|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62509701]Mi zaczynają puchnąć nogi, Tż wczoraj zauważył ![]() A dzisiaj rano powiedział, że jak wcześniej nie miałam brzuszka tak teraz rośnie naprawdę szybko Dzień dobry Ja tam się boję mega puchnięcia nóg. Raz, że zatrucie a dwa zakrzepy. Po stracie Córki miałam takie nogi, że zgiąć w kolanie nie mogłam. Teraz jak tylko mi lekko puchną to od razu do zimnej wody z miętą a potem leżę, nogami w górze i cały czas to kontroluję. Cytat:
Ale filtr i tak trzeba stosować jak się wychodzi i polecana jest 50. Ja chcę spróbować olejku malinowego, podobno jest jednym z lepszych naturalnych filtrów. Cytat:
I mamy w ten sam dzień połówkowe. Ja też się mega doczekać nie mogę. Liczę na trzecie potwierdzenie płci no i mam nadzieję, że usg wyjdzie bardzo dobrze. Plus dostanę wyniki cytologii, różnie może być bo często mam infekcje. [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62512036]my dzisiaj rano z Tż-tem przetestowaliśmy Twój sposób [/QUOTE]Mój też taki cwaniak, jak tż wychodzi to zaczyna brykać, dużo w ciągu dnia też i jak tż wraca to cisza. Wieczorami daje się trochę tż złapać ale jak tylko powiem do tż "patrz rusza się" to cisza i udaje że go nie ma Trochę szkoda, Wiki się ruszała zawsze jak tatuś z pracy wracał, ten typ to synek mamusi i głównie ja go czuję. Cytat:
A ten fluid dobry jest? Nie wysusza i nie zapycha? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiam listę tego, co już mam dla Ktośka (z ciuchów): Body krótki rękaw malutkie (tj rozm 50-56) 6 szt, większe (większe 56 i 62): 2 szt, bez rękawów 1 szt Półśpiochy 3 szt, spodnie 5szt (i jedno zamówione w drodze) Pajacyki malutkie 2 szt i większe 6szt Śpiochy malutkie 8szt, większe 1szt Kaftaniki/bluzki malutkie 6szt Kaftaniki/bluzy/swetry większe 10 szt Rampers długi bez rękawów 1 szt Ogrodniczki 1 szt Kombinezon z polaru 1 szt Bluzka z krótkim rękawem 1 szt Plus ileś tam par skarpet w różnych rozmiarach, czapeczki, śliniaki, ze 2-3 pary rajstop. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z pościelą mam identycznie. Nawet nie toleruję takiej, która wg mnie za długo leżała w szafie - muszę wyprać :P to samo z ciuchami, musi być przepierka rzeczy z poprzedniego sezonu. Narzuty i koce też piorę często, kołdrę i poduszki tak samo. Chodniki piorę lub regularnie wymieniam :P Nie przejmuj się, dla mnie to normalne. ![]() Cytat:
Fluid jest ok, stosowałam go na skórę z trądzikiem i zauważyłam znaczną poprawę, myślę że to zasługa filtra. Faktycznie słońce musiało mi zaszkodzić... Sam w sobie nie wysuszył mnie, jak mam za sucho to lekki krem nawilżający pod spód wystarczy. W poniedziałek przed 18 mam wizytę, liczę że poznam płeć, już najwyższa pora a za tydzień-dwa połówkowe
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że jest temat opalania na tapecie. My się jutro nad Garde wybieramy, wysmaruje się kremem z filtrem, hop na chwilę do wody, wysycham, krem i zakrywam bebeszek.
Przerażacie mnie tymi listami, ja oprócz wózka mam ze 2 ciuszki i to wsio. A te historie z katarkiem i oskurzaczami... co to jest?? Muszę notować i zacząć ogarniać, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku
Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-07-02 o 14:23 |
|
|
|
#1989 | ||||
|
Raczkowanie
|
hej, hej!
Cytat:
Cytat:
A co do ruchów to ja w końcu się doczekałam! Dziś nawet moja mama poczuła kopniaka od wnusi ![]() Cytat:
ale ja muszę, bo mój pies śmierdziel pakuje mi się do łóżka ![]() Cytat:
To było zadanie tż, ale nie zawsze był pod ręką. Katarku nie chciałam właśnie ze względu na hałas odkurzacza, ale ostatnio kupiliśmy ultra silencera, który jest super cichy! Więc chyba tym razem kupię katarek ;PU nas 35 i już nie wiem co gorsze ![]() Aż zapytam tż jaka u niego pogoda, on jest w okolicach Braunschweigu. |
||||
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj też okropny upał.
Małemu nie przeszkadza chyba to bo w brzuchu szaleje Ja nie puchne póki co bo to chyba nawet za wcześnie na takie puchniecia. Kolezanka teraz w 23 tygodniu puchnie masakrycznie, nogi i nie tylko i gin jej powiedział, że to niepokojące na tym etapie i robi badania jakieś na nerki. Ja się nie opalam. Przebywam na słońcu, ale z umiarem. Moja kuzynka dostała okropnych przebarwień od słońca w ciąży. Wagi po sobie kompletnie nie widzę, jedynie w cyckach i brzuchu, która już z dnia na dzień jest pokaźny i już nieważne co ubiore ciąże widać bezdyskusyjnie W ogóle dziec jest już wysoko, dzisiaj czuje go nad pępkiem aż
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas podobno 37 ale nie chce mi się wierzyć. Chciałam z tż pojechać na wieś pobyć w upale bo uwielbiam, ale zamiast tego tż wymyślił, że pojedziemy nad zalew po południu (i to nie jest zalew o jakim myślicie, to bardziej takie brudne oczko wodne z chodnikiem dookoła). Szkoda, no ale nie chciałam negować jego pomysłu i zawsze to jakieś wyjście. Tylko znów będę musiała się przebierać bo moja dzisiejsza sukienka ma za duże wycięcia po bokach żebym mogła w niej wyjść do ludzi
Oo to pochwal się skąd, jestem ciekawa gdzie jeszcze mają zdejmowane pokrowce (w fazie remontu jestem i stresującego wyboru narożnika) Cytat:
Mi słońce nie szkodzi ale kosmetyki i owszem. Nie mam już pomysłu na dobry, lekki podkład. Cytat:
I mam zwykłą gruszkę, ale można ją czyścić. Nie mam zamiaru bawić się w żadne katarki ani inne cuda. Bez urazy, bo może to i lepsze niż gruszka, ale mi się zwyczajnie nie chce. Zresztą ja i moi bracia mieliśmy gruszki w użyciu i nic nam nie jest, więc nie uważam tego za zło Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze po Danielu Otrivin baby aspirator tylko sopelki dokupie. Sprawdzal nam sie super, wszystko wysysal.
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tradycyjnego kremu z filtrem przepisowo trzeba nałożyć w ilości około łyżeczki na samą twarz, żeby osiągnąć deklarowaną ochronę i do tego najlepiej reaplikować co dwie godziny. Ciężko wykonalne...Jeżeli szukasz lekkich podkładów, rozejrzyj się za sypkimi podkładami mineralnymi (na wizażu jest podforum dot kosmetyków mineralnych). Takie podkłady są przyjazne dla skóry, a odpowiednio dobrany kolor (są tonacje dla cer ciepłych, chłodnych, neutralnych, oliwkowych, żółtawych itd) i formuła (matująca, kryjąca, rozświetlająca...) dają świetny efekt. Dla mnie to było odkrycie, skóra wyglądała o niebo lepiej, a jednocześnie jakbym nie miała kompletnie nic na twarzy. Trzeba tylko przywyknąć do formy proszku, innej aplikacji, dokupić odpowiedni pędzel. No i znaleźć produkt, który będzie odpowiadał pod względem koloru i formuły, na szczęście wszyscy producenci mają w ofercie próbki. Teraz kupiłam fluid, ponieważ trądzik który pojawił się w ciąży, wymusił ma mnie codziennie mycie pędzli, chciałam coś, co będę mogła nakładać palcami i będzie miało mocniejsze krycie. Iiii pytanie. Ostatnio czułam puknięcia nad linią majtek, dziś coś smyra mnie trochę poniżej pępka, wiek ciąży 18+5. Możliwe że to maluszek tak wysoko? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- U mamyginekolog czytałam, że to mit. Wiadomo, wszystko z umiarem, leżenie plackiem w pełnym słońcu nawet dla nieciężarnej osoby nie jest zdrowe. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że hormony ciążowe dodatkowo mogą uwrażliwić skórę na działanie promieni słonecznych i dużo łatwiej dorobić się przebarwień, uczulić lub nawet poparzyć.
