Zakorzenienie
Przekupka: 35 pkt / 100% pozyt.
|
Całoroczny - Guerlain, pędzle Sephora, Coralista, Kenzo , pielęgnacja i inne
Miło znowu tutaj gościć 
Na początek kilka zasad. Nie zawsze będę w stanie odpowiedzieć codziennie. Preferuję wymianę osobistą na terenie Warszawy lub Łodzi (weekendy). Jeżeli chodzi o wysyłkę, to lojalnie uprzedzam, że może mi zająć nawet do tygodnia (nie mam kopert, folii ani niczego do pakowania). Osoby z liczbą przekupek poniżej 10 wysyłają w takim wypadku pierwsze.
Część kosmetyków, które oferuję, przekroczyły już termin ważności. Jednakże, z uwagi na ich jakość, formułę (cienie, kredki) i sposób przechowywania nie dzieje się z nimi nic niepokojącego. Nie będę wymagać za nie cudów, jedynie rzeczy z wish  . Przy większości produktów tego typu pojawia się data zakupu. Bardzo chętnie pokażę kosmetyki przy wymianie osobistej.
Nie interesują mnie ubrania i kosmetyki Avon, Oriflame. Nie będę odpowiadać na takie propozycje. Włożyłam dużo czasu w to, aby jak najlepiej przedstawić wszystkie produkty i to, czego szukam.
Wymieniam się za wish - oto ona:
- Curaprox - szczoteczki do zębów
- Biochemia Urody - rozważę każdą propozycję
- Annabelle Minerals - rozważę każdą propozycję (z podkładów odcień Golden Fairest)
- Sylveco, Vianek, Biolaven - rozważę każdą propozycję
- Hydrolaty, oleje - rozważę każdą propozycję
- Biolaven - rozważę każdą propozycję
- grzebyk/szczoteczka do brwi
- świeże tusze do rzęs
- wody termalne, zwłaszcza Uriage
- Tangle Teezer
- suplementy diety - rozważę każdą propozycję
- perfumy:
- Guerlain: Homme EDP
- Mugler Angel EDT, EDP (refillable) i mgiełka do włosów
- Chanel Coco Mademoiselle EDP/EDT, Chance Eau Fraiche i mgiełki do włosów - bardzo chętnie te torebkowe wersje
- YSL Manifesto - nowe na prezent
Do wymiany mam:
Pędzle:
- Sephora nr 16, PRO Domed crease - użyty kilka razy, jest plastikowe etui
- Sephora nr 56, PRO Flawless airbrush - swojego czasu często używany, w doskonałym stanie, jest plastikowe etui
- Sephora nr 55, PRO Airbrush - często używany, w doskonałym stanie, jest plastikowe etui, ale ułamała się pokrywka

- Sephora nr 78, PRO Airbrush blender - używany często, ale od niedawna (czerwiec ubiegłego roku) - w doskonałym stanie, jest plastikowe etui
- Hakuro nr H51 - używany sporadycznie, w doskonałym stanie
- Sephora nr 43, PRO Kabuki - używany sporadycznie, ułamał się fragment podstawy, ale wpływa to na pędzel tylko wizualnie, jest materiałowy pokrowiec (rewelacja do torebki)
Pędzle - są już leciwe, ale w dobrej kondycji. Nie będę wybredna.
- Sephora nr 13, rounded crease, nie pamiętam, kiedy był kupiony
- Sephora nr 44, bronzer - nie pamiętam, kiedy był kupiony (perfekcyjny do Coralisty)
- Guerlain, pędzel do Meteorytów - jeżeli pamięć mnie nie myli, był kupiony w 2010 r. Jego jakość mnie powala. Nie wiem, czy wypadł z niego jeden włos. Po paru latach odkleiła się rączka od metalowej końcówki, ale wystarczyło podkleić i pędzel jak nowy. Dla mnie był to jedyny wybór do Meteorytów. Mam też welurowe etui, ale zatrzask na magnes się zepsuł, nie mniej pędzel bez problemu można schować.
- Sephora nr 40, angled blush - bardzo sporadycznie używany, napis starł się raczej od przechowywania
Kolorówka:
- puder Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free nr 10 Light Ivory - świeży, ubytek ok 10%
- puder Inglot 3S, kolor chyba 403, nie pamiętam
świeży, kasetka Freedom Round Gloss, nosi ślady noszenia w torebce. Ubytek widoczny na zdjęciu (puder lubi się kruszyć - wysyłka niewskazana)
- róż Coralista, nówka sztuka (kupiony 06.2016)
- cienie Sephora, Colorful 5, N°05 The essential mattes - ubytek znikomy, świeże
- korektor Estee Lauder, Light, nówka sztuka (kupiony 06.2016)
Kolorówka:
- Guerlain, Meteoryty 03 Teint Dore, nówka sztuka, kupione 05.2014
- róż, Coralista, kupiony 06.2015, zużycie widoczne na zdjęciu, jest pędzelek z zestawu
- cienie, Inglot, kupione bodajże 2009 r., z pędzelkiem (bardzo porządnym z resztą)
Perfumy:
- Kenzo, Amour, pojemność wyjściowa 50 ml. Udało mi się uchwycić zużycie. Pochodzą z wymiany. Wolałabym ich nie pakować
Kod: 4N01
- Kenzo, L'eau Par, pojemnośc wyjściowa 50 ml. Od noszenia w torebce poluzował się korek i nie chce się stabilnie trzymać
Kod: 2W01. Mam też flakonik 30 ml, z ubytkiem ok. 30%.
Cienie - do wszystkich są welurki:
- cienie Guerlain, nr 406 Tsarina, kupione jesienią 2009 r. Dołączę do nich kredkę pochodzącą z tej samej kolekcji, dopasowaną kolorystycznie (Retractable Eye Pencil, kolor Bohemian)
- cienie Guerlain, nr 408 Jeu d'Ombrelles, kupione 08.2011 r., raz upadły - ukruszył się wtedy cień w lewym dolnym rogu. Dołączę do nich kredkę Isadora 69 Amethyst, kupioną w tym samym czasie (ślad czasu widać tylko na skuwce)
- cienie Guerlain, nr 407 Bal de Minuit, kupione 11.2010 r.
- cienie Guerlain, Terre Indigo, kupione 07.2011 r., napis ze spodu się starł
Revlon Colorstay:
- Dwie buteleczkikultowego podkładu w nowej wersji, kolor 150 Buff. Ubytek oceniam na 70% i 50%.
Nie ma na zdjęciach:
- intensywny wypełniacz zmarszczek, DermoFuture, kupiony 12.2016, użyty kilka razy
- filtr Vichy, Ideal Soleil SPF50, użyty kilka razy, ale przepisowo, kupiony w tym roku
- serum z wit. C Mincer, nieużywanie, ale nie pamiętam, czy je otwierałam
- kupione w zeszłym roku
- serum Ava, peptyd biomimetyczny, kupione w 12.2016, ubytek ok. 30%
- krem A-Derma, Dermalibour, użyty raz, kupiony w tym roku
- opakowanie po Meteorytach, wersje z 2010 r. - wiem, że odsypki cały czas cieszą się popularnością, może w takim razie komuś się przyda
Mam w nim jeszcze kilka kulek, ale przed wymianą gruntownie wyczyszczę pudełeczko.
- La Roche Posay Anthelios ultralekki fluid SPF 50+, nowy, nieotwierany
Edytowane przez evenstar
Czas edycji: 2017-10-14 o 18:23
|