|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
syropek to lactulosum
![]() jem tylko razowe lub jakies ziarniste pieczywo. niestety wypróbowałam już wszystkie naturalne sposoby i żaden na mnie nie działa |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie zgagi nie mam (może to jeszcze za wcześnie?) no ale prawie nie jem słodyczy, bo nigdy za nimi nie przepadałam-wolę konkrety
Jem tylko chlebek razowy, jabłka i jogurty jeśli chodzi o produkty które ułatwiają trawienie. U mnie to pomaga bo problemów z posiedzeniami w ciąży jeszcze nie zanotowałam.
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez pierwsze tygodnie ciąży 2 razy w tygodniu musiałam zjeść zingera-nie zestaw lecz samą kanapkę, trzęsło mną jak nie zjadłam Zinger to to samo co mc chicken ale 100 razy lepszy mc chickena nie lubię![]() a co do mojego klasycznego wózia, to już wklejam http://www.bobowozki.pl/product_info...roducts_id=660 wyglądowo nic porywającego, ale jak to Pan w sklepie powiedział stawia Pani na wygląd czy na funkcjonalność no... więc wybrałam coś co mi się podoba ale pzredewszystkim jest funkcjonalny. Przyznam ze Pan mnie oczarował tym co wózio potrafi-waży 14 kilo, koło ściąga się jednym przyciskiem, spacerówkę obraca się w 2 sekundy, cały materiał siągany do prania, łącznie z budą, dokładnie wszystko się ściąga-ponoć jedyny taki wózek. Wózio leciutki, wyglądowo jak widać moze byc, żadne cudo i tylehttp://www.bobowozki.pl/product_info.php?products _id=660 bierzemy ten szaro żółty i coś tam z niebieskim
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy dostepny bez recepty.. ![]() A jak tam wasze plody? moj dzis daje czadu plumka i plumka gimnastyk sie znalazl...
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasy kiedy zawsze o 7 rano okupywalam kibelek sie skonczyly... moze wroca jak zrobie w lipcu zrzut ![]() ![]() ![]()
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
na opakowaniu jest napisane, że bez recepty. tylko ja i tak miałam na druczku razem z żelazem.
Płodzianka dziś tłukła mi się pod żebrami i ciężko mi było oddychać jaka to już musi byc baba wielka!
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Judi - bardzo ładny wózeczek wybrałaś!! Takie klasyczne własnie mi się najbardziej podobają
Ten metalowy kosz jest bardzo wygodny np. na wyjazd nad morze bo idealnie pomiescisz w nim akcesoria na plaże (parawan, koce itp.) dlatego że jest płaski i długi. Super sprawa. Aaa - i na tej stronce co wcześniej podałaś z opiniami o wózkach ma pozytywne noty |
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko siatki sobie trzeba zawiązać zeby z nich zakupy nie wypadły hihia co do stronki z wóziami to przydatna bardzo
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki jeszcze wdepnęłam, jednak oglądnęliśmy z małżem jakiegoś horrora na dobry sen
![]() Judi wózeczek pierwsza klasa, bardzo mi się kolory podobają, fajne duże koła, obszerna gondolka - świetny. Gratuluję wyboru. Mała75 Toledo ponoć ma ważyć 14,5 kg, ale nie jestem w stanie stwierdzić że tyle waży w rzeczywistości. Prowadzi się bardzo lekko, ale unosić go nie próbowałam ciekawa jestem czy faktycznie ma tak jak jest napisane 14,5 kg czy więcej. Dobrej nocki babeczki i piszcie coś jutro... bo ten przestoje weekendowe to wiecie Pisać dużo! A Werstuś ja czasem też tak mam, że trudno oddech złapać, a kiedy masz kolejne usg?
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się przekonałam będę nim śmigać po domku od maja![]() dobranoc wszystkim
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7119973]A my będziemy miec Maksymiliana [/quote]Gratulacje Elu ! A teraz o szpitalu bedzie. Tak wiec nie podobalo mi sie. Jakos tak bardzo szpitalnie. I w ogole mialam wrazenie, ze wyposazenie z XVI wieku tam bylo.... ble..... Ogromniasty szpital, wielki piekny hol, a porodowka jakas taka sobie. Pokoiki do porodu male, pelno jakis kabli i sprzetow blizej nieokreslonych, na zielono to wszystko machniete, jakos tak niefajnie. Niby maja super specjalistow, ale jakos mam niemile wrazenia. Chyba nie bede tam rodzic. Chociaz moze jak rodzisz, to masz gdzies kolor scian i wielkosc pokoju, a chcesz tylko, zeby juz bylo po wszytskim....? No nie wiem. W sumie to pierwsza porodowka jaka widzialam w zyciu, moze zle to sobie wyobrazalam..... Zobaczymy jak porownam za dwa tygodnie z tym drugim szpitalem, ktory jest calkiem nowy. Wtedy podejmiemy decyzje gdzie bede rodzic. Tyle ze tamten jest roche dalej od domu. Do tego jedzie sie 15 min, a do tamtego 20..... Zobaczymy, w kazdym razie nie podobalo mi sie zbytnio i jestem zawiedziona. A tak poza tym, to wiecie co dziewczyny, tak bardzo chcialabym miec mojego malego juz przy sobie..... Do jutra. |
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Paulette może rzeczywiście ten drugi okaże się fajny
trzymam kciuki![]() a co to tego że chciałabyś mieć małego już przy sobie-ja miałam dzisiaj taki 0piękny sen... że już był lipiec, mały się urodził, był śliczny... ![]() a ja za małym ciągle z cycem latałam, żeby mieć jak najwięcej pokarmu, więc cyc w dziób hihih. Jak to mówią-dawać cyca nawet jak nie masz pokarmu, bo to pobudza jego wytwarzanie-Jola bardzo wzięła sobie to do serca heheheh
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Marticia - pisałam "prawie 4 kg i 56cm". Pół kg w tym wypadku robi różnicę
![]() Mój mały tak wieczorem szalał, że nie mogłam zasnąć - to samo z rana. Silny jest skubaniec ![]() Nie wiem, czy też tak macie dziewczynki - ale ja ostatnio strasznie się pocę Dosłownie leci ze mnie ciurkiem. Najgorzej, gdy wypiję coś ciepłego - od razu koszulka mokra...![]() Wybieram się dziś na zakupki - dla siebie - a co! Mamusi też się coś należy Znalazłam super spódnicę z "golfem". Jak kupię, to wkleję zdjęcie.Miłego dnia!
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Witajcie w tę pochmurną i badziewiastą sobotę, oj chyba się ta pogoda paskudna nie skończy. My już z małżowinkiem po śniadanku zrobiliśmy mini porządki - wczoraj były większe i czekamy na teściów. Życzę Wam miłego dnia
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki! Wczorajszy wieczór był boski,mimo,że okazało się,że imprezy w klubie,gdzie pracuje ten debil są prowadzone tylko w sobotę.Jak będę mieć z kim to pewnie dzisiaj znowu się wybiorę,a co mi tam. Wczoraj wylądowałam ze znajomą w Beczce.Nawet fajnie choć nie tańczyłyśmy a tylko i wyłącznie gadałyśmy i śmiałyśmy się.O 00.30 skończyłyśmy nasze spotkanie,autobus miałam mieć o 1.16 więc stwierdziłam,że nie będę czekać i przeszłam się na piechotkę 3km.Bynajmniej po przesiedzeniu 4h w trochę jednak zadymionym lokalu to sobie moje dziecko mogło się dotlenić.
Oczywiście nie udało mi się wstać na zajęcia na 8,ale stwierdziłam,że mogę chwilę pospać i przyszłam na zajęcia dopiero o 10.30. U mnie również brzydka pogoda.Jakoś tak pochmurnie. Moje dziecię również jakieś dzisiaj szaleństwa w głowie.
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Aha chciałam dodać,że doliny nie będzie a wręcz przeciwnie chyba zyskałam wyrozumiałą przyjaciółko-koleżankę.
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
dziewuchy, u mnie dola ciag dalszy ![]() Pogoda jest paskudna, jakby jesien...wyszlam tylko z malzem do sklepu i zaraz chcialam wracac. Proponowal mi zakupy ubraniowe czy cokolwiek chyba na pocieszenie, ale ja chcialam do domu ![]() Nie wiem czy to ta pogoda, czy hormony, czy zblizajaca sie godzina zero...w tym tygodniu czulam sie tak dennie, ze szok. Ciezko mi jakos, najchetniej odpielabym sobie ten brzuszek i znowu byla lekka. Mam juz glupie mysli czasem, szkoda gadac. W zeszlym tygodniu tryskalam energia i radoscia a w tym to ledwo myslec mi sie chce
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette, jestem ciekawa jak wyglądają standardy amerykańskie w porównaniu z naszymi, polskimi.
Basulka, co do pocenia, to też mi się nieco zwiększyło. Grrrrrr.... Jola, śniło mi się, że spotkałyśmy się na mieście A tak jako ciekwostke (bo wiem, że wybrałaś Eskulapa), to powiem Ci, że w Wyspiańskim podobno nie przyjmują kobiet do rodzenia, bo im się wyczerpały limity i strajkują zabawne
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko usg będę mieć 30 kwietnia. wczoraj było tylko słuchanie serca przez takie małe urządzonko
nie wiem czy nie iść 3ci raz na to 3d, bo jakoś jestem pewniejsza po tym badaniu. no i ten lekarz co je robi jest najlepszy w w-wie. hmm pomyślę nad tym. pomimo lipnej pogody życzę miłego weekendu |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze plotkujecie o wózkach
Ta inglesina jest fajna ale kosz całkowicie do niczego sie nie nadaje wszystko z niego leci. Najlepszy jest kosz materiałowy głeboki. Waga 14 kg to wcale nie tak mało bo dodając wkład 4 kg to jest juz 18 kg a to jest duzo wiem bo targałam na 2 piętro i wymiekałam Rodzicie lipiec sierpien to tak jak ja i moim skromnym zdaniem takie wózki jak ta Inglesina będa najbardziej odpowiednie ALE są podobne duzo duzo tansze choćby ten co ja mam NOWALEX FOCUS Pomimo tego, ze kosztował 700 zł uzywałam jedynie gondoli ( jest duza) a spacerówka posłuzyła krótko bo wolałam sie przenieśc do lżejszej i bardziej poręcznej spacerówki. Jesli ktoś mieszka nisko to sobie moze pozwolić na spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego ale jest ona niestety mało poręczna, duza i sa z nia problemy np. w tramwajach autobusach czy sklepach. Dlatego warto przemyślec czy opłaca sie dawac kupę kasy za wielofunkcyjny a po gondoli wskoczyc w zwykła spacerówkę tak czy siak czy lepiej dac duzo mniej i wykorzystac tylko gondole a spacerówkę na wyjazdy w teren bo do tego nadają sie idealnie ![]() http://e-zygzak.pl/sklep/focus-wozek...row-p-753.html |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Słoneczka
Werstuś o to masz usg prawie tak jak ja wizytę, moja wizyta przypada na 28 kwietnia ta prawidłowa bo 10.04. mam jeszcze dodatkową żeby zbadać jak tam mój poziom cukru, a raczej sprawdzić wyniki. Mijalea nosek do góry kochana, czasem tak to jest... pewnie hormonki Ci szaleją poza tym cały czas czekam na teściów, jak moja teściówka wypuści się na sklepy to jest po prostu siwy dym... Dobrze, że mamy już praktycznie wszystko bo jak sobie pomyślę, że moglibyśmy razem wózeczek kupować (teściowa chciała zasponsorować) np. w czerwcu w upale... to ja pięć razy bym padła.
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
U nas też smętnie, pochmurno i do tego zimno W dodatku od wczoraj jak się położyłam spać to boli mnie brzuch i nadal nie przeszlo..Byłam dziś na zakupkach, też chciałam coś dla siebie w końcu kupic ale wrocilam z niczym...Ale zla bylam Za to widziałam babkę z niebieskim Toledo i bardzo ładnie sie prezentuje!! Ta gondolka taka zgrabna i wydaje sie mała a ma przeciez 80cm dlugosci! Widziałam też w komisie Ingelsinę też fajna-rewelacyjnie się buja! Tylko ten kosz na zakupy niestety do mnie nie przemawia...
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o porodówke to byłam już dwa razy i do teraz niewiem jakiego koloru są ściany pokoiki były też nie zaduże ale lepiej małe i rodzić osobno niż w dużym i w kilka osób a te wszystkie kabelki to rzecz jasna że muszą być bo wkońcu to szpital i mają jakieś przeznaczenie
ważniejsze od otoczenia jest opieka jaką nas otoczą więcej czasu spędzimy w pokojach szpitalnuch i tam dopiero się przywiązuje wagę do otoczenia ( jaki pokój jakie ściany i ile łóżek jest umieszczonych )im więcej łóżek tym gożej a ja dziś miałam straszną noc całą noc śniło mi się że coś jem i tak kręciłam cię w łózku jadłam oczywiście w śnie i budziłam się ciągle jakby tego było mało gdzieś nad ranem śniło mi się że już urodziłam dziecko ładne duże ale jakoś niemiałam do niego czasu dopiero później musiałam go rozebrać i zobaczyłam ogromne kuleczki z siusiakiem i byłam tak zawiedziona że niechciałam go nawet karmić liczyłam na to że urodzi się dziewczynka coś strasznego i to mnie prześladuje do tej pory bo ja cały czas liczę na dziewczynke i miałam się nie pytać lekarza co będzie ale teraz chyba nie wytrzymię |
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
mała ja już mam dwóch chłopców to wypadało by mieć dziewczynkę
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minie kochana![]() Cytat:
a co do wyspiańskiego, to owszem strajkują, bo kumpela siorki ma termina jakoś teraz i cała przestraszona tymi strajkami;/[quote=Kancia;7128718]widze, ze plotkujecie o wózkach Ta inglesina jest fajna ale kosz całkowicie do niczego sie nie nadaje wszystko z niego leci. Najlepszy jest kosz materiałowy głeboki. Waga 14 kg to wcale nie tak mało bo dodając wkład 4 kg to jest juz 18 kg a to jest duzo wiem bo targałam na 2 piętro i wymiekałam Rodzicie lipiec sierpien to tak jak ja i moim skromnym zdaniem takie wózki jak ta Inglesina będa najbardziej odpowiednie ALE są podobne duzo duzo tansze choćby ten co ja mam NOWALEX FOCUS Pomimo tego, ze kosztował 700 zł uzywałam jedynie gondoli ( jest duza) a spacerówka posłuzyła krótko bo wolałam sie przenieśc do lżejszej i bardziej poręcznej spacerówki. Jesli ktoś mieszka nisko to sobie moze pozwolić na spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego ale jest ona niestety mało poręczna, duza i sa z nia problemy np. w tramwajach autobusach czy sklepach. Dlatego warto przemyślec czy opłaca sie dawac kupę kasy za wielofunkcyjny a po gondoli wskoczyc w zwykła spacerówkę tak czy siak czy lepiej dac duzo mniej i wykorzystac tylko gondole a spacerówkę na wyjazdy w teren bo do tego nadają sie idealnie ![]() Ta inglesina waży 14 kilo cała-stelaż plus wkład. Kosz też mnie nie zadowala ale ja tam żadko chodzę do sklepu na spożywkę więc tym się nie przejmuję, a coś się tam w nim zmieści. Ja parasolkę będę miała po siostrze(ale to na wakacje bo mieszkam w centrum autobusami nie jeżdzę nigdy, a tą spacerówką (iinglesiną) będę jeździć tak długo jak się da, bo mam ogród a dzieciakowi lepiej będzie się spało w ogrodzie w takiej dużej spacerówce niż parasolce. No tu kochane zależy gdzie kto mieszka i jakie ma warunki choćby do wnoszenia wózka, ja go muszę wnieść po 3 schodach ![]() a dzisiaj jak dawaliśmy zaliczkę to nasz wózek akurat się spzredał i następny tlyko granatowy był już oglądany w celu kupna. Ale my chcieliśmy taki nie macany nie testowany więc zamówiliśmy nowy w pudłach co mi tam macać będą mój wózio, nie?? ![]() a powiem wam że mam takie bóle kręgosłupa-gdzieś tak środku, ze nie wiem już co robić Dzisiaj bedziemy zmieniać materac na taki cienki siennik z ikei bo ja już nie mogę wytrzymać. Chyba tak się garbiłam ze jak zaczełam chodzić na basen to moje pplecy się kapnęły że coś z ich kształtem jest nie tak tylko leżąc na ziemii nic mnie nie boli:/
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi - masz rację wypadałoby miec dziewuche
Moja mama miala nas az trzy!!!Judi właśnie chcialam pisac ze ta Inglesina cała waży 14 kg chyba że te dodatkowe 4 kg to liczymy dzidzie ![]() Ja juz jakis czas temu znalazłam w necie taki wózek o ktorym pierwszy raz słyszałam...W sumie ma wszystko co potrzebuje oprócz przekładanej rączki (o zgrozo-tak mało wózków ją ma ) i torby. Ale jaki leciutki no i ta owieczka na budce...Slodkie... Tylko nie widziałam go jeszcze na żywo ani w sklepie ani na ulicy i pojęcia nie mam gdzie można obejrzec Wejde na strone producenta moze sie czego dowiem http://www.2o2.pl/go/_info/?user_id=0529&lang=pl |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ale Kantia napisała, że wózek 14 kilo plus wkład 4 kilo -chyba że pisząc wkład miała na myśli dziecko
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...Dla mnie wkład to gondola na stelaż lub siedzisko spacerówki
Ale kurcze młode też trzeba doliczyć przy wnoszeniu....
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak ogólnie 14 kilowy wózek to nie dużo, przynajmniej ten jest leciutki. Ale macaliśmy abd design to są dopiero leciutkie wózie... po prostu jedną ręką można go podnieść, ale mają fatalne opinie na necie. a Ty Mała wkleiłaś jakiegoś linka ale on mi jakoś nei działa... tam chyba miał być jakiś wózio...?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

ale to pewnie dla mnie lepiej...
moze byc, żadne cudo i tyle
jaka to już musi byc baba wielka!

Rodzicie lipiec sierpien to tak jak ja i moim skromnym zdaniem takie wózki jak ta Inglesina będa najbardziej odpowiednie
Za to widziałam babkę z niebieskim Toledo i bardzo ładnie sie prezentuje!! Ta gondolka taka zgrabna i wydaje sie mała a ma przeciez 80cm dlugosci! Widziałam też w komisie Ingelsinę też fajna-rewelacyjnie się buja! Tylko ten kosz na zakupy niestety do mnie nie przemawia...
Wejde na strone producenta moze sie czego dowiem