2015-11-13, 16:40
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
Napisane przez ogolnie
Ja na temat łóżeczka z cotton ballsami się nie wypowiem pozytywnie bo jestem dziwna i mi zwyczajnie się to nie podoba  I uważam, że to zbędny gadżet przy łóżeczku. No ale to moje dziwaczne zdanie
sylwuska ale łóżeczko z kolei bardzo mi się podoba  Ty je malowałaś czy kupiliście białe ?
|
Spoko OGOLNIE nie wszystkim musi się podobać 
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to one na pewno nie będą wisiały tak cały czas, bo jak Mała podrośnie, też sobie nie wyobrażam żeby miała dostęp do kabelkow. Jakbym miała wyżej półkę, to też pewnie bym tam je położyła, ale nie mam, poza tym jak będzie miała swój pokój, to pewnie też inne miejsce dla nich znajdę 
A co do łóżeczka, to takie kupiliśmy już gotowe, białe dziękuję 
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------
Cytat:
Napisane przez halwaya
Ja mam cotton ballsy powieszone na oknie. U starszej córki w pokoju. Młodszą będzie miała tylko lampke.
Co do TV nad lozeczkiem to jak dla mnie kiepski pomysł. Ja u teściów odsuwalam lozeczko od ściany bo tam zegar wisiał - jakoś balam się, że to spadnie. A tak w ogóle to TV w sypialni to zuo  u nas był tylko przez chwilę. Pozbylismy się i jakoś nie tesknie. A jakby w pokoju miało spać dziecko to już w ogóle średnio by mi to pasowało. Ale to moja opinia. 
|
Też bym się bała, jeśli pod tv miałoby stać łóżeczko ;/
Cytat:
Napisane przez Ani_qa
Dziewczyny która ładniejsza?

|
Dla mnie też zielona, tym,bardziej że kocyk masz już taki koralowy 
Cytat:
Napisane przez 0enedue
Aniqa chodzi raczej o to ze tam gdzie teraz w salonie stoi stół i krzesła chcemy zrobić kącik dla dziecka typu mata itp i zostanie miejsce na suszarkę na pranie .. od biedy jak będziemy mieli gości wciśnie się ją do sypialni ale tak na styk [emoji14]
Co do tv w sypialni tz marudzi od dłuższego czasu .. ale ja twardo jestem na nie [emoji14]
Aniqa zielona  po ile te cudo?
Torbę mam spakowana tylko później bieżące rzeczy dopakowac no i cały czas myślę czy ten szlafrok zamawiać czy nie. .
No i ubranka dla małej ale to na sam koniec ..
|
Ja też cały czas szukałam szlafroka i czekałam z wyborem, czy cienki czy gruby, bo Tz miał mi kupić, ją miałam tylko pokazać jaki, ale jak poszłam do szpitala to problem sam się rozwiazal, bo nie miałam wcale i poprosił mamę z siostrą i kupiły mi gruby z HM i jestem zadowolona, bo jednak dobrze, ze jest cieplejszy 
Cytat:
Napisane przez kalusia87
No to jakbym mojego słuchała [emoji12] mogę teoretycznie wieszać ubrania na strychu ale wolę nie bo tam się kurzy, no a teraz jak jest zimno to już tam nie schnie tak szybko. Muszę wszystko suszyć na kaloryferze w łazience więc trochę mi zejdzie z tym praniem [emoji57]
TŻ w końcu powiedział, żebym zamówiła komodę  no i już zamówiona: 
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------
My niestety nie mamy oddzielnej sypialni i zdaję sobie sprawę, że tv przy dziecku to kiepskie rozwiązanie ale nie mamy za bardzo wyjścia [emoji57]
|
Tam samo zamawialam, tylko ostatecznie wzielam z większą ilością szuflad 
Co do tv w sypialni, to u nas bardzo ciężki temat ;/ tzn tak, ja nie chce, bo słyszałam, że to nawet na małżeństwo zle wpływa za to Tz przy tv zasypia w 5 min i ciągle narzeka, ze tak musi długo się kręcić i nie ma lepszego zasypiania jak przy tv. Nawet wczoraj zasnął w salonie (co mnie denerwuje, bo muszę zawsze go budzic) a jak przyjdzie do sypialni to już zasnąć nie może i się wierci ;/ i wczoraj wygonilam go do salonu, zasnął, nastawil sobie budzik na godz i potem przyszedł spac do sypialni
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
|
|