Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-22, 12:12   #729
czarna_róża
Przyczajenie

Dot.: Re: Yasmine?????

Cytat:
Napisane przez baby_girl Pokaż wiadomość
ja mam pytanie do tych ktore zazywaja yasmine i mialy tradzik,bo jak wiemy diane baaaardzo pomaga ale sa to pigulki III generacji i chce sie przerzucic na cos o takim cudownym dzialaniu jak diane ale mniej szkodliwym i nowoczesniejszym bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam
przed braniem tabletek yasmin moja twarz wyglądała świeżo bez żadnych zastrzerzeń bez zaskurniaków i tych okropnych wyprysków. A teraz w czasie brania tych trzech opakowań moja twarz jest okropna są na niej paskudne wypryski i zauwarzam nawet zaskurniaki. trądzik jest bardzo widoczny bo mam na całej twarzy kilka ale bardzo dużych zaczerwienionych wyprysków tylko że zmieniają miejsce czasem wyskoczą na czole albo na moim nosku i bardzo często na policzkach. czuje sie okropnie pod względem wyglądu mojej twarzy-ponoć te tabletki wspomagają lepszy wygląd twarzy. ale to tylko indywidualna ocena- na mnie widocznie działają odwrotnie. Pani doktor przepisała mi oto yasmin ze względu na nieregularne miesiączki oraz dokuczliwy ból brzucha a dokładnie jednego z jajników. podczas miesiączki moja lewa część brzucha była okropnie opuchnięta-wtedy czułam sie ociążała jak słoń! gdyż mam sylwetke dosyć szczupłą.drugim z powodów brania tych tabletek to zatrzymanie wody w organiźmie-prawdopodobnie spowodowane tym iż ćwiczyłam bardzo intensywnie oraz spożywałam dużą ilość płynów i też bardzo żadko oddawałam mocz.skutkiem było to że moje ciało zaczęło puchnąć, ciągle przybierać na wadze.moja skóra jest bardzo delikatna i ma skłonności do rozstępów szczególnie na ramionach udach i też brzuchu. tabletki yasmin działają też moczopędnie z czego sie bardzo ciesze. teraz troszke częstrze oddawanie moczu nie sprawia mi problemu bo przecież moje ciałko klęśnie i powraca do wcześniejszego wyglądu, a rozstępy robią sie bladsze i mniej rzucające sie w oczy. Chciałam podkreślić że u mnie zauważyłam brak apetytu i kiedy przychodzi czas na obiad wmuszam w siebie choć troszke, tak szczerze nie musiałabym wogóle jeść,ja zawsze byłam niejadkiem ale nie aż takim. Od kiedy biore te pigułki mam świetny humor, o wiele więcej energii i szybciej sie wysypiam co było dla mnie problemem bo wcześniej im dłużej spałam tym mniej byłam wyspana i ciągle chciało mi sie spać. Największym plusem jest to że koniecznością było rzucenie papierosów bo przecież nie można łączyć tytoniu z tymi tabletkami-przypominam one też mają działania nieporządane-radze uważnie przeczytać ulotkę i nie zdawać sie na to co mówią koleżanki czasem powtarzają coś co jest nieprawdą. ja moge coś na temat yasminu powiedzieć bo go stosuje ale również podkreślam że yasmin działa inaczej na każdą z nas to jest indywidualna sprawa!!
zapomniałam dodać że zdarzyły mi sie delikatne bóle piersi które trwały 3 dni-to wszystko jest do przeżycia.Dziewczyny pożegnajmy sie ze stereotypami że pigułki antykoncepcyjne sa tylko po to aby działały antykoncepcyjnie, jak widać pomagają nam też w innych rzeczach jak i szkodzą. nie ma leku żeby miał tylko pozytywy w sobie

GORĄCO POZDRAWIAM!!
czarna_róża jest offline Zgłoś do moderatora