krycie ale w kuchni nam brakło farby na pół ściany i dokupiona puszka tego samego koloru ma już wyraźnie inny odcień, malując na biało braliśmy jedynkę (ciekawostka - jedynka i tikurilla to ten sam producent). Teraz chcieliśmy brać becersa, ale nie pasowały mi kolory, spróbujemy ceramicznego magnata.
Zastanawiam się na jaki kolor pomalować przedpokój - jest malutki i nie opłaca mi się kupować całej puszki, ostatnio mieszałam resztki i wyszedł piękny odcień kawy z mlekiem z delikatnym różowym tonem, teraz nie mam pomysłu do czego dążę
U mnie całą ciążę podwyższony - od powyżej 80 do 90 i więcej
Mogłoby. Ja biorę magne b6 max nie wiem jaką ma dawkę. 3x dziennie jedna tabletka i jest lepiej
Mnie też głównie w nocy i też sie zastanawiałam ostatnio dlaczego.
|
Współczuję niewygodnego łóżka ;/ ja mam mega wygodne, a w nocy taczam się chyba ponad godz za nim zasne, nie wiem co mi jest, ze tak ciężko mi się zasypia, tak jakbym w ogóle nie była zmęczona ;/
Dobrze, ze z tym,plusem,może tak być, bo też się tym ostatnio martwilam, że wyszły jest niż zawsze miałam. Ja ogólnie ciśnienie mialam podwyższone, to chociaż cieszyłam się ze puls ok, a teraz i to było już większe, ale skoro tak może być to spoko 
U mnie to też tylko w nocy się zdarza ;/
Cytat:
Napisane przez mujer
Hm, a dziś mój młody działa mi na nerwy tzn... nie fika 
Wrrr ;((
|
Zjedz coś i połóż sie, u mnie najbardziej się rusza jak na płasko na plecach leze.
Dzień dobry ;*
Ja,właśnie wstaje na śniadanie ;* potem zakupy, apteka i jakiś obiad, chyba zrobię dzisiaj mielone z buraczkami 
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-22 o 07:32
|