Czy planowanie dziecka, niezupełnie będąc w związku jest kompletnie absurdalne? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-29, 11:09   #271
JanePanzram
Zakorzenienie

Dot.: Czy planowanie dziecka, niezupełnie będąc w związku jest kompletnie absurdalne?

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Mnie jest tak mega ciężko uwierzyć że ktoś NAPRAWDĘ widzi problem w samotnej matce. Zostawmy na chwilę świadomy/ nieświadomy wybór. Ciekawi mnie skutek - czyli czy wg was samotny rodzic nie jest w stanie dobrze wychować dziecka?
Pewnie może, ale samotni rodzice w 99,9% przypadków woleliby nie być samotnymi rodzicami. Gdyby im dać wybór - to by wychowywali w parze.
Mówisz więc o czymś, co jest mało normalne i do czego prawie nikt świadomie nie dąży.
Autorka zresztą też nie należy do tego 0,1% przypadków - ponieważ ona rozprawia o tym temacie na poziomie teorii. Podchodzi do tego tematu tak jak ty: jak do pogadanki na forum. Teoretycznie rozważa techniczne aspekty posiadania dziecka samemu. I wolałaby je mieć z partnerem, tylko on tego nie chce.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:11   #272
Lumimi
Zakorzenienie

Dot.: Czy planowanie dziecka, niezupełnie będąc w związku jest kompletnie absurdalne?

Cytat:
OPINIE
pojechano po niej od egoistek które chcą świadomie skrzywdzić swoje dziecko. super OPINIA o kobiecie która pragnie dziecka
Spytala o opinie to je dostala. Nie zawsze sa pozytywne.
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:15   #273
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Czyli nie ma znaczenia czy robimy coś świadomie czy wyniknelo z okoliczności. No, wiec róbmy dzieci bez pracy mieszkając pod mostem. Bo przecież można prace i mieszkanie stracić
Nie, piętnujmy wszystkich, którzy się za to biorą bez własnościowego mieszkania i wykształcenia wyższego. W końcu dziecku trzeba zapewnić najlepsze warunki. I przy okazji dzieci poczęte przez takich ludzi też, jakieś podejrzane są...

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
To jest sytuacja kiedy matka w ogole nie daje szansy byc ojcem. Nie majac nawet przeslanek ze ten ojciec bylby zlym ojcem.

Nie rozumiem? Ona nie chce niczego robić wbrew jego woli, jeśli on na to nie pójdzie, to nikt go nie będzie "wrabiał".
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:24   #274
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Nie, piętnujmy wszystkich, którzy się za to biorą bez własnościowego mieszkania i wykształcenia wyższego. W końcu dziecku trzeba zapewnić najlepsze warunki. I przy okazji dzieci poczęte przez takich ludzi też, jakieś podejrzane są...
Nikt tu nie piętnuje, tylko mówią jak jest: samotne macierzyństwo to nie jest pożądany stan, do którego warto namawiać a już tym bardziej dążyć. To jest najczęściej wynik okoliczności: odchodzisz od partnera, albo związek się rozpada. Zresztą samotne macierzyństwo nie jest pożądane przez samą autorkę. Bo ona w pierwszym poście pisze głównie o swoim facecie i o związku - czyli to jest dla niej główny problem. Dziecko sobie dodała do tej układanki nie wiadomo w sumie po co.

Samotne matki znam i żadna z nich nie jest zachwycona tym stanem - są samotne, bo życie je do tego zmusiło. W żadnym przypadku nie był to dla nich wymarzony stan docelowy, każda wolałaby wychowywać z partnerem.
Autorka też, tylko partner nie chce.
Stary 2016-08-29, 11:26   #275
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Chęć posiadania dziecka to nie jest jakaś super zaleta ani potrzeba, która trzeba spełnić niezależnie od okoliczności bo bejbik
Dla części osób to jest właśnie wielka potrzeba, która ma wielki wpływ na ich życie. Tak ludzi biologia programuje, co ma kobieta zrobić z tym instynktem, tą potrzebą, poczuciem, że jej życie jest puste bez dziecka, jak nie ma faceta akurat? Nie zawsze ma luksus czekania, aż znajdzie odpowiedniego pana.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2016-08-29 o 11:29
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:30   #276
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Dla części osób to jest właśnie wielka potrzeba, która ma wielki wpływ na ich życie. Tak ludzi biologia programuje, co ma kobieta zrobić z tym instynktem, tą potrzebą, poczuciem, że jej życie jest puste bez dziecka, jak nie ma faceta akurat? Nie zawsze ma luksus czekania, aż znajdzie odpowiedniego pana.
A co ma zrobić jak nie ma gdzie mieszkać? A co ma zrobić jak nie ma pracy? A co ma zrobić jak jest ciężko chora? Odpowiedź jest prosta - poczekać. Adeedra nie dobija do 40tki.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:31   #277
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Nikt tu nie piętnuje, tylko mówią jak jest: samotne macierzyństwo to nie jest pożądany stan, do którego warto namawiać a już tym bardziej dążyć. To jest najczęściej wynik okoliczności: odchodzisz od partnera, albo związek się rozpada.
Nie znam nikogo, dla kogo własnościowe mieszkanie nie byłoby czymś pożądanym.

Ona po prostu przewiduje, że ten związek się rozpadnie, prędzej czy później. Wg mnie lepsze realne spojrzenie na sprawę, niż 100000% pewności niektórych wizażanek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 11:34   #278
thirky
on tired little feet

Cytat:
Pewnie może, ale samotni rodzice w 99,9% przypadków woleliby nie być samotnymi rodzicami. Gdyby im dać wybór - to by wychowywali w parze.
a ona chce sama. i jest szczęśliwa sama. i podejrzewam że jakby chciała to chętnego na związek i dziecko by bez problemu znalazła. ma wybór i wybrała.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
No i co dalej. Nie zgadzasz się z nią, Twoja sprawa. Ja zdania nie zmienię.
Chęć posiadania dziecka to nie jest jakaś super zaleta ani potrzeba, która trzeba spełnić niezależnie od okoliczności bo bejbik
weź daj sobie spokój z tą mierną ironią. nikt nie mówi że chęć posiadania dziecka to zaleta. ale tak, to jest "super potrzeba", a twierdzić że ktoś nie powinien być rodzicem to jak twierdzić że nie powinien być w związku / iść na studia / zrobić cokolwiek innego czego pragnie i ku czemu nie ma przeciwwskazań

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
A co ma zrobić jak nie ma gdzie mieszkać? A co ma zrobić jak nie ma pracy? A co ma zrobić jak jest ciężko chora? Odpowiedź jest prosta - poczekać. Adeedra nie dobija do 40tki.
ale na co ma czekać skoro uważa że nie po drodze jej ze związkami?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 11:43   #279
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
a ona chce sama. i jest szczęśliwa sama. i podejrzewam że jakby chciała to chętnego na związek i dziecko by bez problemu znalazła. ma wybór i wybrała.
To przyjrzyj się, jak ona o dziecku pisze. Tyle emocji przy tym temacie wykazuje, co przy zakupie mebli do pokoju. Rozprawia o problemie dla niej teoretycznym; nie pisze jak o swoim, tylko jakby to był teoretyczny temat z forum, w którym się bitwy toczą o jakieś szczególiki.
Stary 2016-08-29, 11:48   #280
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Niby tak, ale może tylko stracić kolejne lata i wylądować w tym samym punkcie. Nie wspominając o tym, że z wiekiem wzrasta ryzyko związane z macierzyństwem, zarówno chorób, jak i osierocenia dziecka. Nie uważam tego w żaden sposób za argument przeciw późnemu rodzicielstwu, ale skoro już tak dbamy o dobro dziecka...

Cytat:
To przyjrzyj się, jak ona o dziecku pisze. Tyle emocji przy tym temacie wykazuje, co przy zakupie mebli do pokoju. Rozprawia o problemie dla niej teoretycznym; nie pisze jak o swoim, tylko jakby to był teoretyczny temat z forum, w którym się bitwy toczą o jakieś szczególiki.
Ona ma taki styl, ale masz rację, więcej tutaj o tym konkretnym panu, niż o hipotetycznym dziecku.
Stary 2016-08-29, 12:26   #281
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
A gdyby dobijała do 40, to już by mogła zaciążyć i urodzić?
Jak kobieta ma warunki materialne, jest dorosła, wie czego chce, to czemu ma czekać? W sytuacji, gdzie jej się nie zanosi na związek? Albo gdy ogólnie nie widzi się w stałym związku?
Co, jeśli po kilku latach czekania dalej będzie sama, starsza, czasu na rodzenie dzieci mniej, w ciążę też nie zawsze się zajdzie od razu, nie zawsze się każdą ciążę donosi. Czemu ma ryzykować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-29, 12:35   #282
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

gdyby nie miała warunków finansowych uwazalabys tak samo?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-08-29, 12:44   #283
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Wiele osób wychowało się bez ojca. Jeść coś jednak każdy musi (przy czym wymagania wizażowe co do tego minimalnego progu, który pozwala myśleć o dzieciach, uważam za nieco przesadzone).
Stary 2016-08-29, 12:48   #284
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Nie, bo dziecko bez jedzenia nie przeżyje
Stary 2016-08-29, 12:49   #285
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Wiele osób wychowało się bez ojca. Jeść coś jednak każdy musi (przy czym wymagania wizażowe co do tego minimalnego progu, który pozwala myśleć o dzieciach, uważam za nieco przesadzone).
Wielu ludzi wychowalo się w biedzie i żyją, wcale nie woleliby się nie urodzić

Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
Nie, bo dziecko bez jedzenia nie przeżyje
Oj tam, na jedzenie wystarczy, jest 500+, mops, caritas...

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-08-29, 12:55   #286
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Wielu ludzi wychowalo się w biedzie i żyją, wcale nie woleliby się nie urodzić
Np. ja i nie narzekam. Z tego też powodu mam dystans do wizażowych wyliczeń, co nie znaczy, że popieram głodzenie dziecka i stawiam to na równi z wychowaniem bez ojca.
Stary 2016-08-29, 12:58   #287
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona ma gdzie mieszkać, za co żyć, i rodzinę do pomocy + jest dorosła ( i podejrzewam jednak nie tak patologiczna jak jej się tu sugeruje.)
Na co ma czekać i do kiedy konkretnie? Na menopauzę?

Tak z lekka nie ogarniam, rozdenie zdeicka koło 40tki to mozę i teraz modne, jak społeczeństwo raczy dojrzewać dopiero w tych okolicach, ale z biologicznego punktu widzenia to dla kobiety po pierwsze juz spora loteria, a po drugie, tak zwyczajnie i po ludzku, już siły nie te.

Tak , naprawde wiem ze trudno w to uwierzyć, ale mimo popropagandy, 40to latka biologicznie nie jest już pierwszej młodości.
Faceci mogą sobie czekać i do 80 tki.

+ pojawia się w tym czekaniu inny motyw. Czy to dla dziecka aż takie dobro, mieć rodzica który umrze te 20 lat wcześniej niż by mógł, jakby prędzej rodził. Przecież, uwaga: pozbawi potencjalne wnuku dziadka.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 12:59   #288
robcia
Zakorzenienie

Autorka ma sporo odwagi i jeżeli uważa ,że da radę czemu nie? Tylko nie z tym facetem ,ani on tego nie chce ani to rozsądne. Ważne ,żeby dobrze to przemyśleć ,jeżeli już świadomie ktoś się na taki krok decyduje. Czy podołasz psychicznie ,fizycznie i materialnie? Czy w razie ,gdyby coś ci się stało będzie ktoś,kto się nim zajmie?Czy nie próbujesz w ten sposób zapełnić pustki ?
Oczywiście jest super kiedy dziecko ma oboje rodziców, na dodatek jeszcze się kochają.To ideał i dobrze jest do niego dążyć.Jak to wychodzi w praktyce?Różnie.Ludzie się rozchodzą ,zdarzają się nieszczęśliwe wypadki a dzieci są ,rozwijają się ,rosną. Niektóre bardzo potrzebują męskich wzorców, sama widziałam kiedyś dziewczynkę ,która do wszystkich napotkanych facetów mówiła tata.Inne są szczęśliwe ,otoczone gronem wujków , cioć i babć. Pewnie mądry rodzic będzie umiał w porę wytłumaczyć dziecku czemu są tylko we dwoje a w dzisiejszych czasach wcale to nie jest jakaś rzadkość.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2016-08-29 o 13:02
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:03   #289
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cava - niektórzy, np ja, uważają że równie ważna jest pełna micha jak i pełna rodzina. I dzieci powinno się robić w związkach. Takie tam. A co zrobi - jej broszka i jej prawo.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-08-29, 13:13   #290
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja nie wiem czy dzieci powinno się robić tylko w związkach. Ale wiem, że warto pomyśleć, czego się opcjonalnie dziecka pozbawi przy podejmowaniu takiej decyzji.
A takich refleksji wcale nie widać. I dobrze JanPazram zwróciła uwagę, że dziecko to taka koncepcja jako uboczny skutek tego dziwnego układu w którym jest autorka.
Stary 2016-08-29, 13:26   #291
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ale ona ma gdzie mieszkać, za co żyć, i rodzinę do pomocy + jest dorosła ( i podejrzewam jednak nie tak patologiczna jak jej się tu sugeruje.)
Na co ma czekać i do kiedy konkretnie? Na menopauzę?

Tak z lekka nie ogarniam, rozdenie zdeicka koło 40tki to mozę i teraz modne, jak społeczeństwo raczy dojrzewać dopiero w tych okolicach, ale z biologicznego punktu widzenia to dla kobiety po pierwsze juz spora loteria, a po drugie, tak zwyczajnie i po ludzku, już siły nie te.

Tak , naprawde wiem ze trudno w to uwierzyć, ale mimo popropagandy, 40to latka biologicznie nie jest już pierwszej młodości.
Faceci mogą sobie czekać i do 80 tki.

+ pojawia się w tym czekaniu inny motyw. Czy to dla dziecka aż takie dobro, mieć rodzica który umrze te 20 lat wcześniej niż by mógł, jakby prędzej rodził. Przecież, uwaga: pozbawi potencjalne wnuku dziadka.
Oj tak, serio. Faceci mogą i do setki.
Oni nie umierają, jaja im się nie starzeją, wieczna młodość !!!
Skąd ty te mądrości bierzesz, jak pragnę zdrowia ? Co cię opętało w tym wątku, bo Cię nie poznaję normalnie
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:26   #292
201610130935
Konto usunięte

Znajoma mojej mamy zdecydowała się na samotne macierzyństwo - chciała mieć dzieci, a kandydat umarł, zanim się zdecydowali. Miała 27 lat, wdała się w romans, urodziła córkę, która dziś jeest normalna kobietą - studia skończone, dwójka dzieci, mąż, budują dom. Nie generalizowałabym.

Znam za to mnóstwo patologii z pełnych rodzin.
201610130935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:29   #293
Konto usunięte

Mój mąż wychowywał się bez ojca. Dla chłopaka to tragedia, zwłaszcza jak matka z deficytami (nie miał kto amortyzować tych deficytów, nie było drugiego rodzica). Twierdzi, że ojca całe życie mu brakowało, swojemu dziecku by tego nie zrobił. Dla mnie to mówi wszystko.
I na tym skończę.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:35   #294
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaArcyksiezniczka Pokaż wiadomość
Znajoma mojej mamy zdecydowała się na samotne macierzyństwo - chciała mieć dzieci, a kandydat umarł, zanim się zdecydowali. Miała 27 lat, wdała się w romans, urodziła córkę, która dziś jeest normalna kobietą - studia skończone, dwójka dzieci, mąż, budują dom. Nie generalizowałabym.

Znam za to mnóstwo patologii z pełnych rodzin.
Noo,bo w niepełnych rodzinach w ogóle nie ma patologii. Ja znam mnóstwo fajnych ,pełnych rodzin, w których dzieci uwielbiają oboje swoich rodziców i znam też rodzinę ,gdzie matka alkoholiczka samotnie wychowuje syna.I co z tego?
Ważne jaką osobą jest autorka i czy będzie umiała odnaleźć się w roli samotnej matki i czy w ogóle się do tego nadaje.Zew jajników to jeszcze nie wszystko
Stary 2016-08-29, 13:42   #295
thirky
on tired little feet

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6469746 1]Mój mąż wychowywał się bez ojca. Dla chłopaka to tragedia, zwłaszcza jak matka z deficytami (nie miał kto amortyzować tych deficytów, nie było drugiego rodzica). Twierdzi, że ojca całe życie mu brakowało, swojemu dziecku by tego nie zrobił. Dla mnie to mówi wszystko.
I na tym skończę.[/QUOTE]

o jakich "deficytach" mowa?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 13:45   #296
Konto usunięte

Cytat:
o jakich "deficytach" mowa?
A co to ma do rzeczy ? Emocjonalnych, typowych dla zaborczych i apodyktycznych matek wariatek robiących z syna 'jedynego mężczyznę w swoim życiu'.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-08-29 o 13:49
Stary 2016-08-29, 13:59   #297
robcia
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6469801 6]A co to ma do rzeczy ? Emocjonalnych, typowych dla zaborczych i apodyktycznych matek wariatek robiących z syna 'jedynego mężczyznę w swoim życiu'.[/QUOTE]
+matek zrzucających odpowiedzialność za decyzje i problemy ,które powinny podejmować samodzielnie a które ich przerastają na synów -traktowanie ich poniekąd jak partnerów życiowych ( tak ,mój mąż też sie wychował bez ojca)
Ale niestety w pełnych rodzinach też są takie matki, ojciec jest a jakoby go nie było.
Stary 2016-08-29, 14:04   #298
kiciun
Rozeznanie

Moja ciocia jest starą panną, uczy w szkole, uwielbia dzieci i ma do nich cudowne podejście, dzieci jak kończą z nią naukę, to normalnie płaczą. Ciocia zawsze chciała mieć kilkoro dzieci. Niestety jakoś nie znalazła sobie faceta, mieszka samotnie z babcią, która jest już po 80. Już dawno nawet moja religijna babcia przyznała, że chłopa ciocia nie musi mieć, ale szkoda, że nie ma dziecka. Ciocia teraz jest ok 60, na pewno byłaby cudowną matką, stworzyła dziecku lepszy dom niż niejedni i wiodła szczęśliwsze życie.

Także ja popieram, inni ludzie rozmnażają się nierozsądnie, wpadają bo są nie dość ostrożni, rozchodzą się, nie rozmyślają nad tym tak jak autorka i nikt im nie odmawia prawa do szczęścia.

Edytowane przez kiciun
Czas edycji: 2016-08-29 o 14:05
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 14:17   #299
201703061049
Konto usunięte

Dobra, ale my tu przecież nie rozmawiamy o tym, czy samotna matka powinna mieć dziecko, tylko o tym, czy powinna mieć dziecko z TYM akurat facetem, bo na taką opcję się uparła.
Ciekawa jestem, co sama adeedra poradziłaby wizażance w takiej sytuacji. Adeedra, podejmiesz się?
Nie uważam, że pragnienie dziecka jest zachcianką. Nie uważam, że samotna kobieta nie powinna się decydować na dziecko. Ale jednak rozważania nad tym, czy nie skrzywdzę dziecka, wychowując je bez ojca, zajęłyby mi dużo dłużej, niż rozważania nad tym, czy nie skrzywdzę mężczyzny, kradnąc mu plemnika bez jego wiedzy (czy jeśli drzewo pada w lesie, a nikt tego nie słyszy...) Tak że nie dziwię się dyskusji.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 14:21   #300
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Dobra, ale my tu przecież nie rozmawiamy o tym, czy samotna matka powinna mieć dziecko, tylko o tym, czy powinna mieć dziecko z TYM akurat facetem, bo na taką opcję się uparła.
Ciekawa jestem, co sama adeedra poradziłaby wizażance w takiej sytuacji. Adeedra, podejmiesz się?
Nie uważam, że pragnienie dziecka jest zachcianką. Nie uważam, że samotna kobieta nie powinna się decydować na dziecko. Ale jednak rozważania nad tym, czy nie skrzywdzę dziecka, wychowując je bez ojca, zajęłyby mi dużo dłużej, niż rozważania nad tym, czy nie skrzywdzę mężczyzny, kradnąc mu plemnika bez jego wiedzy (czy jeśli drzewo pada w lesie, a nikt tego nie słyszy...) Tak że nie dziwię się dyskusji.
Bardzo ładnie napisane
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości