Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-21, 22:02   #721
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Yasmin - zbiorczy

a co to za przedziały?? To wiek ma tu róznice?? bo nie doczytałam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 22:03   #722
eklerka
Zakorzenienie

Entliczek, pentliczek,... na kogo wypadnie ... Miejmy nadzieję, że nie na Ciebie ...

Ja tam bym wolała nie ryzykować.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 22:07   #723
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dobór tabletek napewno uzalezniony jest od wieku pacjentki, niekoniecznie to co dobre dla 17latki będzie odpowiadało 38latce z trójka dzieci.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 22:07   #724
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dobór tabletek napewno uzalezniony jest od wieku pacjentki, niekoniecznie to co dobre dla 17latki będzie odpowiadało 38latce z trójka dzieci.
no tak. to prawda.

Stary 2007-09-21, 22:22   #725
froggie
Zakorzenienie

A czy ja wam kazałam je odstawić?
Nieeeee
napisałam tylko jakich problemów narobiły mi i nie tylko mi te pigułki. juz wiecej nic złego na ich temat nie napisze.

Yasmin to najcudowniejsze pigułki nowej generacji, po których się nie tyje i nie ma żadnych skutków ubocznych. Są idealne dla młodych dziewcząt....

Tak lepiej?
Stary 2007-09-22, 05:56   #726
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eklerka Pokaż wiadomość
Froggie i jej koleżanki też są z konkurencji? Taka spiskowa teoria dziejów?
Na tym forum aż tak anonimowe nie jesteśmy. Mogę ci podać moje dane i adres mojego ginekologa na priv, żeby to uwiarygodnić, ale nie widzę sensu .

Teraz biorę ostatnie opakowanie Yasmin. Pewnie zrobię sobie przerwę i zacznę brać nowe tabletki. Albo w ogóle . Jeśli pojawią się jakieś skutki uboczne po odstawieniu to na pewno napiszę .

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 07:59   #727
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Velvet czekamy na relacje w takim razie
Oby było wszytsko dobrze.

Stary 2007-09-22, 10:46   #728
Celestia
Zakorzenienie

Ja również biorę juz ostatnie opakowanie i jak skonczę, to napiszę czy wystąpiły jakieś skutki
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 12:12   #729
czarna_róża
Przyczajenie

Dot.: Re: Yasmine?????

Cytat:
Napisane przez baby_girl Pokaż wiadomość
ja mam pytanie do tych ktore zazywaja yasmine i mialy tradzik,bo jak wiemy diane baaaardzo pomaga ale sa to pigulki III generacji i chce sie przerzucic na cos o takim cudownym dzialaniu jak diane ale mniej szkodliwym i nowoczesniejszym bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam
przed braniem tabletek yasmin moja twarz wyglądała świeżo bez żadnych zastrzerzeń bez zaskurniaków i tych okropnych wyprysków. A teraz w czasie brania tych trzech opakowań moja twarz jest okropna są na niej paskudne wypryski i zauwarzam nawet zaskurniaki. trądzik jest bardzo widoczny bo mam na całej twarzy kilka ale bardzo dużych zaczerwienionych wyprysków tylko że zmieniają miejsce czasem wyskoczą na czole albo na moim nosku i bardzo często na policzkach. czuje sie okropnie pod względem wyglądu mojej twarzy-ponoć te tabletki wspomagają lepszy wygląd twarzy. ale to tylko indywidualna ocena- na mnie widocznie działają odwrotnie. Pani doktor przepisała mi oto yasmin ze względu na nieregularne miesiączki oraz dokuczliwy ból brzucha a dokładnie jednego z jajników. podczas miesiączki moja lewa część brzucha była okropnie opuchnięta-wtedy czułam sie ociążała jak słoń! gdyż mam sylwetke dosyć szczupłą.drugim z powodów brania tych tabletek to zatrzymanie wody w organiźmie-prawdopodobnie spowodowane tym iż ćwiczyłam bardzo intensywnie oraz spożywałam dużą ilość płynów i też bardzo żadko oddawałam mocz.skutkiem było to że moje ciało zaczęło puchnąć, ciągle przybierać na wadze.moja skóra jest bardzo delikatna i ma skłonności do rozstępów szczególnie na ramionach udach i też brzuchu. tabletki yasmin działają też moczopędnie z czego sie bardzo ciesze. teraz troszke częstrze oddawanie moczu nie sprawia mi problemu bo przecież moje ciałko klęśnie i powraca do wcześniejszego wyglądu, a rozstępy robią sie bladsze i mniej rzucające sie w oczy. Chciałam podkreślić że u mnie zauważyłam brak apetytu i kiedy przychodzi czas na obiad wmuszam w siebie choć troszke, tak szczerze nie musiałabym wogóle jeść,ja zawsze byłam niejadkiem ale nie aż takim. Od kiedy biore te pigułki mam świetny humor, o wiele więcej energii i szybciej sie wysypiam co było dla mnie problemem bo wcześniej im dłużej spałam tym mniej byłam wyspana i ciągle chciało mi sie spać. Największym plusem jest to że koniecznością było rzucenie papierosów bo przecież nie można łączyć tytoniu z tymi tabletkami-przypominam one też mają działania nieporządane-radze uważnie przeczytać ulotkę i nie zdawać sie na to co mówią koleżanki czasem powtarzają coś co jest nieprawdą. ja moge coś na temat yasminu powiedzieć bo go stosuje ale również podkreślam że yasmin działa inaczej na każdą z nas to jest indywidualna sprawa!!
zapomniałam dodać że zdarzyły mi sie delikatne bóle piersi które trwały 3 dni-to wszystko jest do przeżycia.Dziewczyny pożegnajmy sie ze stereotypami że pigułki antykoncepcyjne sa tylko po to aby działały antykoncepcyjnie, jak widać pomagają nam też w innych rzeczach jak i szkodzą. nie ma leku żeby miał tylko pozytywy w sobie

GORĄCO POZDRAWIAM!!
czarna_róża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 12:18   #730
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Re: Yasmine?????

Cytat:
Napisane przez czarna_róża Pokaż wiadomość
Dziewczyny pożegnajmy sie ze stereotypami że pigułki antykoncepcyjne sa tylko po to aby działały antykoncepcyjnie, jak widać pomagają nam też w innych rzeczach jak i szkodzą. nie ma leku żeby miał tylko pozytywy w sobie

GORĄCO POZDRAWIAM!!

zgadzam się w 100%
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 12:48   #731
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Velvet czekamy na relacje w takim razie
Oby było wszytsko dobrze.
Już raz odstawiałam (po pół roku i przerwa trwała 1 mies. - miała dłużej, ale poznałam nowego faceta ). Pamiętam, że bałam się czy długo będę czekać na okres, ale ku mojemu zdumieniu pojawił się prawie idealnie - 32 dni po odstawieniu . Mam nadzieję, że i tym razem nie będzie problemów . Aha, i po odstawieniu strasznie podskoczyło mi libido heh . Jeśli zacznę brać ponownie tabletki to na pewno nie Yasmin, głównie przez spadek libido - im dłużej biorę te tabletki, tym jest z tym gorzej. Aktualnie w ogóle nie chce mi się uprawiać seksu .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-22, 13:12   #732
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a u mnie po yasminie libido jest ogromne.. non stop o tym mysle i non stop mogłabym to robic dobrze ze mój TZ juz wrócił z Holandii dzis skonczył mi sie okresik i będzie sie działo

Stary 2007-09-23, 20:03   #733
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez MyDestiny Pokaż wiadomość
Yasmin bralam przez 7 miesiecy, nie przytylam, nie schudlam
dziekuje za odpowiedz.

dziewcyzny a czy yasmin sa tez refundowane jak np cypres diane itd ? jestem ciekawa jaka jest róznica w canach

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 21:33   #734
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

nie są. ja za swój place 33zł

Stary 2007-09-23, 21:39   #735
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wroclawianki, nie wiecie w ktorej aptece mozna kupic Yasmin za mniej niz 38zl?
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 21:45   #736
czarna_róża
Przyczajenie

wiesz co ja za yasmin płace 44 zł w prywatnej aptece a w nieprywatnej 38 zł chyba jetem za głupia na te ceny bo za każdym razem kiedy pytam cena jest inna POZDRAWIAM
Stary 2007-09-23, 21:47   #737
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_róża Pokaż wiadomość
wiesz co ja za yasmin płace 44 zł w prywatnej aptece a w nieprywatnej 38 zł chyba jetem za głupia na te ceny bo za każdym razem kiedy pytam cena jest inna POZDRAWIAM
nie wiedzialam ze apteka moze byc panstwowa dla mnie Yasmin sa idealne, mimo, ze na poczatku znosilam je potwornie, tylko szkoda, ze sa takie drogie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 22:03   #738
Chii1986
Zakorzenienie

To może i ja się wypowiem... biore Yasmin jakoś 2 lata...wcześniej brałam Minisiston-też miał małą dawkę hormonów, w tamtych czasach najmniejszą z tabletek anty dostępnych u nas, Minisiston świetnie mi służył,zero skutków uboczynych w trakcie brania, podobnie mam z Yasmin...cera się poprawiła ale nie wiem czy to zasługatych tabletek,plecy i dekold-czyste jak łza bez trądziku. Okres słaby i bezbolesny,jakby go nie było waga stoi w miejscu (od gimnazjum,a mam 21 lat,waże 55-56kg), jedynie libido spadło,na początku znacząco,ale teraz jest lepiej...nie wiem czy to od Yasmin spadło ale wydaje mi się,że tak. ale pewnie moja opinia nic tu nie da,bo tyle ile osób tyle reakcji na tabletki... każdy może tolerować je inaczej...
Stary 2007-09-29, 18:44   #739
Ewdan
Przyczajenie

GG do Ewdan
Smile Dot.: Yasmin - zbiorczy

Hej dziewczyny!!!!Witam jestem na Wizz poraz pierwszy, bardzo fajne forum..... Słuchajcie mam kilka pytanek, może któraś zna odpowiedz.....Biorę Yasmin od 2 lat, dla mnie sa super, nareszcie włosy sie nie przetłuszczają,nie tyje po nich, minus że trochu kosztują (u mnie w Kętrzynie 44.50 za opakowanie)....Teraz pytanka, chcę odstawić tabsy (ostatnie opakowanie planuję wziąść w listopadzie), bo chcemy starać sie o drugiego dzidziusia, jak myślicie ile sobie zrobić przerwy po odstawieniu???Pytałam mojego Gina, powiedział, że bez problemu odstawiam i mozemy działac....Tak, tylko ja sie boje coby nie było niespodzianek typu bliźnięta. Przed pierwszą ciążą brałam CILEST(6lat)potem zrobiłam przerwę 3miesiące i zaszłam w ciążę, tylko słyszałam że po YASMIN lubią się"robić niespodzianki",wiecie coś na ten temat???Będę wdzięczna za jakieś wieści, pozdrawiam serdecznie
Ewdan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-30, 11:43   #740
czarna_róża
Przyczajenie

moim zdaniem takie działanie w kierunku ciąży zaraz po odstawieniu tabletek jest niepoważne, nieszkodzi że sie pigułek nie bierze ale organizm pracuje nadal pod dyktando ich działania i potrzebuje czasu aby wszystko sie unormowało, bo organizm ma swój zegareczek jak chce to tak tyka. oczywiście ja nie podejmowała bym takiego ryzyka, bo faktycznie jak ty mówisz może być niespodzianka nawet ta nie miła. uważam że trzy miesiące to jest minimum które musisz odczekać. a pani doktor to chyba nie jest zorientowana, bo o ile sie nie myle to chyba w ulotce pisze żeby odczekać te 3 miechy, a i odrazu przypominam jeśli planujesz bobaska to nawet pół roku wcześniej bierze sie kwas foliowy w tabletkach lub naturalnie zawarty-pamiętam to ze szkoły, wtedy płód rozwija sie lepieja o to chodzi.
POZDRAWIAM
Stary 2007-09-30, 11:57   #741
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Ewdan
No cóż, mnie się wydaje że jednak lekarz jest lepiej zorientowany od przeciętnej forowiczki, tak więc nie rozumiem czemu my - niewykształcone medycznie przeciętne dziewczyny - mamy polemizować lub podważać zdanie lekarza... Taka jest moja opinia .

Co do ceny, którą płacisz za te tabletki - hmmm szok. Naprawdę nie rozglądałaś się gdzie by było taniej? Nie sądzę aby w Kętrzynie była jedna apteka. Ale ok, to twoja kasa . Ja jestem krakowskim centusiem i nigdy bym za nie tyle nie zapłaciła...

Stary 2007-09-30, 13:03   #742
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
nie są. ja za swój place 33zł
rany boskie, a ja za swój zapłaciłam 43 zł
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 19:51   #743
ksylwia
Zadomowienie

Witaj w klubie... na dodatek zastnawiam się czy je zacząć brać bo boję się panicznie wysypu pryszczy po odstawieniu. dodam, ze kupiłam od razu 3 opakowania.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-30, 19:56   #744
korin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
rany boskie, a ja za swój zapłaciłam 43 zł
Mi nawet raz zaśpiewali 52zł, więc zrobiłam w tył zwrot i opuściłam apteke
korin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-01, 08:22   #745
Ewdan
Przyczajenie

GG do Ewdan

hej dzieki za odpowiedz, cóż zasiegnełam opinii innego lekarza w nurtującej mnie kwestii i powiedział mi że Yasmin to są "najnoweszej generacji tabsy" i nie trzeba odtruwać organizmu....Ja jednak bede robiła przerwe,tak jak zrobiłam to po CILESTACH..Moja pierwsza ciąża była swiadomym wyborem, poprzedzona "przygotowaniami" druga tez bedzie taka Tylko tak jak mówiłam spotkałam sie z różnymi opiniami nt. YasminOgólnie jestem z nich zadowolona.....
Stary 2007-10-01, 08:30   #746
Ewdan
Przyczajenie

GG do Ewdan

Hej KSYLWIA!!!! Każde pigułki robią"coś" po odstawieniu..... Ja po CILESTACH miałam troszku problemów z cerą i włosami po ich odstawieniu, unormowało sie wszystko po ok 2 miesiącach...Nie wiem jak bedzie po Yasmin???Wszystko przede mna-zobaczymy...Ogólnie jestem z nich zadowolona. Każdy organizm reaguje inaczej na tabsy i na ich odstawienie... Dla mnie przede wszystkim był ważny komfort zabezpieczenia przed ciążą,które dają mi pigułki, a resztą bedziemy sie martwic później:Pozdrwiam!!!!
Stary 2007-10-02, 18:29   #747
ksylwia
Zadomowienie

No tak tylko nie chce wysypu tuz przed weselem
Stary 2007-10-02, 18:33   #748
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Nie wiem skąd te plotki o wysypie pryszczy. Jeśli kogoś to spotkało to nie znaczy, że jest to jakaś reguła. Raz odstawiałam i było wszystko w porządku.

Stary 2007-10-03, 09:04   #749
ksylwia
Zadomowienie

Plotki nie plotki - ja mam informację od mojego dermatologa - oczywiście on zna sytuację tylko z jednej strony. Przychodzą do niego dziewczyny tylko z wysypem - te z gładką buźką nawet o tym nie myślą.

Podał kilka przykładów dziewczyn, które nie pomyślały i odstawiły tabsy na miesiąc przed ślubem no i w dniu ślubu była tragedia i łzy.
Stary 2007-10-03, 15:41   #750
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd te plotki o wysypie pryszczy.
(...)
Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
Tak ja miałam. Syfy jakbym jaki trąd przechodziła. I na twarzy i na plecach. Nie jakies krostki drobne tylko gule, po których zostały blizny
A dodam ze cere miałam zawsze jak niemowlak. 1krosta na miesiac przed okresem i tyle.

...
Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
(...)Jeśli kogoś to spotkało to nie znaczy, że jest to jakaś reguła. Raz odstawiałam i było wszystko w porządku.
I robiłaś na sobie ten eksperyment z pryszczami na miesiąc przed ślubem, jak radzicie Ksylwi?

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości