Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-06, 22:05   #1497
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Moje dziecko dziś miało dzień śpiocha ☺dużo spało i matki nie męczylo. Zobaczymy czy aby to nie było zbieranie sił przed nocą 😨

Dziewczyny co mogę zrobić żeby go te bączki tak nie męczyły? Dziecko mi usypia i nagle buzi się z krzykiem bo idą bączki,pewnie z kleksami i to go boli😕

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hej!
Goście pojechali, nareszcie trochę spokoju w domu
Trzeba jeszcze teraz tylko chałupę trochę ogarnąć, bo od poniedziałku nie miałam czasu...

Serio wierzycie w te zauroczenia? Ja nie... W ogóle tutaj się dowiedziałam o tych kokardkach, żółtkach, spódnicach itp mimo, że ze wsi jestem

Ja myślę, że to jakie dziecko ma uszy to kwestia genów, nie tego czy nosiło czapeczki i opaski

Leżenie na brzuszku. Wydaje mi się że jak dziecko poleży na brzuszku 5 minut i ćwiczy w tym czasie podnoszenie główki to i tak długo Dla takiego maluszka to męczące bardzo.

Ignaś zwykle w domu w body z krótkim rękawem albo w takim bez rękawów ale my na poddaszu mamy gorąco. Dzisiaj mamy 25 stopni, bo się fajnie schłodziło w nocy to ubrałam jeszcze skarpetki, bo miał zimne stópki

Włożyłam baterie do wagi łazienkowej. Ważę 55 kg. czyli do wagi sprzed ciąży zostały 2,5 kg. Te kilogramy to nawet mi nie przesszkadzają ale ten odstający brzuch mógłby zniknąć, bo dalej wyglądam jakbym była w 4 m-cu ciąży

Aaa, no i zważyłam się też z Ignasiem i wyszło że wazy równo 5 kg. Jeżeli waga nie kłamie to oznaczałoby to że w 25 dni przytył 1 kg.

Jeszcze pytanie. Jakie macie staniki do karmienia? I czy je polecacie. Ja kupiłam na allegro takie dwa zwykłe miękkie bawłniane i szmaty się z nich zrobiły, rozciągły się tak, że nic poza wkładką nie trzymają. Kupiłam też usztywniany z firmy Mitex i okazał się za mały, a oni zwrotów nie chcą teraz przyjąć

Lalare piękna Marcelinka- od razu widać że dziewczynka

Aniu, a Maja pięknie trzyma główkę I jaką ma bujną fryzurkę! Zazdrościmy razem z łysiutkim Ignasiem

A u nas raz lepiej raz gorzej. Wczoraj dużo spał, przedwczoraj mało. Czasem niespokojny i płaczliwy, czasem złote dziecko. Nie zauważyłam żeby cokolwiek miało na to wpływ. Liczę dzisiaj na dobry dzień.

Soffinka miałam już ostatnio pytać czy krostki Twojego Ignasia znikały po odstawieniu nabiału. Jak teraz u Was? Jesz już nabiał?
U nas krostki nadal są :-(
Gratuluje wagi. Dużo bym dała, żeby już tyle ważyć😣ja polecam do karmienia staniki sportowe z H&M. Mam je na noc i po domu a na wyjścia ubieram taki półsztywny.
U nas też krostki i już nawet sobie wkręcić wkręciłam, że może to atopowe zapalenie skóry ...na razie mąki ziemniaczanej używam
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Sliweczka ja kupiłam z alles mama. Na allegro mają je taniej niz w sklepie int. Jest wygodny, przy rozmiarze 80 i fajnie trzyma. Wybralam rozmiar taki jak.mi ichni kalkulator pokazal i pasuje. No i trafilam na sprzedawce allegro z dostawą do paczkomatu za darmo i możliwością zwrotu.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mam model cara mia. Miekki z fiszbinem
A on jest z fiszbinami? Od początku go masz? Bo ja jeszcze się fiszbin trochę boję.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Sliweczko u nas krostki zniknęły ale ni jestem w stanie do końca powiedzieć oś czego ani nawet od czego powstały
Zdarzyło mi sie zjeść mizerie i z dwa razy po jogurcie i ok ale po pomidorze wychodzą nabiał bede jadła ale z dużym umiarem i obserwacja
A długo kąpałaś w tych kryształkach ?my mamy krostki głównie na buzi i widzę że go swędzi bo cały czas rękami coś przy buzi macha

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny co jest potrzebne do zapisania dziecka do żłobka?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Śliczna Jakie ma duże oczy

Napisz co ćwiczysz na początek
Pesel twój ojca i Mai. Ja swojego zapisałam i nic więcej nie było mi potrzebna

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
U nas lepszy dzień mimo męczących bączków. Ganiam ojca max do pomocy. Teraz masuje mu brzuszek, a ja zaraz zrobię gofry.
Oby było coraz lepiej
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63874906]U nas dzisIaj fajny dzień [emoji5] może dlatego że chlodniej?
Hania spokojniejsza, chyba odsypiala wczorajsze awantury. Dzięki czemu miałam czas by pobyc ze starszą. Zaliczylysmy dwa place zabaw i uwaga- pierwszy raz karmilam w miejscu publicznym w moim łącznie 12miesiecznym stażu kp!
Za radą którejś z was (chyba Miszki) kupiłam chustę do karmienia i stwierdzam, że to super sprawa. Można nakarmić dyskretnie, dzięki czemu ja nie byłam skrepowana i nikogo nie bukwersowalam. Tak więc dziękuję za podsuniecie pomysłu [emoji8]

DOBRZE ŻE JESTEŚCIE! [emoji8] [emoji253] [emoji484][/QUOTE]
U nas też dziś dużo spania było a teraz dalej nie śpi😤bo bączki go męczą
Dzanet a gdzie kupiłaś tą chuste? ?

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Jaka to chusta?
My z Gabrysia karmimy sie na leżąco. Czasami na siedzaco, ale wtwdy na poduszcze w ksztalcie C. Ciężko mi ja utrzymać bez niczego. Ogólnie mam słabe ręce. I dlatego tez karmienie poza domem mnie przeraza.

Karmicie tak byle gdzie?tzn lawka tu czy tam? A na mieście to gdzie?

A Jilian nie lubicie?
Ja tylko w aucie karmiłam, w miejscu publicznym nie było na szczęście jeszcze takiej potrzeby. Też mnie to przeraża i chciałabym tego uniknąć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz