2008-04-05, 14:13
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
Napisane przez Mijalea
Witam,
dziewuchy, u mnie dola ciag dalszy
Pogoda jest paskudna, jakby jesien...wyszlam tylko z malzem do sklepu i zaraz chcialam wracac. Proponowal mi zakupy ubraniowe czy cokolwiek chyba na pocieszenie, ale ja chcialam do domu
Nie wiem czy to ta pogoda, czy hormony, czy zblizajaca sie godzina zero...w tym tygodniu czulam sie tak dennie, ze szok. Ciezko mi jakos, najchetniej odpielabym sobie ten brzuszek i znowu byla lekka.
Mam juz glupie mysli czasem, szkoda gadac. W zeszlym tygodniu tryskalam energia i radoscia a w tym to ledwo myslec mi sie chce 
|
mija główka do góry słonko, ja miałam taki okres ze dwa tygodnie temu, stwierdziłam ze jestem zapasioną świnią, nie mogłam wcale patrzeć na siebie, jakiś koszmar, ale potem kupiłam sobie kilka nowych ciuszków w których czuję się znacznie lepiej w tym stanie, zaczęłam się wiecej ruszać i jest lepiej Minie kochana
Cytat:
Napisane przez Sosnowa
Poulette, jestem ciekawa jak wyglądają standardy amerykańskie w porównaniu z naszymi, polskimi. Jola, śniło mi się, że spotkałyśmy się na mieście  A tak jako ciekwostke (bo wiem, że wybrałaś Eskulapa), to powiem Ci, że w Wyspiańskim podobno nie przyjmują kobiet do rodzenia, bo im się wyczerpały limity i strajkują  zabawne 
|
hehe a co do wyspiańskiego, to owszem strajkują, bo kumpela siorki ma termina jakoś teraz i cała przestraszona tymi strajkami;/
[quote=Kancia;7128718]widze, ze plotkujecie o wózkach Ta inglesina jest fajna ale kosz całkowicie do niczego sie nie nadaje wszystko z niego leci. Najlepszy jest kosz materiałowy głeboki. Waga 14 kg to wcale nie tak mało bo dodając wkład 4 kg to jest juz 18 kg a to jest duzo wiem bo targałam na 2 piętro i wymiekałam Rodzicie lipiec sierpien to tak jak ja i moim skromnym zdaniem takie wózki jak ta Inglesina będa najbardziej odpowiednie ALE są podobne duzo duzo tansze choćby ten co ja mam NOWALEX FOCUS Pomimo tego, ze kosztował 700 zł uzywałam jedynie gondoli ( jest duza) a spacerówka posłuzyła krótko bo wolałam sie przenieśc do lżejszej i bardziej poręcznej spacerówki. Jesli ktoś mieszka nisko to sobie moze pozwolić na spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego ale jest ona niestety mało poręczna, duza i sa z nia problemy np. w tramwajach autobusach czy sklepach.
Dlatego warto przemyślec czy opłaca sie dawac kupę kasy za wielofunkcyjny a po gondoli wskoczyc w zwykła spacerówkę tak czy siak czy lepiej dac duzo mniej i wykorzystac tylko gondole a spacerówkę na wyjazdy w teren bo do tego nadają sie idealnie 
Ta inglesina waży 14 kilo cała-stelaż plus wkład. Kosz też mnie nie zadowala ale ja tam żadko chodzę do sklepu na spożywkę więc tym się nie przejmuję, a coś się tam w nim zmieści. Ja parasolkę będę miała po siostrze(ale to na wakacje bo mieszkam w centrum autobusami nie jeżdzę nigdy, a tą spacerówką (iinglesiną) będę jeździć tak długo jak się da, bo mam ogród a dzieciakowi lepiej będzie się spało w ogrodzie w takiej dużej spacerówce niż parasolce. No tu kochane zależy gdzie kto mieszka i jakie ma warunki choćby do wnoszenia wózka, ja go muszę wnieść po 3 schodach
a dzisiaj jak dawaliśmy zaliczkę to nasz wózek akurat się spzredał i następny tlyko granatowy był już oglądany w celu kupna. Ale my chcieliśmy taki nie macany nie testowany więc zamówiliśmy nowy w pudłach co mi tam macać będą mój wózio, nie?? 
a powiem wam że mam takie bóle kręgosłupa-gdzieś tak środku, ze nie wiem już co robić Dzisiaj bedziemy zmieniać materac na taki cienki siennik z ikei bo ja już nie mogę wytrzymać. Chyba tak się garbiłam ze jak zaczełam chodzić na basen to moje pplecy się kapnęły że coś z ich kształtem jest nie tak tylko leżąc na ziemii nic mnie nie boli:/
|
|