|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Ma³olata i starszy ch³opak?
Korzystaj±c z okazji, i¿ jestem u swojej przyjació³ki postanowi³am "zabuszowaæ" na wiza¿u i zapytaæ Was o radê.
Na samym pocz±tku chcia³abym siê przywitaæ A teraz ju¿ przechodzê do rzeczy. Mam na imiê Marta, mam 16 lat i przyja¼niê siê ze ¶wietnym ch³opakiem. Jest moim prawdziwym przyjacielem. Doskonale siê rozumiemy. Przyja¼nimy siê od oko³o pó³tora roku. Sêk w tym, ¿e on jest ode mnie 5 lat starszy. Nie przeszkadza³oby mi to, gdyby nie ostatnie wydarzenia. Niedawno rozsta³am siê ze swoim ch³opakiem. Parê dni po tym zdarzeniu on wyzna³, ¿e mnie kocha. To by³ dla mnie szok. Powiedzia³, ¿e co¶ do mnie czuje od do¶æ dawna. Uwa¿a, i¿ nie ma u mnie ¿adnych szans, bo on zawsze by³ dla mnie tylko dobrym kumplem. Opowiada³ jak chcia³by ¿eby¶my byli razem, i ¿e od czasu, kiedy rozsta³ siê ze swoj± dziewczyn± (jakie¶ 3-4 lata temu) nie znalaz³ kogo¶ w kim znalaz³by to co¶... tylko we mnie. Wiem, ¿e dla kogo¶ z zewn±trz mo¿e to siê wydawaæ dziwne. Niektórym w takim przypadku od razu nasuwa siê my¶l, ¿e Karol to pedofil. Ja wiem, ¿e tak nie jest. Nie wiem co mam teraz zrobiæ. Bardzo go lubiê - jest moim prawdziwym przyjacielem... Ale tylko przyjacielem... My¶la³am nad tym czy nie warto by³oby siê z nim zwi±zaæ... Mo¿e z czasem ta przyja¼ñ przerodzi³aby siê w co¶ wiêcej... Nikt za mnie nie podejmie decyzji, ale gdyby¶cie by³y na moim miejscu to co by¶cie z tym zrobi³y? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 844
|
Dot.: Ma³olata i starszy ch³opak?
powiem tak: 5 lat to jest nic. pedofilem tez nie jest, bo ty juz troche za stara jestes
jezeli wolisz go jako przyjaciela to niech zostanie przyjacielem, ale jesli wiesz, ze to cos wiecej, a wyglada na to ze dla niego nie jest problemem, ze masz 16 lat, to ja przeciwwskazan nie widze. moze teraz jeszcze roznica wieku jest miedzy wami jakims problemem (przynajmniej chyba dla ciebie), jednak za 2-3 lata ta roznica przestanie byc jakas odczuwalna. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Mówi³, ¿e jemu nie przeszkadza mój wiek. Szczerze mówi±c mi jego te¿ nie. Tylko sama nie wiem czy ma to jaki¶ sens. Jest tylko moim przyjacielem, a ja dla niego kim¶ wiêcej i to chyba tego siê najbardziej boje. A mo¿e chcia³abym siê z nim zwi±zaæ tylko po to, aby zrobiæ mu... hmmm... przyjemno¶æ? Sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 842
|
Miedzy mna a moim Ukochanym jest 5 lat roznicy. Zaczelismy byc ze soba kiedy mialam 15 lat, a on 20. Na poczatku roznica rzuca sie w oczy, ale potem sie zaciera. Poza tym dziewczyny z reguly dorastaja szybciej, wiec sie to wszystko ladnie wyrownuje
W mojej rodzinie w wiekszosci malzenstw jest podobna roznica wieku.Jesli chodzi o ta druga kwestie - dac szanse czy nie?- Twoja i tylko Twoja decyzja. Przyjaznic sie juz raczej nie bedziecie tak, jak kiedys. Wiesz, co on do Ciebie czuje, wiec i Ty zmienisz do niego stosunek, i on do Ciebie. Ju¿ nie bedziecie tak szczerzy wobec siebie jak kiedys, nie zdziwilabym sie gdyby sie na tym wasza przyjazn skonczyla. Ale moze przyjazn sie skonczy a zacznie sie cos wiecej? U mnie i u mojego Ukochanego wlasnie zbudowalismy zwiazek na przyjazni. Facet, ktory potrafi byc wspanialym kumplem, moze byc wspanialym partnerem. Sprobuj na niego spojrzec jak na mezczyzne. A mo¿e cos poczujesz, moze cos z tego bedzie? Pozdrawiam
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jeanne90, na pewno nie przestaniemy siê przyja¼niæ, bo od czasu, kiedy siê o tym dowiedzia³am minê³o ju¿ prawie dwa tygodnia i dalej jest tak samo. Przez jakie¶ pierwsze 2 dni nie wiedzia³am jak mam siê zachowaæ, ale teraz ju¿ jest ok. Hmmm... nadaj zwierzam mu siê ze wszystkich swoich problemów - szkolnych, a nawet z by³ym ch³opakiem... W pi±tek przyjedzie z Krakowa (w³a¶nie tam studiuje) to mo¿e wybierzemy siê na jak±¶ imprezkê. Zaprosi³ mnie ju¿ na sylwestra, którego organizuje ca³a jego paczka...
Tak sobie teraz my¶lê, ¿e mo¿e lepiej nic nie bêdê robiæ... Bêdzie co ma byæ. Zobaczymy jak siê u³o¿y... Chocia¿... Hmmm... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 842
|
Pomy¶l, jak on siê czuje, kiedy mówisz mu o problemach ze swoim by³ym ch³opakiem... Poza tym wyobra¼ sobie, ¿e kogo¶ kochasz, a on mówi Ci ¿e marzy o kim¶ innym, i jest ¶wiadomy, ¿e mówi±c to, rani Ciebie... Czy nie jest to lekko egoistyczne? Wiêc teraz co¶ takiego mo¿e czekaæ Twojego przyjaciela. Je¿eli to Twój przyjaciel, musisz teraz wa¿yæ s³owa, by nie sprawiaæ mu bólu. Nie chcê smutno prorokowaæ, ale w tej sytuacji moim zdaniem przyja¼ñ miêdzy wami jest skazana na klêskê.
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 361
|
Co¶ w tym jest... mój brat w wieku 20 lat chodzi³ z 15-latk±, 21 - 16-latk±, a teraz ma 22 i 9m-cy jest ju¿ z 17-latk±, wci±¿ ta sama ró¿nica wieku...
ja od jakiego¶ czasu spotykam siê z ch³opakiem o 5 lat starszym (ja 16, on 21) jemu podobno wiek nie przeszkadza, mi trochê tak... có¿, pogadaæ mo¿na zawsze. co bêdzie, to bêdzie...
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ja wiem... Nie mówiê mu np. ¿e kocham swojego by³ego, ¿e za nim têskniê... Po prostu mój by³y ju¿ dawno zauwa¿y³, ¿e ten ch³opak nie uwa¿a mnie tylko za swoj± przyjació³kê i teraz drzemy ze sob± koty... Ja zawsze wstawia³am siê za swoim kumplem wiêc mi te¿ siê dostaje od by³ego. Tak wiêc wydajê mi siê, ¿e nie sprawiam bólu koledze. Mylê siê?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda mój T¯ jest ode mnie starszy jedynie 2 lata, ale sytuacja wygl±da³a podobnie. Tzn by³ moim dobrym - najlepszym przyjacielem, tyle, ¿e traktowa³am go jak starszego brata. On mia³ dziewczynê i g³ównie dlatego
Ale kiedy jej nie mia³, zacz±³ rozmowê, czy nie sspróbowaliby¶my byæ razem. Nie zgodzi³am siê wtedy, bo wydawa³o mi siê niemo¿liwe, ¿ebym zaczê³a traktowaæ go jak mojego faceta. Przyja¼nili¶my siê nadal, nie by³o miêdzy nami spiêæ ani niedomówieñ, a po <liczy> ... okolo 5 latach zeszli¶my siê. teraz nie mam ¿adnych w±tpliwoci ![]() Tak¿e wszystko jest mo¿liwe. Pos³uchaj serca
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jest jakas szansa...
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 011
|
Kiedy¶ sama znalaz³am siê w podobnej sytuacji. Mój przyjaciel ca³kiem z zaskoczenia powiedzia³, ¿e mnie kocha. Ja wtedy nie potrafi³am tego uczucia odwzajemniæ i powiedzia³am, ¿e potrzebuje czasu. Zrozumia³. Min±³ rok. Kocham Go i to bardzo. Nie wyobra¿am sobie ju¿ ¿ycia bez niego. I chyba jeste¶my szczê¶liwi. Dlatego warto spróbowaæ, ale b±d¼ z nim szczera i powiedz, ¿e trochê siê boisz. Na pewno zrozumie. Pozdrawiam ciep³o i trzymam kciuki
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 867
|
A ja nie chcia³abym, zeby kto¶ PRÓBOWA£ ze mna byæ. Albo go pokocham albo nie. Jak z królikiem do¶wiadczalnym.
W ogóle jako¶ trudno mi sobie wyobraziæ, ze mog³abym byc w zwiazku i dawac nadzieje drugiej osobie wiedzac, ze na dzieñ obecny nie czujê nic wiêcej niz tylko sympatiê i przyja¿ñ. Uwa¿am, ze to conajmniej nieuczcwe, nie mówiac juz o tym, ze w razie jesli okaze sie- ze z Twojej strony uczucie sie nie pojawi sie- najbardziej poszkodowany bedzie w³asnie Twój Tz. Zwiazek to nie loteria, i bycie z nim tylko dlatego,ze to fajny facet i dobrze sie z nim rozmawia to troche jeszcze za ma³o. Dla mnie to by³oby igranie z cudzymi uczuciami i zwyczajny egoizm. |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
witaj!
doskonale Ciê rozumiem. ja te¿ mia³am taki problem kilka lat temu. tylko ze ja mia³am 20 lat a On 26. Te¿ mia³am dylemat czy wi±zaæ siê ze starszym od siebie ch³opakiem. Ale zaryzykowa³am i to by³ strza³ w dziesi±tkê. Od ponad roku jestesmy szczê¶liwym ma³zeñstwem. Ale nawi±zuj±c do Twojej konkretnej sytuacji: NIC NA SI£Ê!! je¶li czujesz tylko sympatiê do Karola to zostaw to tak jak jest. Moze zycie potoczy sie kiedy¶ innym torem. Ale wydaje mi siê ze nie mo¿na marnowaæ przyja¼ni do tego typu eksperymentów. pozdrawiam serdecznie. Trzymaj siê i nie rób g³upstw |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Ja mam ch³oapaka 5 lat starszego.. ja mam 16 a on 21.. wiec tyle ró¿nicy co u Ciebie.. na pocz±tku te¿ mia³am w±tpliwo¶ci czy to oby napewno dobry pomys³.. ale super mi sie z nim gada³o.. zaprzyja¼nilismy sie a potem nawet nie wiem kiedy przerodzi³o sie to w mi³o¶c.. jeste¶my juz ze sob± rok.. nektórzy cos plotkuja na nasz temat.. ale naprwade nie warto sie przejmowaæ innymi.. najwazniejsze jest to co Ty czujesz.. i je¿eli czujesz do niego wie¼ to czemu nie? tylko najpierw musisz go dobrze pozanæ aby Cie nie skrzywdzi³.. ¿ycze szczê¶cia
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

W mojej rodzinie w wiekszosci malzenstw jest podobna roznica wieku.

Ale kiedy jej nie mia³, zacz±³ rozmowê, czy nie sspróbowaliby¶my byæ razem. Nie zgodzi³am siê wtedy, bo wydawa³o mi siê niemo¿liwe, ¿ebym zaczê³a traktowaæ go jak mojego faceta. Przyja¼nili¶my siê nadal, nie by³o miêdzy nami spiêæ ani niedomówieñ, a po <liczy> ... okolo 5 latach zeszli¶my siê. teraz nie mam ¿adnych w±tpliwoci