Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-10, 09:19   #3897
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez fasiek Pokaż wiadomość
Moj maluch czasem strasznie się złosci przy karmieniu, zwłaszcza jak chcę go pokarmic z prawego cyca...
Normalnie to jest walka, zazwyczaj dopiero na śpiocha udaje mi się żeby zjadł. Kilka tygodni temu miał chore lewe uszko i zastanawiam się czy to ucho go dalej nie boli... Przy tej chorobie to nie chciał się nawet położyć na lewym boku już nie mówiąc o ssaniu. Karmiłam go wtedy spod pachy z prawego cyca bo inaczej nie było szans.
Jak myślicie może to być ucho czy może coś innego?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ciuszki zazwyczaj kupuję w smyku. Bo przez internet najwygodniej. Mam też cześć z 5-10-15 i wg mnie są ok z tym że zniżona rozmiarówka.
Któraś z dziewczyn pisała o otulaniu dziecka czymś miękkim żeby nie miało za dużo przestrzeni jak śpi . U nas najlepszą rzeczą i hitem jast kocyk że smyka z firmy motherhood dwustronny welurowy, mam ten największy rozmiar. Kocyk co prawda swoje kosztuje ale jest niezastąpiony do zasypiania. Używam go jak rożka. Zastanawiam się właśnie nad zakupem drugiego bo jak ten idzie do prania to jest problem, a on dość długo schnie.
Teraz jest w promocji normalnie ok 100 zł kosztuje, sa różne wzory czasem jest też większą promocja ja za mój chyba ok 70 zł zaplacilam
http://www.smyk.com/motherhood-kocyk...90x100-cm.html

Ja muszę dokupić Ali jakiś cieplejszy kocyk na jesień ale koniecznie bawełniany. Ostatnio zasnęła na minky to miała całą jedną stronę główki spoconą. Jednak poliester do wózka się sprawdza ale w domu do łóżeczka zdecydowanie nie

Dostaliśmy dwie karty podarunkowe do Smyka i łącznie mamy na nich ponad 400zł. Także mogę szaleć Na liście jest już żyrafka i jakiś kocyk a resztę może zostawię na zimowe wyprzedaże ubranek albo jak będzie jakiś kod rabatowy

Miałam też kupować puzle piankowe ale dostałam w spadku od koleżanki z pracy po jej córeczce więc mamy ten zakup z głowy

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość

Zgadzam sie. Corka dostala plaska poduszke dopiero kolo drugich urodzin, teraz tez nie zamierzam wcześniej dawac. Jak dla mnie dziecko ma wtedy nienaturalna pozycje, przez to, ze glowa jest jeszcze taka duza w stosunku do reszty.
Mało, że nienaturalna pozycja to jeszcze wady kręgosłupa może powodować taka poduszka z tego co czytałam.
Ala też wyłącznie na płasko leży, do wózka czasem jej podkładam tylko motylka antywstrząsowego ale to i tak rzadko, odkąd się zrobiło lato to i z tego zrezygnowałam bo mam wrażenie, że dodatkowo ją grzeje

fablous jest offline Zgłoś do moderatora