Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-05, 12:37   #1517
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te które już urodziły, albo znają te pieluchy- jakie sa te pampers new baby 1 premium care, białe opakowanie? Warto kupić?
Ja dostalam paczke w szpitalu ale nie probowalam jeszcze..

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Dzisiaj było mycie na spiocha prawie bo taka padnieta była ale mieliśmy gości to tak jest moja siostra mi powiedziała że 3 h to mało śpi ?!?! Że jej mały 8h spał powiedzialam jej żeby się stuknela w głowę bo jaki noworodek śpi 8h ?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Nasza mała towarzyska ale ma już 11 dni prawie

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Mnie nie karmienie nocne dobija a przewijanie bo prawie kaka za każdym razem mniejsza lub większa ale na piersi to ponoć normalne kiedyś chyba Kasia pytala o wpadki z kupa haha ja dzisiaj z rana zaliczyłam matkę okupkała i cały przewijak przy myciu )

Ojj niestety nocki trzeba przezyc. U mie wczoraj pkropna mala w nowym.miejscu i spalam 2h. Ciagle na cycu i nie chciala sama spac w lozeczku.. Ale co zrobic.

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Aagaciorek, Lola, Marcia tak Wam zazdroszczę jak czytam co piszecie o karmieniu i swoich bobaskach ogólnie

EndOfRainbow ja również nie będę chyba nikomu pisać o porodzie co najwyżej rodzicom może chociaż też nie bo nie chce by przyjeżdżali do szpitala Ale tak jak mówisz - przy bolesnych skurczach nie to nam będzie w głowie.

A ja Wam jeszcze napiszę o wizycie.
No więc miałam ktg i puls małej szalał na zbyt wysoki ale to były chwilowe zrywy i Pani dr stwierdziła, że to w normie. Skurczy... Zero

Dziś chyba mam 37 t plus 2 dni, szyjka ciągle długa i zamknięta, wody i łożysko ok. Brzuch miękki. Także nic na razie nie zapowiada porodu. Co dziwne ginekolog mówiła to raczej w negatywnym znaczeniu, że niby jeszcze ma córka czas, ale ze zachęca do współżycia i aktywności fizycznej. A my z mężem odkąd robimy masaże krocza to prawie codziennie wspolzyjemy....
Z drugiej strony powiedziała, że tak naprawdę skracającej się wcześniej szyjka i tak dalej fakt jest bardzo popularnym zjawiskiem na tym etapie ciąży, ale tak naprawdę niefizjologicznym. Że niby powinna się skrócić dopiero przy skurczach pogodowych.

Tak czy siak trochę mnie w zły nastrój ta wizyta wpedzila, nie chce przenosić ciąży... Ale moze mam jeszcze czas z Hania tak za 10 dni może zacznę bardziej masaże sutkow i tak dalej.

A z pozytywnych rzeczy Hania w końcu pokazała buzię jest taka słodka i śliczna tak bardzo nie możemy się jej doczekać ale nie będę się chwalić zdjęciem, teraz to Wy się chwalcie tymi zdjęciami po poprawnej stronie brzucha

I ogromne gratulacje dla Motyla!!!!
Malutka córeczka Buziaki dla Was!

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Ja ale Ci duża córeczka rośnie Rozumiem Twój strach, ale dasz radę! Napewno dasz kochana. Ważne, że dziecię zdrowe, a wywoływać możesz próbować Nie zostawisz Poli napewno na długo
Ja dzisiaj też lapalam doły cały dzień, może dzisiaj taki dzień.

Nie przejmuj sie. Nawet jak przydjzie w. Odiwedziny o 11.. U mnie byly od 14... Trzeba jakos sobie radzic a pepkowe musi wypic :-P

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny tak chciałam karmic mała cycem ale.to chyba się nie da
Mleka dalej nie mam ttylko siare. A mała nie chce złapać nic a nic cycka
Takie maleństwa mają jeść co 3 godziny te 40 ml coś koło tego nie ? A moja nie wiem czy w cały dzień tyle zje. ....

Pójdę dzisiaj zapytać lekarza jakie mleko mam kupić i będziemy butla ja karmic a cycem dalej próbować - może w końcu złapie go
Moja tez nie chciala. Alw babki mnie nauczyly by robic z brodawki faldke i przyciskac troche glowe jak otwiera buzie i wsadzzac na sile.. Duzo mnoe to kosztowalo ale nie dosc ze wyciagnela moje plaskei brodawko to bez problemu jje.. Duzo cierpliwości :-* i spokoj