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnął mnie szał zakupowy. Właśnie mam w samym smyku 20 rzeczy w koszyku i nie umiem z niczego zrezygnować
Przyjedzie tż to połowę wywali pewnie, ale bez niego kupię to wszystko. Już przy Wiki się ze mnie śmiał, że jak się urodzi to co parę godzin będę do Niej mówić, że chyba chce żeby Ją przebrać Jedno body kupił mój tata, ale to na 68 i my jedno mamy na 74, ale i moja mama będzie coś kupowała na ciuchach, już kupiła jakieś 3 rzeczy a do listopada daleko (przy Wiki raz w tygodniu była w ciuchlandzie i kupowała siatę ciuchów, stąd mam kiecki nawet dla 2 latki). Ale przynajmniej znalazłam coś, co kolorystycznie mi się podoba i nie jest dzidziusiowate...Właśnie ze względu na przebarwienia, zasłabnięcia, różne reakcje skóry plus nie nagrzewanie brzucha. Ja jak już pisałam, unikałam słońca jak mogłam i siedziałam w cieniu albo tyłem do słońca a się spaliłam jakbym w południe w pełnym słońcu była. Wystarczyła mi chwila żeby mieć poparzone nawet NOGI, a przecież nogi się tak łatwo nie opalają jak np ramiona czy twarz (nos miałam jak pomidor). Nikogo nie zamierzam namawiać do unikania słońca, ale opalanie się a unikanie słońca to dwie różne rzeczy Ja tam będę bardzo uważać na słońce, wciąż pamiętam ten ból i wciąż widzę jak wyglądają moje nogi, a minął rok. Gdyby nie spore upały nie zdecydowałabym się ich nawet pokazywać ze wstydu. Ale to nie znaczy, że unikam słońca i siedzę w domu, zdarza mi się i pół dnia na dworze przesiedzieć, tylko się nie opalam ![]() Cytat:
Ale i lekarze uczulają na słońce i radzą brzucha na nie nie wystawiać Ja akurat zawsze byłam typem, który może siedzieć cały dzień na słońcu i najwyżej się trochę zaczerwienię czy zejdzie mi skóra (ale boleśnie tylko raz), ale opalania w ciąży spróbowałam raz i żałuję do dziś, niestety skóra reaguje inaczej. Co do puknięć - jeśli czujesz w tym miejscu macicę, to jak najbardziej może to być dzidziuś ![]() A co do tych olejków i podkładów - kiepska ze mnie MUA i obawiam się, że dobrze bym nie wyglądała w podkładzie mineralnym, poza tym zanim wybiorę z próbek odpowiedni to się lato skończy i potrzeba na lekkie podkłady Ale sporo osób poleca, może za rok wypróbuję przed latem Ja też nie wiem jak z tym olejkiem, ale już się tak przyzwyczaiłam do stosowania kosmetyków naturalnych, że chciałabym spróbować. Dziecko też bym chciała nim smarować, ile dam radę tyle chemii zniweluję Różne opinie krążą też o tych kupnych filtrach, ale nie zagłębiałam się nigdy w temat i tak naprawdę nie wiem, co one takiego złego w sobie mają...
|
|
#1997 |
|
Konto usunięte
|
Roztapiam się
![]() Siostra z córą u nas były Ale już pojechały wstawię Wam potem zdjęcie tej słodzizny do klubu
|
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha, też nie jestem MUA nawet w 1/3 u mnie makijaż to zagruntowana czymś twarz, róż, kredka do oczu lub liner, tusz do rzęs i podkreślone brwi. Do dziś nie potrafię pomalować powiek cieniami![]() Z nałożeniem podkładu mineralnego nie ma problemów, wystarczy odpowiedni pędzel co prawda może być tak, że zanim trafisz w odpowiednią formułę, trochę się tych próbek natestujesz. Na szczęście teraz jest do nich większy dostęp, pojawili się polscy producenci i dystrybutorzy, ja dobierałam sobie produkty jeszcze za czasów, kiedy trzeba było zamawiać je ze Stanów.No i dziewczyny na forum służą pomocą przy dobieraniu tonacji, dodatkowo na blogach kosmetycznych jest cała masa swatchy. Także zachęcam ![]() Teraz możesz się rozejrzeć za fluidami eko typu lavera, ewentualnie za aptecznymi. Długo używałam vichy dermablend, ale w bardzo małych ilościach, tak żeby nie zrobić maski (tubka starczała mi prawie na rok codziennego używania). Dla mnie super podkład, tylko w nietrafionym odcieniu - najjaśniejszy był ciut za ciemny. Miałam też podkład z La roche i niestety mnie zapychał. Trzeba testować, bo apteczny nie zawsze znaczy lepszy![]() Dobrym patentem na lato jest zmieszanie tuż przed aplikacją podkładu z kremem nawilżającym, tylko trzeba trafić w odpowiedni duet, bo lubią się ważyć. W temacie opalania rozsądek i umiar odgrywają kluczową rolę trzeba obserwować reakcje skóry i organizmu. Tylko że między ludźmi krążą opinie, że od opalania w ciąży dziecko może się ugotować w wodach płodowych i tym podobne bzdury. Filtry kosmetyczne dzielą się na mineralne (te tworzą na powierzchni skóry warstwę, która odbija promienie słoneczne) i chemiczne (absorbują promienie). Mineralne bielą skórę i są dosyć ciężkie i treściwe, natomiast chemiczne potrafią podrażniać. W tej chwili koncerny w większości korzystają z bezpiecznych, nieprzenikających filtrów chemicznych, jednak te starszego typu (są cztery) były dyskusyjne, ponieważ pojawiały się głosy, że mogą przenikać przez skórę. Mineralne najczęściej są używane w kosmetykach dla maluszków, dla dorosłych przeważnie jest to kombinacja mineralne/chemiczne lub same chemiczne.
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
jalouse malutki brzuszek ale ładniutki ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
a kupilam body na dlugi rękaw i dzisiaj sie zastanawiam jak a takie rękawki ubrać takie malutkie rączki ![]() Ja w sumie nie wiem co brac, co kupowac ![]() Ponawiam pytanie: jak wypada rozmiarowka tesco? 56 jest raczej standardowe ? |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
PANNA IZABELA my tutaj w De kupiliśmy w sklepie meblowym, więc nie wiem czy cos Ci nazwa pomoże
![]() Z tym słońcem to głównie ze względu na poparzenia skóry, przebarwienia no i pękanie naczynek ![]() Któraś pisała o zatrzymywaniu wody w organizmie, gin mi polecił herbatę z pokrzyw |
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zbieram pomysł na prezent dla 5latki ;-)
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
a ja pospała w popołudnie i obudziłam sie z jeszcze większym bólem głowy. Wzięłam apap i nic nie pomógł. Dopiero jak wstałam ból głowy odszedł. Napiłam się melisy i tak jestem taka nerwowa
![]() Kłóciliśmy sie z tz o imie dla dziecka. Dałam kilka propozycji, on wszystko na nie, zaczelam wymyslac nowe dalej na nie. Sam nic prawie nie zaproponował dla niego imie ma byc proste, wymyślił Helene, Nine i Ole... Tłumaczyłam mu ze nie chcem zeby tak długo dziecko bylo dzieckiem w osobie ono, a tz uwaza ze musimy na 100% znać plec. Nosz kurde cisnienie mi podniosl Mówie mu ze nic nie szkodzi miec na uwadze kilka imion bo to nie tak prosto cos wybrac ot tak z biegu. Po miesiacy czesto zmienia sie zdanie, cos zaczyna podobac sie bardziej lub mniej. Tym bardziej, ze imie musi sie podobac nam obojgu. Nie dogadalismy sie, prosilam go zeby poszukał sobie w internecie inspiracji ale po co skoro imię ma byc proste A dwa dni temu to w ogoel wymyslil, zeby dziecko nazwac jak sie urodzi bo jak je zobaczymy to na pewno jakies imie nam wpadnie do glowy bo przeciez cos musi do niego pasować
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
- wszystko co z Krainą Lodu... o dziwo cały czas jest na to szał
- Littlest Pet Shop - kucyki pony - gry planszowe - bardzo fajna jest książka kucharska "Cecylka Knedelek czyli książka kucharska dla dzieci" - hulajnoga - jakieś kreatywne ( robienie naszyjników, bransoletek) Myślę że jakbym dała Ci moją chrześnicę do telefonu to podałaby Ci całą listę
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślę właśnie nad czymś kreatywnym
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam ładniejsze zdjecia do klubu mojego brzuszka z przed dwoch dni. W koncu jakieś lepszej jakości
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych kosmetykach do twarzy... A mnie właśnie ostatnio zaczęło wywalać, na linii szczęki z szyją i na brodzie, po kilka czerwonych brzydali, to może być od słońca?
Bo przyznaję bez bicia, że chociaż mało chodzę po dworze, to nie stosowałam ostatnio żadnych filtrów.
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pisalyscie że najlepiej pytać rodziców co kupić albo co potrzebują. A ja zawsze jak dzwonie to słyszę "nie wiem co ona by chciała"
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Wykończy mnie ten ból bioder, zrobienie kroku to wyczyn ze łzami w oczach
najgorzej jak chwilę posiedzę, poleżę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

Jak kolorowo.

jak byłam na bieżąco było łatwiej, teraz to praktycznie cały czas siedzę i was nadrabiam
jakoś nie widzę bym przytyła (oprócz brzucha) a waga tak poleciała praktycznie od ostatnie wizyty bo wcześniej nie tyłam .
Trochę szkoda, Wiki się ruszała zawsze jak tatuś z pracy wracał, ten typ to synek mamusi i głównie ja go czuję. 

Mi słońce nie szkodzi ale kosmetyki i owszem. Nie mam już pomysłu na dobry, lekki podkład.