Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-21, 15:25   #241
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Jejku, moja kuzynka miała podobnie jak Twoja koleżanka. Leżenie plackiem przez niewydolność szyjki, z tym że u niej po prostu było za późno na pessar bo szyjka była za krótka, nie pamiętam już ale chyba miała szew z tym, że szyjki i tak prawie nie było ale szczęśliwie donosila ciążę, o ile dobrze kojarzę urodziła w 38tc poprzez cc myślę, że gdyby Weselna miała tak ekstremalnie to lekarz by o tym powiedział wprost. Chociaż ja musiałam dopytac i dopiero u tej nowej ginki dowiedziałam się co tak naprawdę mogę a czego nie. Nie wiadomo. Tak czy siak nie ma co się nakrecać i mówię to ja, mistrz wśród panikar

Filip tez się oburza jak go próbuje zmusić do zabrania głowy z dołu

O nie, serio nie macie imienia? chyba najwyższy czas zrobić losowanie, jeśli w ten sposób nie wybierzecie to może przynajmniej utwierdzicie sie w tym jakiego imienia nie chcecie

Wiem doskonale jak to jest jak się człowiek za dużo zastanawia, mnie w takich sytuacjach od razu zaczyna bardziej boleć podwozie (bo się skupiam na tym ze coś się tam dzieje) czuje kłucie w pochwie, albo ogólnie takie wypełnienie i zaczynam świrować co to, a po chwili olśnienie, no tak przecież mam tam pessar a nie ma takiej opcji żeby go nie czuć jak się o nim myśli, zwłaszcza że tam teraz robi się coraz ciasnej całe szczęście ze go mam to przynajmniej nie gmeram przy szyjce bo bym się zastanawiala "o kurde dziś jest inna niż 3 dni temu" albo " szlag, rano była 2 mm wyżej " człowiek to jednak sam sobie najbardziej potrafi strachu narobić
Wiec myślę, że najlepszym wyjściem jest odpoczywać jak najwięcej i nie dać się czarnym scenariuszom do wizyty szybko zleci zobaczysz a jakbyś miała ochotę się wygadac to pisz, razem się uporamy z czarnymi myślami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Serio imienia brak Jakoś nie możemy się zdecydować. O ile ja podchodzę do tego na spokojnie, to mąż zaczyna się stresować że syn jest bezimienny No przecież coś się wymyśli, nawet jak się urodzi
Ale z tym losowaniem to też nie głupi pomysł

Cytat:
Czy u Was też dziś taki upał? Od rana nie mam czym oddychać, nie wiem czy okno otwierać czy zamykać, jeszcze mieszkamy na poddaszu wiec gorzej, nie mam pomysłu co ze sobą dziś zrobić żeby się nie udusić

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

U ns też dzisiaj duszno, a ma być coraz to cieplej, największe upały zapowiadają na weekend

Cytat:
Napisane przez Beti2016 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam właśnie lovi. Koleżanka która urodziła wcześniaka miała doczynienia z kilkoma różnymi na oddziale i powiedziała że ten jest najlepszy i bardzo cichy w stosunku do innych.
Ja kupiłam używany za 140. Ale wszystkie części do niego można kupić nowe za 20 zł bo ktoś tu pisał że boi się używanych.
Włąśnie czytałam opinie o tym Lovi i są bardzo kuszące

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj zwrot z podatku z US możemy szaleć normalnie 9 zł!!!! aż nie wiem co kupić
Łohooo to zaszalejesz

Cytat:
a tu kolejna inspiracja Montii
Widziałam właśnie dzisiaj na fb, zapisałam zdjęcie i mam kolejną inspirację

Cytat:
Napisane przez Shanti9087 Pokaż wiadomość
Ale chociaż na plus, ja w tym roku musiałam z 20 zł dopłacić

Ale pięknie Szkoda, że ja na razie nie mam czego urządzać dla Małego Dopiero za pół roku.

Niech da mi ktoś kopa. Nie mogę przestać kupować ubranek. Wczoraj zajrzałam do 5-10-15 i kupiłam bluzę i czapeczkę, a dziś w używaku cudnego pajacyka za 1,99 Nie mam dalej śpiworka, rożka, kocyka, zamówienie na gemini czeka, a ja nadal ubranka znoszę do domu.

Dziś wizyta u dżina Ale boję się ważenia...

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Hej. Jestem.po wizycie
W wielkim szoku na dodatek...
Na ostatniej wizycie jak pamiętacie poznałam w końcu płeć. A dzis. .. Emilka jest chłopcem. Będziemy mieć synka 😊
Jestem w szoku. Na dodatek waży już 1780g.
WESELNA proszę o zmiane na pierwszej stronie

O żesz... Ale żartowniś no... A Waga już konkretna
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:30   #242
rybka15035
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w końcu byłam u stomatologa. Jednego zęba mi wypolerowal, bo był lekko uszczerbiony, a resztę sprawdził i są w porządku. Także mam czyste sumienie dzisiaj też szkoła rodzenia
A ile trwają zajęcia w Juliamedzie? bo ja zaczynam w piętek i może ktoś by po nich po mnie przyjechał :P
rybka15035 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:33   #243
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Hej. Jestem.po wizycie
Na ostatniej wizycie jak pamiętacie poznałam w końcu płeć. A dzis. .. Emilka jest chłopcem. Będziemy mieć synka 😊

Ale szok! Gratulacje Wielki chłopak
Jutro na wizycie muszę koniecznie sprawdzić czy chrupcia jednak nie jest chrupkiem Jest jeszcze czas przyzwyczaić się do nowej myśli w razie czego
Stary 2016-06-21, 15:34   #244
Ashley_88
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za gratulacje ;*
Powiem Wam, że pierwsze co zrobiłam to zadzwoniłam do męża i też go zszokowało. Ale śmiał się, że łobuz

Potem pojechałam do szwagierki, która blisko mieszka i na wejściu się rozpłakałam. Puściły mi nerwy, a raczej zeszło ciśnienie związane z szokiem.

Jak się czuję? Nie wiem. Kocham moje maleństwo. Przyzwyczaiłam się do myśli, że bedzie córeczka. Teraz trzeba się oswoić na nowo. % tygodni temu na wizycie mi doktor powiedział, że dziewczynka. Dziś sprawdził 3 razy i mówi, że 100% chłopak. I sam był w szoku, bo mówił, że dawno się nie pomylił.

Ciuszków troszkę mam. Chętnie sprzedam "po pieniądzach" spódniczkę, pajacyka w komplecie z opaską. I różowe body. Ogólnie nie mam dużo ciuszków. Część mam unisex, a takie co mam w różowe słonie to i tak będę zakładać. Tym bardziej, że dzieci szybko rosną.

Najważniejsze, że synuś zdrowy i rośnie jak na drożdżach. Ułożony już główką u dołu.

Ale łobuziak jest, bo buzi do zdjęcia nie pokazał, bo zasłonił się rączkami.

Teraz będzie zabawa z imieniem. Ja chcę Piotrusia albo Antosia, a mąż Stasia.
Będziemy mieć teraz czas do namysłu

Ogólnie siedzę teraz i czuję się dziwnie. Muszę się oswoić
Chyba każda byłaby w szoku ha! I ja tez bym wyła - to są ogromne emocje. To moze i ja sie zacznę przygotowywać na tego typu szok przed jutrzejsza wizyta
Stary 2016-06-21, 15:49   #245
cherriebomb
Rozeznanie

32 w cieniu. Pomocy.

cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:50   #246
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
ta komoda też bardzo ładna

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

A faktycznie, nawet nie pomyślałam, że tak można <budyń>

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ttuska Boż.. jutro zajęcia, nie masz pojęcia jak nie chce mi się iść
oj tam, jutro będzie nas Pani uczyć kąpieli z jej tempem to podejrzewam, że cała godzinę będziemy kąpać
a tak nawiasem mówiąc to czytałam o niej bardzo dobre opinie jako o położnej - jest podobno bardzo dobrym doradcą laktacyjnym
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:57   #247
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam, że pierwsze co zrobiłam to zadzwoniłam do męża i też go zszokowało. Ale śmiał się, że łobuz

Potem pojechałam do szwagierki, która blisko mieszka i na wejściu się rozpłakałam. Puściły mi nerwy, a raczej zeszło ciśnienie związane z szokiem.

Jak się czuję? Nie wiem. Kocham moje maleństwo. Przyzwyczaiłam się do myśli, że bedzie córeczka. Teraz trzeba się oswoić na nowo. % tygodni temu na wizycie mi doktor powiedział, że dziewczynka. Dziś sprawdził 3 razy i mówi, że 100% chłopak. I sam był w szoku, bo mówił, że dawno się nie pomylił.

Ciuszków troszkę mam. Chętnie sprzedam "po pieniądzach" spódniczkę, pajacyka w komplecie z opaską. I różowe body. Ogólnie nie mam dużo ciuszków. Część mam unisex, a takie co mam w różowe słonie to i tak będę zakładać. Tym bardziej, że dzieci szybko rosną.

Najważniejsze, że synuś zdrowy i rośnie jak na drożdżach. Ułożony już główką u dołu.

Piotruś, Piotruś, kocham!

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

a ja właśnie skończyłam sprzątać całe mieszkanie, bo w sobote się uczyłam.. nawet szybko mi to poszło..
ale czuje się dzisiaj taka padnięta, cały ten stres ze mnie schodzi egzaminowy, a nocy też nie przespałam, co pół godziny się wyrywałam, bo mi się śniło, że oblałam, ech..

czekam na męża, dzisiaj on się deklarował z obiadem, a ja jadłam tylko śniadanie dzisiaj, jakoś zapomniałam jeść z tych nerwów..

potem pójdę spać.. później musze ogarnąć prasowanie z całego tygodnia, kąpiel i do łóżka.. a od jutra znowu do nauki, ech..

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:06   #248
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka15035 Pokaż wiadomość
A ile trwają zajęcia w Juliamedzie? bo ja zaczynam w piętek i może ktoś by po nich po mnie przyjechał :P
Różnie... Pierwsze trwały z 1,5 h, bo było sporo papierów do wypełnienia i położna miała problem z zarejestrowaniem kart. drugie trwały 1 h. A dzisiejsze zostały odwołane z powodu meczu, właśnie dostałam smsa bleh (podobno to była prośba panów).
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:30   #249
ttuska
Rozeznanie

dziewczyny zdecydowałam się na takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...893100337.html i teraz pytanie jaki materac?
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:39   #250
trute
Rozeznanie

Cytat:
Miło, możemy sobie przybić piąteczkę
Mi dziś młody tak skopal pęcherz, że aż bolało
Napisz coś więcej o sobie na kiedy masz termin ?

Termin mam na 17 września. Dziś właśnie jestem po wizycie u gina (28 tc) i pobrał mi do materiał do badania GBS. Czy Wy na tym etapie ciąży też miałyście to badanie zlecone?

Jest tu ktoś z Łańcuta lub okolic??

trute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:40   #251
rybka15035
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
dziewczyny zdecydowałam się na takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...893100337.html i teraz pytanie jaki materac?
Też mi się to łóżeczko podoba tylko moja koleżanka mnie do niego zniechęciła, bo powiedziała że bardziej na dla dziewczynki wygląda. Ja jakoś tak do niego nie podchodziłam.
rybka15035 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:40   #252
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
My kupiliśmy usztywniany przewijak, bo będziemy używać go na łóżeczku

W tytule wątku
Ożesz...ale budyń Darujcie

---

Postanowiłam zrobić małą wyprawkę z Gemini. Na wszelki wypadek, jakbym z porodem nie trafiła do mojego szpitala, gdzie niby dają wszystko.
Wyszło trochę ponad 100zł. Kosmetyków dla dziecka nie kupuje, bo położna odradzała przed porodem, żeby nie wyszło, że ma jakieś potrzeby i trzeba kosmetyki wywalać. A zakładam, że każdy szpital jakieś kosmetyki do mycia i pielęgnacji dla dziecka mieć będzie.

Jak urodzę w swoim to odwiedzi mnie położna i wręczy listę mężowi do zakupów w Rossmanie i aptece.

W załączniku dodaje zrzuty z ekranu co mam, jeszcze to bratowa ma zweryfikować,czy muszę to wszystko mieć albo co z tego od niej dostanę lub co dobrać.
Pojemnik na mleko i wycior do butelek to na później.

Dodaje także zdjęcie dostawki którą mam razem z ozdóbkami różowymi, bo chce je oddać. Ktoś chce? Zostawiam tylko materacyk i ew. białe osłonki, jeśli nie będą nikomu potrzebne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wyprawka 2.jpg (29,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wyprawka 1.jpg (45,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13246014_1150885531631095_2103096914_n.jpg (25,6 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-06-21 o 16:41
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:44   #253
201609230904
Konto usunięte

Cytat:
Hej. Jestem.po wizycie

Jejku, to Twoje dziecię jest prawie kilo większe od mojego.
U mnie 27tyg1d i już jestem po wizycie. Malutka waży 874g i z pomiarów też jest o tydzień mniejsza wg brzuszka, ale się nie przejmuję.

No i jestem bardzo zadowolona, bo mam tylko +6kg od początku ciąży, a w pierwszej ciąży na tym etapie miałam już +10. Od ostatniej wizyty tylko +1,5kg.
201609230904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:49   #254
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka15035 Pokaż wiadomość
Też mi się to łóżeczko podoba tylko moja koleżanka mnie do niego zniechęciła, bo powiedziała że bardziej na dla dziewczynki wygląda. Ja jakoś tak do niego nie podchodziłam.

chyba Twoja koleżanka ma schizy absolutnie bym nie powiedziała, że to łóżeczko w ogóle jest jakieś płciowe
może tak powiedziała, że na 1 zdjęciu jest różowa pościel?

Stary 2016-06-21, 17:12   #255
weselna01
Zadomowienie

Widzę, ze w dostawce mam materacyk bawełniany z wypełnieniem poliestrowym.
Przejdzie na początek?
Stary 2016-06-21, 17:26   #256
Zefirkowa
Rozeznanie

Ja mam materac kokos-gryka. Podobno kokos zalecany, ale ja się nie znam. Wiem że lateks też sobie chwalą.
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 17:28   #257
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
O i bardzo ładnie!

Jeszcze nie mamy projektu, na początku mała będzie z nami w sypialni w kołysce i teraz urządzam jej tam kącik. Równocześnie przez pierwsze lata będzie miała swój pokój na niższym poziomie, na tym samym gdzie jest salon z kuchnią (później, jak będzie już duża, to my się przeniesiemy na dół i mała dostanie pokój na górze). Jeśli po pół roku będzie ładnie spała w nocy, a wyrośnie z kołyski, to zostanie na dole, jeśli nie, weźmiemy na górę łóżeczko.

Tak czy siak skupiam się teraz właśnie na jej kąciku w naszej sypialni, a pokoik na dole na razie wymalujemy, jak całe mieszkanie na biało. Póki co pokój na dole jeszcze pewnie jakoś do grudnia będzie służył jako gabinet męża. Nie wiem, wydaje mi się, że na tą chwilę takie rozwiązanie ma sens, ale może coś lepszego doradzisz, bo już na prawdę myślę i myślę i nie wiem.
Też początkowo nie chcieliśmy robić pokoju dla synka, ale jednak się zdecydowaliśmy. Mam zamiar kupić tylko łóżeczko, komodę z przewijakiem i fotel do karmienia. Wolałabym, żeby jednak spał w swoim pokoju. Co wyjdzie z tych planów-zobaczymy. Może być tak, że jednak i tak wyląduje u nas w sypialni

Cytat:

Najważniejsze, że zdrowo rośnie A Ty musisz się po prostu oswoić z tą myślą. Będzie synuś mamusi

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Milako napewno ma sens, bo dawać dziecko na inny poziom odrazu to by raczej nie wypaliło. U nas też pierwsze miesiące Kalina będzie z nami w pokoju, ale jak już mamy dom to chcę, żeby dzieci miały swoje pokój z łóżeczkiem i zabawkami. Teraz wszystkie zabawki składujemy w salonie jako, że w sypialni nie ma na to miejsca. A jak w praktyce wyjdzie to ich spanie to też nie wiem, mąż się śmieje, że on weźmie jeden dziecięcy pokój, a ja mam sobie sypialnię z dziećmi zrobić, bo on coś w to oddzielne spanie nie wierzy.

Ja teraz też właśnie myślę czy kupić kosz mojżesza czy nie lepiej kołyskę, wsumie chciałabym żeby to coś było mobilne, może na kółkach żebym mogła ciągać za sobą po domu, a łóżeczka wstawiać w sypialni nie będziemy, bo na to nie ma miejsca.
Też myślę nad koszem Mojżesza. Muszę mieć coś w salonie, bo jednak więcej czasu będzie spędzał ze mną na dole. Oglądałam na internecie- są piękne
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 17:34   #258
slowikowa25
Zadomowienie

ja czytalam o materacach to ponoc najlepsze sa lateksowe i taki tez zakupiłam dla dzidzi

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 17:34   #259
Beti2016
Rozeznanie

Cytat:
No ja to takie szczęście mam😆

No nie Emil nie wchodzi w grę. Jak Emilia mi się podoba bardzo to Emil już nie koniecznie.
Choć szczerze powiem, że najpewniejsA będę jak się urodzi.
Wiem jedno ze dobrze robię ze nie kupuje ubranek na 50 bo przy tempie wzrostu mojego lobuza to 56 może się też zbyt długo nie nada.

Myślę ze to będzie Piotrus. Wszystkie Piotrki, których znam to rozrabiaki. A mój lobuzuje już już brzuchu cały dzień ☺

Mój mąż to Piotruś. Hihi.
Ale on jakoś dziwnie grzeczny był i jest.
Najgorsze jest to że nie moge się z nim pokłócić bo ja krzycze, wrzeszcze a on słucha i nic.
Beti2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 17:37   #260
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż to Piotruś. Hihi.
Ale on jakoś dziwnie grzeczny był i jest.
Najgorsze jest to że nie moge się z nim pokłócić bo ja krzycze, wrzeszcze a on słucha i nic.

mój też i jest dokładnie taki jak piszesz..

Stary 2016-06-21, 17:51   #261
Beti2016
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trute Pokaż wiadomość
Termin mam na 17 września. Dziś właśnie jestem po wizycie u gina (28 tc) i pobrał mi do materiał do badania GBS. Czy Wy na tym etapie ciąży też miałyście to badanie zlecone?

Jest tu ktoś z Łańcuta lub okolic??

Czytałam o tym badaniu u lipcówek. One robią teraz czyli po 34 tyg lub dalej ale ja nie mam pojęcia nawet co to za badanie i na co. Widm tylko że u nich połowa ma pozytywne co oznacza podanie antybiotyków przy porodzie.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
mój też i jest dokładnie taki jak piszesz..
A to dobre
Beti2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 17:52   #262
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
oj tam, jutro będzie nas Pani uczyć kąpieli z jej tempem to podejrzewam, że cała godzinę będziemy kąpać
a tak nawiasem mówiąc to czytałam o niej bardzo dobre opinie jako o położnej - jest podobno bardzo dobrym doradcą laktacyjnym
Haha a racja, może nie będzie tak źle.
Po ostatnich zajęciach myślę, że jest terrorystką laktacyjną
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 18:09   #263
Montii
Zakorzenienie

umieram
strasznie mi ciężko bez męża, wraca już w piątek, masakra!
dzisiaj ledwo co na dupie usiadłam, ciągle coś, zaraz znowu biegnę dalej
jeszcze synkowi kino dzisiaj obiecałam, a jak już obiecałam to nie ma zmiłuj, że jutro czy w inny dzień.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 18:24   #264
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Czytałam o tym badaniu u lipcówek. One robią teraz czyli po 34 tyg lub dalej ale ja nie mam pojęcia nawet co to za badanie i na co. Widm tylko że u nich połowa ma pozytywne co oznacza podanie antybiotyków przy porodzie.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

A to dobre
GBS jest teraz obowiązkowym badaniem, ale je się robi właśnie jakoś pod koniec ciąży. Wymaz z pochwy, najczęściej gin je robi. Ja chyba nie będę miała tego, bo będzie cc, ale może się mylę.
Stary 2016-06-21, 18:26   #265
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:

A to dobre
GBS to badanie na paciorkowca, które robi się między 35 a 37 tc. Sama obecność paciorkowca w organizmie nie świadczy o chorobie, ale w ciąży jest niebezpieczny bo podczas porodu może(ale nie musi) przejść na dziecko albo prowadzić do powikłań. W razie obecności paciorkowca w organizmie matce podaje się antybiotyk podczas porodu
Trute nie wiem czemu tak wcześnie lekarz pobrał Ci materiał, ale jak już wiemy Twój lekarz jest dziwny

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
umieram
jeszcze synkowi kino dzisiaj obiecałam, a jak już obiecałam to nie ma zmiłuj, że jutro czy w inny dzień.
Dasz radę, bądź dzielna do piątku niedaleko

Edytowane przez cherriebomb
Czas edycji: 2016-06-21 o 18:31
Stary 2016-06-21, 18:27   #266
milako
Rozeznanie

Cytat:
umieram

Oooo <przytulam Monti>

milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 18:29   #267
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Ja chciałam kupić kosz Mojżesza, ale przyjaciółka przywiozła mi swoją drewnianą kołyskę, ale te kosze są piękne kup i później chwal się fotkami

Tak myślę, że może i lepiej od razu urządzić jednak pokoik na dole, w ciągu dnia mała by spała w łóżeczku, nie musiałabym biegać ciągle po schodach (choć ma to swoje plusy, kilogramy szybciej by spadły, zwłaszcza z tyłka Minus jest taki, że musiałabym mieć i na górze i na dole jej rzeczy: tu przewijak, tam przewijak itp eh głowię sie i głowię.

Kiedy planujecie się przeprowadzić? Jak w ogóle prace?
Plany się ciągle zmieniają, miało być do porodu, ale ciągle jesteśmy na etapie poprawek. W lipcu łazienki i malowanie, dopiero zamawiamy kuchnię i wogóle wszystko się przeciąga. Nie wiem jak my tu w czwórkę w jednym pokoju damy radę ale trudno.

Mi córa w dzień spała w gondoli na dole, lub bujaczku z tiny love rozkładanym na prosto. Ale teraz z racji, że w sypialni mamy duże łóżko 180/200 i łózko córki 90/160 to jak bym jeszcze łóżeczko wstawiła to się nie ruszę, głównie po to mi ten kosz, ale chce polować na używkę.
Stary 2016-06-21, 18:30   #268
Ashley_88
Raczkowanie

Cytat:
umieram
Podziwiam... ja wyszłam dzisiaj tylko do sklepu i byłam u męża w pracy - spacerkiem w dwie strony 1,5 km i wracając myślałam, ze ducha wyzione. W pewnym momencie stwierdziłam, ze moje nogi idą już same, sapie jakbym przebiegła maraton i sikac to już mi sie tak chce, ze moze dla zdrowia lepiej popuścić - dramat! Ale jakoś dotarłam
Stary 2016-06-21, 18:32   #269
cherriebomb
Rozeznanie

Aaa pomyliłam Trute z Ashley, przepraszam, wybaczcie mi, za gorąco dziś by logicznie myśleć

Stary 2016-06-21, 18:36   #270
Ashley_88
Raczkowanie

Cytat:
Aaa pomyliłam Trute z Ashley, przepraszam, wybaczcie mi, za gorąco dziś by logicznie myśleć

Haha

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości