2008-02-20, 15:38
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pseudokibice....
Cytat:
Napisane przez Catt_girl
Znów w gazecie przeczytałam o napaści pseudokibiców, tym razem ofiarami byli niewidomy i policjant.
|
Ogólnie to media po prostu łgają Ale słyszałem o tym incydencie.
Cytat:
Napisane przez Catt_girl
Zastanawia mnie co daje tym osobom pobicie innych, sport powinien jednoczyć a nie doprowadzać do takich sytuacji.
|
Sport nikogo jeszcze nie zjednoczył i tak zapewne pozostanie.
Hecate:
Cytat:
|
Moja znajoma jest wrecz dumna ze swojego faceta kibola. Nawet na ustawke ja wzial w ramach randki.
|
Słucham ???
Cytat:
|
No i powiedziala mi, ze kibole maja swoja ideologie - jaka? nie potrafila sprecyzowac.
|
To Ci bzdur nagadała. Kibice to grupa zbyt heterogeniczna społecznie i poglądowo, żeby można było mówić o jednolitej ideologii czy poglądach.
Cytat:
|
Jeszcze trochę i sama będę chodzić.
|
Narkotyk, daj spokój, tylko Ciebie jeszcze Tedkom brakuje...
Cytat:
|
Uważam, że osoby które przychodzą na mecz, po to by kogoś stłuc mają nierówno pod sufitem. Nie rozumiem w ogóle ich zachowania.
|
Mysia Pysia, ile raz byłaś na meczu? Bo bez poznania pewnych zjawisk empirycznie ciężko mówić o zrozumieniu jakiś zachowań...
Cytat:
|
Naprawdę nie wiem co może kierować tymi ludźmi, ale z pewnością normalni nie są.
|
Jw., oceniasz ludzi o których nie masz pojęcia 
Cytat:
W Anglii nawet o nich dokument nakręcili i w ogóle wyszło na to, że u nas same kibole są . Pokazywali swoje zbiory:swastyki i takie tam, mówili, że Hitler jest ich wodzem.
|
W Anglii nakręcili już kilka dokumentów o tym (są na youtubie choćby). Ten o którym mówisz, czyli Ross Kemp on gangs, to piach straszny, wszystko robione pod z góry przygotowaną tezę, po łebkach i ach, Ci gorzowscy naziści 
Cytat:
|
Moj znajomy na szczescie bardzo daleki z ktorym nigdy nie utrzymywalam regularnych kontakow
|
Tak, bo to jak choroba zakaźna 
Cytat:
,m.in. :
"nazwa druzyny jude "
|
No i? Są gorsze hasełka, od Żydów wyzywa się drużyny w różnych częściach Europy, akurat z nazizmem to nie ma nic wspólnego.
Jw. nie ma to jak kogoś szybko zaszufladkować (jakość komentarzy szczerze mówiąc o czymś też świadczy)
Cytat:
|
nie mam nic przeciwko ustawianym bójka miedzy kibicami -niech ida do lasu i sie zabijaja
|
Nie słyszałem nigdy żeby ktokolwiek zginął w ustawce, bądź został kaleką, za to policja wysłała już kilka niewinnych osób pod ziemię/na oiom.
Zdefiniuj proszę "normalnego kibica".
Cytat:
zwyklych ludzi ,obrzucanie kamieniami,plucie i rzucanie butelkami.
takich kiboli powino sie nie wpuszczac na stadion i nakladac powazne kary typu :wysokie kary finansowe lub prace fizyczne w remoncie,nie wiezienie czy areszt bo tan maja za dobrze.
|
Nie bardzo rozumiem, po co wypisujesz bzdury o czymś o czym nie masz pojęcia? Spróbuj na niektóre stadiony w Polsce pasek od spodni z metalowa klamerka, to jest sztuka, a Ty o jakiś kamieniach, butelkach piszesz Druga sprawa - znowu piszesz bzdury, nie wiedząc że w takich przypadkach zakazy stadionowe są powszechnie stosowane. Na koniec pogratulować pisania że komukolwiek jest w więzieniu dobrze
|
|
|