Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna
Poczekaj na męża i zrobicie selekcję, pewnie jeszcze wiele rzeczy Ci się spodoba
Haha, też nie jestem MUA nawet w 1/3  u mnie makijaż to zagruntowana czymś twarz, róż, kredka do oczu lub liner, tusz do rzęs i podkreślone brwi. Do dziś nie potrafię pomalować powiek cieniami 
Z nałożeniem podkładu mineralnego nie ma problemów, wystarczy odpowiedni pędzel  co prawda może być tak, że zanim trafisz w odpowiednią formułę, trochę się tych próbek natestujesz. Na szczęście teraz jest do nich większy dostęp, pojawili się polscy producenci i dystrybutorzy, ja dobierałam sobie produkty jeszcze za czasów, kiedy trzeba było zamawiać je ze Stanów.
No i dziewczyny na forum służą pomocą przy dobieraniu tonacji, dodatkowo na blogach kosmetycznych jest cała masa swatchy. Także zachęcam
Teraz możesz się rozejrzeć za fluidami eko  typu lavera, ewentualnie za aptecznymi. Długo używałam vichy dermablend, ale w bardzo małych ilościach, tak żeby nie zrobić maski (tubka starczała mi prawie na rok codziennego używania). Dla mnie super podkład, tylko w nietrafionym odcieniu - najjaśniejszy był ciut za ciemny. Miałam też podkład z La roche i niestety mnie zapychał. Trzeba testować, bo apteczny nie zawsze znaczy lepszy
Dobrym patentem na lato jest zmieszanie tuż przed aplikacją podkładu z kremem nawilżającym, tylko trzeba trafić w odpowiedni duet, bo lubią się ważyć.
W temacie opalania rozsądek i umiar odgrywają kluczową rolę  trzeba obserwować reakcje skóry i organizmu.
Tylko że między ludźmi krążą opinie, że od opalania w ciąży dziecko może się ugotować w wodach płodowych i tym podobne bzdury.
Filtry kosmetyczne dzielą się na mineralne (te tworzą na powierzchni skóry warstwę, która odbija promienie słoneczne) i chemiczne (absorbują promienie).
Mineralne bielą skórę i są dosyć ciężkie i treściwe, natomiast chemiczne potrafią podrażniać. W tej chwili koncerny w większości korzystają z bezpiecznych, nieprzenikających filtrów chemicznych, jednak te starszego typu (są cztery) były dyskusyjne, ponieważ pojawiały się głosy, że mogą przenikać przez skórę.
Mineralne najczęściej są używane w kosmetykach dla maluszków, dla dorosłych przeważnie jest to kombinacja mineralne/chemiczne lub same chemiczne.
|
Zrobiliśmy, i wydaliśmy prawie 300 zł.... 
Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie kosmetyków! Chyba się przejdę do Rossmanna i zobaczę, co tam mają. Może te dziecięce będą dobre dla mnie.
Chciałam smarować twarz kremem BB ale każdy się waży, z kremem nic nie zmieszam bo nie mam kremu do twarzy 
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa
jalouse malutki brzuszek ale ładniutki 
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------
Kupiłaś dwa body w r. 50 i dwa w r. 56 ? Dobrze rozumiem?? Tak samo 60 i 62?
a kupilam body na dlugi rękaw i dzisiaj sie zastanawiam jak a takie rękawki ubrać takie malutkie rączki 
Ja w sumie nie wiem co brac, co kupowac
Ponawiam pytanie: jak wypada rozmiarowka tesco? 56 jest raczej standardowe ?
|
Nie, jest napisane ile sztuk czego (szt), tylko mam różne rozmiary, niektóre to są sprane i tak na oko, te które wyglądają na rozmiar 50 albo 56 to mniejsze, a większe to takie większe 56 i rozmiary 62.
I tak np body z długim rękawem w rozmiarach 50 albo 56 mam 6szt, a tych większych 56 i 62 jest razem 2 Wytłumaczyłam czy zagmatwałam? 
Cytat:
Napisane przez bluesberry
PANNA IZABELA my tutaj w De kupiliśmy w sklepie meblowym, więc nie wiem czy cos Ci nazwa pomoże
Z tym słońcem to głównie ze względu na poparzenia skóry, przebarwienia no i pękanie naczynek
Któraś pisała o zatrzymywaniu wody w organizmie, gin mi polecił herbatę z pokrzyw 
|
A to nie pomoże, a szkoda...
Serio, a podobno z miętą trzeba uważać jak z każdym ziołem 
Cytat:
Napisane przez mietowka25
Dziewczyny zbieram pomysł na prezent dla 5latki ;-)
|
Może balony na wodę? Ale trudno dostać, tyle że dzieci lubią 
Książka jak lubi czytać albo jak ktoś jej czyta na dobranoc, albo z naklejkami, klocki, jakiś spory sprzęt na bańki mydlane, gadżet z jakiejś bajki, którą lubi, sporo jest też gier (np w Auchan polecam jak masz dostęp, bo duży wybór i taniej niż np w Smyku)....
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa
a ja pospała w popołudnie i obudziłam sie z jeszcze większym bólem głowy. Wzięłam apap i nic nie pomógł. Dopiero jak wstałam ból głowy odszedł. Napiłam się melisy i tak jestem taka nerwowa
Kłóciliśmy sie z tz o imie dla dziecka. Dałam kilka propozycji, on wszystko na nie, zaczelam wymyslac nowe dalej na nie. Sam nic prawie nie zaproponował dla niego imie ma byc proste, wymyślił Helene, Nine i Ole... Tłumaczyłam mu ze nie chcem zeby tak długo dziecko bylo dzieckiem w osobie ono, a tz uwaza ze musimy na 100% znać plec. Nosz kurde cisnienie mi podniosl  Mówie mu ze nic nie szkodzi miec na uwadze kilka imion bo to nie tak prosto cos wybrac ot tak z biegu. Po miesiacy czesto zmienia sie zdanie, cos zaczyna podobac sie bardziej lub mniej. Tym bardziej, ze imie musi sie podobac nam obojgu. Nie dogadalismy sie, prosilam go zeby poszukał sobie w internecie inspiracji ale po co skoro imię ma byc proste  A dwa dni temu to w ogoel wymyslil, zeby dziecko nazwac jak sie urodzi bo jak je zobaczymy to na pewno jakies imie nam wpadnie do glowy bo przeciez cos musi do niego pasować 
|
My mamy 2 typy ale nadamy po porodzie. Póki co to synek albo Ktosiek 
Cytat:
Napisane przez pstryczek84
to jak dla mnie dziwne, ze rodzic nie wie czym interesuje sie jego dziecko. Wiadomo, ze malo kto od razu rzuci konkretnym "prezentem" i jeszcze najlepiej z linkiem do sklepu  ale mozna cos zasugerowac, podpowiedziec - "teraz interesuje sie tym i tym, bawi sie, lubi to i to to moze poszukaj czegos w tym stylu"  druga sprawa - skoro zblizaja sie jakies swieta typu gwiazdka, urodziny, imieniny, dzien dziecka, zajaczek to tez mozna delikatnie podpytac dziecko co by chcialo dostac, chociazby dla siebie samego, zeby wiedziec co kupic.
sorry, ale ja mam hopla na tym punkcie  dla mnie odpowiedz "nie wiem albo kupcie co chcecie" to troche takie lekcewazenie dziecka. No bo najlatwiej jest kupic "byle co" i miec to z glowy a ze dziecko zadnej frajdy z tego nie bedzie miec to juz nie wazne 
|
Różnie bywa. Mieliśmy 2 tyg temu urodziny mojego brata (7 lat), mama kompletnie nie wiedziała, co mu kupić. On chciał balony na wodę, których nigdzie nie mogłam dostać. Nic innego nie mówił, że chce. Poza tym on się potrafi czymś zabawić max 2 razy, nawet jak coś bardzo chce. Na Wigilię miał upatrzone prezenty i je dostał, ale w dzień Wigilii mu się zmieniło i mówił, żeby mu Mikołaj przyniósł inne prezenty - i wymienił jakie. No załamani byliśmy, bo on potrafi mieć fochy jak nie dostanie wymarzonych prezentów (niestety...)
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------
Cytat:
Napisane przez bluesberry
Od kilku dni, dół pleców i biodra  
|
Miałam tak pół ciąży pierwszej, także współczuję. Teraz czasem bolą mnie plecy ale jeszcze rzadko, bardziej spojenie łonowe...
|