Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ikea - dzień bez dziecka...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-01, 11:14   #421
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Kobito, przecież my piszemy o jednym dniu. Czepiasz się dla samego czepiania.
W ogóle to ja uważam, że byłoby inaczej - jeśli dzieciak wiedziałby, że w danym dniu żadne dziecko nie wchodzi, to łatwiej byłoby mu zaakceptować tę sytuację. "Nie wchodzę dzisiaj do Ikei, ale przecież Brajanek i Maja też nie wchodzą". Przynajmniej to wynika z moich doświadczeń z dziećmi.
Niby jeden dzień, kiedy maluch może wejść do Ikei miałby być wielką karą, no bez jaj
Ale skad Ty bierzesz że dziecko odczuwałoby coś jako karę? Po prostu niesprawiedliwe jest wrzucanie wszystkich dzieci do worka "niegrzeczne".
I ja też nie widzę tłumów dzieci w sklepach- głównie dorośli robią hałas. Komórki, darcie się do siebie przez sklepowe alejki "Jadziu a może jeszcze kaszkę weźmiesz", rozmowy przez telefon, dyskusje z personelem. Dzieci jak na lekarstwo zazwyczaj wszędzie.
I nie skazywałabym rodziców którym i tak jest ciężko wygospodarować czas i znaleźć opiekę na kombinowanie, skoro bezdzietnym łatwiej być elastycznym.
Dodatkowo nie każe dziecko chce zostawać z obcymi paniami na placyku i niegrzeczne dziecko będzie niegrzeczne także przy opiekunkach. Po prostu zostawianie wszystkich dzieci niczego nie rozwiąże, ale wypraszanie ze sklepu ludzi nie potrafiących upilnować pociech już prędzej.