2016-02-17, 22:33
|
|
Przyczajenie
|
Czym jest miłość? Jak wygląda zdrowy związek?
Hej wizażanki Byłam w dość dziwnym związku przez dłuższy czas, w którym nie było spokoju, zaufania, stabilizacji, za to na porządku dziennym były kłótnie, kontrola, sprawdzanie telefonów, czasem wyzwiska, często dziwne akcje z jego strony. Tak naprawdę był to mój jedyny związek w moim życiu i nie mam zbytniego porównania. Teraz zerwałam, nie jestem z nim, nie mamy raczej ze sobą kontaktu, ja się czasem biję z myślami czy go kocham, czy to ten jedyny, jednak rozum podpowiada mi, że to jednak było chore i nie tak wygląda normalny związek.
Teraz spotykam się z innym chłopakiem (fakt, że zaczęliśmy się spotykać bardzo szybko po moim zerwaniu) i to jest zupełnie inna relacja. Przy nim czuję się tak dobrze, po prostu czuję przeogromny spokój, którego bardzo mi brakowało. Czasami porównuję go z moim ex i tęsknię za niektórymi zachowaniami ex (coś typu np. sposobem w jaki mnie przytulał itp.) i dlatego sobie myślę czy nie za szybko wstąpiłam w nową relację? Jednak z drugiej strony spotykając się z nim jest mi dużo łatwiej, a ten spokój wiele mi daje, nie muszę się martwić czy mnie zdradzi czy nie, ufam mu na 100%. Nie chodzi o to, że go wykorzystuję, bo zależy mi na nim, bardzo go lubię i lubię z nim spędzać czas, nawet za nim tęsknię, chociaż relacja jest świeża 
W związku z tym chciałam zapytać Was, czym jest tak naprawdę ta miłość? Patrząc wstecz to nie byłam w zdrowym związku i po prostu nie mam pojęcia jak on wygląda - znam tylko ten wyniszczający, który odbiera chęć do czegokolwiek i dołuje. Na czym opiera się zdrowy związek? Czy chodzi właśnie o ten spokój czy o co? Tego spokoju nigdy nie czułam, serio, czuję go pierwszy raz w życiu i to bardzo przyjemne odczucie, takie.. swojskie
|
|
|