2008-02-12, 16:43
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
Napisane przez karla_92
Może faktycznie za krotko je regeneruje, chociaz trwa to juz jakies 3-4 miesiace  Używam oleju kokosowego,rycynowego,mio du, oliwy z oliwek, zółtka - jeden raz w tyg, waxa polskiego ale dopiero od niedawna, wczesniej używalam tego zagranicznego ale efektow 'odnowy' brak, no i różnych odżywek - najdluzej pantene, a teraz przerzucilam sie na balsam z apteczki babuni bez silikonow  W miedzy czasie używalam ziolowego szamponu ktory w duzym stopniu zniszczyl ten efekt ktory udalo mi sie juz uzyskac bo wlosy strasznie sie przesuszyly  Aha i zaczynam jeszcze pic pokrzywe i planuje też robic z niej wcierki  Juz stracilam nadzieje ze moje wlosy sie odbuduja. Jedyne co to moge je nawilżyc i czekac aż odrosna a w miedzy czasie wmacniac cebulki zeby te nowe wlosy byly mocniejsze 
|
Hmmm 3-4 miesiące to okres, po którym jakies efekty juz powinny być widoczne. Może na poczętek zwiększ częstotliwość maski z kokosa etc do np. 2x w tyg. Jeśli ziołowe szampony za bardzo Ci przesuszają włosy to przejdź na szampony dla bobasków. Możesz spróbować ten z Barwy, który polecałam Virce (kilka postow w górę)- o ile uda Ci się go znaleść . Skoro masz kallosa mlecznego to stosuj go po kazdym myciu, jeśli obawiasz się przetłuszczania, to nakładaj od ucha w dół. Wcierki jak najbardziej, masaż i szczotkowanie co wieczór 
I jeszcze taka rada natury technicznej- jak nie nakładasz olejów, to przed myciem zaaplikuj tego kallosa od ucha w dół. Możesz tak chwilę pochodzić i potem umyj włosy. Maska zmyje się spływającą pianą a co najważniejsze ochroni włosy przed działaniem detergentów. Po myciu w ew. jeszcze raz kallos na całe włosy.
A co do ilości olejów to mnie to wystarcza- nie lubię jak mi coś z łba ścieka no i mniej potem do zmywania.
Cytat:
Napisane przez madzienka001
Dzieki Jolie...za Twoją rada nabyłam kilka dni temu szczotke z dzika, zapłaciłąm 10 funtów, ale mysle z jest porzadna...jestem badzo zaskoczona, bo wziełam te ze sztywnym włosiem jak radziłas i okazała sie super..extra rozczesuje i masuje (mogłaby nawet mocniej) bo lubie to uczucie mrowienia...Jeszcze raz dzieki za wszystkie rady 
|
Nie ma za co cieszę się, że mogłam być pomocna. Te szczotki to genialna sprawa. Odkąd kupiłam moją pierwszą naturalną szczotkę, polecam je każdemu
from destruction of time
"Sacred Serenity" Death
|
|
|