Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 21:27   #654
marea
Wtajemniczenie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Retin A, na recepte, tylko tretoina ma potwierdzone dzialanie przeciwzmarszczkowe i pogrubienie skory...ale musi ona dodatkowo chronic skore filtrami i na dzien mozesz jej zaproponowac np Redermic z La Roche Posay..zawiera wit C ktora dodatkowo poprawi kolor skory i wygladzi drobne zmarszczki. Do mycia buzki cos delikatnego bez drazniacych dodatkow..najlepiej preparaty do skory wrazliwej ..polecic jej mozesz marki LRP, Avene lub SVR..apteczne produkty..oraz inne apteczne
Poczytaj tu i poogladaj fotki apropo efektow dzialania tretoiny:

http://www.laboratoriumurody.pl/foru...jecia,t22.html

Niech stosuje raz na kilka dni bo na poczatku napewno sie bedzie luszczyc i moze to nie wygladac zbyt ciekawie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Znów się zgłaszam ja Teraz z moją mamą Napaliła się jak jej opowiedziałam i teraz wisi mi nad głową(telefonicznie-ale zawsze)

Więc tak- ma 48 lat, cera jak na jej wiek w stanie bardzo dobrze zakonserwowanym. Mieszana, wrażliwa,strefa T tłustawa, policzki i wokół ust suchutko. Nie ma zmarszek jakie w jej wieku już powinny być, twarz gładka. Drobne mimiczne na czole i w kącikach oczu, ale niewidoczne , trzeba się przyjrzeć. Brak zaskórników czy rozszerzonych porów lub naczyniek. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale cera mamy jest bardzo blada, dosyć wrazliwa na słońce( z tego powodu rzadko wystawiana na jego działanie)

Problemem jest za to zanikanie jędrności skóry. Twarz jest miękka, jeszcze sprawia to miłe wrażenie, ale rok-dwa i zacznie obwisać. I chodzi tu tylko o dół twarzy.Podbródek stracił jędrność, coraz bardziej zaczyna obwisać, podobnie jak dół policzków(chodzi o to załamanie między policzkami a ustami gdy się uśmiechamy). No i szyja- flaczeje....

Do tej pory mama stoswała toniki i żele z różnych serii-AA, Ziaja,Garnier-te delikante dla suchej i wrażliwej cery. Kremy też różne- wszelkiego rodzaju nowości z Diora, Vichy,L'oreala- słowem te co tak namietnie reklamuja jako superprzeciwzmarszczkowe.

Co mogłybyście jej polecić? Chodzi o maksymalne ujerdnienie skóry, jednoczesnie cos przeciw zmarszczkom i nawilżającego...
marea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując