Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - konflikt religijny - chrzest dziecka
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 01:12   #38
2011607111034
Konto usunięte

Dot.: konflikt religijny - chrzest dziecka

Cytat:
Napisane przez MalaBabeczka Pokaż wiadomość
Chciałabym tylko dodać, że być wyznawcą danej religii nie oznacza bycia fanatykiem... Nie rozumiem więc licznych ataków na tym forum, na katolików i nie tylko, powiedzmy ogólnie na ludzi wierzących.
Ateiści często zarzucają katolikom grzechy przez nich popełniane, jak przedślubny seks itp. Jednak czasy się zmieniły, żyje się inaczej, o wiele później zakłada się rodzinę. Dziewczyny nie wydają się za mąż mając 16 lat, więc ludzką rzeczą jest ulegać pokusie. Raczej tylko fanatycy religijni nie używają prezerwatyw bo to grzech, i płodzą dzieci na potęgę... Nawet papież radzi używać mózgu i nie płodzić dzieci jak króliki... Nad nakazami wiary powinno przeważać sumienie... Bo jeśli sumienie schodzi na drugi plan a przodują nakazy wiary, tam już źle się dzieje...
Najważnieszym przesłaniem wszystkich religii jest doskonalenie siebie samego i czynienie dobra bliźniemu.
Poznałam ludzi innych wyznań i każdy grzeszy, czy to Świadek Jehowy, muzułmanin czy katolik, bo człowiek nie jest doskonały. Każdy ma jakiś szkielet w szafie...
Ok, nie wiem, w co Ty sie tam bawisz, ale ja np. nie trzymam szkieletow w szafie

Pardon, wygooglalam sobie i to znaczy tyle co trup w szafie Jakies mi sie wydalo niecodzienne to sformulowanie.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2016-05-18 o 01:16
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując