Zakorzenienie
|
Dot.: Mężczyźni na wizażu
Cytat:
Napisane przez syntagma
na forum sie dyskutuje...widze te watki.
"Co dzisiaj zjadlas?" "Bulke"
mi dech zapieraja te dyskusje
Mnie sie podoba, ze sie tu wypowiadaja faceci, ciekawiej jest. A bywaja rozni, tak jak i kobiety tutaj
Lir, to czesto w druga strone tez idzie, zauwzylas? Dziewczyna ma problem i druga jej odpowiada: poczekaj poradze sie mojego TZta co on na to powie..."moj TZ mowi, ze". Dziewczyna jedna z zezem (?) zalozyla watek tu kiedys, do facetow, czy im to przeszkadza. Dziewczynom tak sie czesto zdaje, ze facet sie jeden wypowie, to jakas wyrocznia co oni lubia itd.
Poza tym to jest specyfika forum zobacz, ze wypowiadaja sie nie Ci ktorych temat watku dotyczy. Watek o tytule: dla tych co lubia seks analny i 80% bedzie wchodzic i pisac, ze to jest fe i w ogole be
A Ci poszukiwacze to jest zrodlo rozrywki  ja ich lubie  Najbardziej jak zaczyna brakowac argumentow i uciekaja omijajac wszelkie pytania do nich skierowane
jak mozna rzucac tym feminizmem jakby to byla obelga to nie pojme 
|
zauważyłam, jasne. o tym było pisane w absurdach na forum, o ile dobrze pamiętam
jeżeli wypowiedzi facetów byłyby naprawdę w porządku, to przecież bym nic nie mówiła. np. dziewczyna ma problem, bo pękła jej dętka w rowerze i facet na wizażu jej pomoże. jednak pisałam o jakie sytuacje mi chodzi (super-facet to ja itp.) i to mnie razi.
a wątek jest 'mężczyźni na wizażu', więc pytam tutaj, czego panowie szukają, bo jak widzę takie posty, to skojarzenie mam jedno.
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6571022]no na pewno ci milo z tego powodu a czemu by nie ? [/quote]
taaaa 
Cytat:
Napisane przez leuwen
A w przypadku tej pani wiek akurat ma tutaj wiele do rzeczy. Jej wypowiedź skojarzyła mi sie z sytuacjami z jakimi miałem doczynienie w podstawówce. Przychodził ktos nowy do klasy i gdy sie z jakaś osobą pokłócił to ona mówiła w imieniu wszystkich ze jej nie lubi i ze nikt jej tutaj nie chce. To zachowanie typowe dla młodego wieku i swiadczy o niedojrzałosci.
|
dlaczego sądzisz, że ta pani ( ) wypowiadała się w imieniu zbiorowości? czyżby dlatego, że pisze w pierwszej osobie liczby pojedynczej?
Cytat:
Napisane przez leuwen
Tu nie chodzi o tekst ani o rzecz ani o dźwiek, tylko o osoby. Takich samych pełnoprawnych użytkowników tego forum jak i Ty. swoim pytaniem i krytyką sugerujesz że meżczyxni nie powinni mieć tutaj wstępu, oraz w pewnym sensie obrazasz tych co tutaj przychodzą.
|
nic takiego nie sugerowałam. moje pytanie było utrzymane w ironicznym tonie, jeśli cie to obraża, to przepraszam. niemniej odpowiedź 'jak ci się nie podoba, to nie czytaj' nadal uważam za bezsensowną, bo na tym forum osoba=tekst przez nią napisany. jeśli mnie ten tekst razi, to dlaczego, powiedz mi, dlaczego , nie mogę nic powiedzieć, ani o nic zapytać?
Cytat:
Napisane przez leuwen
twoje pytanie sugerowało negatywną odpowiedź. Pytanie czego ktos gdzieś szuka jest w tym wypadku niegrzeczne i jest nie na miejscu. Petając kogoś czego tutaj szuka zazwyczaj dajemy mu dozrozumienia ze jest niemile widziany. Odpowiedzi o setkach maili i strojach kąpielowych były adekwatna odpowiedzia na zadane pytanie.
|
moje pytanie niczego nie sugerowało, a już na pewno nie odpowiedzi (to w ogole możliwe?) bo jak widzisz, niektórzy mężczyźni odpowiedzieli krótko i na temat. nie było moją intencją obrażam kogokolwiek, pytanie zadałam wprost i tyle 
Cytat:
Napisane przez leuwen
Jesłi chcesz się dowiedzieć czego szuka każdy z panów (jesli rzeczywiście Cie to interesuje) to aby nie być posadzonym o niegrzecznosć zapytaj się o to kazdego z osobna na priv  bo pewnie ilu facetó tyle bedzie odpowiedzi. Ale Ty nie chcesz wiedzieć czego tutaj szukamy, bo ty przecież juz wiesz. Opisałaś to kilka postów wcześniej. Wiec nie rozumiem po co to pytanie
|
chcę wiedzieć. moje wypowiedzi, jak mówiłam, miały charakter ironiczny. przyznaję, że zachowania wielu facetów na tym forum pozwalają mi domyślać się odpowiedzi, ale mimo to spytałam, a nie oskarżyłam, więc można było odpowiedzieć i z głowy po to są wątki o różnej tematyce na forum, żeby w nich pytać. nie uważam tego pytania za intymne, ani wymagające takiej konspiracji, żebym musiała posłużyć się PW.
Cytat:
Napisane przez leuwen
Pisałem ze ja pamietam co piszę. Nie pisałem ze ty masz o tym pamiętać.
Jesłi jesteś zniesmaczona i uwazasz ze łamię regulamin zgłos do moderatora. Nie przychodzę na wizaż, żeby się dowartościować i poczuć, że jestem starszym mądrym kolegą naiwnych głupiutkich dziewczynek, które w każdej chwili mogę, , zjeść na śniadanie. A nawet gdyby tak było to nic Ci do tego 
|
dlaczego nic mi do tego?
Cytat:
Napisane przez leuwen
Też takie wrażenie odnoszę. Zapewniam uroczyście lir i bess ze nawet jakby były ostatnimi kobietami na ziemi to ich nie bedę porządał 
|
uroczyście dziękuję za zapewnienie 
Cytat:
Napisane przez syntagma
Lir, ja nie mialam tego na mysli, ze Cie o wstret do factow podejrzewam  tylko ten zarzut Slawka byl chyba odnosnie tego, z tym feminizmem.
|
wiem, wiem, spoko 
Cytat:
Napisane przez przemox
sorry, jakie chore kłótnie? Czytając ten wątek od jakiegoś czasu z kilku kobiecych postów przebija ... niechęc do płci brzydkiej, przynajmniej do obecności płci brzydkiej na forum.
Zarejestrowałem się tu się bo podoba mi się to forum, ciekawią mnie ludzie na nim. Skoro nie czuję się na nim niepewnie więc chyba od a do z babskie nie jest, zresztą w regulaminie nie ma nic o zakazie wstępu dla mężczyzn  To takie dziwne że tu jesteśmy? Rozmawiamy z Wami, dyskutujemy? Tak samo jak wśród facetów , tak samo wśród kobiet są osoby z różnymi charakterami, poglądami i co ma płec do tego? Nie widzę by była tu jakaś zamknięta Rzeczpospolita Babska  i nigdy szczerze nie spotkałem się tutaj z jakąś niechęcią i dziwnymi pytaniami czego tu szukam aż do tego wątku.
Niqsia13 ''... tudzież nie włączać się w dyskusję...'' rozumiem że nie wolno nam nawet w tym wątku o tytule...zaraz, jak on brzmiał  odzywac się?
|
przemox, sam wiesz, że wielu facetów nie rozmawia, ani nie dyskutuje (chociaż potrzeba dyskusji na forum składającym się w 99% z kobiet też mnie dziwi ), tylko uskutecznie zachowania, o których wspomniałam wcześniej i męczy mnie to, bo naprawdę rozwalają wątki i to jest niepotrzebne. jestem nastawiona negatywnie, bo większość męskich postów, które mam okazję zobaczyć jest bardzo nie na temat, często oceniają dziewczyny i piszą rzeczy, które mogą być źle odebrane (i są ). oczywiście, facet za faceta nie odpowiada, ale przez to wszystko jestem niechętnie nastawiona do mężczyzn na forum. i dlatego poruszyłam ten problem.
|