2016-02-17, 15:30
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Napisane przez kejka90
położna
kurcze powiem Wam, że ja w tym całym nieszczęściu to mam szczęście... wczoraj opowiadałam o położnej. Przed chwilą znów dzwoniła i mówi do mnie: 22.02 na godzinę 16 masz wizytę u ortopedy na fundusz, jesteś pierwsza, nie potrzebujesz skierowania- już zaniosłam. Przyjdę na Twoją wizytę. Jedynym haczykiem jest to, że pewnie w drodze uznania dla lekarza-ginekologa od skierowania będę musiała przyjść do Niego prywatnie. Ale tak czy siak, kasę na ortopedę bym musiała wywalić no i pewnie wiele większą. Czas oczekiwania na prywatną wizytę to około miesiąc....
Jak mam złe dni to się użalam, dlaczego to mnie spotkało...to wszystko wokół całej ciązy- większość kobiet, które znam przechodziła ciąże bez problemów... a teraz wychodzi na to, że jednak ktoś nade mną czuwa i komuś zależy na tym, żeby Miki przyszedł na świat zdrowy, a ja żebym mogła się Nim opiekować a nie leżeć w szpitalu...
normalnie popłakałam się...
|
fajna Ci sie ta położna trafiła, z wielkim sercem i powołaniem napewno będziesz teraz spokojniejsza wiedząc że masz takie wsparcie 
Cytat:
Napisane przez NetaC
Kejka super że ktoś się o Ciebie troszczy i wam pomaga
Przynajmniej będziesz spokojna a to ważne.
Powiem Ci że ja też przechodze ta ciąże nie najlepiej. W rodzinie nie było z tym problemów u nikogo. Aż się dziwią. Niektórzy mam nawet wrażenie że uwazaja ze ja udaje i przesadzam. Ale to nie ważne.
Już niedługo mam wszystkim zostało. !
|
Współczuje złego samopoczucia, tak jak dziewczyny piszą lepiej idź do lekarza jak do jutra nie przejdzie.
Mam to samo wrażenie że niektórzy myslą że przesadzam, wymyślam czy użalam sie nad sobą jak mówię że źle znoszę ciążę, że prawie całą przerzygałam i nadal rzygam że boli mnie kręgosłup, spać nie moge itd. szwagierka przeszła 2 ciąże bez takich dolegliwości i jak czasem coś mówie o swoich to mam wrażenie że patrzy na mnie jak na kosmitkę i ostatnio to już nic jej nie mówię...
Cytat:
Napisane przez tabaska25
Mam od kilku dni mdlosci, boże nie ze powrót do pierwszego trymestru 
|
współczuję już pisałam ostatnio że mam to samo, myslałam że tylko ja taki ciężki przypadek jestem ale widać taki nasz urok w ciąży, dzis po to już z bezsilności sie popłakałam że zagłodzę siebie i dziecko.
Cytat:
Napisane przez patulinka94
Ja leżę na oddziale. Po kolei:
Przy przyjęciu pobrali mocz i krew do badania. Potem zapis ktg, badanie na fotelu. Gin powiedział że główka nisko i szyjka miekka. Przy zapisie ktg czułam 4 razy mocne spiecie w dole brzucha z pobolewaniem. Lekarz stwierdził że wyraźnych skurczy nie ma ale widać że macica się napina.
Założył mi ten krążek. Niestety było to mega nieprzyjemne, ale jakoś bardzo nie bolało. Teraz już tego nawet nie czuje.
W kroplowce dostałam podwójną dawkę magnezu. W dupsko dostałam sterydy na rozwój płuc.
I teraz znów leżę pod ktg.
Też mówili żeby nie głaskać brzuszka więc go nawet nie dotykam.
|
dobrze że juz po wszystkim i nie boli, leż grzecznie a napewno wszystko będzie dobrze 
stancja
już 3 dzień z rzędu mam wycieczki po mieszkaniu właścicielka przychodzi z ludźmi zainteresowanymi wynajmem a u mnie coraz większy bałagan sie robi bo mąż przywiózł stertę kartonów i pomału sie pakuję i jak oni maja przyjśc to musze troche ogarnąć żeby mogli do każdego pomieszczenia wejść i zobaczyć i tak ciągle to przesuwam, przewalam itd. ehhhh....
|
|
|