Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Małolata i starszy chłopak?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-11-22, 21:33   #1
magda0402
Raczkowanie

Małolata i starszy chłopak?

Korzystając z okazji, iż jestem u swojej przyjaciółki postanowiłam "zabuszować" na wizażu i zapytać Was o radę.
Na samym początku chciałabym się przywitać .
A teraz już przechodzę do rzeczy. Mam na imię Marta, mam 16 lat i przyjaźnię się ze świetnym chłopakiem. Jest moim prawdziwym przyjacielem. Doskonale się rozumiemy. Przyjaźnimy się od około półtora roku. Sęk w tym, że on jest ode mnie 5 lat starszy. Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie ostatnie wydarzenia.
Niedawno rozstałam się ze swoim chłopakiem. Parę dni po tym zdarzeniu on wyznał, że mnie kocha. To był dla mnie szok. Powiedział, że coś do mnie czuje od dość dawna. Uważa, iż nie ma u mnie żadnych szans, bo on zawsze był dla mnie tylko dobrym kumplem. Opowiadał jak chciałby żebyśmy byli razem, i że od czasu, kiedy rozstał się ze swoją dziewczyną (jakieś 3-4 lata temu) nie znalazł kogoś w kim znalazłby to coś... tylko we mnie.

Wiem, że dla kogoś z zewnątrz może to się wydawać dziwne. Niektórym w takim przypadku od razu nasuwa się myśl, że Karol to pedofil.
Ja wiem, że tak nie jest. Nie wiem co mam teraz zrobić. Bardzo go lubię - jest moim prawdziwym przyjacielem... Ale tylko przyjacielem...
Myślałam nad tym czy nie warto byłoby się z nim związać... Może z czasem ta przyjaźń przerodziłaby się w coś więcej...

Nikt za mnie nie podejmie decyzji, ale gdybyście były na moim miejscu to co byście z tym zrobiły?
magda0402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując