Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-01-17, 16:13   #746
aankaa092
Zakorzenienie

Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dla mnie to by było bardzo dużo. Mam spooooro mniej .

Mój ze swoim prawie nie ma i ubolewa nad tym jego matka, ale ten człowiek jest, powiedzmy, trudny.
Ja z moim ok, ale nie jest to aż taka relacja, jak nieraz ludzie opicują

Super i powodzenia dziś

Anka, powodzenia . Telepiące ręce to chyba kolejny powód, dla którego jestem beztalenciem . Są nie do opanowania, niestety.
Są do opanowania wiem, bo mam od zawsze, a robie makijaże, kreski. Ale to dużo ćwiczenia.
Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Nie dam za makijaż więcej niż 100 zł. Wiem, że umiejętności czy kosmetyki, ale 300 zł za pół h czy h pracy?? tak drogi makijaż to zdzierstwo w biały dzień. Szkoda, że ludzie idą na to.

i kciuki!
Prostuję informacje...
Ludzie dobrze robią, że na to idą, bo z makijażu za 50zł, zarobisz w dobrym okresie 300zl/weekend, wiec 1200zl na miesiąc i to jest MAX. A nie tylko musisz żyć za to, ale i kupić następne kosmetyki, ma ci się zwrócić za naukę, w którą trzeba dużo włożyć, dojazdy do klientow, specyfiki do mycia i dezynfekcji... a pamiętaj, że najwyższe ceny mają osoby które płacą jeszcze za miejsce w którym malują, prąd, woda, kosmetyki do mycia i dezynfekcji, do tego ZUS, podatek, ubezpieczenie.... im z tego zostaje 1000-2000zl na miesiąc na życie. To nie jest duża kasa. A to w dobrym czasie, a pomiędzy? Od stycznia do marca, od października do końca grudnia?
Ja nie mówię że trzeba się zapisać do osoby która robi za 300, a do takiej co chce 100-150 za ślubny.
Inna sprawa,że są osoby dla których trzeba specjalnie kupować kosmetyki a potem je masz, a nie trafisz w ciągu 1-2 lat na taką osobę i nie zwróci się za zakup
Wiec to nie tak, że płacisz komuś tylko za 2h i mają wszystko na czysto, tylko placisz za wiele innych rzeczy.
Inna sprawa, czemu jesli ludzie płacą za dietetyka, hydraulika, elektryka, DJa na wesele, fotografów często wielką kasę a na wizażystę juz nie? W czym wizażystą jest gorszy?
Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Hej hej
Ale się wczoraj wkurzyłam. Ksiądz zadzwonił do mnie wieczorem i powiedział, że praca nieaktualna, bo nie starczy im kasy i muszą kogoś zatrudnić z urzędu na staż. Dobrze wiedział, że ja już złożyłam wymówienie, całe szczęście, że to odkręciłam i nie poszło to jeszcze do szefa. A tak mnie zapewniał, że mam jego słowo i wypali to na pewno i nie zostawi mnie na lodzie.
Biedna dobrze ze się dało odkręcić. Ale kasę by kupić nowe auto ma....
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;54167048]hej
Przyszli wczoraj znajomi Tż-ta i graliśmy do wpół do 3 w nocy w ''grę o tron''. Świetna gra Mogłabym grać godzinami
idziemy do rodziców Tż-ta na obiad. Zajrzę wieczorem. Miłego dnia [/QUOTE]
Tez chce właśnie tę grę!!!! chyba poproszę o nią na urodziny
Cytat:
Napisane przez możdżulek Pokaż wiadomość
Też myślę, że warto dopłacić, chociaż tylko tam, gdzie mamy pewność że nie zostaniemy oszukane.
Pytaj o portfolio, to twoje prawo
Masz większą pewność, że ktoś jest dobry, gdy możesz sprawdzić jego prace

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pannamloda2017 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Można dołączyć? Podczytuję Was od jakiegoś czasu mimo że narzeczoną jestem dopiero od niedawna. Wstępnie chcemy mieć ślub w 2017 roku, ewentualnie pierwsza połowa 2018. Wesele na maksymalnie 110 osób. Zrobiłam już mały objazd po niektórych restauracjach i jak na razie pozostaje mi Zajazd Gościnny albo Hotel Trzy Róże. Co myślicie o tych lokalach? A może polecacie jakieś inne?
Myślałam również o Dworku Lawendowym, ale nie ma zbyt dużo opinii na jego temat. Może któraś z Was coś słyszała albo planuje tam wesele?
Witam.
Pokaż pierścionek,napisz coś o was i z jakiego regionu? wiele restauracji ma takie same nazwy, napisz w jakim mieście one są.
Napisz o zareczynach

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2016-01-17 o 16:18
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora