![]() |
#391 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
![]() Zwłaszcza w dobie wielu środków 'o zapachu', z kolorowymi owocami narysowanymi na opakowaniach itp. To raczej zależy od ich ciekawości świata, można powiedzieć, że też od jakiejś 'odwagi'. No i na pewno od towarzystwa, bo pod namową koleżanek i kolegów potrafią zrobić różne dziwne rzeczy... A czasem też od 'inteligencji' rodziców - co w czym przechowują, bo znam przypadki, jak i dorosły coś dziwnego chemicznego wypił, bo było np. w butelce po soku -_- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
wańka wstańka
|
A myślałam, że dzieci to ludzie
![]()
![]() |
#394 |
BAN stały
|
Myślałam, że będzie o zatrudnianiu dzieci w fabrykach ikea w wietnamie a tu... wizaz jak zawsze głęboko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
(Żartuje, mnie pytali o zdanie :P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Tak trochę odbiegając od tematu IKEI. Z ciekawości chciałam sprawdzić jak zakończyła się sprawa tego porażenia prądem.
http://rdn.pl/?p=14471 http://www.polskatimes.pl/artykul/37...ideo,id,t.html Wiecie co, może i korpo mają odpowiednie fundusze na odszkodowania, ale tu nie tylko o pieniądze chodzi. Trzeba w końcu znaleźć winnego, a potem ciągać go po sądach i czekać wiele miesięcy na koniec procesu. Szczerze szkoda mi tego kierownika. A wszystko dlatego, bo nieupilnowane dziecko włożyło palec tam, gdzie nie trzeba. Ile takich wypadków zdarza się w domu i nie robi się z tego sensacji, a rodzice nawzajem nie donoszą na siebie na policję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio w Ikei facet zgubił dziecko i groził, że zadzwoni na policję, bo jego dziecka szukało tylko kilku pracowników, a nie wszyscy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to ona jest bezczelna. Nie dość, że nie upilnowała dziecka, to jeszcze usiłuje wyłudzić pieniądze. Ona powinna siedzieć na ławie oskarżonych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
zostawić Was na trochę i już kupoburza
Naprawdę widzicie pomysł drabiny jako zamach na rodzinę? Ja w jej propozycji widzę ukłon w moją stronę, jako rodzica. Widzę pomoc w zakupach wyrażoną opieką w klubiku(na cały czas zakupów). Mam wrażenie, że niektórzy po prostu nie lubią drabineczki i w każdym jej wątku stawiają sobie za punkt honoru dopięcie jej szpili. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- aaa i jeszcze mi się nasunęło(podczas lektury wątku) dzieci w pewnym wieku, nieważne czy dobrze wychowane, czy źle- krzyczą i wpadają w histerię(bo chciało bułkę, bo dostało bułkę, bo bułka była zimna, ciepła)-taka charakterystyka pewnych etapów rozwoju, że dzieciaki nie radzą sobie z emocjami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I oczywiście przyłączam się do prośby aby rozmawiać ze sobą bez złośliwości bo wątek taki sobie niewinny, a emocje i teksty lecą jakby sprawa była wagi państwowej ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-10-01 o 01:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Matko, gdzie Wy tą kupoburzę widziecie? Przecież nikt się tu nie rzuca-ot zwyczajna wymiana poglądów-bez najazdów na kogokolwiek, póki co:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Uważam, że najbardziej oburzone są tu dziewczyny, które za punkt honoru uważają ciąganie dzieci wszędzie i robienie wszystkiego razem z dziećmi (nieważne, czy jest to hipermarket budowlany/meblowy czy kawiarnia/pub). Nie rozumiem tego trendu: rodzic się męczy, dziecko się męczy, inni klienci się męczą. Nie uważam też za mądre i słuszne, by dziecko (mówimy tu o kilkulatkach) wybierało meble do salonu i jego głos był w tej kwestii decydujący lub istotny (bo co, jeśli na przykład zażyczy sobie tapetę do salonu z motywem my little pony i rykiem udowadnia swoje racje?). Osobiście nie mam dzieci, ale gdybym je miała to też wolałabym pozostawić je pod opieką, lub na strzeżonym placu zabaw w sklepie podczas gdy ja robiłabym spokojnie zakupy w Ikei. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
normalnie dziecko można zostawić chyba na dwie godziny, przy dużej ilości dzieci ten czas się skraca do godziny więc jak tu marzyć o 3 godzinach ? a trochę trudno powiększać klubik by korzystać z niego raz w miesiącu, nie... większy klubik, więcej opiekunek, więcej dzieci, dłuższy czas pobytu - to się musi przełożyć na wzrost cen ogólnie w ikea - warto ? w tym klubiku jest kryterium wzrostu, mój syn, mimo, że dość rozgarnięty społecznie był za mały by tam zostawać, ale na ogół dzieci o tym wzroście są raczej bojaźliwe i mazgajowate, potrzebują bardziej tkliwej opieki co znów oznacza dodatkowe opiekunki dla tych maluszków i koszty które jednak poniosą wszyscy klienci Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2015-10-01 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Ja, wizażowa matka, której dzieci są za niskie by wejść do Ikeowego klubiku poszłabym dalej.
Również w galeriach handlowych wprowadziłabym "dzień bez dzieci". Ostatnio udało mi się wyrwać z domu bez dzieci na zakupy. Chciałam przy okazji odpocząć od wiecznych jęków, płaczy. Niestety, dzieci w galerii darły się jeszcze głośniej niż moje w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Konto usunięte
|
A ja się tak zastanawiam, co jest złego w tym, że dziecko pobawi się w klubiku pod okiem opiekunki, a nie będzie się pałętało po hali? Czy niektórzy rodzice już nie wytrzymają godziny bez dziecka, czy opiekunka je zje, czy też dziecko jest ekspertem i pomoże wybrać panele, które się najmniej ścierają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Podniosłyście mi ciśnienie tym artykułem.
Cyt. z Polska The Times: Rodzice malca dodatkowo zażądali 15 tys. zł zadośćuczynienia, sugerując, że po tym zdarzeniu ich syn boi się wchodzić do sklepów. I bardzo dobrze, skoro sam nie potrafi się zachować a rodzice nie potrafią go nauczyć lub przypilnować, to niech nie wchodzi. Nie ma ryzyka, że znowu coś zmajstruje ![]() Ja pierdziu, co za bezczelność, na filmiku wyraźnie widać, że dzieciak lata po sklepie samopas, a mamusia szanowna ma głęboko w pompce, co latorośl wyrabia. Współczuję serdecznie kierownikowi sklepu, mamuśkę bym wytargała za kudły. Ktoś wie, jaki był finał sprawy? Google nie pomaga w tej sprawie... Żeby nie było offtopu - jestem za bezdzietnym dniem w Ikea. Jak będziecie szykować petycję, proszę o podesłanie do podpisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lepiej byłoby gdyby rodzicom dzieci przeszkadzających zwracać uwagę, ewentualnie jak ostrzeżenia nie zdziałają to wtedy ich dziecko odesłać do placyku niż jakoś odgórnie zabraniać wszystkim dzieciom wstępu bo jakaś ich część jest niegrzeczna.
![]() |
![]() |
#408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle to ja uważam, że byłoby inaczej - jeśli dzieciak wiedziałby, że w danym dniu żadne dziecko nie wchodzi, to łatwiej byłoby mu zaakceptować tę sytuację. "Nie wchodzę dzisiaj do Ikei, ale przecież Brajanek i Maja też nie wchodzą". Przynajmniej to wynika z moich doświadczeń z dziećmi. Niby jeden dzień, kiedy maluch nie może wejść do Ikei miałby być wielką karą, no bez jaj Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-10-01 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bez jaj, przecież nawet jak wyeliminować dzieci to zostają: - ☠☠☠iaca w uszy muza w każdym sklepie i na korytarzach, a chyba nawet w WC ![]() - zapachy (? smrody) rozpylane w sklepach majace wyeliminowac smród środków przeciwgnilnych i grzybiczych którymi zlewają ubrania - klimatyzacja powodujaca łzawienie oczu, drapanie w gardle, wysusz skóry - hordy ludzi w każdym wieku, drace sie do komórek, siebie nawzajem, strzelajace focie na insta po przebieralniach i przy każdej kawie,mcdonaldsie czy bajglu i snujące się jak w jakimś sennym zwidzie. Od jakiegoś czasu obstawiam, że to snucie sie tropem węża po GH to wynik przytrucia tymi wszystkimi smrodami i odkażaczami w sklepach, a nie ze ludzie tak robią bo lubią. :/ To wiadomo że w domu nawet z dziećmi, jest ciszej i spokojniej.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zakupy do galerii iść musiałam. A że przy okazji chciałam żeby to dla mnie był odpoczynek to już za dużo? Snucia się po galeriach dla relaksu też nie rozumiem. Musiałam kupić żakiet na służbowe spotkanie. Sprawy typu klima czy muzyka mi nie przeszkadzają, podobnie jak inni dorośli, ale tego płaczu znieść już nie mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No rozumiem, tylko zawsze mnie zastanawia, dlaczego mnie to nie spotyka. ![]() Jakieś dzieci się przewijają, najwięcej widzę w marketach typu tesko itp., wiadomo- tego typu zakupy robi się często w drodze z pracy, po drodze zwija sie zdeicko z przedszkola-szkoły, albo z weekend jak sie dzeicko odbiera z zajęć dodatkowych czy akurat gdzieś z nim było ipo drodze z nim się robi zakupy, no to to dziecko jest. W GH widzę bardzo mało dzieci, w sumie w ogóle nie kojarzę, zeby kiedykolwiek jakieś płakało w sklepie, zeby generowały ten ogłuszajacy wrzask przebijajacy się nawet przez normalny hałas panujacy w GH, albo urządzało takie brewerie jak tu sie opisuje ![]() dzieci "pętały mi się pod nogami" i je słyszałam w GH na etapie moich małych dzieci i zakupuw w sklepach typu Smyk, zabawkowe czy filiach sieciówek dedykownaych dzieciom (różne "kids"), itp. Ale jak moje wyrosły z tego etapu, przestałam spotykać te "hordy dzieci generujace hałas i harmider" No mnie dziwi to zwyczajnie, skad tyle tych dzieci w koło Was.
![]() |
![]() |
#413 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
he, kiedyś, gdy moje dzieci się nie dostały do przedszkola specjalnie jeździłam darmowym autobusem do tesco by je tam do płatnych kulek wrzucić ale są dzieci, które w takich miejscach nie zostaną bo nie chcą, bo się boją, bo coś tam ... zostawisz dziecko w klubiku i niech ryczy 3 godziny ? albo dziecko, co pod okiem rodziców wspina się na regały też odstawisz do klubiku gdzie są dwie opiekunki i 30 innych dzieci ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wsumie moge sie mylic bo juz lata nie bylam w IKEA ale jak juz ktos tutaj pisal w poniedzialki i pewno w inne dni tyg do poludnia dzieci ciezko znalesc w IKEA. Wystarczy isc w tyg do poludnia i po problemie ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech odpoczywa w domu , nie ma dzieci tam cisza i spokój . Nie wierze , że tyle tych rozbrykanych dzieci , że nie można spokojnie zrobić zakupów, obstawiam przewrażliwienie tych panienek . Taki typ ludzi , którym wszystko przeszkadza ![]() W sklepie typu ikea nikt nie przebywa codziennie , jeżeli raz na pół roku natknie sie na dzieciaki i ma z tego tytułu jakiś problem to sorrry niech zamieszka w lesie tam będzie błoga cisza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wręcz przeciwnie, jestem tam dosc regularnie, tak z co miesiąc zaciągana przez córki, isystem mam taki: - ja zasiadam gdzieś na kawce i siedzę tam az one oblecą "wszystko" i się ostatecznie zdecydują/kupią, wkraczam tylko jak coś jest wątpliwe, lub zakup jest z tych droższych mający być na dłużej i dobrej jakości. To mam czas siedzieć i się gapić w koło, bo co mam robić? Nie widzę tych hord dzieci płaczących, wrzeszczacych, taranujacych itp., Dzieci bywają, ale ogólnie jest ich niewiele no i "nie atakują" ![]()
![]() |
![]() |
#417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Nie mam bladego pojecia to sie wypowiem.
![]() |
#419 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.