![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
też tak miałam ![]() Malos super, że wszystko ok ![]() ![]() Obejrzałam film, nadrobiłam was. Głowa mi pęka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Rozeznanie
|
Hejka! Witam się po ciężkich zakupach...postanowiła odebrać osobiście zamówienie z gememini bo u nas w Szczecinie jest...no i to był błąd...paka wielka i ciężka..musialam wzywać taxe!Wcześniej byłam na zakupach i wyhaczylam słodkie bodziaki w lody z kappahl
![]() Nawet nie mam siły was nadrabiac, wiem tylko,ze wczoraj było cos o plackach ziemniaczanych:p ja wczoraj zjadlam placki z cukinii..tez dobre:p
#1983 |
Wtajemniczenie
|
Malos super wieści!!
![]() ![]() a te Twoje kg to niby gdzie masz? ![]() ![]() ![]() położna kurcze powiem Wam, że ja w tym całym nieszczęściu to mam szczęście... wczoraj opowiadałam o położnej. Przed chwilą znów dzwoniła i mówi do mnie: 22.02 na godzinę 16 masz wizytę u ortopedy na fundusz, jesteś pierwsza, nie potrzebujesz skierowania- już zaniosłam. Przyjdę na Twoją wizytę. Jedynym haczykiem jest to, że pewnie w drodze uznania dla lekarza-ginekologa od skierowania będę musiała przyjść do Niego prywatnie. Ale tak czy siak, kasę na ortopedę bym musiała wywalić no i pewnie wiele większą. Czas oczekiwania na prywatną wizytę to około miesiąc.... Jak mam złe dni to się użalam, dlaczego to mnie spotkało...to wszystko wokół całej ciązy- większość kobiet, które znam przechodziła ciąże bez problemów... a teraz wychodzi na to, że jednak ktoś nade mną czuwa i komuś zależy na tym, żeby Miki przyszedł na świat zdrowy, a ja żebym mogła się Nim opiekować a nie leżeć w szpitalu... normalnie popłakałam się...
#1984 |
Raczkowanie
|
Kejka super że ktoś się o Ciebie troszczy i wam pomaga
![]() Przynajmniej będziesz spokojna a to ważne. Powiem Ci że ja też przechodze ta ciąże nie najlepiej. W rodzinie nie było z tym problemów u nikogo. Aż się dziwią. Niektórzy mam nawet wrażenie że uwazaja ze ja udaje i przesadzam. Ale to nie ważne. Już niedługo mam wszystkim zostało. ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nieporozumienie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malos Ale ładny brzuszek ![]() Wróciłam z Ikei. Sabe zakupy, bo kupiła tylko ręcznik do kąpieli dla małego i kocyk bawełniany. Chciałam też małą komodę na kółkach do moich kosmetyków, al nie było białego koloru ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |||
Zakorzenienie
|
Neta C niech Ci kupi borówki najlepsze na biegunkę a jedz lepiej suchy pokarm jakiś styropian(wafle ryżoowe) waze chrupki kukurydziane
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty. Powodzenia w załatwianiu formalnośći w urzędach. Cytat:
łacze sie z Toba w bólu nieprzespanej nocy i bólu głowy ja sie poddałam i wzielam apap. ![]() Przykro mi z powodu smierci wujka, obserwój sie i nie bagatelizuj jakis powazniejszych dolegliwosci, a wiadomo z jKIEGO powodu umarł? Ale nie wpadaj w panikę może to poprostu głupi zbieg okolicznośći Dziewczyny już pisały ale ja powtórze nie głaskaj brzucha..! A ODDYCHANIE PRZEPONĄ NAPRAWDĘ POMAGA SPRAWDZIŁAM! ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1987 |
Zadomowienie
|
Kejka ta Twoja polozna to cud kobieta
![]() Mam od kilku dni mdlosci, boże nie ze powrót do pierwszego trymestru ![]()
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GGI jak ból głowy? Przeszedł? Mnie ćmi cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
body świetne i takie unisex ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Adaś ładnie rosnie jutro mam wizytę, zobaczymy czy nasze chłopaki nadal ten sam poziom trzymają ![]() waga urodzeniowa tez taka w sam raz i mam nadzieję ze u mnie bedzie podobnie, jak poprzednio pytalismy gina to mówił, ze raczej nie ma co sie jakiegoś kolosa spodziewać, tak ze 3 500 to maks i mam nadzieje ze młody oszczędzi matke i nie postanowi pod koniec jakos drastycznie przypakować mąż jakos koło 3 500 wazył w terminie, ja w 36 tygodniu 3 250 powodzenia w urzędach ![]() Cytat:
dodatkowo już Cie nie zarażą |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tylko mnie nie ćmiło a bolała głowa i z przodu i tyłu.
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
|
Enterol Oki zapamiętam i wyśle męża.
Jak.do jutra mi nie przejdzie to pójdę do przychodni. Oki no będę głaskać na wszelki wypadek posłucham się was ! Nie wiadomo na co. Ale ponoc bardzo się źle czuł i też do wc latał ale chyba sikac z tego co mąż mówił. O tyle dobre ze przynajmniej się z wujkiem przed śmiercią widział. Mąż ugotuje kalafiora. Kupił mi wodę i jakoś sok widzę pomarańczowy. Nie wstaje z lozka bo czuję się osłabiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
Troche sie zdrzemnelam jak wrqcam z miasta to ja chora jestem nawet jak krotko jestem , teraz mi troche lepiej . Co do biegunki zdaza mi sie czesciej teraz chodzic do kibelka :/
#1993 |
Raczkowanie
|
Duchaa ja to jak wyjdę nawet tylko do biedronki z mężem czy Netto a blisko mamy to po powrocie chora jestem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sok pomarańczowy raczej nie bedzie za dobry przy biegunce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
Gorzka herbate mam. Soku nie ruszyłam jedynie wodę pije.
Czekam na kalafiora i zobaczę reakcje organizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Wtajemniczenie
|
NetaC no wiem o czym mowisz . Jeszcze jak jest lato i upal 30 stopni to juz wogole plyne , teraz jak bym byla w 8 mies w ciazy w mies np lipiec gdzie najgorsze upaly nie wyrobiłabym ...
#1997 |
Raczkowanie
|
Dlatego ja dziękuję za ciąże w zimie.
To lato co było i te upały wysysaly ze mnie energię życiową. W ciąży bym chyba że szpitala nie wychodziła. Idealny okres ciąży moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Wtajemniczenie
|
Neta - slone paluszki i cola pomagaja tez na biegunke...
#1999 |
Raczkowanie
|
Kejka jakbym teraz cole wypila miałabym chyba problem. Jestem tak zapowiettzona ze w nocy to tylko bak za bakiem i mi się odbijalo. Same powietrze schodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zadomowienie
|
Ja leżę na oddziale. Po kolei:
Przy przyjęciu pobrali mocz i krew do badania. Potem zapis ktg, badanie na fotelu. Gin powiedział że główka nisko i szyjka miekka. Przy zapisie ktg czułam 4 razy mocne spiecie w dole brzucha z pobolewaniem. Lekarz stwierdził że wyraźnych skurczy nie ma ale widać że macica się napina. Założył mi ten krążek. Niestety było to mega nieprzyjemne, ale jakoś bardzo nie bolało. Teraz już tego nawet nie czuje. W kroplowce dostałam podwójną dawkę magnezu. W dupsko dostałam sterydy na rozwój płuc. I teraz znów leżę pod ktg. Też mówili żeby nie głaskać brzuszka więc go nawet nie dotykam. Malos cudowne wieści z wizyty. ![]() Kejka twoja położna to super babka, widać że z powołania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Wazystko się zniesie byle było wszystko ok
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/16594567442...2625295973783/
na kaszel ciekawe czy dobre
#2005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ale fajnie, że spotkałaś kogoś takiego na swojej drodze ![]() ![]() Gdyby ktoś widział mój krwotok w 19 tyg, byłam pewna, że to koniec. Lekarze dawali nam małe szanse... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
Lulka widocznie Bartek ma wieeelkie checi do zycia
![]() Patulinka jestes dzielna! Odpoczywaj ![]() Ja zaraz na szkole rodzenia ide...
#2007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Magnez pomoże na skurcze , krążek na szyjkę i tak jak dziewczyny mówiły spokojnie dotrwasz do terminu albo nawet jeszcze przenosisz Zosie ☺ Trzymajcie się tam. To ten szpital z WiFi? Będziesz miała z nami kontakt? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mamy wifi od razu włączyłam neta. Kiedyś już pisałam że jest tu wifi to dziewczyny były w szoku ![]() No i kurczę obiad też był dobry. Barszcz z buraczków i ryż z sosem i mieskiem i biała kapusta gotowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Byłam dzisiaj w aptece wykupić receptę i musiałam iść do gina na oddział, bo w aptece (akurat byłam w szpitalnej) powiedzieli że nie ma już tego leku w takiej dawce (na recepcie miałam 500, a oni mieli 150). Dał mi z oddziału całe opakowanie ( ![]() ![]() ![]() Mnie do gazowanego nie ciągnie. Wręcz nie lubiłam przed ciążą i teraz też nie. Nie znoszę jak mi się ciągle odbija bąbelkami :/ Od wczoraj chodziły za mną miętowe cukierki i dzisiaj podczas żucia gumy sobie o tym przypomniałam i musiałam je iść kupić ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W takich warunkach to aż milej sie leży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.