Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-06-21, 18:26   #265
cherriebomb
Rozeznanie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez Beti2016 Pokaż wiadomość
Czytałam o tym badaniu u lipcówek. One robią teraz czyli po 34 tyg lub dalej ale ja nie mam pojęcia nawet co to za badanie i na co. Widm tylko że u nich połowa ma pozytywne co oznacza podanie antybiotyków przy porodzie.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

A to dobre
GBS to badanie na paciorkowca, które robi się między 35 a 37 tc. Sama obecność paciorkowca w organizmie nie świadczy o chorobie, ale w ciąży jest niebezpieczny bo podczas porodu może(ale nie musi) przejść na dziecko albo prowadzić do powikłań. W razie obecności paciorkowca w organizmie matce podaje się antybiotyk podczas porodu
Trute nie wiem czemu tak wcześnie lekarz pobrał Ci materiał, ale jak już wiemy Twój lekarz jest dziwny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
umieram
strasznie mi ciężko bez męża, wraca już w piątek, masakra!
dzisiaj ledwo co na dupie usiadłam, ciągle coś, zaraz znowu biegnę dalej
jeszcze synkowi kino dzisiaj obiecałam, a jak już obiecałam to nie ma zmiłuj, że jutro czy w inny dzień.
Dasz radę, bądź dzielna do piątku niedaleko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez cherriebomb
Czas edycji: 2016-06-21 o 18:31
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora