Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 21:15   #451
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Macie czasami problem z głębszym oddechem ? Coś sie źle czuje
Tak! Jakby mi ktoś na klacie usiadł.

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość

faktycznie co innego! co nie zmienia faktu, że piękną macie sypialnię
Dziękuję!

Mnie chyba niedawno dopadł skurcz! Masakra. Schyliłam sie po coś i nie mogłam wyprostować. Doszłam do kanapy i się położyłam - brzuch bolał, aż do pleców, mega napięty, na dole bulwa, każda zmiana pozycji - masakra. Trzymało mnie kilka minut. Wstałam i zaczęłam głęboko oddychać, chodzić po mieszkaniu i przeszło do końca.

W sobotę zrobiło mi podobnie - też tylko raz i dalej spokój.

Mam nadzieje, że to nic złego.
Glucior się rusza, nie jest to powtarzalne więc chyba nie mam co panikować.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
jaka ładna sypialnia kocham jasne pomieszczenia
dziękuję

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-09-21 o 21:17
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:24   #452
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Fionka ile ciuszków

Eh, a mnie gdzieś przewiało. W dzień mi było zimno, a teraz doszło do tego gardło. Pożarłam dwie kromki chleba z czosnkiem Popiłam mlekiem z miodem, a teraz piję herbatkę z cytrynką. I na zimno narzekać już nie mogę

Swoją drogą miło - dzisiaj mamy rocznicę ślubu, a ja ledwo łażę, bo boli mnie brzuch, miednica i gardło, a do tego śmierdzę czosnkiem Roooomantycznie

Wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny remontujace- jakich farb uzywacie?
Musiny odmalowac 2 pokoje i sama nie wiem..

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Sylwuska mam dwa nie mam pijecia jakoe :p
Ja kocham Beckersa
chociaz ostatnio uzywalismy Duluxa chyba i fajnie pokrył tez

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Macie czasami problem z głębszym oddechem ? Coś sie źle czuje
Ja mam od kilku dni... Macica jest coraz wyzej i uciska :/
mnie dzis zmeczyła rozmowa przez telefon

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Mnie chyba niedawno dopadł skurcz! Masakra. Schyliłam sie po coś i nie mogłam wyprostować. Doszłam do kanapy i się położyłam - brzuch bolał, aż do pleców, mega napięty, na dole bulwa, każda zmiana pozycji - masakra. Trzymało mnie kilka minut. Wstałam i zaczęłam głęboko oddychać, chodzić po mieszkaniu i przeszło do końca.

W sobotę zrobiło mi podobnie - też tylko raz i dalej spokój.

Mam nadzieje, że to nic złego.
Glucior się rusza, nie jest to powtarzalne więc chyba nie mam co panikować.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

dziękuję

tez mam takie skurcze, lekarz powiedział ze jak bedzie to bardzo częste to mam do niego dzwonic.

No i kazał mi liczyc od teraz ruchy, wiec zaczyna sie juz akcja.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:28   #453
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Acapella kupić nie chcę położna nam polecała na sr

Nie no co za gaduły, zostawić Was na chwilę

Sylwoha liczę na bieżąco na razie jakieś 1500zł... Na Ikeę mam listę zakupów na 2400zł ale liczę, że te meble wystarczą młodemu do 4klasy podstawówki co najmniej, dokupię tylko 1 dużą szafę, biurko i zmienię mu oczywiście łóżko. Do tego jeszcze wózek i fotelik, leżaczek-bujaczek i snuza, więc jeszcze jakieś 1500zł+pierdoły, których nie kupiłam max.500zł... Także ten... Tak czytam Wasze kwoty i sobie myślę, że jestem zdrowo pier.do.lnięta

Mujer mnie za to wczoraj zupełnie spontanicznie 2 panów w mcdonaldzie przepuściło w kolejce

Dorosea tak, puls ma prawo być podwyższony, ciśnienie niezbyt.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:30   #454
sylwoha
Zakorzenienie

gryzeldka ale u mnie tez lacznie peknie 5 tys.. ;(
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:32   #455
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Cytat:
gryzeldka ale u mnie tez lacznie peknie 5 tys.. ;(
No to mnie pocieszyłaś jesteśmy dwie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:33   #456
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Jak weszłam ostatnio do dziadków na czwarte piękto to myślałam, że płuc wypluje

No właśnie ja dziś bardzo źle się czułam i mierzyłam ciśnienie parokrotnie i tez puls powyżej 80, ale teraz patrze w karte ciązy i faktycznie zazwyczaj jest podwyższony
normalny puls to ok 70
A ja muszę wchodzić codziennie, czasem kilka razy i powoli też staje się to dla mnie wyczynem ;/

Co do pulsu, super ze zadałeś,to pytanie, bo sama się nad tym zastanawiałam, przy zamierzeniu zazwyczaj mam 80 albo ponad do 90 i wiedziałam, że to wysoko, dobrze wiedzieć, ze w ciąży może być wyzszy
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ostatnio cisne chirurgów od początku i jak trafiłam na ten fragment

https://www.youtube.com/watch?v=IBmxb-eE2r0

to myslałam ze popłacze sie ze śmiechu
Haa ja też oglądam chirurgów ale dopiero 2 sezon zaczęłam

Mialam iść się kąpać i jakoś nie mogę wstać bo boki mnie tuż pod mostkiem, to chyba zoladek? ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:33   #457
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam takie skurcze, lekarz powiedział ze jak bedzie to bardzo częste to mam do niego dzwonic.
Mój o ruchach póki co nic nie mówił, więc nie liczę (kontroluję tylko w czy ogólnie sie rusza).

Na twardnienie brzucha kazał wrócić do luteiny, ale takie mocne skurcze dopiero miałam dwa. Jesli to się zacznie powtarzać to też będę go informować.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-21, 21:35   #458
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52849606]No to mnie pocieszyłaś jesteśmy dwie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Myślę że jest nas więcej, ja na sam wózek z fotelikiem będę miała ponad 2, a z drogich rzeczy nic jeszcze nie mam, w planach, łóżeczko, komoda, materac, snuza, niania, bujaczek, może laktator co patrzyłam też nie jest tani, a ile elementów dekoracyjnych mi się podoba

Stary 2015-09-21, 21:37   #459
czubasek20
Zakorzenienie

ijaa
Ja caly czas na luteinie i magnezie. Juz mam dosc ale jak raz nie wzielam to myslalam ze maly mu wyleci za chwile.

gryzelda sylwoha takie kwoty przy puerwszym dziecku sa normalne jesli sie kupuje wszystko samemu..
Ja mam wozek, lozeczko, fotelik, lezaczek po malej wiec tu mi dobre 3 tys odchodza

Stary 2015-09-21, 21:38   #460
syylwuska
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy na takie twardnienia jak kulki na brzuchu się pojawiają to mógłoby zaradzic branie magnezu, oczywiście nie w trakcie, tylko ogólnie codziennie??

Bo ostatnio jak się klade to takie coś mi się dzieje, nie jest to bolesne, ale takie hmm niekoniecznie przyjemne, lekarz mówił ze to skurcze przepowiadajace, ale codziennie wieczorem by takie były...?

Stary 2015-09-21, 21:53   #461
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska w pierwszej ciąży bralam magnez regularnie. Pod koniec już w jakichś końskich dawkach z powodu skurczy nóg. I chyba ba skurcze macicy tez działało bo nie przypominam sobie abym na tyn etapie miała tak silne skurcze jak mam teraz.

A z takimi jak teraz albo nawet nieco słabszymi pojechaliśmy na IP w 34 tc bo myślałam ze już rodzę hehe. Tylko ze już faktycznie były regularne a teraz to kilka razy na dzień.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:54   #462
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy na takie twardnienia jak kulki na brzuchu się pojawiają to mógłoby zaradzic branie magnezu, oczywiście nie w trakcie, tylko ogólnie codziennie??

Bo ostatnio jak się klade to takie coś mi się dzieje, nie jest to bolesne, ale takie hmm niekoniecznie przyjemne, lekarz mówił ze to skurcze przepowiadajace, ale codziennie wieczorem by takie były...?

magnez jak najbardziej. Mi brzuch nie twardnieje, ale czuję że czasem drżą mi powieki i i mam delikatne skurcze łydek, więc teraz biorę codziennie. Na ból głowy też biorę magnez+dużo wody i zauważyłam że mi pomaga.

Przyszła mi dziś poduszka rogal, głupia nie sprawdziłam wymiarów,w ogóle jakoś tak nie przemyślałam i przyszła mi taka malutka. Miałam ją odesłać ale podłożyłam ją sobie pod plecy i jest tak wygodnie... chyba będę z nią spać. No trudno nie będzie dla Igora tylko dla mnie.
Stary 2015-09-21, 21:55   #463
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ijaa
Ja caly czas na luteinie i magnezie. Juz mam dosc ale jak raz nie wzielam to myslalam ze maly mu wyleci za chwile.
Nie no, to u mnie póki co dwa razy.
Twardnienia brzucha jeszcze się zdarzają, ale mniej intensywne i zdecydowanie rzadziej odkąd wróciłam do luteiny.

Stary 2015-09-21, 22:13   #464
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuska w pierwszej ciąży bralam magnez regularnie. Pod koniec już w jakichś końskich dawkach z powodu skurczy nóg. I chyba ba skurcze macicy tez działało bo nie przypominam sobie abym na tyn etapie miała tak silne skurcze jak mam teraz.

A z takimi jak teraz albo nawet nieco słabszymi pojechaliśmy na IP w 34 tc bo myślałam ze już rodzę hehe. Tylko ze już faktycznie były regularne a teraz to kilka razy na dzień.
A 500 mg wystarczy dziennie, czy więcej? Czy po prostu próbować?

Cytat:
magnez jak najbardziej. Mi brzuch nie twardnieje, ale czuję że czasem drżą mi powieki i i mam delikatne skurcze łydek, więc teraz biorę codziennie. Na ból głowy też biorę magnez+dużo wody i zauważyłam że mi pomaga.

Przyszła mi dziś poduszka rogal, głupia nie sprawdziłam wymiarów,w ogóle jakoś tak nie przemyślałam i przyszła mi taka malutka. Miałam ją odesłać ale podłożyłam ją sobie pod plecy i jest tak wygodnie... chyba będę z nią spać. No trudno nie będzie dla Igora tylko dla mnie.
Mi nie stwardnieje cały brzuch, ciężko to wytłumaczyć, jak leżę już pod kołdrą to czuje takie napięcie, przykładamy dłonie do brzucha a tam np po dwóch stronach takie kulki twarde mam, potrzymam tak kilka sekund i one schodza, tzn brzuch mieknie i tak kilka razy mam, nie wiem czy tak wyglądają skurcze przepowiadajace, ale ufam ginowi.

Ooo powiedziałas bardzo ciekawa rzecz, mówisz, że na ból głowy też Ci magnez pomaga? Ale jak już Cię boli? Dużo wody, tzn ile?? Mnie często boli głowa, nie pomyślałam o magnezie... dzisiaj np brałam dwa razy proszka ;/

Skoro Ci wygodnie to nie odsylaj, dla Ciebie się przyda

Stary 2015-09-21, 22:13   #465
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
co myslicie o takiej grze dla 6 latki na urodziny
http://www.smyk.com/dumel-discovery-...y-dla-dzieci-p

?
Myślę, że to będzie fajna zabawa dla 6latki To jest na tyle fajna gra, że rodzice też mogą się dołączyć

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:15   #466
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Mój gin mówił, że pomoże i dał mi końską dawkę magnezu.
A właśnie dopiero teraz doświadczyłam pierwszy raz w życiu takiego skurczu łydki, ze się w nocy obudziłam w szoku. Kurcze, to boli Teraz już grzecznie łykam magnez i się nie powtarza.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:17   #467
_karmazynova_
Zadomowienie

Nie podliczam na razie swojej wyprawki dla Małego, nie chcę się dołować tym co już wydałam, bo jeszcze dużo zakupów przed nami

Ja wieczorami też mam skurcze, częściej niż za dnia.. może to jest związane tym, że po całym dniu organizm jest osłabiony? Nie wiem.. ale muszę gina zapytać o magnez.

Sweet wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:49   #468
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
A 500 mg wystarczy dziennie, czy więcej? Czy po prostu próbować?

Mi nie stwardnieje cały brzuch, ciężko to wytłumaczyć, jak leżę już pod kołdrą to czuje takie napięcie, przykładamy dłonie do brzucha a tam np po dwóch stronach takie kulki twarde mam, potrzymam tak kilka sekund i one schodza, tzn brzuch mieknie i tak kilka razy mam, nie wiem czy tak wyglądają skurcze przepowiadajace, ale ufam ginowi.

Ooo powiedziałas bardzo ciekawa rzecz, mówisz, że na ból głowy też Ci magnez pomaga? Ale jak już Cię boli? Dużo wody, tzn ile?? Mnie często boli głowa, nie pomyślałam o magnezie... dzisiaj np brałam dwa razy proszka ;/

Skoro Ci wygodnie to nie odsylaj, dla Ciebie się przyda

Jak czuję że zaczyna mnie coś ćmić i może się to zmienić w mocniejszy ból to biorę magnez, popijam szklanką wody i staram się co jakiś czas popijać parę łyków, co 20 min np. żeby się nawodnić dobrze.
Czasem mam tak że się budzę z lekkim bólem głowy - na to też magnez.
Ale czasem mam taki ból głowy, że nawet apap nie pomaga . Nieraz mam takie migreny że kończą się wymiotami (w ovu tak miałam i z taką migreną syna poczęliśmy, ale to była masakra, nie wiem jak ja to przeżyłam, teraz się z tego śmiejemy)

Mujer no to ja się jakiś czas temu obudziłam jak mnie skurcze w obu łydkach na raz złapały. łzy mi aż popłynęły
Stary 2015-09-21, 22:51   #469
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwuska u mnie to była metoda prób. Brałam asmag forte (nie pamiętam jaka była dawka w jednej tabletce ale to pewnie po nazwie można w necie sprawdzić, mi teraz z komórki ciężko). Zaczynałam od 2x1 a skończyło się 2 albo 3 razy dziennie po 3 tabletki. Musialabym sprawdzić dokladnie ile razy dziennie. Ale skurcze miałam tak silne ze jak raz sie obudziłam z krzykiem w nocy to TŻ myślał ze rodzę. Jeszcze biedny taki zaspany pyta co się dzieje a ja na to ze skurcz Rozbudził się w momencie dopiero dodałam że łydki

Jutro poszukam mojej rozpiski leków z ciąży to napisze dokladnie to dawkowanie.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-21, 23:06   #470
mujer
Zadomowienie

Mnie tez skurcze łapią wieczorem albo w nocy, głównie w nocy. Nie znam przyczyny, czemu tak hm.
Stary 2015-09-22, 03:50   #471
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Już mam pospane. Kurde a w pracy pewnie będę padała na twarz. Do tego od godziny mam towarzystwo dziecka w łóżku bo on nie wie skąd ale ma mokro u siebie a mówiłam gadzinie żeby zrobił siusiu to nie. No i dziele się kołderka i miejscem a to wygodne nie jest.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 05:27   #472
kalwinka
Zadomowienie

chcę spać Nienawidzę tej kanapy szczerze, wstałam i mierzyłam, czy zmieści mi się tutaj chociaż pojedynczy dmuchany materac, ale nie ma szans Jaku w tym malutkim pokoiku jak śpią 2 osoby robi się straszny zaduch, w dodatku tż urozmaica atmosferę wonnymi bąkami więc otwieram okno a temu zimno, więc zdziera ze mnie kołdrę. Więc do mega bólu pleców doszedł mi nad ranem kaszel przy którym boleśnie napina mi się brzuch.
Chcę do siebie
Cytat:
Dziewczyny.. Liczylyscie ile Wan poszlo na wyprawke?
Licząc wczorajsze zakupy jakieś 700 zł na rzeczy dla mnie i małej. Liczę że laktator, niania, komoda, ciuszki i pierdoły pochłoną jeszcze jakieś 1500. Ale wózek, łóżeczko i sporo ciuszków przyszło do nas w darach

Cytat:
Dziewczyny remontujace- jakich farb uzywacie?
Musiny odmalowac 2 pokoje i sama nie wiem.
Nobilesem nam się świetnie malowało, dulux niezłe krycie ale w kuchni nam brakło farby na pół ściany i dokupiona puszka tego samego koloru ma już wyraźnie inny odcień, malując na biało braliśmy jedynkę (ciekawostka - jedynka i tikurilla to ten sam producent). Teraz chcieliśmy brać becersa, ale nie pasowały mi kolory, spróbujemy ceramicznego magnata.

Zastanawiam się na jaki kolor pomalować przedpokój - jest malutki i nie opłaca mi się kupować całej puszki, ostatnio mieszałam resztki i wyszedł piękny odcień kawy z mlekiem z delikatnym różowym tonem, teraz nie mam pomysłu do czego dążę
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak jest z pulsem w ciązy? ma prawo być podwyższony ?
U mnie całą ciążę podwyższony - od powyżej 80 do 90 i więcej

Cytat:
Mogłoby. Ja biorę magne b6 max nie wiem jaką ma dawkę. 3x dziennie jedna tabletka i jest lepiej
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Mnie tez skurcze łapią wieczorem albo w nocy, głównie w nocy. Nie znam przyczyny, czemu tak hm.
Mnie też głównie w nocy i też sie zastanawiałam ostatnio dlaczego.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 05:54   #473
SweetViolet
Zadomowienie

Eh, miałam ciężką noc. To co w dzień bolało jak zakwasy w brzuchu, w nocy przerodziło się w konkretny ból całej lewej połowy brzucha. Nie mogłam leżeć na żadnym boku, a jak Mały kopał to bolało jeszcze bardziej. Do tego co 5 minut musiałam siku. W końcu udało mi się usnąć na trochę i dzisiaj jest odrobinę lepiej. Brzuch nie boli jak stoję, ani jak naciskam ręką. Dobrze, że jutro do lekarza, bo inaczej bym zwariowała.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 05:55   #474
ogolnie
Zakorzenienie

Witam,dziś 27 tydzień
Idę puścić strumień do pojemnika,udało się całą noc nie iść

Sylwoha jak dla mnie beckers jest specyficzny i jak nie masz ładnej ściany i czystej to będzie wyglądać źle. Poza tym tani nie jest także jak kupić to lepiej z pewnością że mamy dobre ściany
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 05:58   #475
k_asienka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Własnie zerknęłam na nasz kolor z sypialni na stronie snieżki i nijak to się ma do tego co było na próbniku i wyszło na ścianach.

Kolor GÓRSKA ŚCIEŻKA: http://www.barwy-natury.com.pl/kolor/160

A u nas wyszło to tak (i podobnie było na próbniku w sklepie):
śliczna sypialnia skąd krzesło do toaletki?
Mi się zawsze marzyła jedna ściana w biało czarne-paski + pozostałe ściany w kolorze białym.
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 07:05   #476
mujer
Zadomowienie

Hm, a dziś mój młody działa mi na nerwy tzn... nie fika
Wrrr ;((
Stary 2015-09-22, 07:31   #477
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gin mówił, że pomoże i dał mi końską dawkę magnezu.
A właśnie dopiero teraz doświadczyłam pierwszy raz w życiu takiego skurczu łydki, ze się w nocy obudziłam w szoku. Kurcze, to boli Teraz już grzecznie łykam magnez i się nie powtarza.

Cytat:
Jak czuję że zaczyna mnie coś ćmić i może się to zmienić w mocniejszy ból to biorę magnez, popijam szklanką wody i staram się co jakiś czas popijać parę łyków, co 20 min np. żeby się nawodnić dobrze.
Czasem mam tak że się budzę z lekkim bólem głowy - na to też magnez.
Ale czasem mam taki ból głowy, że nawet apap nie pomaga . Nieraz mam takie migreny że kończą się wymiotami (w ovu tak miałam i z taką migreną syna poczęliśmy, ale to była masakra, nie wiem jak ja to przeżyłam, teraz się z tego śmiejemy)

Mujer no to ja się jakiś czas temu obudziłam jak mnie skurcze w obu łydkach na raz złapały. łzy mi aż popłynęły
DZięki Dziewczyny, idę dzisiaj do apteki po magnez, bo ten co mam, datę ważności ma do września tego roku i już wole go nie brać.

A z głową to bardzo ciekawe co napisałaś i przetestuje u siebie. Nie wiedziałam, ze też cierpisz na migreny, bo u mnie podobnie, jeśli w porę nie wezmę tabletki, to tez są wymioty ;/

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuska u mnie to była metoda prób. Brałam asmag forte (nie pamiętam jaka była dawka w jednej tabletce ale to pewnie po nazwie można w necie sprawdzić, mi teraz z komórki ciężko). Zaczynałam od 2x1 a skończyło się 2 albo 3 razy dziennie po 3 tabletki. Musialabym sprawdzić dokladnie ile razy dziennie. Ale skurcze miałam tak silne ze jak raz sie obudziłam z krzykiem w nocy to TŻ myślał ze rodzę. Jeszcze biedny taki zaspany pyta co się dzieje a ja na to ze skurcz Rozbudził się w momencie dopiero dodałam że łydki

Jutro poszukam mojej rozpiski leków z ciąży to napisze dokladnie to dawkowanie.
Roaumiem, dziękuję Ci bardzo. Z tego co widzę, raczej wieksza dawkę trzeba brać jak napisana na opakowaniu, sprawdzę u siebie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
chcę spać Nienawidzę tej kanapy szczerze, wstałam i mierzyłam, czy zmieści mi się tutaj chociaż pojedynczy dmuchany materac, ale nie ma szans Jaku w tym malutkim pokoiku jak śpią 2 osoby robi się straszny zaduch, w dodatku tż urozmaica atmosferę wonnymi bąkami więc otwieram okno a temu zimno, więc zdziera ze mnie kołdrę. Więc do mega bólu pleców doszedł mi nad ranem kaszel przy którym boleśnie napina mi się brzuch.
Chcę do siebie

Licząc wczorajsze zakupy jakieś 700 zł na rzeczy dla mnie i małej. Liczę że laktator, niania, komoda, ciuszki i pierdoły pochłoną jeszcze jakieś 1500. Ale wózek, łóżeczko i sporo ciuszków przyszło do nas w darach

Nobilesem nam się świetnie malowało, dulux niezłe krycie ale w kuchni nam brakło farby na pół ściany i dokupiona puszka tego samego koloru ma już wyraźnie inny odcień, malując na biało braliśmy jedynkę (ciekawostka - jedynka i tikurilla to ten sam producent). Teraz chcieliśmy brać becersa, ale nie pasowały mi kolory, spróbujemy ceramicznego magnata.

Zastanawiam się na jaki kolor pomalować przedpokój - jest malutki i nie opłaca mi się kupować całej puszki, ostatnio mieszałam resztki i wyszedł piękny odcień kawy z mlekiem z delikatnym różowym tonem, teraz nie mam pomysłu do czego dążę

U mnie całą ciążę podwyższony - od powyżej 80 do 90 i więcej

Mogłoby. Ja biorę magne b6 max nie wiem jaką ma dawkę. 3x dziennie jedna tabletka i jest lepiej

Mnie też głównie w nocy i też sie zastanawiałam ostatnio dlaczego.
Współczuję niewygodnego łóżka ;/ ja mam mega wygodne, a w nocy taczam się chyba ponad godz za nim zasne, nie wiem co mi jest, ze tak ciężko mi się zasypia, tak jakbym w ogóle nie była zmęczona ;/

Dobrze, ze z tym,plusem,może tak być, bo też się tym ostatnio martwilam, że wyszły jest niż zawsze miałam. Ja ogólnie ciśnienie mialam podwyższone, to chociaż cieszyłam się ze puls ok, a teraz i to było już większe, ale skoro tak może być to spoko

U mnie to też tylko w nocy się zdarza ;/

Cytat:
Wrrr ;((
Zjedz coś i połóż sie, u mnie najbardziej się rusza jak na płasko na plecach leze.

Dzień dobry ;*
Ja,właśnie wstaje na śniadanie ;* potem zakupy, apteka i jakiś obiad, chyba zrobię dzisiaj mielone z buraczkami

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-22 o 07:32
Stary 2015-09-22, 07:39   #478
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
A byłaś już na zajęciach, prawda? I jak Ci się podobało? Ja jeszcze nie byłam, ale się zapisałam.
Bylam juz na zajeciach najpierw o pielegnacji noworodka wiec dla mnie te byly super!! Zwlaszcza dla takiego totalnego laika jak ja chociaz wyszlam stamtad z taka mega przepelniona glowa ze szok jak na studiach ;-)

Drugie zajecia mialam o karmieniu piersia te juz byly mniej ciekawe zwlaszcza ze inna polozna prowadzila i generelanie czytala z jakiejs ksiazeczki ale jak zaczely sie pytania no to odpowiadala i generalnie tez sporo sie dowiedzialam

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Żeby skorzystać z tego cyklu trzeba mieć tam położną środowiskową? A będziesz chodzić gdzieś indziej do szkoły rodzenia?
Tak zeby skorzystac z cyklu wybralam tam polazna przed pierwszymi zajeciami mowi sie poloznej ze jestes pierwszy raz ja wczesniej nie mialam zadnej swojej poloznej w krakowie wiec mi to bylo na reke zwlaszcza ze mi tam pani wpisala taka polozna ktora akurat jest z mojego "regionu" wiec bedzie do mnie przyjezdzac po porodzie

Cytat:
Wrrr ;((
Ehh nie martw sie napewno wkoncu zacznie fikac!! ja zauwazylam ze mojej ostatnio nawet sniadanie nie rusza ale pozniej w ciagu dnia calkiem sporo sie rusza moze i Twoj maluszek sobie zmienil rytm zyciowy !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 07:45   #479
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Wrrr ;((

Moze wczoraj fikal wieczorem duzo i musi odespac teraz...
Moj tez od rana cisza ale do 23 byly harce i walenie nogami w zebra

Hej
Ja dzis mam dzien lenia. Wyjelam fasolke na obiad , wczoraj poszprzatalam wiec dzis odpoczywam bo lazic nie moge przez tego zylaka.
Jeszcze mlody ma glowke po ten stronie co pan z a ja sie dziwilam ze mnie ostatnio tak boli...

Stary 2015-09-22, 07:51   #480
sylwoha
Zakorzenienie

A mi tz mowil ze wnocy siee przebudzil i reke polozyl na brzuch i ze kopal hak szalony
Haha wiem ze mam mocny sen, ale zeby az tak :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości