Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-25, 13:53   #4755
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No i pamiętajcie, że przysługuje im też 2 dni urlopu okolicznościowego

A ja nie uważam, że to przesadzanie z tym, ze się nie da rady ugotować. Okej, jak się ogarniemy z dzieciem to fakt, ugotowanie szybkiego obiadu to nie problem. Ale na samym początku? Nieprzespane noce, stres, jeszcze ból po porodzie, czy CC, do tego nie będzie na początku żadnego rytmu dnia wypracowanego no i generalnie to będziemy marzyć o tym, żeby się zdrzemnąć, jak będzie chwila spokoju, a nie żeby przy garach stać..
Więc jak najbardziej mrożonki to super pomysł, wyciągamy, tylko odgrzewamy i gotowe.

Odebrałam Coombsa, przeciwciał brak, nie mogło być inaczej, bo ja mam A+, a TŻ B+

Magda, co do cen prywatnych wizyt, to ja nie narzekam, bo placę śmieszne pieniądze - 120zł za wizytę z USG 4d, zawsze zdjęcie dostajemy.
Badania robię raz w m-cu i w sumie gdyby nie ta wątroba, to wcale jakoś duzo bym nie wydała, bo głównie mocz i morfologię badasz.
Poza tym mój gin prywatnie przyjmuje, ale dużo mi na NFZ załatwił (USG prenatalne, test PAPPA, USG połówkowe, echokardiografia serca dziecia, USG III trymestru - lekką ręką 1500zł w kieszeni). Także prywatny prywatnemu nierówny
Okolicznościowy Tż chce wybrać od razu po porodzie

Co do mrożonek - mam takie samo zdanie. A co jeśli mi się po prostu nie będzie chciało? Wstawię wodę, wrzucę pierogi i gotowe

Super, że brak przeciwciał Dziwny gość

A co do prywatnego - moja brała 220 zł za wizytę, za prowadzenie ciąży nie wiem dokładnie ile, bo nie poszłam do niej na potwierdzenie ciąży, bo akurat była na urlopie Ale patrząc, że nawet 120 zł miesięcznie to razy 10-12 wizyt to sporo kasy jak dla mnie.. Nowy wózek można by było kupić
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora