|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Dla mnie 5-10-15 to porażka. Mam kilka ubranek - dostałam je od znajomej. Jakieś takie niewymiarowe. Krótkie, szerokie, jakieś takie nieteges. Nie wiem czy taki ich urok, czy są takie, że były już używane?
#3872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie moge takich rzeczy czytac. Mam ryk na koncu nosa. Ostatnio nie moge sie wbic na forum, wiec tylko sobie czytam. Ale tego nie moglam nie skomentowac. Podziwiam kazda matke, ktora podjela taka decyzje dla dobra dziecka. I podziwiam kazda rodzine, ktora stara sie jak najlepiej stworzyc dom dla takiego malucha. Czemu ja czytam takie rzeczy na wieczor?? Czemu ktokolwiek musi podejmowac taka decyzje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię, mamy od nich kilka fajnych rzeczy ale zagadką są dla mnie spodnie - nogawki za długie a w pasie ciasne mimo, że Ala raczej jest szczupła i z innych firm mamy problem w drugą stronę, że są za krótkie i za szerokie w pasie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |||||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A 5-10-15 to tak różnie, zależy co... Niektóre super, a niektóre jakieś sztywne i dziwnie uszyte ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-09-09 o 21:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz dzidź ma 69 cm i nosimy różne rozmiary, ale ja zdecydowanie wolę jak ona ma troszkę za duże ubranka, wtedy łatwiej ją ubierać niż w te dopasowane. W dopasowanych za to lepiej wygląda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
U nas od 20.30 juz druga pobudka. Nie wiem po co i na co.
![]() Tak tylko wpadłam do Was zajrzec mam nadzieje po odłożeniu Igorasa jednak tez troche pospac... Ale zobaczymy o co tu dziś cho bo generalnie od 8 rano obchodzimy dzien marudy za wyjatkiem dwugodzinnej drzemki w poludnie. My mamy pare rzeczy z 5 10 15 i dla niuniutka sa ok. Podobnie jak ze smyka ma akurat. Najgorszą moją inwestycją sa kupione na allegro 7-paki pajacy i bodziakow jakichs angielskich firm george czy cos tam jeszcze. No za krotkie a za szerokie i to wszystko jakby to porozkladac na plasko to by chyba kwadrat wyszedł. Sluza tylko do spania bo wtedy tak nie miota konczynami. |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Roses-Tego mi nie musisz mowic, ale wytlumacz to co niektorym
![]() Dostalam mnostwo rad jak mala sie urodzila, typu nie nos bo przyzwyczaisz, daj jej troche cukru na smoczku bo to dobre na rozwoj mozgu i inne tego typu kwiatki, ktore chyba sie nie nadaja nawet do publikacji he he |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
U nas dosłownie kataklizm - prysznic cieknie, mąż musiał odłączyć i jutro rano będą z tatą walczyć, ale czasu mają mało, tata o 12 musi odwieźć siostrę na lotnisko, my na 16 na ślub a potem na wesele. Normalnie po weselu pojechalibyśmy spać do rodziców, ale boję się, że kociak bez nas nie będzie spał w "nowym" miejscu, żeby go zostawić u rodziców a nie ściągać rodziców do nas. Do tego łajza podjarana krótką wizytą nowej osoby zaczęła posikiwać, trzeba na noc kanapę i fotele obłożyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ita, do karmienia też czasem wspomaga się jeszcze poduszka, ale tu akurat chodziło o taką na noc do łóżeczka dla dzieciaczka. U nas po prostu śpi na płasko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Wtajemniczenie
|
Ja od 3.na dyżurze...lata u nas komar mimo elektrycznego wkładu z chicco...nie wiem, może źle go używam (jeśli w ogóle można źle go użyć). Mała się wierci, bo lata nad nią, a ja stoję nad lozeczkiem i maham rękami jak nawiedzona, by odstraszyc skubanca...już i tak cała zgryziona. Dziewczyny może jakieś rady/porady, bo wymiekam...
Co do smarowania używam linomagu przy każdej zmianie pieluszki, gdy jest pupina w gorszym stanie to niezawodna jest zasypka, czasami sudocrem. Co do ubranek to u nas na tapecie 62. H&M nam super pasuje, ze Smyka też, 5-10-15 porażka... ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- P.S. Zabilam bestię...brawo ja ![]()
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haaahaha brawo ![]() U nas dzis pobudka nr 6 a co? ![]() Zanim kolo 9 wstaniemy mogą juz być co godzinę. Niniejszym czuje w powietrzu dzien z mamą zombieee. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
U nas pierwsza pobudka od 20:30
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Pobudki standardowo, ale dziś musiałam obsłużyć i małego i laktator. Nawet dało radę, dopiero teraz poprosiłam o pomoc, bo mały tak szybko nie zaśnie. Tylko oczywiście zawsze, kiedy zanosi się długi i zajęty dzień to ja się z bólem głowy obudziłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy zaobserwowalyscie po szczepieniach zmiany w brzuszku? Bo ja mam wrazenie, ze wlasnie po znowu w nocy jest bol brzusia, brzydkie kupale. Dzis to taki mnie powital ze rzeka to malo, powinnam sie udac nad morze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wspominałam juz wcześniej, że my kupiliśmy moskitierę na łóżeczko, od tego czasu raz Weronika była ugryziona i to raczej już rano, jak Ja biorę do siebie do łóżka. Innego pomysłu nie mam, bo ten preparat do kontaktu tez nijak działał. Dodatkowo T. co wieczór robi obchod za komarami ;-) Co do smarowania dupki, to u nas tez od święta. Raz na samym początku trochę miała czerwoną (jechaliśmy do lekarza, spala w nosidelku, było ciepło i kuuupa podrażnila chyba) to leczyłam, bepanthenem. I z 2 razy od Dady chyba miała krostki, a tak pozatym, to jak "pupka niemowlaka" Pod paszkami i na szyjce w te gorączki od czasu do czasu smaruje Latopic'iem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Dagg, ale Olo ma tempo z tymi kłami ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Kocham jak to moje dziecko rano jak wstanie, wzięte w ramiona, łapie mnie z całej pary w tych małych łapkach za twarz i ciągnie żeby mnie zjeść ![]()
![]() |
#3890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zasneła o 23 i pobudki 24, 1, 2 potem 4:40 i 6. Teraz śpi... Nie wiem czy to nowe miejsce czy po prostu taka noc ![]() Ale że ja tylko budziłam się na szybkie karmienie, czuję się ok ![]() Martunia, Tymek teraz śpi sam w łóżeczku?
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
W sumie zazwyczaj u mnie też tak to wygląda
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zadomowienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Raczkowanie
|
Moj maluch czasem strasznie się złosci przy karmieniu, zwłaszcza jak chcę go pokarmic z prawego cyca...
Normalnie to jest walka, zazwyczaj dopiero na śpiocha udaje mi się żeby zjadł. Kilka tygodni temu miał chore lewe uszko i zastanawiam się czy to ucho go dalej nie boli... Przy tej chorobie to nie chciał się nawet położyć na lewym boku już nie mówiąc o ssaniu. Karmiłam go wtedy spod pachy z prawego cyca bo inaczej nie było szans. Jak myślicie może to być ucho czy może coś innego? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Ciuszki zazwyczaj kupuję w smyku. Bo przez internet najwygodniej. Mam też cześć z 5-10-15 i wg mnie są ok z tym że zniżona rozmiarówka. Któraś z dziewczyn pisała o otulaniu dziecka czymś miękkim żeby nie miało za dużo przestrzeni jak śpi . U nas najlepszą rzeczą i hitem jast kocyk że smyka z firmy motherhood dwustronny welurowy, mam ten największy rozmiar. Kocyk co prawda swoje kosztuje ale jest niezastąpiony do zasypiania. Używam go jak rożka. Zastanawiam się właśnie nad zakupem drugiego bo jak ten idzie do prania to jest problem, a on dość długo schnie. Teraz jest w promocji normalnie ok 100 zł kosztuje, sa różne wzory czasem jest też większą promocja ja za mój chyba ok 70 zł zaplacilam http://www.smyk.com/motherhood-kocyk...90x100-cm.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dolne jedynki juz tak fajnie wystaja z dziasel, slodko to wyglada 😍 ale jak lapie moje palce, zeby sobie pomemlac, to zagryza z calej sily... i zarowno swoje jak i moje palce kieruje tam, gdzie dziaslo wydaje mi sie rozpulchnione. Liczylam, ze po nocy poczuje brzeg zabka, ale nic z tego.. Wzielam ekipe na dwor, mlody marudny, latwiej mi go w wozku niz na rekach ukolysac, bo przy piersi tylko wieczorem chce zasypiac. To starsza uciekla do domu, a my kwitniemy w tym goracu. Jeden sasiad szaleje z wiertarka, tesc cos tam stuka mlotkiem, a drugi sasiad co chwile odpala traktor, a z domu jeszcze slychac odkurzacz, bo maz sprzata. Ciekawa jestem, jak dlugo pospi przy tych halasach. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- 30min, to taki nasz "sen minimum". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Wtajemniczenie
|
Mona, Dagg wasze maluchy ssą (ssają?) Palce?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę dokupić Ali jakiś cieplejszy kocyk na jesień ale koniecznie bawełniany. Ostatnio zasnęła na minky to miała całą jedną stronę główki spoconą. Jednak poliester do wózka się sprawdza ale w domu do łóżeczka zdecydowanie nie ![]() Dostaliśmy dwie karty podarunkowe do Smyka i łącznie mamy na nich ponad 400zł. Także mogę szaleć ![]() Miałam też kupować puzle piankowe ale dostałam w spadku od koleżanki z pracy po jej córeczce więc mamy ten zakup z głowy ![]() Cytat:
Ala też wyłącznie na płasko leży, do wózka czasem jej podkładam tylko motylka antywstrząsowego ale to i tak rzadko, odkąd się zrobiło lato to i z tego zrezygnowałam bo mam wrażenie, że dodatkowo ją grzeje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
Nie, memla je wszystkie bo wkłada wszystkie na raz i tak wydaje się że sobie je gryzie ale nie ssie. Nie widziałam też żeby kiedykolwiek miała z buzi pojedynczego palunia, któregokolwiek.
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze ja sie pochwale 21.30, 22.30, 00.30, 2.40, 5.00, 7.00 (zasnelismy o 8) wstalismy ostatecznie o 10. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Ale raczej nie ma aktywnego ssania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.