Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowe 2017
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-19, 10:41   #1661
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
U mnie kiepsko niedobrze mi brzuch boli synek dalej chory normalnie wsztstko do bani
Współczuję Zdrowia dla Was..

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Podobno tam jest duzo dziewczyn z brzuszkami, ale denerwuje sie jakos, bo zawsze mialam duzo osob, ktore w miare mnie lubilo, a bycie w szkole (nawet te raz na 2 tyg w weekendy) bez zadnego znajomego to cos bardzo dolujacego.. Wiec mam nadzieje, ze ktos mnie tam polubi i nie bedzie mnie ocenial tylko patrzac przez pryzmaty ciazy itp
Na pewno polubi. Jeśli będą tam inne dziewczyny w ciąży, to będzie Ci trochę łatwiej - większość z nich zrozumie Twoje problemy - nie oszukujmy się, ale młode mamy niestety szokują społeczeństwo.

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Cześć! Dasz radę, powodzenia!
Ja nie mam przeczucia, ale rozmawiając o dziecku z TŻtem ciągle mówimy na "on". Kupiłam też 2 ciuszki, moim zdaniem neutralne, ale TŻ mówi, że chłopięce :P No i on chciałby chłopca...

Może to dziwne pytanie, ale... tak właściwie, to jak wyglądają mdłości? Nie pamiętam czy już o to pytałam :P Mój "problem" polega na tym, że nie posiadam odruchu wymiotnego i nigdy w życiu nie miałam kaca. :P Więc kibelka tulić nie latam. Ale np. jak patrzę na pyszną karkóweczkę prosto z grilla, to zamiast ją natychmiast wciągnąć (jak zwykle to robię), to nie jestem w stanie jej tknąć. Po prostu czuję, że jak tylko bym kęs włożyła do buzi to czułabym się niedobrze, bez chęci do żucia itp. Ale takie kopytka i sałatka to wchodzi bez problemu. Czy to są te mdłości? Czy co to jest? :P

I wczoraj po przytulaniu znowu plamiłam. I znowu przestałam plamić po krótkim czasie. Plamiłam też kilka dni temu - tak bez powodu. Ale niewielkie ilości, śluzu było tyle ile normalnie tylko po prostu zabarwił bieliznę. Trochę się tym martwię, ale nie chcę też latać do szpitala co 2 dni, w końcu to nie żywa krew, ani śluzu nie ma więcej niż zwykle. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Może intuicyjnie wyczuwasz?

To, co masz - jak dla mnie brak apetytu - typowa dolegliwość. Mdłości - dziwne odczucie w brzuchu, jest Ci niedobrze. Ja mam niezniszczalny żołądek, wymiotowalam może 2-3razy w życiu... aż do pierwszej ciąży. Dla mnie mdłości to był koszmar.

Miałaś plamienia wcześniej - z czego one wynikały? Być może teraz to obtarcia; czasami przytulanie może uaktywnić krwiaka. Nie jestem lekarzem - przy plamieniach na pewno dają zakaz przytulania (to pierwsze, o czym trąbią na wizytach). Sprawdzilabym to dla świętego spokoju.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Ja też ciągle czuję, jakbym zjadła ogromną ciężką i tłustą pizzę i ciągle mi wszystko podchodzi do gardła. Nie mam na nic ochoty, trochę coś poskubię i już czuję się pełna. Do tego zgaga i odbijanie. Tak mniej więcej wyglądają moje mdłości.

Dziewczyny, głowa boli drugi dzień. Nie pomaga zimny okład, nacieranie skroni amolem, drzemki, ciepła kąpiel, ani nawet paracetamol.
A jak u Ciebie ciśnienie? Nie masz innych objawów?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora