Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy planowanie dziecka, niezupełnie będąc w związku jest kompletnie absurdalne?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-29, 13:58   #287
cava
Zakorzenienie

Dot.: Czy planowanie dziecka, niezupełnie będąc w związku jest kompletnie absurdalne?

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
A co ma zrobić jak nie ma gdzie mieszkać? A co ma zrobić jak nie ma pracy? A co ma zrobić jak jest ciężko chora? Odpowiedź jest prosta - poczekać. Adeedra nie dobija do 40tki.
Ale ona ma gdzie mieszkać, za co żyć, i rodzinę do pomocy + jest dorosła ( i podejrzewam jednak nie tak patologiczna jak jej się tu sugeruje.)
Na co ma czekać i do kiedy konkretnie? Na menopauzę?

Tak z lekka nie ogarniam, rozdenie zdeicka koło 40tki to mozę i teraz modne, jak społeczeństwo raczy dojrzewać dopiero w tych okolicach, ale z biologicznego punktu widzenia to dla kobiety po pierwsze juz spora loteria, a po drugie, tak zwyczajnie i po ludzku, już siły nie te.

Tak , naprawde wiem ze trudno w to uwierzyć, ale mimo popropagandy, 40to latka biologicznie nie jest już pierwszej młodości.
Faceci mogą sobie czekać i do 80 tki.

+ pojawia się w tym czekaniu inny motyw. Czy to dla dziecka aż takie dobro, mieć rodzica który umrze te 20 lat wcześniej niż by mógł, jakby prędzej rodził. Przecież, uwaga: pozbawi potencjalne wnuku dziadka.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując