Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-14, 09:47   #4343
monachee
Raczkowanie

Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D

Cytat:
Napisane przez Dudefix Pokaż wiadomość
Pierwsze moto, a tym bardziej kupowane od razu po zrobieniu prawka jest zawsze na 1 sezon. No, może 2 jak się kupi coś większego. Moja rada jest taka: jak chcesz, to kup te 125, bo łatwo opchniesz. Albo od razu 600<. A ja mam czerwoną XJotę
Czerwony to czerwony i nie ma innej opcji
Zawsze marzyłam, żeby odwiedzić wszystkie starówki w Polsce. Taki jest plan na tę moją Hondzię. Po dniu na torze w Bydgoszczy na tej 125-tce wiem, że spokojnie ten maluch da radę.

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
w tej chwili 250 to dla Ciebie torpeda, bo jeszcze nie jesteś oswojona z sytuacją motor+droga. Jak już to połączenie opanujesz, to skupisz się na sprzęcie i zobaczysz, że jednak czegoś Ci brakuje..
Tak, masz rację. Dobrze to widzę po sobie z jazdy przed Bydgoszczą a po Bydgoszczy - coś niesamowitego jak człowiek się zmienia, gdy wyjedzie w inne, choć nadal bezpieczne warunki i otoczenie. Miałam wtedy pierwszy raz okazję w kontrolowanych warunkach sprawdzić siebie i maszynę, na placu to tylko cząstka tego romansu Na ostatnich zajęciach po powrocie z Bydgoszczy to była całkowicie inna jazda.

Piękne kombi - zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez 1qazse4 Pokaż wiadomość
Co do motocykla, jeśli wciągnie cię jazda torowa, to nadrabiając dobrą technika na kartingu możesz 125 dużo zawojować - zobacz video https://www.youtube.com/watch?v=ArbB_jygOrw. małe pojemności uczą chociażby otwierania gazu do ogranicznika, a nie na pół gwizdka, są lekkie i łatwe w manewrowaniu. Na miasto moim zdaniem 125-300 to sprzęty idealne
Wciągnęła. Głowę straciłam Kolejny wyjazd w pierwszy weekend lipca. To prawda, po tym, jak już w końcu minęło przerażenie nową sytuacją i innymi szybkimi motocyklami koło mnie, zaczęłam powtarzać wszystko to, czego uczyłam się na placu i czułam się bezpiecznie na niej, lekka, łatwa dla mnie do opanowania, znam ją już na tyle, że nie muszę obserwować prędkościomierza przy redukcji tylko schodzę na niższe biegi po dźwięku silnika. Bardzo zgrabnie udawało mi się pokonywać różne zainicjowane przez instruktorów przeszkody.

Cytat:
Napisane przez renia19941 Pokaż wiadomość
Wszystko przychodzi z czasem, po okresie oswajania przychodzi czas na testowanie mozliwosci. Ja od zawsze lubilam predkosc, chyba urodzilam sie z manetka w dloni ale na poczatku kaleczylam jak kazdy.
Mam nadzieję, że nie zacznie mi odbijać. Mam za sobą pewien taki etap, lata świetlne temu, gdy byłam początkującym samochodziarzem i z perspektywy czasu myślę sobie, że miałam więcej szczęścia niż rozumu. Teraz chyba już z tego wyrosłam, choć chwilami, na torze, gdy byłam sama i mogłam to próbowałam wybadać gdzie jest moja i jej granica. Oby mi w przyszłości oleju w tej łepetynie nie zabrakło

Biblioteczka
Zapisz
monachee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując