|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Mam parę pieczarek to trzeba je wykorzystać.. trochę kapusty pekińskiej, która już ma swoje ostatnie dni.. Jajka mam jeszcze. Na upartego tortille by zrobił
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie zupa ogorkowa
nie wiem czy robie drugie danie :p
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULENKOWO, przysługuje ci do 2 tygodni opieki po cc, więc ładnie poproś
|
|
#4744 | |||
|
Rozeznanie
|
śliczny brzusio, może mój też zostanie taki zgrabny do końca
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarnula sliczne rzeczy - mam taki sam kaftanik ten pierwszy ![]() Cytat:
ja też się mobilizuję, zaczęłam już klikać na allegro ale będę mieć paczek na Mikołaja w tym roku
|
|||
|
|
|
#4745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze Wam dziewczyny apetytow.... ja nawet nie mam ochoty na ciasto, ktore wczoraj mi mama znow przywiozla.
zjadlam rano mala kanapeczke z szynka, teraz sharona. Mdli mnie z glodu, a nie moge pojsc i zmusic sie do zjedzenia czegokolwiek innego. MASAKRA! kolejna strona za mna I skorzystalam z promocji i zamowilam szumisia z imieniem synka. Poplakalam sie po raz 4rty dzis. W sumie to wlasnie teraz rycze po raz 5ty. Ze te pisanie to moja wlasna wina, bo powinnam skonczyc pisac w marcu. Ale wtedy nie mialam mozliwosci psychicznych, a potem od maja juz migreny i potem lezenie w lozku. Wyrzucam sobie straszliwie. to niedobrze, lekarz mi zabronil, bo od tego ponoc dostaje skurczy. tzn od stresu. ech. !!!! mam ochote sobie pokrzyczec na wlasna....nawet nie wiem co. bo nie dalam rady wczesniej, naprawde nie dalam nie lenilam sie. a najgorsze jest chyba to, ze pisze w obcym jezyku tak mi zle, ze o mamuniu. Malwi, slicznie wygladasz
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-11-25 o 13:31 |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula przywołuję Cię do porządku!!
To nie twoja wina, że nie miałaś siły na pisanie!! Przestań się zadręczać, czasu nie cofniesz, najwyraźniej tak miało być, że teraz się sprężysz i do świąt będzie wszystko gotowe. Płaczem sobie nie pomożesz, a tylko zaszkodzisz i swojej psychice i jeszcze macicę sprowokujesz Zamiast płakać to miałabyś kolejne 2 zdania napisane, a tak to jęczysz i rozpamiętujesz. Do roboty, rach ciach i będziesz się jeszcze śmiała z twojego głupiego gadania Nie ma co dramatyzować - świat się przecież nie wali
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
malwi super brzuszek!
ahnessy a są gdzieś jeszcze?? Jak mieszkaliśmy w Krakowie to były tylko tam, coś się zmieniło? |
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, a pijesz 2l wody mineralnej dziennie? Ale nie herbat itp. tylko czystej wody?
Czarnula, Tobie kurierzy to już chyba po imieniu mówią Paczka super, uroczy ten kaftanik ![]() Co do białych Michałków, to one wszędzie są Też je lubię ![]() Co do tacierzyńskiego, to mój po porodzie nie bierze tacierzyńskiego, tylko opiekę nad żoną (L4, płatne 80%), a tacierzyński weźmie np. w lutym/marcu. Ja mu wyliczyłam, to w przyszłym roku ma prawie 70 dni wolnego ![]() No i pamiętajcie, że przysługuje im też 2 dni urlopu okolicznościowego ![]() Ua00, a nie może mąż wolnego wziąć? Doczytałam: nowa praca, no okej, ale przecież powinni zrozumieć, że dziecko mu się rodzi.. U nas dzisiaj pieczarkowa i naleśniki (bo od 2 tygodni mowię, że zrobię i jeszcze tego nie dokonałam, bo ciągle coś innego jedliśmy Ruda, a daleko masz do tego miasta gdzie rodzisz? A ja nie uważam, że to przesadzanie z tym, ze się nie da rady ugotować. Okej, jak się ogarniemy z dzieciem to fakt, ugotowanie szybkiego obiadu to nie problem. Ale na samym początku? Nieprzespane noce, stres, jeszcze ból po porodzie, czy CC, do tego nie będzie na początku żadnego rytmu dnia wypracowanego no i generalnie to będziemy marzyć o tym, żeby się zdrzemnąć, jak będzie chwila spokoju, a nie żeby przy garach stać.. Więc jak najbardziej mrożonki to super pomysł, wyciągamy, tylko odgrzewamy i gotowe. Ahnessy, witaj w klubie - u nas łóżeczka brak, nie wiem czy trzeba malować (od szwagierki przywieziemy), materaca brak, prześcieradeł brak (nie zamówię, bo nie wiem jaki rozmiar), brak pieluch dla dziecia i jeszcze kilku rzeczy... Mojakaren, z tym szybko i sprawnie to mi chyba wygadałaś Przyjeżdzam do Diagnostyki, mówię że karty zapomniałam i że PESEL podam. Gość, że okej ale nie będzie zniżki. Gdybym robiła podstawowe badania to kij tam, mała kwota. No ale kwasy żółciowe 80zł No i morfologię zrobiłam od razu.Więc mówię do niego, że ostatnio też nie miałam karty, a zniżkę miałam. To mi rzucił kartą z ulotką na blat, że 'tu jest napisane, ze nie ma zniżki' ![]() Mówię do niego, że spoko, ale ostatnio miałam, więc nie rozumiem, czemu teraz nie ma. No i on nabija i mówi: ojjj, kwasy 80zł i co ja mam z panią zrobić? Ja mówię,że wiem, że 80 no i trudno, muszę zrobić. Koniec końców nabił mi tą zniżkę (łaska boska..) i daje mi tą kartkę ze zleceniem: OSTATNI RAZ pani zniżkę nabijam bez karty. Na dodatek wkopałam jakąś biedną dziewczynę, bo wydrukował sobie moje poprzednie badania i mówi do jakiejś laski: o, a z nią to sobie porozmawiam, bo nabija zniżki bez karty. Boziu, co za ludzie... Odebrałam Coombsa, przeciwciał brak, nie mogło być inaczej, bo ja mam A+, a TŻ B+ ![]() Wyślij mi drożdżówkę A wieprzowinę jak robisz? ![]() Niepozorna, super że wszystko okej ![]() Ale co do Ua00, to ja bym nie diagnozowała przez internet, że jest okej. Ona już trzeci dzień ma jakieś przeboje, na dodatek dzisiaj biegunka - zdecydowanie powinna się znaleźć u lekarza.. Magda, co do cen prywatnych wizyt, to ja nie narzekam, bo placę śmieszne pieniądze - 120zł za wizytę z USG 4d, zawsze zdjęcie dostajemy. Badania robię raz w m-cu i w sumie gdyby nie ta wątroba, to wcale jakoś duzo bym nie wydała, bo głównie mocz i morfologię badasz. Poza tym mój gin prywatnie przyjmuje, ale dużo mi na NFZ załatwił (USG prenatalne, test PAPPA, USG połówkowe, echokardiografia serca dziecia, USG III trymestru - lekką ręką 1500zł w kieszeni). Także prywatny prywatnemu nierówny ![]() Badania załatwione, wyniki w piątek lub w poniedziałek, morfologia będzie dziś. Zrobiłam zakupy, byłam na spacerze z psem, bo piękna pogoda. Trzeba by coś popracować i wziąć się za ogarnianie chaty + smażenie naleśników. |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax, super przesyłki!
Magdusiaaa, skorzystam z przepisu! Nebula, magda ma rację! ![]() A ja wróciłam i oprócz twardego brzucha nic mi nie dolega.
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brrr czekam u lekarza,strasznie sie denerwuje bo mam wrażenie ze mala chce wyjść,ruchy czuje prawie u ujscia pochwy...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka na szczęście za każdym razem jest inny
Wieeeeeeem, że wszędzie Ale stamtąd one mi jakoś wyjątkowo smakowały zawsze za wyniki!
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze w nastepnym roku tz moze wykorzystac 2 dni opieki nad dzieckiem
jesli my idziemy na macierzynski i nie wykorzystamy
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kupiliśmy kiedyś w Tesco - białe, ale ze skórką pomarańczową w środku. Wydawało mi się, że będą ekstra, bo dla mnie super połączenie. Ale nie polecam
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mrożonek - mam takie samo zdanie. A co jeśli mi się po prostu nie będzie chciało? Wstawię wodę, wrzucę pierogi i gotowe Super, że brak przeciwciał ![]() A co do prywatnego - moja brała 220 zł za wizytę, za prowadzenie ciąży nie wiem dokładnie ile, bo nie poszłam do niej na potwierdzenie ciąży, bo akurat była na urlopie Ale patrząc, że nawet 120 zł miesięcznie to razy 10-12 wizyt to sporo kasy jak dla mnie.. Nowy wózek można by było kupić |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No połączenie brzmi extra, szkoda, że okazały się kiepskie. |
|
|
|
|
#4757 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka o ile wyjdą! pierwszy raz bedę się bujała z robieniem drożdżówek wiec wiesz jest ryzyko porazki
![]() Dotka bosz co za błazen mi zawsze naliczają nawet karty nie wyciągam oni nie pytają i sami wbijają... koles robi cyry jakby różnicę miał ze swojej wypłaty dopłacać Wieprzowinkę z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...u/przepis.html Naprawdę polecam Choć naleśniki też są super! tylko u nas zawsze na śniadanie, wczoraj były czkoladowe z jabłkami prażonymi i cynamonem do tego orzechy i dżem porzeczkowy, ale ile roboty ![]() baby może to tylko takie wrażenie, a mautka sobie siedzi bezpiecznie schowana... trzymam kciuki!
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
Super że wszystko jest dobrze
|
#4760 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I śliczny masz ten brzusio Cytat:
Ja dziś po raz pierwszy w życiu ( ) robię kurczaka curry.Cytat:
Ooo to o biegunce mi umknęło... Chodziło mi tylko o to, że jeśli pojawiają się skurcze raz na jakiś czas i się nie nasilają to jest okej - tak mi gin dzisiaj powiedziała. |
||||||
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka dziwny ten gość, chyba chciał żebyś była mu bardzo wdzięczna jak to on Ci na rękę poszedł.
baby daj znać jak będziesz po wizycie. Ja właśnie wypiłam zielony koktajl i się najadłam a na obiad, dziś łosoś będzie. Robicie koktajle, dolewacie do nich wody, mleko, sok czy co ? Ja z mlekiem robiłam ale tak myślę czy jakby wody dolał to będzie ok? |
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, no tak się tam pieklił jakby serio ze swojej kieszeni miałby to dołożyć. A co to za różnica, czy ja mu tę kartę pokażę, czy nie, skoro wpisuje PESEL i w systemie widzi, że mam kartę?
Jak wychodziłam, to właśnie zaczął znowu rozmowę z kimś, że 'no nie można tak wszystkim zniżek nabijać', no kretyn po prostu ![]() My takie 'dłuższe' śniadanka to tylko w weekendy, bo jak TŻ wstaje przed 5 czy 6 to owsianka/jaglanka tylko wchodzi
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja nie mam chyba odpowiedniego urządzenia. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- to samo chciałam napisać
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do koktajli, to ja robię na mleku/wodzie/jogurcie, zależy jaki. Warzywne zawsze na wodzie. Aaa mojakaren, dzięki za przepis, zrobię kiedyś, ale nie wiem czy z polędwiczką - nie lubię wieprzowiny - zamienię może na wołowinę.Ja lubię taką szybką chińszczyznę - uwielbiam to: http://liskowelove.blogspot.com/2015...a-chinski.html |
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
W tamtym tygodniu zamówiłam sobie za punkty z payback specjalny blender. A tak to w takim normalnym z pojemnikiem mieszkałam. To mój dzisiejszy
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka czyli mówisz, że z wodą tez jest ok. W takim razie zacznę z wodą robić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Mam parę pieczarek to trzeba je wykorzystać.. trochę kapusty pekińskiej, która już ma swoje ostatnie dni.. Jajka mam jeszcze. Na upartego tortille by zrobił

W Krakowie jest taka sieć piekarni Awiteks (Dotka na pewno zna
) i oni mają zawsze takie pyszne w białej czekoladzie. Szły u nas na kilogramy dosłownie

nie lenilam sie. a najgorsze jest chyba to, ze pisze w obcym jezyku
To nie twoja wina, że nie miałaś siły na pisanie!! Przestań się zadręczać, czasu nie cofniesz, najwyraźniej tak miało być, że teraz się sprężysz i do świąt będzie wszystko gotowe. Płaczem sobie nie pomożesz, a tylko zaszkodzisz i swojej psychice i jeszcze macicę sprowokujesz
Nie ma co dramatyzować - świat się przecież nie wali 

No i morfologię zrobiłam od razu.

za wyniki!
) robię kurczaka curry.