Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-06, 11:26   #1441
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Matka odciąga mleczko, a dziecięcia się uśpiły :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1470479122829.jpg (71,1 KB, 18 załadowań)
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 11:30   #1442
ania230
Zakorzenienie

Alez mnie wkurza ten odstający flakowaty brzuch . Z bioder spadlo 5 cm. Uda dalej nic. Jutro musze się zważyć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dajesz czadu z mlekiem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 11:53   #1443
CarycaKatharina
Zadomowienie

Sliweczka ja kupiłam z alles mama. Na allegro mają je taniej niz w sklepie int. Jest wygodny, przy rozmiarze 80 i fajnie trzyma. Wybralam rozmiar taki jak.mi ichni kalkulator pokazal i pasuje. No i trafilam na sprzedawce allegro z dostawą do paczkomatu za darmo i możliwością zwrotu.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mam model cara mia. Miekki z fiszbinem
Stary 2016-08-06, 12:01   #1444
zabciajs
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Ja opaski kupilam tańsze, ale też bardzo ładne. Jak będe na kompie to wkleje linki.
A staniki polecam na codzień z h&m, są takie w dwupaku. A jak źle się dobierze rozmiar to zwrot tylko 3,95
Stary 2016-08-06, 12:06   #1445
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hej!

Goście pojechali, nareszcie trochę spokoju w domu

Trzeba jeszcze teraz tylko chałupę trochę ogarnąć, bo od poniedziałku nie miałam czasu...

Serio wierzycie w te zauroczenia? Ja nie... W ogóle tutaj się dowiedziałam o tych kokardkach, żółtkach, spódnicach itp mimo, że ze wsi jestem

Ja myślę, że to jakie dziecko ma uszy to kwestia genów, nie tego czy nosiło czapeczki i opaski

Leżenie na brzuszku. Wydaje mi się że jak dziecko poleży na brzuszku 5 minut i ćwiczy w tym czasie podnoszenie główki to i tak długo Dla takiego maluszka to męczące bardzo.

Ignaś zwykle w domu w body z krótkim rękawem albo w takim bez rękawów ale my na poddaszu mamy gorąco. Dzisiaj mamy 25 stopni, bo się fajnie schłodziło w nocy to ubrałam jeszcze skarpetki, bo miał zimne stópki

Włożyłam baterie do wagi łazienkowej. Ważę 55 kg. czyli do wagi sprzed ciąży zostały 2,5 kg. Te kilogramy to nawet mi nie przesszkadzają ale ten odstający brzuch mógłby zniknąć, bo dalej wyglądam jakbym była w 4 m-cu ciąży

Aaa, no i zważyłam się też z Ignasiem i wyszło że wazy równo 5 kg. Jeżeli waga nie kłamie to oznaczałoby to że w 25 dni przytył 1 kg.

Jeszcze pytanie. Jakie macie staniki do karmienia? I czy je polecacie. Ja kupiłam na allegro takie dwa zwykłe miękkie bawłniane i szmaty się z nich zrobiły, rozciągły się tak, że nic poza wkładką nie trzymają. Kupiłam też usztywniany z firmy Mitex i okazał się za mały, a oni zwrotów nie chcą teraz przyjąć

Lalare piękna Marcelinka- od razu widać że dziewczynka

Aniu, a Maja pięknie trzyma główkę I jaką ma bujną fryzurkę! Zazdrościmy razem z łysiutkim Ignasiem

A u nas raz lepiej raz gorzej. Wczoraj dużo spał, przedwczoraj mało. Czasem niespokojny i płaczliwy, czasem złote dziecko. Nie zauważyłam żeby cokolwiek miało na to wpływ. Liczę dzisiaj na dobry dzień.

Soffinka miałam już ostatnio pytać czy krostki Twojego Ignasia znikały po odstawieniu nabiału. Jak teraz u Was? Jesz już nabiał?

U nas krostki nadal są :-(

Sliweczko u nas krostki zniknęły ale ni jestem w stanie do końca powiedzieć oś czego ani nawet od czego powstały
Zdarzyło mi sie zjeść mizerie i z dwa razy po jogurcie i ok ale po pomidorze wychodzą nabiał bede jadła ale z dużym umiarem i obserwacja
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 12:13   #1446
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Ja opaski kupilam tańsze, ale też bardzo ładne. Jak będe na kompie to wkleje linki.
A staniki polecam na codzień z h&m, są takie w dwupaku. A jak źle się dobierze rozmiar to zwrot tylko 3,95
Szczerze to ja myślałam ze opaski sa tańsze.
Mnie biustonosze umierają:/ i po domu chodze bez. Może nie będę miała cyckow do kolan zreszta nie są duże

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 12:27   #1447
Honcia
Zakorzenienie

Sliweczko ja w domu chodzę w sportowych a na wyjscia kupilam z alles mama ten, który polecila juz Caryca
W przyszlym miesiacu kupię jeszcze jeden, tylko w moim rozmiarze nic sexi nie ma

No i z finansami znowu dooopa. Monitor od peceta wysiadł i laptop męża umarł... Jak nie urok to sra**a

Aniu ubieraj chociazby obcisla koszulkę bo i nieduze piersi mogą obwisnac do pępka. Tak mi powiedziala ostatnio ta brafitterka u której bylam

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 12:42   #1448
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

No i z finansami znowu dooopa. Monitor od peceta wysiadł i laptop męża umarł... Jak nie urok to sra**a

Aniu ubieraj chociazby obcisla koszulkę bo i nieduze piersi mogą obwisnac do pępka. Tak mi powiedziala ostatnio ta brafitterka u której bylam
Dostalam pismo z urzędu miasta ze nawet becikowe mi zawieszaja i czekają na decyzje z sadu ☠☠☠☠a co ma jednorazowa zapomoga... brak mi siły i słów. I jeszcze mam się udac do um złożyć wyjaśnia odnośnie zarobkow w 2014 roku. Chce mi się ryczec.

Bede zakładać sportowy biustonosz.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 12:43   #1449
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mnie biustonosze umierają:/ i po domu chodze bez. Może nie będę miała cyckow do kolan zreszta nie są duże

Ja dawalam chyba coś ok 6,50/szt.

Ja muszę w biustonoszu chodzić, a nawet spać.Piersi napełnione mlekiem mi wiszą i leje się z nich mleko, wiec musze chodzić w wkładkach. W tych z h&m piersi wyglądaja bardzo ładnie. Ale do spania się nie nadają-śpie w takich za 12 zł z chińczyka.
Ania szkoda piersi, ubieraj coś, choćby sportowe staniki.
Stary 2016-08-06, 12:48   #1450
fiazo
Zakorzenienie

Ja staniki kupiłam zwykłe ranie na allegro. Chyba motylek wrzucała linka. Tylko ja wiedziałam jaki mi rozmiar potrzeba bo miałam identyczny z 1 ciąży.

Aniu noś choć sportowy po domu.

Ja też mam flaka, szpital mi rozregulował dbanie o siebie. Jeszcze muszę zadzwonić do mojej fizjoterapeutki by mi pokazała kolejne ćwiczenia. I muszę wrócić do mojej diety. Ale to chyba jak pan kolka sobie od nas pójdzie.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 12:56   #1451
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Dostalam pismo z urzędu miasta ze nawet becikowe mi zawieszaja i czekają na decyzje z sadu ☠☠☠☠a co ma jednorazowa zapomoga... brak mi siły i słów. I jeszcze mam się udac do um złożyć wyjaśnia odnośnie zarobkow w 2014 roku. Chce mi się ryczec.

nasze historie i zmagania z tym chorym systemem powinni w tv pokazac
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 13:03   #1452
zabciajs
Zakorzenienie

OPASKI http://allegro.pl/listing/user/listi...&us_id=2379687

Rozmiar stanika prosto wymierzyć. Mierzy się obwód pod biustem i w najszerszym miejscu. I na stronie np h&m jest tabela i dopasowuje sie rozmiar.
Stary 2016-08-06, 13:05   #1453
miszkaaa
Zakorzenienie

HAneczka pisalas o ulewaniu. My ze starszym synkiem meczylismy się strasznie. Chlustalo non stop. I non stop przebieralismy siebie i jego. Próbowalismy tutejsze zagestniki do mleka i nic nie dały.
Chyba Cię nie pociesze ale powiem szczerze, że zaczęło przechodzić jak zaczęliśmy rozszerzać dietę czyli wprowadzac stałe pokarmy. Być może to przypadek i po prostu dojrzal układ pokarmowy ale wtedy ulewal coraz mniej i w końcu minęło.
Młodszy parę razy chlusnal, czasem uleje ale na szczęście nie ma tak mocno jak starszy brat.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Alez mnie wkurza ten odstający flakowaty brzuch . Z bioder spadlo 5 cm. Uda dalej nic. Jutro musze się zważyć.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Dajesz czadu z mlekiem

Ja też mam flaka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:07   #1454
kanwa
Zakorzenienie

mama alles polecam staniki. Nosiłam je też w ciąży. Bardzo wygodne i cenowo przystępne

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:07   #1455
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Sliweczko u nas krostki zniknęły ale ni jestem w stanie do końca powiedzieć oś czego ani nawet od czego powstały
Zdarzyło mi sie zjeść mizerie i z dwa razy po jogurcie i ok ale po pomidorze wychodzą nabiał bede jadła ale z dużym umiarem i obserwacja
U nas teZ po pomidorach wychodzą krostki

Żabinek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 13:08   #1456
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63859151]Aniu z tym.placzem przez sen to normalne. Dorosli też tak mają, tylko tego nie pamiętamy.[/QUOTE]
Tz mi mówi, że czasem bardzo marudze przez sen
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
U nas też nadal ropieje.
Przemywam rumiankiem.
Ale na innym wątku Mzk był ten temat i dziewczyny pisały, że trzeba czekać bo czasami to nawet i 5 m-cy trwa i dopiero po tym czasie kanaliki były odetkane w szpitalu

Uff to będę dalej masowala oczko, i rumianek od nowa włączę! Nie zaszkodzi a może pomóc. Swietlika polecanego przez Haneczke też kupię.
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja staniki kupiłam zwykłe ranie na allegro. Chyba motylek wrzucała linka. Tylko ja wiedziałam jaki mi rozmiar potrzeba bo miałam identyczny z 1 ciąży.

Aniu noś choć sportowy po domu.

Ja też mam flaka, szpital mi rozregulował dbanie o siebie. Jeszcze muszę zadzwonić do mojej fizjoterapeutki by mi pokazała kolejne ćwiczenia. I muszę wrócić do mojej diety. Ale to chyba jak pan kolka sobie od nas pójdzie.
Oby te kolki szybko Was opuściły

Kanwa specjalnie wzięłam wiekszy rozmiar biorąc pod uwagę czas przesyłki z Chin hihi
Uczę dalej psa chodzić przy wózku, dużo cierpliwości mnie to kosztuje
Od 12-jesteśmy na dworze 1.45 spaceru po osiedlowych drogach takich pobocznych lekko polnych Chmurzy się i nawet lekko kropi, ale nie jest zimno więc folie wrzucilam i spacer udany edit. Slonce przebija się przez chmury
Tz na szloleniu z,pracy do 18 :/

Sliweczko ja w zabobonny typu że ktoś rzucił czar, czy za bardzo się patrzył i chwalil dziecko nie wierzęjakoś nie jestem przesadna. Pochodzę z małej wioski na wschodzie PL

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:09   #1457
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Coś w tym jest.
Ha od porodu non stop chodzę w sportowym i jak parę dni temu ubrałam normalny to myślałam ze się wsciekbe. Uwieral mnie z każdej strony.

A karmnik mam z Melisy i z Anity.
Ja ogólnie uwielbiam staniki z Anity

Żabinek
Stary 2016-08-06, 13:11   #1458
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
mama alles polecam staniki. Nosiłam je też w ciąży. Bardzo wygodne i cenowo przystępne

Też mam jeden stanik od nich co prawda nie ciążowy, ale jakoś i wyglad biustu w nim rewelacja! Tylko po ciazy cycki dalej mam większe o jeden rozmiar w miseczce niż przed ciążą i leży w,szafie a szkoda

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Soffinko cieszę się, że u Ignasia krostki zniknęły!

Sophia Loren
Stary 2016-08-06, 13:18   #1459
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mi przykro moze się odwolasz? Dziwne, że nawet becikowe wstrzymali... Chora sytuacja.

Cytat:
OPASKI http://allegro.pl/listing/user/listi...&us_id=2379687

Rozmiar stanika prosto wymierzyć. Mierzy się obwód pod biustem i w najszerszym miejscu. I na stronie np h&m jest tabela i dopasowuje sie rozmiar.
Fajne te staniczki ale mojego rozmiaru oni nie szyją

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 13:27   #1460
kanwa
Zakorzenienie

U nas też krostki prawdopodobnie po pomidorach z działki.

Madziu ucz pieska ucz

Zazdroszczę Wam spokojnych spacerów z wózkami. U mnie to jeden wielki ryk prawie cały czas Mogłabym całe dnie spacerować gdyby mi dziecko współpracowało

Aniu współczuję kolejnych problemów Przykre to że nie z Twojej winy masz tyle na głowie.A Majeczka super trzyma główkę

Motylku śliczne te opaski.Chcialabym wszystkie

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

zabciajs a te opaski ładnie przylegają do główki?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ropienie oczek u nas samo przeszło. Przemywałam często solą fizjologiczną.

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:31   #1461
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja dawalam chyba coś ok 6,50/szt.

Ja muszę w biustonoszu chodzić, a nawet spać.Piersi napełnione mlekiem mi wiszą i leje się z nich mleko, wiec musze chodzić w wkładkach. W tych z h&m piersi wyglądaja bardzo ładnie. Ale do spania się nie nadają-śpie w takich za 12 zł z chińczyka.
Ania szkoda piersi, ubieraj coś, choćby sportowe staniki.
Tez muszę spać w staniku, i pewnie do konca kp będę w nich spac i bez wkładek ani rusz. Kończa mi sie zapasy własnie, musze uzupełnić
A tych staniuków z hm nieznosiłam, sprzedałam je bardzo szybko., Na stojąco ok ale jak karmiłam na leżąco to stanik był wszędzie tylko nie na cyckach.
Jak dla mnie najlepszy biedronkowy. Mam niestety tylko jeden i na okrągło prany, więcej razy ich już w biedronce nie widziałam.
Z alles mama tym razem skusze sie na stanik, ale nie chciałam usztywnianego i jakos nie umialam ostatnio nic dla siebie znaleźc.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:36   #1462
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
U nas też krostki prawdopodobnie po pomidorach z działki.

Madziu ucz pieska ucz

Zazdroszczę Wam spokojnych spacerów z wózkami. U mnie to jeden wielki ryk prawie cały czas Mogłabym całe dnie spacerować gdyby mi dziecko współpracowało

Aniu współczuję kolejnych problemów Przykre to że nie z Twojej winy masz tyle na głowie.A Majeczka super trzyma główkę

Motylku śliczne te opaski.Chcialabym wszystkie

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

zabciajs a te opaski ładnie przylegają do główki?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ropienie oczek u nas samo przeszło. Przemywałam często solą fizjologiczną.

Uczę, uczę to młodziutka suczka potrzebujaca ruchu. Żal, żeby w mieszkaniu sama pozostawała
Ty swoją zabierasz na spacery z Idka?

U Nas przemywanie sola fizjologiczna usuwa jedynie nagromadzona rope :/

Aniu bardzo mi przykro z powodu wstrzymania świadczeń socjalnych
Miałaś jakąś skomplikowaną syt finansowo-zawodowa w 2014 r że musisz się z zarobków tłumaczyć?

Sophia Loren
Stary 2016-08-06, 13:41   #1463
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam
Cicho tu coś. Oby nie dlatego ze dzieci dają matką popalić u nas dziś ok. Od 2 dni nie daje mojemu dziecku nic. Ani enzymu ani espumisanu i co? ? I NIC się nie zmieniło. Bąki dalej idą z płaczem i jest prężnie, ale to trzeba chyba poczekać jak mu tam wszystko się ułoży. Koperek nic nie pomógł, więc nie będę go dopajać.
Aaa i w końcu się wkurzyłam na tą pupę bo co trochę zaleczyłam to znowu pupa czerwona. I od wczoraj smaruje sudokremem i pierwszy raz od 3 tygodni pupa nie jest czerwona😊jeszcze tylko niech mu tylko te ranki znikną,to już będę szczęśliwa

Ja też w mieście i tez trochę sama się czuję. Jak bym miała gdzieś obok koleżankę na spacery to było by lepiej. ..a tak idziemy na spacer sami rano, potem wraca tż i często jest pierwszą dorosłą osobą z którą rozmawiam danego dnia 😐koleżanki w pracy, więc też nie ma jak zadzwonić i pogadać do południa, a popołudniu to młodu często marudny i tez nie ma jak rozmawiać.

Radena to super masz z tym snem. Zazdroszczę bo u nas do 6 to dalej 3 pobudki😉no nie fajnie z tym lataniem po lekarzach, ale lepiej sprawdzić i wiedzieć że wszystko jest ok.
Jak wyżej pisałam chyba każda z nas jest tak trochę sama z tym wszystkim, nie ma co dołka łapać. Trzeba to przetrwać😊

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Oczywiście zapomniałam napisać, że śliczna ta twoja Basiaaż przeglądarkę otworzyłam żeby zobaczyć.

U nas Aniu dramat - mieliśmy 30st w mieszkaniu. O 14 uciekliśmy na pole ( czy jak u innych się mówi - na dwór)
Dobrze że w up wszystko poszło po twojej myśli.
Masakra z tą temperaturą... też bym uciekła z domu. U mnie w upały 26 stopni w sypialni, a jest od południa,w reszcie domu chłodniej.
Byłyśmy wczoraj z Basia u tego chirurga, przepukliny prawie nie ma,ale ma przyklejony plasterek,a w zasadzie to plaster na pół brzucha, bo coś tam się rozeszło i żeby ładnie kiedyś wyglądało. Ma mieć ten plaster 12 dni,2 dni przerwy i znów mamy przyjechać na przyklejanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63849076] rozumiem Cie doskonale...

Haneczka dziękuję że pytasz wezidelko już nie krwawi, jest jeszcze trochę zaczerwienione ale wygląda to.dobrze
Trzymam kciuki za oczko, oby już nie ropialo!

Powiem wam szczerze że jak słyszę takiw rzeczy jak o tym że ktoś kogoś urzekl, czy inne zabobony to mnie krew zalewa... Ale dzisiaj już byłam tak zmęczona tym płaczem że bylabym w stanie to.uwierzyć. I gdyby mi.ktoś powiedział że mam wykąpać dziecko w wodzie święconej bo to.pomoże-zrobilabym tak Wszystko, tylko nie ten płacz. To nie jest zwykly.placz jak marudzenie, czy o.jedzonko. Hania wrzeszczy tak, że sąsiad ktory mieszka 20m dalej dzisiaj mi powiedział, że słyszą ją nawet w domu! Płacze tak, jakbyśmy ją olali i.zostawili nakarmiona, przewinieta, kupy poszły, ja na diecie wiec nic jej nie moglo zaszkodzić. Uspokaja się u mnie na rękach na chwilę, u reszty ryk straszny.
Kompletnie nie wiem co to ma.być po kąpieli ładnie zasnela, na szczęście

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dzanet,współczuję,w ogóle współczuję wszystkim Dziewczynom,których dzieci tak płaczą:-( jak moja tak na początku ryczala to kladlam ją sobie na brzuchu i ruszalam nią góra dół i zasypiala

Cytat:
U mnie Maja ostatnio tez zaczęła częściej plakac i czasami nie mam pojęcia co dziecku dolega. Problemow brzuszkowych nie mamy. Kupy sa codziennie. Cały czas chce być na rączkach a juz trochę waży. Bardzo lubi się kapac ale przy ubieraniu dalej placz. Wczoraj był wyjątek ze byla grzeczna ale godzinę później poszla spac. Za to dzis placz i dwa razy machnelam wózkiem i usnela.
Ostatnio tak myślałam o tym skoku i może i u mnie on jest. Bo ładnie sypiala itp a tutaj od zeszłej niedzieli się zmieniło.

Co do zabobonow i urzekania wierze w to. Kokardki sie robia i pocieralam czolo Mai tetra. Nie zaszkodzi spróbować a może pomoże.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Zjadlam loda i boli gardło :/ oby do rana przeszlo.

Madziu wypilam 3 szklanki gorących napoi i wiecej mleczka sciagnelam na noc. Dziekuje za rady

Dobranoc Mamuśki.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Tak dzisiaj pieknie główke podnosiła i trzymała

Mój największy Skarb

Slodziutka Maja
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:48   #1464
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Masakra z tą temperaturą... też bym uciekła z domu. U mnie w upały 26 stopni w sypialni, a jest od południa,w reszcie domu chłodniej.
Byłyśmy wczoraj z Basia u tego chirurga, przepukliny prawie nie ma,ale ma przyklejony plasterek,a w zasadzie to plaster na pół brzucha, bo coś tam się rozeszło i żeby ładnie kiedyś wyglądało. Ma mieć ten plaster 12 dni,2 dni przerwy i znów mamy przyjechać na przyklejanie

Dzanet,współczuję,w ogóle współczuję wszystkim Dziewczynom,których dzieci tak płaczą:-( jak moja tak na początku ryczala to kladlam ją sobie na brzuchu i ruszalam nią góra dół i zasypiala

Slodziutka Maja
Mocne kciuki, żeby przepuklina całkiem znikła!

Sophia Loren
Stary 2016-08-06, 13:49   #1465
ania230
Zakorzenienie

Jestem zdziwiona ze mam coś wyjaśniać jak wszystko bylo ok przy składaniu wniosku :^

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 13:52   #1466
Radena
Zadomowienie

I
Cytat:
Chudziaszek zazwyczaj Maja jest w body z kr rekawem. Np dzisiaj spala w samych bodach.

Madziu plujesz na tetre oczywiście nie duzo i pocierasz czolo - scierasz rzucone zauroczenie.
Działało chwile to u mnie

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

To się dziewczyna wyspala
U mnie Maja trochę za wcześnie wstala. Usnela o 20 a wstala 24.30 tak to dopiero wstala o 2-3. Potem kolejna pobudka o 2.30 i 8.00

Dziewczyny czy wasze dzieci placza badz marudza przez sen?

Moja czasem dosłownie kilka sekund poplakuje i idzie spać dalej. Dzis wstała o 5 przez kupkę, gdyby nie to to pewnie by dłużej spała.
Basia na noc ma body z długim rękawem,a w dzień jak gorąco to albo body krótki rękaw albo sukienka
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 13:55   #1467
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zdziwiona ze mam coś wyjaśniać jak wszystko bylo ok przy składaniu wniosku :^

Eh biurokracja :/

Hania jak ciepło to body z,krótkim rekawkiem, rampeesy (fajna rzecz bo szybko się ubiera) albo sukienki właśnie
Dziś u Nas 22stop także w porownaniu do wczoraj przeskok totalny
My dalej na dworze, ale powoli zawijamy się do mieszkania bo sama robię się głodna

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-06, 14:00   #1468
ania230
Zakorzenienie

Ciekawa jestem to tym razem uslysze. Z zusu dostalam informacje na pue ze w mojej sprawie jest postępowanie i do 60 dni dostane jakąś odpowiedz... padlam 60 dni.
Tak sobie myślę co by było gdybym była samotna matka ciekawe za co bym dziecku pieluchy kupila itp

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-08-06, 14:23   #1469
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem to tym razem uslysze. Z zusu dostalam informacje na pue ze w mojej sprawie jest postępowanie i do 60 dni dostane jakąś odpowiedz... padlam 60 dni.
Tak sobie myślę co by było gdybym była samotna matka ciekawe za co bym dziecku pieluchy kupila itp

Szkoda słów :/ myślę, że jako samotna matka nie miałbyś siły ani możliwości finansowej żeby walczyć o swoją godność przed sądem

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:

Oczywiście 60dni roboczych zapewne :/

Sophia Loren
Stary 2016-08-06, 14:26   #1470
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Szkoda słów :/ myślę, że jako samotna matka nie miałbyś siły ani możliwości finansowej żeby walczyć o swoją godność przed sądem

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Oczywiście 60dni roboczych zapewne :/

Co raz bardziej stwierdzam ze jest to chory kraj.
Oczywiście 60 dni pracujących.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości