Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016! Część II.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-11, 08:02   #521
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Hej

Dzisiaj jedziemy wózek oglądać i pewnie go kupimy No i zaczynamy 15 tydzień!

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość

Miałam wczoraj genetyczne, wszystko super i na 90% dziewuszka druga Czyli mogę zaszaleć z dziewczęcym pokojem W poniedziałek mi Bobo napędziło strachu bo nagle zaczęłam plamić. Byłam u mojej lekarki od razu i niby wszystko ok, już plamienie ustąpiło. No ale niestety muszę ten głupi duphaston zażywać, który u mnie wywołuje mega mdłości. Już zaczynało być trochę lepiej, bo weszłam w 14 tydzień, nawet mięsko zjadłam pierwszy raz od grudnia. No i duphaston i z powrotem kibelek my best friend...
Super, że genetyczne udane Odpoczywaj teraz jak najwięcej żeby plamienie się nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ooo też się zastanawiam nam tą furką, daj znać koniecznie jak na żywo wypada
Dzisiaj wieczorem

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Ja chciałabym się zmieścić w 2 tys. zł, może być bez fotelika samochodowego.
Takie mam wymagania:
-aluminiowa rama, waga 15 kg z gondolą to max, ale i tak za dużo wg mnie, celuję na lżejsze
- pompowane koła, mogą być przednie mniejsze, ale tylko o ile potem w spacerówce można zmienić siedzisko miejscami (żeby nie było, że mniejsze kółka są z tyłu, jak to ma miejsce, gdy się rączkę tylko przekłada)
- jak kółka są skrętne, to żeby była opcja ich blokady
- regulowana wysokość rączki (ja dość niska, mąż dość wysoki, 22 cm różnicy jednak)
- gondola dł. min. 80cm, z naciskiem na dłuższe
- fajna by była odpinana tapicerka w spacerówie, żeby łatwiej było wybrać.

I za każdym razem jak coś jest OK, to albo za ciężko, albo kółka piankowe, a nie pompowane. Czy wymagam zbyt wiele

Siedziałam dziś naprawdę bardzo długo i im dłużej czytałam, tym mniej modeli mi odpowiadało...

CO DO FOTELIKÓW!! Większość z nas zastanawia się nad wózkami 3 w 1, gdzie te niby foteliki samochodowe, to nie foteliki, tylko nosidełka. Mandatu nie dostaniesz, ale zero bezpieczeństwa w czasie wypadku. Ponoć najlepiej wybierać takie, gdzie fotelik jest jakby oddzielnie dodawany do kompletu, najczęściej dają Maxi Cosi. Sprawdzajcie czy dane nosidło faktycznie jest fotelikiem, musi mieć odpowiednie atesty.
Nie to, że sama na to wpadłam, czytałam jakiś artykuł gdzieś
Znajdziesz wózek idealny Oooj tak, bezpieczny fotelik to podstawa!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem i zaczynam się bać,mam cały czas mdłości ,pali mnie w przełyku na skraju żołądka poszłam zwymiotować i ostatnie wydobycie wymiotów z siebie to ciemny brąz z krwią martwie sie dlaczego tak sie dzieje
Pewnie masz już przewód pokarmowy podrażniony przez wymioty. Jak Cię to martwi to jedź na IP

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Was nadrobić to faktycznie trzeba mieć wiadro kawy i dużo czasu

Aniula - ja też tak miałam w pierwszej ciąży, u mnie to była odznaka dużego odwodnienia moja mama wtedy moje zwłoki zawiozla do szpitala i oczywiście kilka dni pod kroplowkach:/

Dziś idę na Usg o 10:15 a później z mamą i babcia na zakupy. Młoda z chrzestna idzie do kina.
Ah, Pisałyście tutaj o Lilu, a ja potrzebowałam prezentu dla szwagierki i chrzestnej Oliwki - ta biżuteria jest piękna 😍 także prezenty mam z głowy i jestem pewna ze się będą podobać.

Wczoraj się trochę nachodzilam, wieczorem czułam, że przesadziłem:/ więc dziś mam zamiar się więcej oszczedzac.
Jedynie z drazluwych tematów to wizyta u teściów mnie czeka

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożecie mi zinterpretować wyniki badań? Bo wizyte mam dopiero w czwartek rozumiem ze jak cos jest ujemne to dobrze? Przeciwciała niestwierdzono to tez dobrze?Załącznik 6185691Załącznik 6185696Załącznik 6185701
Przechodziłaś toksoplazmozę w przeszłości, czyli super! Dobrze, że przeciwciał nie stwierdzono

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
I zamiast się wziąć za pracę, zaczynam od czytania Was...

Super zdjęcia!klaski :

Też mam nadzieje, że uda mi się w tej kwestii być konsekwentną i będzie podobnie jak u Ciebie. Oczywiście ideałem byłby zupełny brak smoka, ale nie oszukujmy się...

Nie powinnaś iść na IP? Nie brzmi to dobrze

Wszystko wygląda ok

Tak sobie czytam o tych wózkach i coraz bardziej mnie to przeraża Nie bardzo moge sobie pozwolic na wydanie 2000 na wózek, muszę się zamknąć w 1000, bo na wiosnę musimy zmienic samochód (obecny jest 3 - drzwiowy, ma 15 lat i na pewno nie jest najbezpieczniejszy) i to jest dla nas priorytetem Rodzina nie bardzo nam pomoże, za wszystko musimy płacić sami Czy któraś z Was miała może wózek w tej cenie i była zadowolona
Ten co jedziemy oglądać to używany jest i babka chce za niego 900zł Może wózek używany?