2007-11-13, 13:42
|
#33
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2005-11
Wiadomości: 16
|
Dot.: Zupa pomidorowa, jak zacząć????????????
Pomidorowa trzeba robic na oko i wedlug wlasnego gustu i smaku Nie ma nic prostszego niz pomidorowa.Sa 2 wersje-szybka i dluzsza i juz zostaly tu opisane.
Szybka-
Do litra wody wrzucic 2 kostki rosolowe i 1 kostke warzywna i zagotowac.Dodac przecier pomidorowy,sol i pieprz.Osobno ugotowac makaron lub ryz.Gotowe.
Dluzsza-
Jakiekolwiek czesci z kurczaka zalac woda(zeby przykrylo miesko),zagotowac.Wylac wode(zawsze tak robe) i wlac czysta i znow zagotowac(tym razem jej juz nie wylewac),dodac marchewke,cebule,por,czos nek,lisc laurowy,kulki pieprzu,troszke selera.Zagotowac.Wyjac kurczaka i wszystko inne,rosol przelac przez sito.
I do powstalego rosolku dac koncentrant pomidorowy z roztartym czosnkiem i przyprawami.Podawac z ryzem lub makaronikiem.
Ja zawsze tak robie
|
|
|