|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62509701]Mi zaczynają puchnąć nogi, Tż wczoraj zauważył ![]() A dzisiaj rano powiedział, że jak wcześniej nie miałam brzuszka tak teraz rośnie naprawdę szybko ![]() Dzień dobry ![]() Ja tam się boję mega puchnięcia nóg. Raz, że zatrucie a dwa zakrzepy. Po stracie Córki miałam takie nogi, że zgiąć w kolanie nie mogłam. Teraz jak tylko mi lekko puchną to od razu do zimnej wody z miętą a potem leżę, nogami w górze i cały czas to kontroluję. Cytat:
Ale filtr i tak trzeba stosować jak się wychodzi i polecana jest 50. Ja chcę spróbować olejku malinowego, podobno jest jednym z lepszych naturalnych filtrów. Cytat:
![]() I mamy w ten sam dzień połówkowe. Ja też się mega doczekać nie mogę. Liczę na trzecie potwierdzenie płci no i mam nadzieję, że usg wyjdzie bardzo dobrze. Plus dostanę wyniki cytologii, różnie może być bo często mam infekcje. [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62512036]my dzisiaj rano z Tż-tem przetestowaliśmy Twój sposób ![]() ![]() Mój też taki cwaniak, jak tż wychodzi to zaczyna brykać, dużo w ciągu dnia też i jak tż wraca to cisza. Wieczorami daje się trochę tż złapać ale jak tylko powiem do tż "patrz rusza się" to cisza i udaje że go nie ma ![]() Cytat:
A ten fluid dobry jest? Nie wysusza i nie zapycha? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiam listę tego, co już mam dla Ktośka (z ciuchów): Body krótki rękaw malutkie (tj rozm 50-56) 6 szt, większe (większe 56 i 62): 2 szt, bez rękawów 1 szt Półśpiochy 3 szt, spodnie 5szt (i jedno zamówione w drodze) Pajacyki malutkie 2 szt i większe 6szt Śpiochy malutkie 8szt, większe 1szt Kaftaniki/bluzki malutkie 6szt Kaftaniki/bluzy/swetry większe 10 szt Rampers długi bez rękawów 1 szt Ogrodniczki 1 szt Kombinezon z polaru 1 szt Bluzka z krótkim rękawem 1 szt Plus ileś tam par skarpet w różnych rozmiarach, czapeczki, śliniaki, ze 2-3 pary rajstop. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z pościelą mam identycznie. Nawet nie toleruję takiej, która wg mnie za długo leżała w szafie - muszę wyprać :P to samo z ciuchami, musi być przepierka rzeczy z poprzedniego sezonu. Narzuty i koce też piorę często, kołdrę i poduszki tak samo. Chodniki piorę lub regularnie wymieniam :P Nie przejmuj się, dla mnie to normalne. ![]() Cytat:
![]() Fluid jest ok, stosowałam go na skórę z trądzikiem i zauważyłam znaczną poprawę, myślę że to zasługa filtra. Faktycznie słońce musiało mi zaszkodzić... Sam w sobie nie wysuszył mnie, jak mam za sucho to lekki krem nawilżający pod spód wystarczy. W poniedziałek przed 18 mam wizytę, liczę że poznam płeć, już najwyższa pora ![]() ![]()
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że jest temat opalania na tapecie. My się jutro nad Garde wybieramy, wysmaruje się kremem z filtrem, hop na chwilę do wody, wysycham, krem i zakrywam bebeszek.
Przerażacie mnie tymi listami, ja oprócz wózka mam ze 2 ciuszki i to wsio. A te historie z katarkiem i oskurzaczami... co to jest?? ![]() ![]() Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-07-02 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | ||||
Raczkowanie
|
hej, hej!
Cytat:
![]() Cytat:
A co do ruchów to ja w końcu się doczekałam! Dziś nawet moja mama poczuła kopniaka od wnusi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas 35 i już nie wiem co gorsze ![]() Aż zapytam tż jaka u niego pogoda, on jest w okolicach Braunschweigu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj też okropny upał.
Małemu nie przeszkadza chyba to bo w brzuchu szaleje ![]() Ja nie puchne póki co bo to chyba nawet za wcześnie na takie puchniecia. Kolezanka teraz w 23 tygodniu puchnie masakrycznie, nogi i nie tylko i gin jej powiedział, że to niepokojące na tym etapie i robi badania jakieś na nerki. Ja się nie opalam. Przebywam na słońcu, ale z umiarem. Moja kuzynka dostała okropnych przebarwień od słońca w ciąży. Wagi po sobie kompletnie nie widzę, jedynie w cyckach i brzuchu, która już z dnia na dzień jest pokaźny i już nieważne co ubiore ciąże widać bezdyskusyjnie ![]() W ogóle dziec jest już wysoko, dzisiaj czuje go nad pępkiem aż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | ||
Zakorzenienie
|
U nas podobno 37 ale nie chce mi się wierzyć. Chciałam z tż pojechać na wieś pobyć w upale bo uwielbiam, ale zamiast tego tż wymyślił, że pojedziemy nad zalew po południu (i to nie jest zalew o jakim myślicie, to bardziej takie brudne oczko wodne z chodnikiem dookoła). Szkoda, no ale nie chciałam negować jego pomysłu i zawsze to jakieś wyjście. Tylko znów będę musiała się przebierać bo moja dzisiejsza sukienka ma za duże wycięcia po bokach żebym mogła w niej wyjść do ludzi
![]() Oo to pochwal się skąd, jestem ciekawa gdzie jeszcze mają zdejmowane pokrowce (w fazie remontu jestem i stresującego wyboru narożnika) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I mam zwykłą gruszkę, ale można ją czyścić. Nie mam zamiaru bawić się w żadne katarki ani inne cuda. Bez urazy, bo może to i lepsze niż gruszka, ale mi się zwyczajnie nie chce. Zresztą ja i moi bracia mieliśmy gruszki w użyciu i nic nam nie jest, więc nie uważam tego za zło ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze po Danielu Otrivin baby aspirator tylko sopelki dokupie. Sprawdzal nam sie super, wszystko wysysal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tradycyjnego kremu z filtrem przepisowo trzeba nałożyć w ilości około łyżeczki na samą twarz, żeby osiągnąć deklarowaną ochronę ![]() Jeżeli szukasz lekkich podkładów, rozejrzyj się za sypkimi podkładami mineralnymi (na wizażu jest podforum dot kosmetyków mineralnych). Takie podkłady są przyjazne dla skóry, a odpowiednio dobrany kolor (są tonacje dla cer ciepłych, chłodnych, neutralnych, oliwkowych, żółtawych itd) i formuła (matująca, kryjąca, rozświetlająca...) dają świetny efekt. Dla mnie to było odkrycie, skóra wyglądała o niebo lepiej, a jednocześnie jakbym nie miała kompletnie nic na twarzy. Trzeba tylko przywyknąć do formy proszku, innej aplikacji, dokupić odpowiedni pędzel. No i znaleźć produkt, który będzie odpowiadał pod względem koloru i formuły, na szczęście wszyscy producenci mają w ofercie próbki. Teraz kupiłam fluid, ponieważ trądzik który pojawił się w ciąży, wymusił ma mnie codziennie mycie pędzli, chciałam coś, co będę mogła nakładać palcami i będzie miało mocniejsze krycie. Iiii pytanie. Ostatnio czułam puknięcia nad linią majtek, dziś coś smyra mnie trochę poniżej pępka, wiek ciąży 18+5. Możliwe że to maluszek tak wysoko? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- U mamyginekolog czytałam, że to mit. Wiadomo, wszystko z umiarem, leżenie plackiem w pełnym słońcu nawet dla nieciężarnej osoby nie jest zdrowe. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że hormony ciążowe dodatkowo mogą uwrażliwić skórę na działanie promieni słonecznych i dużo łatwiej dorobić się przebarwień, uczulić lub nawet poparzyć.
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Ogarnął mnie szał zakupowy. Właśnie mam w samym smyku 20 rzeczy w koszyku i nie umiem z niczego zrezygnować
![]() ![]() ![]() Właśnie ze względu na przebarwienia, zasłabnięcia, różne reakcje skóry plus nie nagrzewanie brzucha. Ja jak już pisałam, unikałam słońca jak mogłam i siedziałam w cieniu albo tyłem do słońca a się spaliłam jakbym w południe w pełnym słońcu była. Wystarczyła mi chwila żeby mieć poparzone nawet NOGI, a przecież nogi się tak łatwo nie opalają jak np ramiona czy twarz (nos miałam jak pomidor). Nikogo nie zamierzam namawiać do unikania słońca, ale opalanie się a unikanie słońca to dwie różne rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do puknięć - jeśli czujesz w tym miejscu macicę, to jak najbardziej może to być dzidziuś ![]() A co do tych olejków i podkładów - kiepska ze mnie MUA ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1997 |
Konto usunięte
|
Roztapiam się
![]() Siostra z córą u nas były Ale już pojechały ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha, też nie jestem MUA nawet w 1/3 ![]() ![]() Z nałożeniem podkładu mineralnego nie ma problemów, wystarczy odpowiedni pędzel ![]() No i dziewczyny na forum służą pomocą przy dobieraniu tonacji, dodatkowo na blogach kosmetycznych jest cała masa swatchy. Także zachęcam ![]() Teraz możesz się rozejrzeć za fluidami eko ![]() ![]() Dobrym patentem na lato jest zmieszanie tuż przed aplikacją podkładu z kremem nawilżającym, tylko trzeba trafić w odpowiedni duet, bo lubią się ważyć. W temacie opalania rozsądek i umiar odgrywają kluczową rolę ![]() Tylko że między ludźmi krążą opinie, że od opalania w ciąży dziecko może się ugotować w wodach płodowych i tym podobne bzdury. Filtry kosmetyczne dzielą się na mineralne (te tworzą na powierzchni skóry warstwę, która odbija promienie słoneczne) i chemiczne (absorbują promienie). Mineralne bielą skórę i są dosyć ciężkie i treściwe, natomiast chemiczne potrafią podrażniać. W tej chwili koncerny w większości korzystają z bezpiecznych, nieprzenikających filtrów chemicznych, jednak te starszego typu (są cztery) były dyskusyjne, ponieważ pojawiały się głosy, że mogą przenikać przez skórę. Mineralne najczęściej są używane w kosmetykach dla maluszków, dla dorosłych przeważnie jest to kombinacja mineralne/chemiczne lub same chemiczne.
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
jalouse malutki brzuszek ale ładniutki ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
a kupilam body na dlugi rękaw i dzisiaj sie zastanawiam jak a takie rękawki ubrać takie malutkie rączki ![]() Ja w sumie nie wiem co brac, co kupowac ![]() Ponawiam pytanie: jak wypada rozmiarowka tesco? 56 jest raczej standardowe ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
PANNA IZABELA my tutaj w De kupiliśmy w sklepie meblowym, więc nie wiem czy cos Ci nazwa pomoże
![]() Z tym słońcem to głównie ze względu na poparzenia skóry, przebarwienia no i pękanie naczynek ![]() Któraś pisała o zatrzymywaniu wody w organizmie, gin mi polecił herbatę z pokrzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zbieram pomysł na prezent dla 5latki ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
a ja pospała w popołudnie i obudziłam sie z jeszcze większym bólem głowy. Wzięłam apap i nic nie pomógł. Dopiero jak wstałam ból głowy odszedł. Napiłam się melisy i tak jestem taka nerwowa
![]() Kłóciliśmy sie z tz o imie dla dziecka. Dałam kilka propozycji, on wszystko na nie, zaczelam wymyslac nowe dalej na nie. Sam nic prawie nie zaproponował dla niego imie ma byc proste, wymyślił Helene, Nine i Ole... Tłumaczyłam mu ze nie chcem zeby tak długo dziecko bylo dzieckiem w osobie ono, a tz uwaza ze musimy na 100% znać plec. Nosz kurde cisnienie mi podniosl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zadomowienie
|
- wszystko co z Krainą Lodu... o dziwo cały czas jest na to szał
- Littlest Pet Shop - kucyki pony - gry planszowe - bardzo fajna jest książka kucharska "Cecylka Knedelek czyli książka kucharska dla dzieci" - hulajnoga - jakieś kreatywne ( robienie naszyjników, bransoletek) Myślę że jakbym dała Ci moją chrześnicę do telefonu to podałaby Ci całą listę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślę właśnie nad czymś kreatywnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Dałam ładniejsze zdjecia do klubu mojego brzuszka z przed dwoch dni. W koncu jakieś lepszej jakości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych kosmetykach do twarzy... A mnie właśnie ostatnio zaczęło wywalać, na linii szczęki z szyją i na brodzie, po kilka czerwonych brzydali, to może być od słońca?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Tak pisalyscie że najlepiej pytać rodziców co kupić albo co potrzebują. A ja zawsze jak dzwonie to słyszę "nie wiem co ona by chciała"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Wykończy mnie ten ból bioder, zrobienie kroku to wyczyn ze łzami w oczach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.