Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 21:00   #511
oursonette
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Bylam w pon i juz teraz nie krwawie ale dostalam wczesniej duphason i magnez na to. Kazal mi jeszcze brac, a nastepna wizyte mam znow w pon to zobaczymy co powie. Generalnie mowil ze z wiekiem ciazy lozysko idzie do gory, ale jak szybko nie mowil.
Ja też mam kosmówkę zachodzącą na ujście szyjki. Ale mnie dwóch lekarzy powiedziało, że w 90% to się podnosi. Więc jestem dobrej myśli. Do porodu jeszcze szmat czasu
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 21:05   #512
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Maxi Cosi Mura 4

Ooo też się zastanawiam nam tą furką, daj znać koniecznie jak na żywo wypada
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 21:07   #513
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Ja chciałabym się zmieścić w 2 tys. zł, może być bez fotelika samochodowego.
Takie mam wymagania:
-aluminiowa rama, waga 15 kg z gondolą to max, ale i tak za dużo wg mnie, celuję na lżejsze
- pompowane koła, mogą być przednie mniejsze, ale tylko o ile potem w spacerówce można zmienić siedzisko miejscami (żeby nie było, że mniejsze kółka są z tyłu, jak to ma miejsce, gdy się rączkę tylko przekłada)
- jak kółka są skrętne, to żeby była opcja ich blokady
- regulowana wysokość rączki (ja dość niska, mąż dość wysoki, 22 cm różnicy jednak)
- gondola dł. min. 80cm, z naciskiem na dłuższe
- fajna by była odpinana tapicerka w spacerówie, żeby łatwiej było wybrać.

I za każdym razem jak coś jest OK, to albo za ciężko, albo kółka piankowe, a nie pompowane. Czy wymagam zbyt wiele

Siedziałam dziś naprawdę bardzo długo i im dłużej czytałam, tym mniej modeli mi odpowiadało...

CO DO FOTELIKÓW!! Większość z nas zastanawia się nad wózkami 3 w 1, gdzie te niby foteliki samochodowe, to nie foteliki, tylko nosidełka. Mandatu nie dostaniesz, ale zero bezpieczeństwa w czasie wypadku. Ponoć najlepiej wybierać takie, gdzie fotelik jest jakby oddzielnie dodawany do kompletu, najczęściej dają Maxi Cosi. Sprawdzajcie czy dane nosidło faktycznie jest fotelikiem, musi mieć odpowiednie atesty.
Nie to, że sama na to wpadłam, czytałam jakiś artykuł gdzieś
Stary 2016-02-10, 21:15   #514
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Takie mam wymagania:
-aluminiowa rama, waga 15 kg z gondolą to max, ale i tak za dużo wg mnie, celuję na lżejsze
- pompowane koła, mogą być przednie mniejsze, ale tylko o ile potem w spacerówce można zmienić siedzisko miejscami (żeby nie było, że mniejsze kółka są z tyłu, jak to ma miejsce, gdy się rączkę tylko przekłada)
- regulowana wysokość rączki (ja dość niska, mąż dość wysoki, 22 cm różnicy jednak)

I za każdym razem jak coś jest OK, to albo za ciężko, albo kółka piankowe, a nie pompowane. Czy wymagam zbyt wiele

Siedziałam dziś naprawdę bardzo długo i im dłużej czytałam, tym mniej modeli mi odpowiadało...

CO DO FOTELIKÓW!! Większość z nas zastanawia się nad wózkami 3 w 1, gdzie te niby foteliki samochodowe, to nie foteliki, tylko nosidełka. Mandatu nie dostaniesz, ale zero bezpieczeństwa w czasie wypadku. Ponoć najlepiej wybierać takie, gdzie fotelik jest jakby oddzielnie dodawany do kompletu, najczęściej dają Maxi Cosi. Sprawdzajcie czy dane nosidło faktycznie jest fotelikiem, musi mieć odpowiednie atesty.
No te foteliki to tragedia. Ja mam na tym punkcie fioła. Mieliśmy maxi cosi pebble i baaaardzo polecam. Można go wpinac w bazę lub w pasy, jak się ma isofix w samochodzie, to baza 2wayfix jest genialna, potem do niej pasuje fotelik kolejny tez- 2 way Pearl. Najdłużej na rynku umożliwiający przewożenie dziecka tyłem, nawet do 4 r.ż. Cena wysoka, ale standard bezpieczenstwa tez.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 22:08   #515
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Dziewczyny mam problem i zaczynam się bać,mam cały czas mdłości ,pali mnie w przełyku na skraju żołądka poszłam zwymiotować i ostatnie wydobycie wymiotów z siebie to ciemny brąz z krwią martwie sie dlaczego tak sie dzieje
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 04:17   #516
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem i zaczynam się bać,mam cały czas mdłości ,pali mnie w przełyku na skraju żołądka poszłam zwymiotować i ostatnie wydobycie wymiotów z siebie to ciemny brąz z krwią martwie sie dlaczego tak sie dzieje

pewnie od tych mdlosci juz masz zmęczone przewody

Ja właśnie siedzę w szpitalu bo okazało sie, ze nie zrobiły mi tych badań na ktore dostałam skierowanie tylko te za ktore zapłaciłam. Tak sie wściekałam... Obudziłam sie rano po 5 bo czułam, ze chyba cos nie tak sprawdzam i faktycznie... Jeszcze prad mi wyłączyli TZ musil wychodzić do pracy i musiałam wszystko po ciemku robic czuje, ze to nie bedzie najlepszy dzien a dr dał mi skierowanie na PAPPA I i wolna podjednostka betahcg

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-02-11 o 05:52
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 06:47   #517
TinkerrBell
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,
Was nadrobić to faktycznie trzeba mieć wiadro kawy i dużo czasu

Aniula - ja też tak miałam w pierwszej ciąży, u mnie to była odznaka dużego odwodnienia moja mama wtedy moje zwłoki zawiozla do szpitala i oczywiście kilka dni pod kroplowkach:/

Dziś idę na Usg o 10:15 a później z mamą i babcia na zakupy. Młoda z chrzestna idzie do kina.
Ah, Pisałyście tutaj o Lilu, a ja potrzebowałam prezentu dla szwagierki i chrzestnej Oliwki - ta biżuteria jest piękna 😍 także prezenty mam z głowy i jestem pewna ze się będą podobać.

Wczoraj się trochę nachodzilam, wieczorem czułam, że przesadziłem:/ więc dziś mam zamiar się więcej oszczedzac.
Jedynie z drazluwych tematów to wizyta u teściów mnie czeka
Stary 2016-02-11, 06:53   #518
superhuman
Zadomowienie

Dziewczyny pomożecie mi zinterpretować wyniki badań? Bo wizyte mam dopiero w czwartek rozumiem ze jak cos jest ujemne to dobrze? Przeciwciała niestwierdzono to tez dobrze?ImageUploadedByWizaz Forum1455173578.027302.jpgImageUploadedByWizaz Forum1455173592.801178.jpgImageUploadedByWizaz Forum1455173606.141950.jpg
Stary 2016-02-11, 07:02   #519
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Bylam w pon i juz teraz nie krwawie ale dostalam wczesniej duphason i magnez na to. Kazal mi jeszcze brac, a nastepna wizyte mam znow w pon to zobaczymy co powie. Generalnie mowil ze z wiekiem ciazy lozysko idzie do gory, ale jak szybko nie mowil.
Trzymam kciuki za wizyte. Liczę bardzo ze lozysko pójdzie w gore, bo chciałabym rodzic naturalnie. A w ktorym tyg ciazy jesteś?

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja też mam kosmówkę zachodzącą na ujście szyjki. Ale mnie dwóch lekarzy powiedziało, że w 90% to się podnosi. Więc jestem dobrej myśli. Do porodu jeszcze szmat czasu
Miałaś zalecenia leżeć? Czy mozesz normalnie funkcjonować?
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 07:35   #520
Origa
Rozeznanie

I zamiast się wziąć za pracę, zaczynam od czytania Was...

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Moje dziecię przybija wam piątkę i pokazuje jak mu wygodnie na wizycie sie wzruszyłam usłyszałam pierwszy raz serduszko a jak mi wszystko pokazywał i zobaczyłam pierwszy raz człowiecze kształty to diet wzruszyłam i troszkę sie ruszało na płeć jednak zbyt wcześnie
Super zdjęcia!klaski :

Cytat:
Ja też nie chciałam smoka, ale moje dziecko potrzebowało Położna powiedziała mi, że dzieci po długich męczących porodach częściej mają potrzebę ssania. I gdyby nie smoczek, to Córcia siedziałaby na cycu non stop. No ale u nas smok był zawsze tylko do zasypiania. Jak zasnęła to smoczek znikał. I nigdy poza łóżeczkiem/wózeczkiem.
Też mam nadzieje, że uda mi się w tej kwestii być konsekwentną i będzie podobnie jak u Ciebie. Oczywiście ideałem byłby zupełny brak smoka, ale nie oszukujmy się...

Cytat:
Nie powinnaś iść na IP? Nie brzmi to dobrze

Cytat:
Dziewczyny pomożecie mi zinterpretować wyniki badań? Bo wizyte mam dopiero w czwartek rozumiem ze jak cos jest ujemne to dobrze? Przeciwciała niestwierdzono to tez dobrze?
Wszystko wygląda ok

Tak sobie czytam o tych wózkach i coraz bardziej mnie to przeraża Nie bardzo moge sobie pozwolic na wydanie 2000 na wózek, muszę się zamknąć w 1000, bo na wiosnę musimy zmienic samochód (obecny jest 3 - drzwiowy, ma 15 lat i na pewno nie jest najbezpieczniejszy) i to jest dla nas priorytetem Rodzina nie bardzo nam pomoże, za wszystko musimy płacić sami Czy któraś z Was miała może wózek w tej cenie i była zadowolona
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:02   #521
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj jedziemy wózek oglądać i pewnie go kupimy No i zaczynamy 15 tydzień!

Cytat:

Miałam wczoraj genetyczne, wszystko super i na 90% dziewuszka druga Czyli mogę zaszaleć z dziewczęcym pokojem W poniedziałek mi Bobo napędziło strachu bo nagle zaczęłam plamić. Byłam u mojej lekarki od razu i niby wszystko ok, już plamienie ustąpiło. No ale niestety muszę ten głupi duphaston zażywać, który u mnie wywołuje mega mdłości. Już zaczynało być trochę lepiej, bo weszłam w 14 tydzień, nawet mięsko zjadłam pierwszy raz od grudnia. No i duphaston i z powrotem kibelek my best friend...
Super, że genetyczne udane Odpoczywaj teraz jak najwięcej żeby plamienie się nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ooo też się zastanawiam nam tą furką, daj znać koniecznie jak na żywo wypada
Dzisiaj wieczorem

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Takie mam wymagania:

Znajdziesz wózek idealny Oooj tak, bezpieczny fotelik to podstawa!

Cytat:
Pewnie masz już przewód pokarmowy podrażniony przez wymioty. Jak Cię to martwi to jedź na IP

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Was nadrobić to faktycznie trzeba mieć wiadro kawy i dużo czasu

Aniula - ja też tak miałam w pierwszej ciąży, u mnie to była odznaka dużego odwodnienia moja mama wtedy moje zwłoki zawiozla do szpitala i oczywiście kilka dni pod kroplowkach:/

Dziś idę na Usg o 10:15 a później z mamą i babcia na zakupy. Młoda z chrzestna idzie do kina.
Ah, Pisałyście tutaj o Lilu, a ja potrzebowałam prezentu dla szwagierki i chrzestnej Oliwki - ta biżuteria jest piękna 😍 także prezenty mam z głowy i jestem pewna ze się będą podobać.

Wczoraj się trochę nachodzilam, wieczorem czułam, że przesadziłem:/ więc dziś mam zamiar się więcej oszczedzac.
Jedynie z drazluwych tematów to wizyta u teściów mnie czeka

Cytat:
Dziewczyny pomożecie mi zinterpretować wyniki badań? Bo wizyte mam dopiero w czwartek rozumiem ze jak cos jest ujemne to dobrze? Przeciwciała niestwierdzono to tez dobrze?Załącznik 6185691Załącznik 6185696Załącznik 6185701
Przechodziłaś toksoplazmozę w przeszłości, czyli super! Dobrze, że przeciwciał nie stwierdzono

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Super zdjęcia!klaski :

Też mam nadzieje, że uda mi się w tej kwestii być konsekwentną i będzie podobnie jak u Ciebie. Oczywiście ideałem byłby zupełny brak smoka, ale nie oszukujmy się...

Wszystko wygląda ok

Tak sobie czytam o tych wózkach i coraz bardziej mnie to przeraża Nie bardzo moge sobie pozwolic na wydanie 2000 na wózek, muszę się zamknąć w 1000, bo na wiosnę musimy zmienic samochód (obecny jest 3 - drzwiowy, ma 15 lat i na pewno nie jest najbezpieczniejszy) i to jest dla nas priorytetem Rodzina nie bardzo nam pomoże, za wszystko musimy płacić sami Czy któraś z Was miała może wózek w tej cenie i była zadowolona
Ten co jedziemy oglądać to używany jest i babka chce za niego 900zł Może wózek używany?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 08:07   #522
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:

Super zdjęcia!klaski :

Wszystko wygląda ok

O IP nie ma mowy u mnie bo jestem sama z dziećmi niestety i nie miałby kto sie nimmi zająć chyba podrażniłam przełyk ,to wina śledzi które stały mi na żołądku i nie chciały do końca sie zwymiotować

Co do wózka tak kochana ja miałam wózek za 1100 Atlantic Baby Desing i byłam zadowolona, teraz mam zamiar kupic uzywany ,bo zamierzam na wiosne lepszą spacerówke kupic , mam juz na oku wozek czekam tylko na lepszą jakośc zdjęć które ma mi przesłac Pani co ma mi ewentualnie sprzedac ten wózek no i koszt to 350 zł. Jak dostane zdjęcia to Wam go pokazę.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Tija nie wierzysz w zabobony rożne widzę i wózek już kupujesz Ja chyba wstrzymam sie do Kwietnia dobrze ze Pani od ktorej chce odkupic wózek przytrzyma go dla mnie.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:12   #523
Kasmina
Rozeznanie

Maxi Cosi Mura 4 rzeczywiście fajny
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:15   #524
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
O IP nie ma mowy u mnie bo jestem sama z dziećmi niestety i nie miałby kto sie nimmi zająć chyba podrażniłam przełyk ,to wina śledzi które stały mi na żołądku i nie chciały do końca sie zwymiotować

Co do wózka tak kochana ja miałam wózek za 1100 Atlantic Baby Desing i byłam zadowolona, teraz mam zamiar kupic uzywany ,bo zamierzam na wiosne lepszą spacerówke kupic , mam juz na oku wozek czekam tylko na lepszą jakośc zdjęć które ma mi przesłac Pani co ma mi ewentualnie sprzedac ten wózek no i koszt to 350 zł. Jak dostane zdjęcia to Wam go pokazę.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Tija nie wierzysz w zabobony rożne widzę i wózek już kupujesz Ja chyba wstrzymam sie do Kwietnia dobrze ze Pani od ktorej chce odkupic wózek przytrzyma go dla mnie.
Super, że Ci pani przetrzyma A co tam, kupuje w końcu w sierpniu urodzę zdrowego dzieciaczka
Stary 2016-02-11, 08:16   #525
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Przechodziłaś toksoplazmozę w przeszłości, czyli super! Dobrze, że przeciwciał nie stwierdzono

A mozna to przechodzić i o tym nie wiedzieć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 08:17   #526
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A mozna to przechodzić i o tym nie wiedzieć?
Tak. Dlatego sprawdzamy przeciwciała IgG i IgM żeby stwierdzić czy się przechodzi właśnie, przechodziło w przeszłości, albo w ogóle.
Stary 2016-02-11, 08:25   #527
agnieszkaruta1
Raczkowanie

[QUOTE=wiosenka84;55516681]Trzymam kciuki za wizyte. Liczę bardzo ze lozysko pójdzie w gore, bo chciałabym rodzic naturalnie. A w ktorym tyg ciazy jesteś?

Ja teraz jestem w 14tyg. Tez chcialabym rodzic naturalnie ale cos czuje ze zakonczy sie po dlugich godzinach skurczy cesarka;/
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:27   #528
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Super zdjęcia!klaski :

Wszystko wygląda ok

Poszukaj na olx. Często fajne wózki można znaleźć w super cenie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:29   #529
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Miałaś zalecenia leżeć? Czy mozesz normalnie funkcjonować?
Mogę normalnie funkcjonować. Ja mam kosmówkę na tylniej ścianie, tylko że nisko. I to samo z siebie powinno się podnieść, tym bardziej, że jest tylko częściowo zasłonięte ujście szyjki. Jest opcja, że to plus trochę za ciepły prysznic wywołało plamienie, ale w sumie to nie wiadomo. Moja gin ogólnie nie jest za leżeniem w ciąży - no chyba, że faktycznie coś się poważnego dzieje. Mówi, że jak kobieta plami, to nawet lepiej, żeby grawitacja działała i żeby to wszystko się ewakuowało, bo inaczej będzie się tam kisić w środku. Oczywiście co innego jak się krwawi, ja dotąd miałam tylko plamienia.

Cytat:

No u nas ze smokiem niby było ok, bo właśnie tylko do zasypiania, ale strasznie ciężko było odzwyczaić... I do tej pory walczymy z gryzieniem dziubola. Jak Mała nie może zasnąć to sobie czasem wargę ciumka, robi jej się ranka i potem ją drażni, więc gryzie... Także ja nie mam nic przeciwko smoczkom, ale przy drugiej będę wcześniej zabierać.

A co do wózka - my mamy bebetto, który kosztował wtedy koło 1500, ale my kupiliśmy na jakiejś mega promocji za ok 1100 (2w1). Akurat mieliśmy farta, bo był tylko jeden konkretny kolor na promocji, dokładnie ten który chcieliśmy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, ale mercedes wśród wózków to nie jest. Gondoli na pewno nowej nie kupujemy, może się zdecydujemy na jakąś zgrabną lekką spacerówkę.

Która z dziewczyn też jest na etapie urządzania mieszkania/remontu? Dajecie radę? Ja ambitnie zrezygnowałam z projektanta wnętrz (choć teraz zdecydowana większość ludzi bierze) i tak od kilku miesięcy planuję, wymyślam, szukam inspiracji. No ale od tygodnia już poważnie się zrobiło, bo odebraliśmy długo oczekiwane klucze i ekipa ostro działa. Mamy kawał mieszkania, sporo skosów i wszystko od zera. Jestem mega podekscytowana, szczególnie tym, że mogę sobie wszystko zrobić od początku tak jak mi się podoba, ale już dostaję oczopląsu od gresów, paneli i reszty Do tego prawie codziennie biegam na nowe mieszkanie, żeby się spotkać a to z elektrykiem, a to ze stolarzem... Mąż oczywiście też zaangażowany, ale bardziej w takie rzeczy jak ogrzewanie podłogowe, halogeny ledowe i inne takie męskie rzeczy.
Dziś wybieram kolory na ściany
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 08:31   #530
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Tak. Dlatego sprawdzamy przeciwciała IgG i IgM żeby stwierdzić czy się przechodzi właśnie, przechodziło w przeszłości, albo w ogóle.

Dziekuje za odpowiedz to juz jestem spokojniejsza. Teraz czekam na wyniki PAPPA i do następnej wizyty...

Ja jeszcze o wózkach łóżeczkach i ubrankach nie mysle. Moja mama poroniła w 17 tygodniu i zabroniła mi cokolwiek kupować póki co.... Bo mowila ze ona juz tez miała nakupowane i o.. Ze lepiej sie wstrzymać

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

[QUOTE=agnieszkaruta1;5552 0371]
Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyte. Liczę bardzo ze lozysko pójdzie w gore, bo chciałabym rodzic naturalnie. A w ktorym tyg ciazy jesteś?

Ja teraz jestem w 14tyg. Tez chcialabym rodzic naturalnie ale cos czuje ze zakonczy sie po dlugich godzinach skurczy cesarka;/

Trzymam kciuki 🏼
Stary 2016-02-11, 08:32   #531
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam Was

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Maxi Cosi Mura 4 rzeczywiście fajny
Kurde no za☠☠☠*sty nawet chciałoby się powiedzieć ale cena nówki całego kompletu ojojoj :/
Miałam nadzieję, że 2000zł mi wystarczy na wózek z całym sprzętem teraz się już zastanawiam ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:32   #532
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę normalnie funkcjonować. Ja mam kosmówkę na tylniej ścianie, tylko że nisko. I to samo z siebie powinno się podnieść, tym bardziej, że jest tylko częściowo zasłonięte ujście szyjki. Jest opcja, że to plus trochę za ciepły prysznic wywołało plamienie, ale w sumie to nie wiadomo. Moja gin ogólnie nie jest za leżeniem w ciąży - no chyba, że faktycznie coś się poważnego dzieje. Mówi, że jak kobieta plami, to nawet lepiej, żeby grawitacja działała i żeby to wszystko się ewakuowało, bo inaczej będzie się tam kisić w środku. Oczywiście co innego jak się krwawi, ja dotąd miałam tylko plamienia.

No u nas ze smokiem niby było ok, bo właśnie tylko do zasypiania, ale strasznie ciężko było odzwyczaić... I do tej pory walczymy z gryzieniem dziubola. Jak Mała nie może zasnąć to sobie czasem wargę ciumka, robi jej się ranka i potem ją drażni, więc gryzie... Także ja nie mam nic przeciwko smoczkom, ale przy drugiej będę wcześniej zabierać.

A co do wózka - my mamy bebetto, który kosztował wtedy koło 1500, ale my kupiliśmy na jakiejś mega promocji za ok 1100 (2w1). Akurat mieliśmy farta, bo był tylko jeden konkretny kolor na promocji, dokładnie ten który chcieliśmy. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, ale mercedes wśród wózków to nie jest. Gondoli na pewno nowej nie kupujemy, może się zdecydujemy na jakąś zgrabną lekką spacerówkę.

Która z dziewczyn też jest na etapie urządzania mieszkania/remontu? Dajecie radę? Ja ambitnie zrezygnowałam z projektanta wnętrz (choć teraz zdecydowana większość ludzi bierze) i tak od kilku miesięcy planuję, wymyślam, szukam inspiracji. No ale od tygodnia już poważnie się zrobiło, bo odebraliśmy długo oczekiwane klucze i ekipa ostro działa. Mamy kawał mieszkania, sporo skosów i wszystko od zera. Jestem mega podekscytowana, szczególnie tym, że mogę sobie wszystko zrobić od początku tak jak mi się podoba, ale już dostaję oczopląsu od gresów, paneli i reszty Do tego prawie codziennie biegam na nowe mieszkanie, żeby się spotkać a to z elektrykiem, a to ze stolarzem... Mąż oczywiście też zaangażowany, ale bardziej w takie rzeczy jak ogrzewanie podłogowe, halogeny ledowe i inne takie męskie rzeczy.
Dziś wybieram kolory na ściany
Ooo super fajnie tak od początku do końca zrobić po swojemu na pewno wyjdzie pięknie. A tym większa satysfakcję będziesz miała jak efekt końcowy będzie Wooow

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 08:33   #533
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Anulka a ty cały czas wymiotujesz czy do incydent?
Jak tam dziś?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:35   #534
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Może masz od wymiotów podrażniony przełyk i akurat coś się wtedy oderwało. Miałam tak kilka razy w pierwszej ciąży a też dużo wymiotowałam.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 08:37   #535
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze o wózkach łóżeczkach i ubrankach nie mysle. Moja mama poroniła w 17 tygodniu i zabroniła mi cokolwiek kupować póki co.... Bo mowila ze ona juz tez miała nakupowane i o.. Ze lepiej sie wstrzymać
Niestety na każdym etapie ciąży może się coś stać. To czy kupię już coś czy nie, nie powstrzyma ewentualnej tragedii. Okres największych niepowodzeń już za nami i niech się dzieje co chce Poznałam kobietę, która rodziła martwą córkę w 38 tygodniu ciąży Na pewno miała wszystko przygotowane.
Stary 2016-02-11, 08:39   #536
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety na każdym etapie ciąży może się coś stać. To czy kupię już coś czy nie, nie powstrzyma ewentualnej tragedii. Okres największych niepowodzeń już za nami i niech się dzieje co chce Poznałam kobietę, która rodziła martwą córkę w 38 tygodniu ciąży Na pewno miała wszystko przygotowane.
Jestem tego samego zdania. 3 miesiące przed terminem porodu miałam już wszystko gotowe. Tylko na bieżąco prałam ubranka i prasowałam. Nawet walizka była już spakowana

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-11, 08:43   #537
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Tak jak pisze Tija, jeśli używany ci nie przeszkadza to jest masa takich wózków na olx a jeśli zależy ci na nowym i możesz lekko podnieść budżet to ja bym brała pod lupę Espiro Enzo Evo - znalazłam go szukając po hasłach "wózek dla osób wysokich" ale wiadomo że rączka jest regulowana - wygląda całkiem całkiem ale wiadomo że najlepiej jechać do sklepu pomacać wszystko co się da no i kosztuje 1199zł a pewnie do sierpnia jeszcze będą w okazyjnych cenach ) jak by co podam linka http://sklepbobas.pl/prdid1969,espiro_enzo_evo.html

Edytowane przez tabitabi
Czas edycji: 2016-02-11 o 08:46
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:44   #538
Kasmina
Rozeznanie

U mnie z tymi zakupami to jest tak:
I połowa stycznia- czekam na wizytę u gina a potem lecę na zakupy (nie poszłam, bo dostałam skierowanie na prenatalne i się bałam)
II połowa stycznia- po prenatalnych biegnę na zakupy (wyniki usg genet. zaniepokoiły mnie i mi sie odechciało)
Początek lutego- jeśli wyniki genet+pappa będą ok to lecę na zakupy (są ok, ale czekam na wizytę u gina w nast tyg.)

i tak w kółko..... :P
boję się jakoś ... :P

chyba wszystkie objawy ciąży mi minęły ...

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2016-02-11 o 08:46
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:45   #539
superhuman
Zadomowienie

Oczywiście macie absolutna racje. Ja po prostu mam tak, ze nie chce sie z nia narazie kłócić i odbierać sobie cała przyjemność z tych chwil. Wstrzymam sie jeszcze troche a i tak póki co myślimy nad zmiana mieszkania...
Stary 2016-02-11, 08:48   #540
tija93
Zakorzenienie

tabitabi fajny wózek

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
U mnie z tymi zakupami to jest tak:
I połowa stycznia- czekam na wizytę u gina a potem lecę na zakupy (nie poszłam, bo dostałam skierowanie na prenatalne i się bałam)
II połowa stycznia- po prenatalnych biegnę na zakupy (wyniki usg genet. zaniepokoiły mnie i mi sie odechciało)
Początek lutego- jeśli wyniki genet+pappa będą ok to lecę na zakupy (są ok, ale czekam na wizytę u gina w nast tyg.)

i tak w kółko..... :P
boję się jakoś ... :P
Jakiś tam niepokój zawsze będzie. Rozumiem, że dużo kobiet czeka np. do połowy ciąży i wtedy rusza z zakupami. Róbmy tak by nam było dobrze Wczoraj TŻ od koleżanki z pracy kocyk przytargał

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Oczywiście macie absolutna racje. Ja po prostu mam tak, ze nie chce sie z nia narazie kłócić i odbierać sobie cała przyjemność z tych chwil. Wstrzymam sie jeszcze troche a i tak póki co myślimy nad zmiana mieszkania...
A co jest z mieszkaniem?

Moi sąsiedzi od nieudanej interwencji policji siedzą cicho

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości