Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016! Część V.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-06, 15:18   #3485
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ależ waga Malutkiej..wow
no i brawa należą się też tobie, że dobrze idzie pilnowanie przybierania
miło,że masz wsparcie w rodzinie i do tego miłe słowo..szczególnie w ciąży to można docenić...

no to trzymam kciuki,żeby udało się znaleźć kogoś ogarniętego do pomocy..
co do p.s. - przecież to takie logiczne..czepiasz się chłopa

he..pewnie wstawiłaś to pranie..u mnie druga pralka leci - teraz śpiworki , otulacze i inne takie co były na 30stopni..potem jeszcze kocyki na program wełna wrzucę i na dziś starczy..

mam identycznie ze spaniem.. 6sta i jestem gotowa,żeby zbierać się do pracy

znaczy organizer moim zdaniem nie jest za duzy, ale właśnie wystarczający, a DobraDusza pisała,że torba lamillou jest za duża wg niej..
w sumie to nie wiem co się bierze - pewnie coś do wytarcia dziecka, coś na ewentualną zmianę pieluchy, jakieś ubranko, smoka, chusteczki zwykłe i nawilżane i na początek to tyle..chyba ,że się karmi mm to zestaw jakiś też.. ja nie chcę babskiej torby bo tżeta z tak z tym nie wypuszczę..jakiś zapas takich rzeczy do ogarnięcia (pampers, nawilżane,zwykłe chusteczki,tetrowe) pewnie spakuję do kosza na dół, a bieżące rzeczy będę do organizera wrzucać typu ubranko, smok itp..dobrze jakby doświadczone mamy się wypowiedziały, bo to tylko takie moje spekulacje..
to podobnie jak mój..

ja tylko podejrzewam, które to czkawka,ale nie jestem pewna..czasem takie jednostajne rytmiczne pukanie odczuwam..ale równie dobrze mogą to być jakieś kopniaki
jak nie zwracałaś uwagi na twardnienie to dobry znak

za 30tc

lipa z tym bólem głowy..mi wczoraj przeszło..może rzeczywiście jakieś przewianie

Co do karmienia mm - to ja na drogę zawsze miałam już przygotowane mleko w butelce w takiej termicznej tubie, że zawsze było pod ręką i na już. Plus mleko w proszku w zapasie - praktycznie w każdej restauracji czy kawiarni jak się idzie na kawę to podarują Ci ciepłą wodę

Tej termicznej tuby już dawno nie widziałam, więc nie wiem czy tego się jeszcze używa

Widzę, że na allegro dalej są
http://allegro.pl/babyono-termoopako...232570565.html

W torbie miałam też bluzkę na zmianę dla siebie, bo młoda lubiła ulewać. Na plecy zwłaszcza

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Mnie to wlasnie przekonalo-moja znajoma, ktorej dziecko ma 4 lata i nie choruje oraz pani na warsztatach, ktorej synek ma 3,5 roku, od 1,5 roku chodzi do zlobka i dopiero ostatnio przyniosl infekcje. Generalnie raczej nie zamierzam chodzic do homeopaty profilaktycznie (to konieczne? ). Musze o tym poczytac, bo ja z tych, co lekko glowa cmi i od razu biora etopiryne, zeby nie bolalo [emoji14]

Moja jest jakas wyjatkowo mala, cholercia...1200 w 29tc wazyla :/ Ale gin nie mowila, ze to zle. Moze nadrobi jeszcze.

Super prezenty i super komplementy

Ja w lumpach nic nie umiem znalezc, nie wiem, czemu...Raz w zyciu kupilam boska mala czarna i to by bylo na tyle. Dla dziecka tez jeszcze nic fajnego nie wyczailam, a zagladam. Do ktorych chodzisz? W Krakowie?

Ja tez, gdy zobaczylam foty z wakacji (na duzym ekranie) to prawie zemdlalam. Odlozona woda (cellulit!) na dupie i geba spuchnieta jak po napadzie na ul. Nawet moja gin zauwazyla, ze "twarz mi sie zmienila"

Pokazesz zdjecia?

Ty to masz z tymi kolejkami przygody ;-) A ludzie to swinie.

Boski komentarz!!! Wykorzystam moze przy nastepnej okazji, hahaha

Co do sukienki, to teraz spoko wyglada, ale po porodzie bede miala flaka pewnie i juz jej nie zaloze (dopoki sie flaka nie pozbede). Do karmienia tez sie nie nadaje. Zakup zycia, po prostu

Strasznie duzo zachodu z tym karmieniem- cos czuje, ze mloda bedzie glownie na butelce, bo nie planuje siedziec z nia w domu, tylko na maksa korzystac z lata i ladnej pogody.

Ostatnio kolezanka chciala fotke, zrobilam zdjecie i wyslalam. Stwierdzila, ze mam bardzo nisko brzuch...No i od tego czasu myslenice, ze moze rzeczywiscie wyzej powinien byc :/

Druga sprawa-czuje kopniaki malej po dwoch stronach brzucha. Nie zapytalam ostatnio, czy jest ulozona glowkowo juz, a gin tez zrobila szybkie usg, powiedziala wage i ze wszystko ok. Mam jednak schize, ze sie nie obrocila (w 25tc. byla poprzecznie ustawiona). Za 1'5 tyg. mam genetyczne i mam nadzieje, ze sie obroci, bo nie chce, bardzo nie chce cc.

Wczoraj kupilam kotom koncowke obrotowa do wedki teleskopowej- starszak malo pluc nie wyplul ganiajac "ptaszka". Fajnie, bo u niego trudno o jakakolwiek aktywnosc.

Ja obwodu brzucha dawno nie mierzylam, az zmierze z ciekawosci.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

To że Twoja mała ma taką wagę nie oznacza, że coś jest źle. Nie ma też zupełnie nic do nadgonienia Nie każde dziecko musi wyglądać jak mops, a wałki na ciele to tylko dla babć są zdrowe

Co do płaskiego brzucha. Ja z Oliwią byłam mniej więcej taka szczupła jak Ty teraz jesteś. Przytyłam bardzo mało, mała też była mała i po dwóch tygodniach wchodziłam w swoje najmniejsze dżinsy. Więc zupełnie bym się brzuchem nie martwiła, zwłaszcza w Twojej sytuacji

Tym razem mam WIĘKSZE powody do zmartwienia, bo moja waga startowa była już wysoka, a brzuch sflaczały wiec nie wiem co będę musiała zrobić, żeby go jakoś wypracować na płasko

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hehehe..a ja nie lubię czereśni, tak przy okazji wyznam

świetne wieści po wizycie
to teraz pewnie działasz z tymi przywiezionymi rzeczami..
a Esik kiedy przyjeżdża do Was?
mamie napewno było przyjemnie,że mogła z Tobą pójść
GRZESZYSZ KOBIETO!!!
Marzą mi się czereśnie....ale tutaj kg czereśni kosztuje 12f!!!
Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że jakieś ananasy, egzotyczne owoce są w cenach takich, że można jeść na kilogramy a czereśnie - owoc z kontynentu, tutaj też by spokojnie rosły kosztują taki majątek.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Znowuzapomnialamhasla mała idealnie waży Nie martw się Nie mów, że wolałabyś żeby miała już 2,5kg i 90 centyl?

Wolałabym taką kruszynkę jaką była Oliwia:P Mój dzieć już pewnie przerósł jej wagę urodzeniową