![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Cytat:
Za to mamy suszarkę stojącą w garderobie i jeszcze jedną mniejszą kupiłam w lecie, bo wystawiałam ją na taras, a teraz ustawiam w korytarzu jak większe pranie robimy. Planuję jeszcze kupić taką zawieszaną na grzejnik. Na szczęście mąż się nie sprzeciwia ![]() Nie lubię wieszać na grzejnikach prania dlatego wolę mieć suszarkę. Wprawdzie mam sznurki na strychu, ale teraz wolę tam nie wychodzić, bo wychodzi się po drabince, o ile bez trudu bym wyszła tak z zejściem mógłby być problem ![]()
![]() |
#1442 |
Raczkowanie
|
ja mam ten termometr http://www.ceneo.pl/5054112#mh=B5E9d...FY0eMXBcoqSIe0
używamy go już 6 lat dosyć często i jest super, tylko,że on nie jest bezdotykowy tylko do czoła trzeba przyłożyć albo włożyć końcówkę do ucha i zmierzy w 1 sekundę. Dla mnie ważne jest,że jest dokładny. Z tej samej firmy mamy też inhalator i też służy nam 6 rok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Ja na temat łóżeczka z cotton ballsami się nie wypowiem pozytywnie bo jestem dziwna i mi zwyczajnie się to nie podoba
![]() ![]() sylwuska ale łóżeczko z kolei bardzo mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale właśnie, każdy urządza jak chce i jak mu sie podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
Ja mam cotton ballsy powieszone na oknie. U starszej córki w pokoju. Młodszą będzie miała tylko lampke.
Co do TV nad lozeczkiem to jak dla mnie kiepski pomysł. Ja u teściów odsuwalam lozeczko od ściany bo tam zegar wisiał - jakoś balam się, że to spadnie. A tak w ogóle to TV w sypialni to zuo ![]() ![]()
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż się napalił na TV, chociaż coś czuję, że i tak skończy się na oglądaniu TV w salonie jak do tej pory ![]() Wątpię żeby zrezygnował. Mi osobiście nie przeszkadza, o ile nie będzie stało tam łóżeczko.
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
My też mieliśmy tv w sypialni, włączali go tylko moi rodzice jak przyjeżdżali w odwiedziny. Teraz już się go pozbyliśmy i całe szczęście bo nie ma nic gorszego niż zasypianie przy tv
#1450 |
Zakorzenienie
|
Zielona
![]()
#1451 |
Zadomowienie
|
Aniqa chodzi raczej o to ze tam gdzie teraz w salonie stoi stół i krzesła chcemy zrobić kącik dla dziecka typu mata itp i zostanie miejsce na suszarkę na pranie .. od biedy jak będziemy mieli gości wciśnie się ją do sypialni ale tak na styk
![]() Co do tv w sypialni tz marudzi od dłuższego czasu .. ale ja twardo jestem na nie ![]() Aniqa zielona ![]() Torbę mam spakowana tylko później bieżące rzeczy dopakowac no i cały czas myślę czy ten szlafrok zamawiać czy nie. . No i ubranka dla małej ale to na sam koniec ..
![]() |
#1452 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był mały TV w sypialni, jak zrobiliśmy remont to sie go pozbyliśmy, ale oczywiście z zamysłem, że niedługo kupimy sobie inny i powiesimy na ścianie (tamten stary pryk stał na krzesełku), więc mamy nawet gniazdka na wysokości przygotowane. I co? I chyba będę musiała pomyśleć o jakims obrazie, żeby je zakryć, bo prawie rok mija bez TV w sypialni i absolutnie sam nie tęskno. Telewizora nad łóżeczkiem sobie nie wyobrażam, nie mogłabym z tym spać spokojnie.
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mój zaraz robi kwaśną minę jak mu mówię, że nam niepotrzebny ![]() Kura 109 zł na la millou ![]() ![]() Cytat:
Jeśli nie będzie TV to stanie raczej obok grzejnika, bo on nigdy gorący nie jest bo to ostatni grzejnik, a mi tak lepiej będzie ![]()
![]() |
#1456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ w końcu powiedział, żebym zamówiła komodę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to one na pewno nie będą wisiały tak cały czas, bo jak Mała podrośnie, też sobie nie wyobrażam żeby miała dostęp do kabelkow. Jakbym miała wyżej półkę, to też pewnie bym tam je położyła, ale nie mam, poza tym jak będzie miała swój pokój, to pewnie też inne miejsce dla nich znajdę ![]() A co do łóżeczka, to takie kupiliśmy już gotowe, białe ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Dla mnie też zielona, tym,bardziej że kocyk masz już taki koralowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tv w sypialni, to u nas bardzo ciężki temat ;/ tzn tak, ja nie chce, bo słyszałam, że to nawet na małżeństwo zle wpływa ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Rozeznanie
|
![]()
Zrobiłam obiad i położyłam się. Chce mi się spać ale.jak żasne to co w.nocy będę robiła? Ale nie mam siły Ju na nic dziś.
Na.obiad zrobiłam krokiety z.ziemniaków faszerowane parówka serem żółtym i papryka z surowka z kiszonej kapusty. Taki trochę oszczędny obiad hehe ale znajomy u nas był i nie mógł się najeść tak mu smakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zadomowienie
|
Co do tv ja uwielbiam zasypiać przy tv z kolei mój tz nie. Ale mieliśmy tv w sypialni bo często wieczorami filmy oglądaliśmy ale teraz sypialnie przenieśliśmy do innego pokoju tam gdzie łóżeczko małej a tv został i teraz obydwoje mamy problem z zasypianiem;-) no ale jak tylko mała się urodzi to pewnie zapomnimy ze kiedyś mieliśmy problem z zasypianiem bez tv;-)
Rany mała mi jakoś dziwnie w prawy bok weszła ze co się rusze to mnie kluje:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie opcja nr 1 ![]() ![]() A co do TV, to mój TŻ do tej pory mówi o tv w sypialni, ale ja nie chcę. Zwłaszcza, że sypialnię teraz będziemy dzielić z Młodym. Jak na razie przynosimy przed spaniem laptopa i tam oglądamy jakiś film. Tzn ja zasypiam po 5 min więc ten laptop mi jest tam niepotrzebny ![]() sylwuska jak dla mnie to podoba mi się opcja nr 3 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kalusia ładna komoda ![]() Cytat:
Ja już kupiłam chustę, ale elastyczną i nową. Początkowo chciałam tkaną, ale poczytałam trochę tutaj opinii i przekonałam się do chusty elastycznej lennylamb http://www.chusty.info/forum/showthr...sty-elastyczne
![]() |
#1461 |
Raczkowanie
|
a ja mam wrażenie,że mi brzuch opadł...niestety nie robiłam zdjęć, ale jakoś lepiej mi się oddycha i brzuch mi się zaraz zaczyna tak bardzo niziutko...myślę,że niżej być nie może...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
Rozmawialam telefonicznie z położna z Oxfordu. Powiedziała mi, że będą do mnie w czwartek dzwonić by mi powiedzieć o której mam przyjechać (zazwyczaj umawiają między 8-11rano). Powiedziała, że TZ to mnie może tam zostawić i pojechać odpocząć, bo zanim coś zaczną robić to trochę czasu minie.. Bo ktg, sprawdzenie podwozia.. Dawka żelu.. Zatem pewnie TŻ dopiero następnego dnia dojedzie.. Może do poniedziałku urodze
![]()
#1463 |
Zadomowienie
|
aniqa zielona kura mi się bardziej podoba
![]()
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Hej. Uff. W końcu mam chwile po całym dniu.
Właśnie rozpoczelam urlop ![]() W ogóle dzis w nocy myślałam ze rodze! Obudził mnie taki bol/skurcz macicy, ze nie mogłam się podnieść z lozka. No masakra jak nie wiem. Pierwszy raz tak mnie bolała dosłownie po calosci. Kapnelam się ze to nie skurcze wywołujące bo byl tylko jeden i trwal chyba z 6 min. Próbowałam kilka razy sie podnieść ale nic z tego. Dopiero po jakimś czasie sie udalo i jakos rozeszlam Tz byl najlepszy. Obudził sie. Pyta co sie dzieje to mu mowie ze brzuch mnie strasznie boli a on acha i zasnal haha No ale jak to ma tak boleć to nie wiem jak się podniosę z lozka :/ Teraz boje sie napic herbatki z liści malin . Dobra to czytam co u was
#1466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Evy w dniu urodzin ![]() ![]()
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
KALUSIA bardzo fajna komoda.
HALWAYA o kurczę już konkretne ustalenia widzę, to wygląda coraz poważniej, a ja nie mogę się już doczekać. Poza tym zielona kura wymiata ![]() Pojechałam z rodzicami do galerii - mój błąd. Jedyny plus taki że kupiłam sobie torebkę. Wiem że smęcę już ale teraz do moich dolegliwości doszło nolejne. ćmi mnie jak na okres - tzn tak mi się wydaje bo bóli okresowych silnych jako takich nigdy nie miałam. Ledwo po tej galerii szłam. Nie mówię nic przy rodzicach bo się skończy paniką
#1468 |
Zakorzenienie
|
Fionka mnie też dziś w nocy mega skurcz obudził. A spalam dziś sama i się trochę wystraszyłam.
' Leże jak przygłup z nogami na ścianie i górą poduszek pod biodrami :/ I już czuje nadchodzące jedzenie do gardła |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.