![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Tak!
![]() ![]() Dziękuję! ![]() Mnie chyba niedawno dopadł skurcz! Masakra. Schyliłam sie po coś i nie mogłam wyprostować. Doszłam do kanapy i się położyłam - brzuch bolał, aż do pleców, mega napięty, na dole bulwa, każda zmiana pozycji - masakra. Trzymało mnie kilka minut. Wstałam i zaczęłam głęboko oddychać, chodzić po mieszkaniu i przeszło do końca. W sobotę zrobiło mi podobnie - też tylko raz i dalej spokój. Mam nadzieje, że to nic złego. Glucior się rusza, nie jest to powtarzalne więc chyba nie mam co panikować. ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- dziękuję ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-09-21 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() chociaz ostatnio uzywalismy Duluxa chyba i fajnie pokrył tez ![]() Ja mam od kilku dni... Macica jest coraz wyzej i uciska :/ mnie dzis zmeczyła rozmowa przez telefon ![]() Cytat:
tez mam takie skurcze, lekarz powiedział ze jak bedzie to bardzo częste to mam do niego dzwonic. No i kazał mi liczyc od teraz ruchy, wiec zaczyna sie juz akcja. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Konto usunięte
|
Acapella kupić nie chcę
![]() ![]() Nie no co za gaduły, zostawić Was na chwilę ![]() Sylwoha liczę na bieżąco ![]() ![]() ![]() Mujer mnie za to wczoraj zupełnie spontanicznie 2 panów w mcdonaldzie przepuściło w kolejce ![]() Dorosea tak, puls ma prawo być podwyższony, ciśnienie niezbyt. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
gryzeldka ale u mnie tez lacznie peknie 5 tys.. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pulsu, super ze zadałeś,to pytanie, bo sama się nad tym zastanawiałam, przy zamierzeniu zazwyczaj mam 80 albo ponad do 90 i wiedziałam, że to wysoko, dobrze wiedzieć, ze w ciąży może być wyzszy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mialam iść się kąpać i jakoś nie mogę wstać bo boki mnie tuż pod mostkiem, to chyba zoladek? ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na twardnienie brzucha kazał wrócić do luteiny, ale takie mocne skurcze dopiero miałam dwa. Jesli to się zacznie powtarzać to też będę go informować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52849606]No to mnie pocieszyłaś
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Myślę że jest nas więcej, ja na sam wózek z fotelikiem będę miała ponad 2, a z drogich rzeczy nic jeszcze nie mam, w planach, łóżeczko, komoda, materac, snuza, niania, bujaczek, może laktator co patrzyłam też nie jest tani, a ile elementów dekoracyjnych mi się podoba ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
ijaa
Ja caly czas na luteinie i magnezie. Juz mam dosc ale jak raz nie wzielam to myslalam ze maly mu wyleci za chwile. gryzelda sylwoha takie kwoty przy puerwszym dziecku sa normalne jesli sie kupuje wszystko samemu.. Ja mam wozek, lozeczko, fotelik, lezaczek po malej wiec tu mi dobre 3 tys odchodza |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy na takie twardnienia jak kulki na brzuchu się pojawiają to mógłoby zaradzic branie magnezu, oczywiście nie w trakcie, tylko ogólnie codziennie??
Bo ostatnio jak się klade to takie coś mi się dzieje, nie jest to bolesne, ale takie hmm niekoniecznie przyjemne, lekarz mówił ze to skurcze przepowiadajace, ale codziennie wieczorem by takie były...? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zadomowienie
|
Sylwuska w pierwszej ciąży bralam magnez regularnie. Pod koniec już w jakichś końskich dawkach z powodu skurczy nóg. I chyba ba skurcze macicy tez działało bo nie przypominam sobie abym na tyn etapie miała tak silne skurcze jak mam teraz.
A z takimi jak teraz albo nawet nieco słabszymi pojechaliśmy na IP w 34 tc bo myślałam ze już rodzę hehe. Tylko ze już faktycznie były regularne a teraz to kilka razy na dzień. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszła mi dziś poduszka rogal, głupia nie sprawdziłam wymiarów,w ogóle jakoś tak nie przemyślałam i przyszła mi taka malutka. Miałam ją odesłać ale podłożyłam ją sobie pod plecy i jest tak wygodnie... chyba będę z nią spać. No trudno nie będzie dla Igora tylko dla mnie.
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twardnienia brzucha jeszcze się zdarzają, ale mniej intensywne i zdecydowanie rzadziej odkąd wróciłam do luteiny. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ooo powiedziałas bardzo ciekawa rzecz, mówisz, że na ból głowy też Ci magnez pomaga? Ale jak już Cię boli? Dużo wody, tzn ile?? Mnie często boli głowa, nie pomyślałam o magnezie... dzisiaj np brałam dwa razy proszka ;/ Skoro Ci wygodnie to nie odsylaj, dla Ciebie się przyda ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A właśnie dopiero teraz doświadczyłam pierwszy raz w życiu takiego skurczu łydki, ze się w nocy obudziłam w szoku. Kurcze, to boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
Nie podliczam na razie swojej wyprawki dla Małego, nie chcę się dołować tym co już wydałam, bo jeszcze dużo zakupów przed nami
![]() Ja wieczorami też mam skurcze, częściej niż za dnia.. może to jest związane tym, że po całym dniu organizm jest osłabiony? Nie wiem.. ale muszę gina zapytać o magnez. Sweet wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! ![]()
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mam tak że się budzę z lekkim bólem głowy - na to też magnez. Ale czasem mam taki ból głowy, że nawet apap nie pomaga ![]() Mujer no to ja się jakiś czas temu obudziłam jak mnie skurcze w obu łydkach na raz złapały. łzy mi aż popłynęły
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Sylwuska u mnie to była metoda prób. Brałam asmag forte (nie pamiętam jaka była dawka w jednej tabletce ale to pewnie po nazwie można w necie sprawdzić, mi teraz z komórki ciężko). Zaczynałam od 2x1 a skończyło się 2 albo 3 razy dziennie po 3 tabletki. Musialabym sprawdzić dokladnie ile razy dziennie. Ale skurcze miałam tak silne ze jak raz sie obudziłam z krzykiem w nocy to TŻ myślał ze rodzę. Jeszcze biedny taki zaspany pyta co się dzieje a ja na to ze skurcz
![]() ![]() Jutro poszukam mojej rozpiski leków z ciąży to napisze dokladnie to dawkowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Mnie tez skurcze łapią wieczorem albo w nocy, głównie w nocy. Nie znam przyczyny, czemu tak hm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
Już mam pospane. Kurde a w pracy pewnie będę padała na twarz. Do tego od godziny mam towarzystwo dziecka w łóżku bo on nie wie skąd ale ma mokro u siebie a mówiłam gadzinie żeby zrobił siusiu to nie. No i dziele się kołderka i miejscem a to wygodne nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | ||
Zadomowienie
|
chcę spać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chcę do siebie Licząc wczorajsze zakupy jakieś 700 zł na rzeczy dla mnie i małej. Liczę że laktator, niania, komoda, ciuszki i pierdoły pochłoną jeszcze jakieś 1500. Ale wózek, łóżeczko i sporo ciuszków przyszło do nas w darach Cytat:
Zastanawiam się na jaki kolor pomalować przedpokój - jest malutki i nie opłaca mi się kupować całej puszki, ostatnio mieszałam resztki i wyszedł piękny odcień kawy z mlekiem z delikatnym różowym tonem, teraz nie mam pomysłu do czego dążę U mnie całą ciążę podwyższony - od powyżej 80 do 90 i więcej Cytat:
Mnie też głównie w nocy i też sie zastanawiałam ostatnio dlaczego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
Eh, miałam ciężką noc. To co w dzień bolało jak zakwasy w brzuchu, w nocy przerodziło się w konkretny ból całej lewej połowy brzucha. Nie mogłam leżeć na żadnym boku, a jak Mały kopał to bolało jeszcze bardziej. Do tego co 5 minut musiałam siku. W końcu udało mi się usnąć na trochę i dzisiaj jest odrobinę lepiej. Brzuch nie boli jak stoję, ani jak naciskam ręką. Dobrze, że jutro do lekarza, bo inaczej bym zwariowała.
#474 |
Zakorzenienie
|
Witam,dziś 27 tydzień
![]() Idę puścić strumień do pojemnika,udało się całą noc nie iść ![]() Sylwoha jak dla mnie beckers jest specyficzny i jak nie masz ładnej ściany i czystej to będzie wyglądać źle. Poza tym tani nie jest także jak kupić to lepiej z pewnością że mamy dobre ściany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się zawsze marzyła jedna ściana w biało czarne-paski + pozostałe ściany w kolorze białym.
![]() |
#476 |
Zadomowienie
|
Hm, a dziś mój młody działa mi na nerwy tzn... nie fika
![]() Wrrr ;(( |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z głową to bardzo ciekawe co napisałaś i przetestuje u siebie. Nie wiedziałam, ze też cierpisz na migreny, bo u mnie podobnie, jeśli w porę nie wezmę tabletki, to tez są wymioty ;/ Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze z tym,plusem,może tak być, bo też się tym ostatnio martwilam, że wyszły jest niż zawsze miałam. Ja ogólnie ciśnienie mialam podwyższone, to chociaż cieszyłam się ze puls ok, a teraz i to było już większe, ale skoro tak może być to spoko ![]() U mnie to też tylko w nocy się zdarza ;/ Zjedz coś i połóż sie, u mnie najbardziej się rusza jak na płasko na plecach leze. Dzień dobry ;* Ja,właśnie wstaje na śniadanie ;* potem zakupy, apteka i jakiś obiad, chyba zrobię dzisiaj mielone z buraczkami ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-22 o 07:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Drugie zajecia mialam o karmieniu piersia te juz byly mniej ciekawe zwlaszcza ze inna polozna prowadzila i generelanie czytala z jakiejs ksiazeczki ale jak zaczely sie pytania no to odpowiadala i generalnie tez sporo sie dowiedzialam Cytat:
![]() Ehh nie martw sie napewno wkoncu zacznie fikac!! ja zauwazylam ze mojej ostatnio nawet sniadanie nie rusza ale pozniej w ciagu dnia calkiem sporo sie rusza moze i Twoj maluszek sobie zmienil rytm zyciowy !! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Moze wczoraj fikal wieczorem duzo i musi odespac teraz... Moj tez od rana cisza ale do 23 byly harce i walenie nogami w zebra Hej ![]() Ja dzis mam dzien lenia. Wyjelam fasolke na obiad , wczoraj poszprzatalam wiec dzis odpoczywam bo lazic nie moge przez tego zylaka. Jeszcze mlody ma glowke po ten stronie co pan z a ja sie dziwilam ze mnie ostatnio tak boli... |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
A mi tz mowil ze wnocy siee przebudzil i reke polozyl na brzuch i ze kopal hak szalony
Haha wiem ze mam mocny sen, ale zeby az tak :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.