Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-29, 22:40   #680
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez mlalcg Pokaż wiadomość
hej!! pierwsze moje pytanko to czy jeżeli poprosze lekarza o tabletki to czy mi je wypisze bez problemu?? za 3 miesiące mam 18-stką a drugie to czy co miesiąc bedę musiała umawiac się na kolejną wizytę?? czy w między czasie będę mogła wejśc i poprosi o receptę??
Wszystko zalezy lekarza i zasad panujacych w przychodni. Czesto ktos mowi ze idzie tylko po recepte, a konczy sie to pelnym badaniem z usg na innym pietrze, to irytuje innych pacjentow, ktorzy zapisali sie juz dawno i cierpliwie czekali na swoja kolej.
Do niektorych lekarzy trzeba rezerwowac sobie termin miesiac wczesniej, do innych wystarczy rano sie zarejestrowac.
Recepte, jesli dostaniesz, bedziesz miala na wiecej niz jedno opakowanie. Mozesz poprosic od razu na 2-3 opakowania. Zeby nie kupowac wszystkich za jednym razem, mozesz w aptece poprosic o odpis na pozostale opakowania i wybrac je w innym terminie.
Przed wypisaniem recepty powinnas zostac przebadana, lekarz powinien przeprowadzic wywiad na temat chorob w rodzinie, zwlaszcza krazenia. Powinnas zrobic badania ogolne krwi i proby watrobowe. Jesli nie bedzie przeciwskazan pewnie dostaniesz recepte
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując